|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Październikowe mamy 2015 część I
Cytat:
|
|
#4652 |
|
Zadomowienie
|
Przy usg nie trzeba mieć pełnego pęcherza.czytałam ostatnio artykuł o zespole downa i tam bylo napisane, bardzo często przy badaniu wychodzi przeziernosc prawidlowa, kość nosowa też, a dziecko rodzi sie z zespołem downa
|
#4653 |
|
Rozeznanie
|
Doorisska,
Jak lekarz.mówi, że jest ok to najpewniej tak właśnie jest najważniejsze to wierzyć swojemu lekarzowi ![]() Mala, Ja to tylko tak napisałam o tym tranie powiem Ci, że ostatnio to te różne opinie lekarzy mnie wkurzają. Taki to zamęt wprowadza No ale jak to się mówi co lekarz to inna szkoła. Grunt to jak pisałam wyżej ufać swojemu. Malutka dalej okropnie. Temperatura wysoka, paskudny kaszel i dodatkowo boli ja gardło tak mi jej szkoda ![]() Dziękujemy za pamięć Em, Mnie kiedyś tak kuchenka kopnęła. Okazało się, że uziemienie było źle podłączone :/ Pomysły pana Dudy dla mnie są idiotyczne wiec nie zawracam sobie nimi głowy. Niech pan sam się zamknie do więzienia bo przecież też chciał mieć dziecko :/ Z tą różnicą, że jemu udało się naturalnie, a zresztą tak naprawdę to kto wie jak mu się udało? Zacofany dziad i tyle.
Edytowane przez Em_jK Czas edycji: 2015-03-26 o 08:52 |
|
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() JA na tego Dudę patrzeć nie mogę. Jak tak czytałam co on gada o in vitro to widać gołym okiem, że nie ma zielonego pojęcia o programie rządowym i jak to w ogóle wygląda burak jeden. Ciekawe jakby jego żona nie mogła zajść w ciążę. Ma córke i nigdy nas nie zrozumie. Mnie wkurza sam jego lalusiowaty wygląd ![]() Może nas cmoknąć z tym więzieniem, bo miałyśmy IVF z rządowego programu więc niby jak byśmy miały prawo złamać? W razie co to jeszcze Natalitka z nami pójdzie siedzieć hihihi a że z jednego rejonu jesteśmy to posiedzimy razem
|
|
#4655 |
|
Rozeznanie
|
A jeśli chodzi o witaminy To ja biorę tylko zwykły kwas foliowy... i zastanawiam się czy to dobrze? Zapytam dziś lekarza. Ale w sumie mdłości nie mam i jem mnóstwo warzyw i jeszcze więcej owoców i świeżo wyciskane soki
dziś zrobię sobie marchewkowo buraczany :p Tak swoją drogą... wam też już tak poszło w biust? Zaczęłam nosić staniki które miałam za duże a teraz nawet one są za małe wrrr. Muszę kupić nowe ale i tak pewnie szybko je sprzedam bo zaś będą za małe niedługo.
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
helloł
![]() ja też już w 14 tygodniu . leci nawet ![]() dziewczyny ale miałam chore jazdy w nocy hahah zostawiłam sobie pokój otwarty, budzę się w nocy a tu kot mi na brzuchu leży, pierwsza myśl - TOKSOPLAZMOZA. bang jak poleciał z łóżka ohoho , dobrze, że koty spadają na 4 łapy dostał przyspieszenia haha , biedny będzie teraz traumę miał co do usg to ja genetyczne miałam na takim urządzeniu co nie trzeba było mieć pęcherza pełnego. na dowcipne też zawsze chodziłam z pustym ![]() sabonka mi strasznie w cycki poszło. nowe staniki kupować musiałam |
|
|
|
#4657 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Mnie ogólnie rozczulają te wielkie plany kandydatów na prezydenta
I tak się zastanawiam kiedy i oni i społeczeństwo wezmą pod uwagę, że to co oni by chcieli, to są zadania dla rządu, premiera, a nie prezydenta ![]() Witam się w kolejnym dniu, po przedwczorajszej wyprawie na prenatalne cały dzień wczoraj byłam nie do życia, brzuch mnie bolał, głowa mnie bolała, niedobrze mi było i właściwie cały dzień albo leżałam, albo spałam. Czasami zapominam że jestem w ciąży, zwłaszcza że na razie fizycznie nic się we mnie nie zmieniło (no, schudłam ), ale wtedy właśnie mi organizm dobitnie daje do zrozumienia, że coś mnie molestuje od środka i narzuca dość konkretne ograniczenia. W życiu bym nie pomyślała, że mnie podróż samochodem na takim odcinku tak wykończy :/
|
|
#4658 |
|
Rozeznanie
|
Mi na szczęście cycki za wiele nie urosły 😀 i dobrze bo by liter alfabetu n rozmiar brakło 😝
Jedynie zrobiły się napięte mocno. ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Elve, Oj tak w ciąży, a głównie na początku to tak właśnie jest. Potem będzie troszkę lepiej, a potem znów gorzej. A na koniec to już dziecko pewne ograniczenia nalozy ![]() A narazie odpoczywaj ile możesz
|
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Malinowa Ty sadystko
|
#4660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja sama mam dwa koty i śpią ze mną są zdrowe, ale kuwetą zajmuje się teraz Tż no i juz nie kupuje im surowego mięsa. Poza tym nawet nie miałabym ich gdzie zamknąć bo mieszkam aktualnie w kawalerce.
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego dziwiłam się jak mi z krwi wyszło, że nie przechodziłam toxo. ale pytałam się położnej to ona mówiła, że częściej zarażają takie mieszczuchy co zjedzą surowe mięso i do kuwety się załatwiają. a mój wychodzi na pole i z kuwetą nie mam styczności pogłaskać nic się nie stanie, wiem o tym ale tak jakoś mi w nocy odbiło hahaha nie wiem czemu
|
|
|
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Staniki to chyba sa takie rosnące razem z mamą?? Coś mi się obiło o uszy albo też sportowy rozciągliwy. JA w takim po domu chodzę. W Lidlu kupiłam M i rośnie razem ze mną
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
![]() mnie kiedys kopal prąd jak bralam prysznic. nikt mi wierzyc nie chcial,bo bylam dzieckiem. a faktycznie jak sie pozniej okazalo bylo przebicie, byc moze dorosli tego nie czuli a ja tak. |
|
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam kiedyś w gazecie naukowej, ze pasożyty toxo mogą takich szkód w mózgu narobić i kierować zachowaniem człowieka. Np z badań wynika, ze większość motocyklistów, którzy zginęli bo szaleli na drodze mięli toxo. Te pasożyty jak się zajmą mózgiem to tak wpływają na neurony, które tez niszczą, że człowiek nie odczuwa strachu i chce ryzykować. Dlatego ponoć amerykańskie wojsko przeprowadza badania, żeby zarażać specjalnie żołnierzy, zeby byli odważniejsi. Świry
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
hej wam
kurcze pocytowałam a nie mam żadnego posta zacytowanego z tego co pamiętam Mala - super że z maluszkiem wszystko dobrze Suska- co za palant z tego twojego przełożonego chociaż znam sytuacje że pracodawca zapowiedział że przyjmie jesli podpisze dziewczyna że przez jakiś tam czas nie zajdzie w ciążę, a drugiej inny powiedział że ma kompetencje ale jej nie przyjmie bo jest młoda i na pewno będzie chciała mieć dzieci skoro jeszcze nie ma
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego nie wiedziałam owoce zawsze dokładnie myję, surowego mięsa nie jem ani nie daję kotu
|
|
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z 70 E/ 75 D wskoczyłam na 75 F. Masakra. Maż się cieszy a ja mu mówię, że z czego się durny cieszy niech na operację cycków zbiera jak mi obwisną po 2 dzieci
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
wrrr czemu mi nie chce cytować
no zaznaczam biorę odpowiedz a tu nie ma cytatów Malinowa - u mnie lekarka moja dała mi skierowanie na genetyczne i powiedziała do którego lekarza się zapisac i mam na fundusz normalnie
|
#4670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sorry dziewczyny ze ja tak z doskoku ale w ogole nie mam glowy do pisania jakos tak smutno mi ciagle? Ehh te hormony
|
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O znalazłam podobny artykuł o toxo i wpływie na zachowanie ![]() http://www.newsweek.pl/robaki-w-mozgu,49887,1,1.html
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
malpka- to może też masz jakieś wskazania, tak jak to dziewczyny wcześniej opisywały
![]() paulinka - dla dziecka w brzuchu owszem, że szkodliwe ale mi chodziło o dorosłego
|
|
|
|
#4673 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko to co wy bedziecie mialy po porodzie?? J? Hehehe
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Mleczarnie hehhe Choć nie koniecznie. Mi zaczęły puchnąć piersi mocno po tym jak zaczęłam brać progesteron w bardzo dużych dawkach. Jak przestanę to to się może zmienić nieco...mam nadzieję
Kurde znowu mnie zaczyna łeb boleć
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
malinowa - nie wiem nic o wskazaniach chyba że 2 cesarki są wskazaniem
ale w 2 ciązy też dostałam od lekarki skierowanie na badania i genetyczne i połówkowepiszecie o zmianie rozmiaru cycków a mi wogóle jeszcze nie urosły
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Babuchy, MAM NETA!!! Od teraz dopiero!!! szooook
cholerna awaria do teraz trwała u nas i w kilku innych strefach jeszcze. Ale ile ja w domu zrobiłam za to MAŁA strasznie się cieszę, że u Ciebie taki super postęp Nadrobię resztę później, bo lecę z dziećmi do szkoły, tzn. średnią zaprowadzić
|
#4678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ja tez mam wieczorami wieksze mdłości niż rano!
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytałam właśnie w tej książce o ciąży, ze do USG przez powłoki brzuszne ma być pełen pęcherz ![]() W ogóle przed transferem musiałam w ciągu godziny wypić 1,5 l wody, a i tak było za mało i musiałam dopić pół litra Myślałam, że się na dr posikam przy transferze jużMalinowa no ja mam od 2 tygodni bóle głowy takie:/ ale nie codziennie. Wczoraj to pewnie przez stres. Mąż mi wieczorem pomasował barki i kark i trochę przeszło i zasnęłam ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Ja pier..... jeszcze sąsiad mi puka nad głową młotkiem chyba aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaa..... zabiję, zamorduję!!! Kurde wiecznie się remontuje
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mala ja też często mam na tle nerwowym. albo od pogody. a czasami to kij wie od czego jak dobrze, że mieszkam w domu i nikt nad głową mi się nie tłucze dałam kotkowi troszkę szynki i łaskawiej na mnie spojrzał hehehe ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

że się udało za 1 razem co nalezy do rzadkości. Piję 2 łyżki dziennie i popijam wodą z cytryną, żeby zneutralizować smak.

najważniejsze to wierzyć swojemu lekarzowi
No ale jak to się mówi co lekarz to inna szkoła. Grunt to jak pisałam wyżej ufać swojemu.
tak mi jej szkoda

chociaż znam sytuacje że pracodawca zapowiedział że przyjmie jesli podpisze dziewczyna że przez jakiś tam czas nie zajdzie w ciążę, a drugiej inny powiedział że ma kompetencje ale jej nie przyjmie bo jest młoda i na pewno będzie chciała mieć dzieci skoro jeszcze nie ma
05.07.2008 
ale w 2 ciązy też dostałam od lekarki skierowanie na badania i genetyczne i połówkowe
Myślałam, że się na dr posikam przy transferze już