Honorowe krwiodawstwo - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-03-11, 01:00   #1291
Quadesha
Zakorzenienie

Dot.: Honorowe krwiodawstwo

U mnie minął już miesiąc odkąd nie przyjmują mojej grupy i miesiąc odkąd mogę oddac krew... Kurczę tak bym chciała a tu lipa... Jeden chłopak miał wypadek, jego znajoma zrobiła wydarzenie na fb i jednego dnia 140 osób oddalo dla niego krew. Od tej pory jest u mnie nadwyzka. Chciałabym oddac, ale przecież nie będę jechała np. 300 km do Warszawy haha :p
Quadesha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 15:02   #1292
parodia
Zakorzenienie

Czy któraś z Was wypełniała PIT-37 online korzystając z ulgi na krwiodawstwo?

parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 15:43   #1293
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was wypełniała PIT-37 online korzystając z ulgi na krwiodawstwo?
A co byś chciała konkretniej wiedzieć?

Przyszłość zaczyna się dzisiaj. Nie jutro.
Wymianki
lovebird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-26, 12:18   #1294
Quadesha
Zakorzenienie

Ech i stało się... Mam za niską hemoglobine... 11, a powinno być choć 12,5 :p Mam bana na miesiąc i jeść dużo mięsa (jestem wege :p), ale zamiast tego lecę do apteki po żelazo.
Stary 2015-03-26, 12:42   #1295
Callen
Rozeznanie

Ja mam odkąd oddaje krew hgb na granicy niedługo idę oddać przekonałam nawet koleżankę żeby ze mną poszła
Stary 2015-03-26, 13:03   #1296
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Callen Pokaż wiadomość
Ja mam odkąd oddaje krew hgb na granicy niedługo idę oddać przekonałam nawet koleżankę żeby ze mną poszła
Ja zawsze super, a teraz lipa. No nic lecę do apteki i za miesiąc znowu ide
Stary 2015-03-26, 14:47   #1297
maudy
Wtajemniczenie

ja dalej nie moge oddawać krwi gdyż jak to stwierdził lekarz ' oczywiście bez urazy ale osoby chore psychicznie nie mogą oddawać krwi". Od prawie roku przyjmuje leki antydepresyjne i rozumiem to że na czas leczenia jestem zablokowana ale on się nawet nie spytał co i jak i jeszcze na koniec zapytał ' ile zamierza się pani leczyć "
maudy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-26, 15:07   #1298
No air
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Quadesha Pokaż wiadomość
U mnie minął już miesiąc odkąd nie przyjmują mojej grupy i miesiąc odkąd mogę oddac krew... Kurczę tak bym chciała a tu lipa... Jeden chłopak miał wypadek, jego znajoma zrobiła wydarzenie na fb i jednego dnia 140 osób oddalo dla niego krew. Od tej pory jest u mnie nadwyzka. Chciałabym oddac, ale przecież nie będę jechała np. 300 km do Warszawy haha :p

Jak to nie przyjmują??? Pierwszy raz o czymś takim słyszę... Oczywiście rozumiem co to znaczy nadwyżka, ale nie słyszałam żeby nie przyjmowali krwi... jaka to grupa i w jakim województwie?

Ja robiłam PIT mojego TŻ, który odliczał krew.

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-26, 17:30   #1299
201803061544
Konto usunięte

Smile Dot.: Honorowe krwiodawstwo

Cześć! W poniedziałek byłam pierwszy raz oddać krew. Trochę się bałam, bo od dziecka igły i krew mnie przerażają, (pani przy rejestracji 3 razy mówiła mi, że jak coś, to mogę w każdej chwili zrezygnować) zakwalifikowali mnie ,więc stwierdziłam, że chcę to zrobić, mimo strachu. Jak zwykle, okazało się, że strach ma wielkie oczy, na wkłucie nie patrzyłam, zaczęłam się śmiać trochę z nerwów. Wszystko poszło ok, wyciągania igły nawet nie poczułam. Stwierdziłam, że będę to robić regularnie . Poczułam się tak lepiej, przed samą sobą.
201803061544 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-27, 17:56   #1300
Callen
Rozeznanie

Kupiłam dzisiaj żelazo, 7 kwietna mogę oddać zobaczymy czy coś urośnie czy znowu dostanę ulotkę z obrzydliwym jedzeniem
Stary 2015-03-27, 18:08   #1301
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam dzisiaj żelazo, 7 kwietna mogę oddać zobaczymy czy coś urośnie czy znowu dostanę ulotkę z obrzydliwym jedzeniem
Ja kupiłam żelazo i witaminę B6 Za miesiąc się okaze, czy są jakieś efekty.
Stary 2015-03-27, 18:21   #1302
201608010929
Konto usunięte

Ja niestety przez jakiś czas będę musiała się wstrzymać z oddawaniem krwi, bo jestem w ciąży. Czy ktoś się orientuje czy podczas karmienia piersią można oddawać krew?
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-27, 18:23   #1303
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Ja niestety przez jakiś czas będę musiała się wstrzymać z oddawaniem krwi, bo jestem w ciąży. Czy ktoś się orientuje czy podczas karmienia piersią można oddawać krew?
Gratulacje Dopiero pół roku po zaprzestaniu karmienia piersią mozna oddawać.
Stary 2015-03-27, 18:28   #1304
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Gratulacje Dopiero pół roku po zaprzestaniu karmienia piersią mozna oddawać.
Dzięki. Jeśli tak, to chyba szybko nie oddam :/
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-31, 16:43   #1305
Carousel
Zadomowienie

Ja też chciałam dzisiaj oddać... I dostałam bana.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-31, 17:03   #1306
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carousel Pokaż wiadomość
Ja też chciałam dzisiaj oddać... I dostałam bana.
Buu za co i na ile?

Ja łykam witaminki, mam w planach jeść dużo buraczkow i mam nadzieję, że 25 będzie ok.
Stary 2015-03-31, 18:05   #1307
Callen
Rozeznanie

A ja sobie łykam ascofer i piję drożdże (niby na włosy ale podobno witaminki z drożdży pomagają też w przyswajaniu żelaza)
Jeszcze kilka dni namawiam koleżankę która niby chce iść ale się boi, nie wiem czy coś z tego wyjdzie. W najgorszym wypadku pójdę sama jak zwykle
Stary 2015-03-31, 18:19   #1308
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
A ja sobie łykam ascofer i piję drożdże (niby na włosy ale podobno witaminki z drożdży pomagają też w przyswajaniu żelaza)
Jeszcze kilka dni namawiam koleżankę która niby chce iść ale się boi, nie wiem czy coś z tego wyjdzie. W najgorszym wypadku pójdę sama jak zwykle

Ja też ascofer Ja niestety zawsze sama, ale ostatnio spotkałam niezłe ciacho w rckik On był pierwszy raz i tak siedzielismy razem z 30 min, niestety moje wyniki nas rozdzieliły :p
Stary 2015-03-31, 18:41   #1309
Carousel
Zadomowienie

Cytat:
Buu za co i na ile?
No właśnie chyba dożywotnio, bo za wagę. A przytyć nie zamierzam, przynajmniej nie w najbliżej przyszłości.
Tyle, że trochę tego nie rozumiem, bo z tego, co czytałam, to dolną granicą jest 50 kg.
Stary 2015-03-31, 21:17   #1310
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie chyba dożywotnio, bo za wagę. A przytyć nie zamierzam, przynajmniej nie w najbliżej przyszłości.
Tyle, że trochę tego nie rozumiem, bo z tego, co czytałam, to dolną granicą jest 50 kg.
No tak, ale u mnie przy 52 się czepiaja, ale jednak dopuszczaja.
Stary 2015-03-31, 22:06   #1311
Carousel
Zadomowienie

Cytat:
No tak, ale u mnie przy 52 się czepiaja, ale jednak dopuszczaja.
Mnie wyszło dzisiaj 55. Fakt, jestem wysoka, ale nie słyszałam jeszcze, żeby ktoś kogoś kwalifikował na podstawie BMI, w internecie piszą tylko o tych 50 kg, od znajomych słyszałam to samo. Ale nawet gdyby, to i tak BMI mam w normie, więc nie wiem, o co chodzi.
Stary 2015-03-31, 22:16   #1312
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie wyszło dzisiaj 55. Fakt, jestem wysoka, ale nie słyszałam jeszcze, żeby ktoś kogoś kwalifikował na podstawie BMI, w internecie piszą tylko o tych 50 kg, od znajomych słyszałam to samo. Ale nawet gdyby, to i tak BMI mam w normie, więc nie wiem, o co chodzi.
ja mam 57kg, ale 176cm wzrostu ale mnie puszczali zawsze. ale czasem nawet panie już na pobraniu pytały czy na pewno ważę 50kg jak mnie lekarz puścił to przecież wiadomo, że ważę
musisz spróbować kiedyś jeszcze, może na innego lekarza trafisz bo jednak 55kg to moim zdaniem wystarczająco

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-31, 22:25   #1313
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
:O No to trafilas na jakiegoś głupiego lekarza. Inny spokojnie by puścił. Zawsze możesz spróbować oddać np. W krwiobusie. Tam chyba az tak się nie czepiaja.

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
ja mam 57kg, ale 176cm wzrostu ale mnie puszczali zawsze. ale czasem nawet panie już na pobraniu pytały czy na pewno ważę 50kg jak mnie lekarz puścił to przecież wiadomo, że ważę
musisz spróbować kiedyś jeszcze, może na innego lekarza trafisz bo jednak 55kg to moim zdaniem wystarczająco
Mnie na dzień dobry Pani w szatni pytała, a ty to wazysz 50 kg?
Stary 2015-03-31, 22:46   #1314
Carousel
Zadomowienie

Cytat:
:O No to trafilas na jakiegoś głupiego lekarza. Inny spokojnie by puścił. Zawsze możesz spróbować oddać np. W krwiobusie. Tam chyba az tak się nie czepiaja.
To było właśnie w krwiobusie. I to nawet nie kwestia lekarza, bo z tego, co słyszałam, do lekarza trafiało się dopiero potem, bo przejściu tego 'testu wagi' i chyba pobraniu krwi do badania. To były tylko chyba jakieś pielęgniarki, które ważyły i potem chyba właśnie pobierały krew. Zresztą, nie wiem dokładnie, bo za długo tam nie byłam. Ale lekarz chyba był jednak następnym 'etapem'.

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
No właśnie też się zdziwiłam... Co innego, jakbym ważyła np. 51, to ok. I dobra, może i jestem dość szczupła, ale nawet to cholerne BMI mam w normie, w dolnej granicy, ale jednak w normie. No i te 5 kg, to moim zdaniem spory zapas jednak, bo w końcu po coś te normy są.
Stary 2015-03-31, 22:52   #1315
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
To było właśnie w krwiobusie. I to nawet nie kwestia lekarza, bo z tego, co słyszałam, do lekarza trafiało się dopiero potem, bo przejściu tego 'testu wagi' i chyba pobraniu krwi do badania. To były tylko chyba jakieś pielęgniarki, które ważyły i potem chyba właśnie pobierały krew. Zresztą, nie wiem dokładnie, bo za długo tam nie byłam. Ale lekarz chyba był jednak następnym 'etapem'.

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

No to pewnie jakieś wredne baby :p U mnie pielęgniarki sprawdzają hemoglobine, a potem lakarz wazy, mierzy ciśnienie, osłuchuje :p Zostaje jeszcze próba udania się do normalnego centrum, albo przy innej akcji.s
Stary 2015-03-31, 23:06   #1316
Carousel
Zadomowienie

Cytat:
No to pewnie jakieś wredne baby :p U mnie pielęgniarki sprawdzają hemoglobine, a potem lakarz wazy, mierzy ciśnienie, osłuchuje :p Zostaje jeszcze próba udania się do normalnego centrum, albo przy innej akcji.s
No właśnie podobno fajne były, koleżance zrobiło się słabo i opowiadała, że bardzo miłe i troskliwe, pomagały jej i w ogóle. Ale no nie wiem, jakieś przewrażliwione chyba, skoro nawet nie pozwoliły mi na dalsze badania, w końcu to, że one by mnie 'przepchnęły' dalej, to jeszcze nie znaczy, że od razu poszłabym oddać krew. Decyzję i tak podejmuje lekarz, który chyba ma większe kompetencje, no i też więcej informacji, wyniki badań, wywiad, pomiar ciśnienia itp. Zawsze przecież mogły powiedzieć, że nie są pewne, czy będę mogła oddać krew z moją wagą, ale jednak pozwolić iść do tego lekarza. A one nie, tylko, że ważę za mało i się nie nadaję.

Edytowane przez Carousel
Czas edycji: 2015-03-31 o 23:09
Carousel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-01, 20:11   #1317
Callen
Rozeznanie

Zaliczyłam dzisiaj poranne zamotanie ascofer leży sobie na biurku obok buteleczki z ibupromem. Mimo godziny za wczesnej do życia pamiętałam żeby połknąć 2 tabletki. No to wysypałam sobie 2 ibupromy na rękę i poszłam je połknąć. Nalałam sobie wody, patrzę na tabletki i nie wiem co jest grane. Jakieś takie większe i białe
Jeszcze 6 dni

Edytowane przez Callen
Czas edycji: 2015-04-01 o 20:12
Callen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-04, 20:22   #1318
Callen
Rozeznanie

Jeszcze 3 dni
Stary 2015-04-05, 09:40   #1319
Flower23
Zakorzenienie

Hej

Mnie ostatnio też wrócili z krwiobusa. Hemoglobina wyszła 11.6, więc trochę za mało. Od ponad tygodnia wcinam ascofer i mam zamiar iść po miesiączce spróbować znowu

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Flower23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-05, 12:15   #1320
malootka
Zakorzenienie

Carousel mialas pecha. Wazysz normalnie i nie ma zadnych przeciwskazan u Ciebie co do oddawania krwi ;/ paranoja. Mnie zawsze smieszylo, ze dolna granica jest 50kg niezaleznie od wzrostu, bo dla osoby mniej niz 160cm wzrostu to zupelnie co innego jak dla kogos kto ma pod 180. jesli wyniki masz w normie to sprobuj innym razem, przeciez nic Ci nie jest.

Btw. Ja mam bana dozywotniego ale nie z powodu wagi. Co to w ogole jest, ban dozywotni z powodu wagi, lol. Przeciez waga to jest akurat najmniej stały czynnik.
malootka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości