|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1922 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 część 41- nasz sezon!
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0282746001.html
jak ktoras chce kolorowy wianek ![]()
#1923 |
Zakorzenienie
|
jesteście okropne miałam oszczędzać a nie wiem czy nie kupić tej zielonej sukienki co tu któraś wstawiała
![]()
#1924 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() U nas pi razy oko wyszedł ten tysiąc na metr, to znaczy wyszło mniej, ale bez robocizny. No i razem z nieplanowanymi rzeczami, bo początkowo nie wiedzieliśmy, że będzie nam potrzeba więcej płyt g-k niż sądziliśmy, bo się nie spodziewaliśmy, że ściany nimi trzeba będzie prostować.
![]() ![]() |
![]() |
#1926 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepiej zacznij czytać jakieś fora budowlane albo gazetki- odkąd przeglądam od czasu do czasu ładny dom i muratora, to mniej więcej wiem z czym to wszystko się je ![]() EDIT: no i remont zawsze może być droższy niż budowanie od zera. Bo nigdy nie wiesz, co zalega pod warstwą farby, czy płytek/paneli...
Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi. Uczę się cierpliwości ![]() Edytowane przez kropka_nad_i Czas edycji: 2015-03-26 o 16:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1927 |
Wtajemniczenie
|
Dokladnie zgadzam sie z poprzedniczkami lepiej dac wiecej a pozniej nie martwic sie ze wieje bo nieszczelne okna i pada na nos
![]()
#1928 |
Zakorzenienie
|
ja czytam cztery kąty...ale to bardziej stylówa niż budowa
![]() co do białych okien to moja mama ma w domu...20lat? i nie żółką...a moje w bloku niecałe 10 i dramat raczej chodzi o jakosc a nie kolor ![]() generalnie ja przy remoncie pokoju (16m - wymiana elektryki/okablowania, plyty gipsowe, malowanie, listwy podlogowe i sufitowe, wykladzina, meble ikea) zmiescilam sie w 5k... ale no powiedzmy w kuchni gdzie kuchnia 7m wpakuje sie z 15-20tysiecy na meble i sprzety... no niestety - najdrozsze czyli lazienki i kuchnie, elektryke, drzwi, okna trzeba robic od razu wiec najwiecej kasy ![]() pozniej jak sie ma wolne pare tysiecy to mozna np ogarnąć meble do salonu ![]()
#1929 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Wiem też, że łatwo się mówi: "Nie oszczędzaj na materiałach", ale to jednak dobra rada ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() swoją drogą aż tak się ten wizaż nie zmienił znowu, rewolucji w wyglądzie ogromnej nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1931 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() ![]() Najmniej zmienił się wygląd forum, reszta portalu przeszła większe zmiany ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1932 |
Jedyna oryginalna Lips :)
|
cześć dzień dobry!
nowy wizaż ![]() Ania, już Ci na fb pisałam! pięknie!! ale widać, że M. trochę zestresowany był ![]() dzisiaj dla odmiany odkurzałam wszystkie sale. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no ja faktycznie o samym forum mówię, bo tylko tu siedzę a to już koniec zmian wizualnych? te kultowe rameczki imitujące 3D i gradienciki starsze niż internet zostaną? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1934 |
Zakorzenienie
|
asica mój TŻ już taki jest. Bardzo oszczędny w uśmiechaniu się. Tzn. uśmiecha się zazwyczaj jak jesteśmy sami i nikt nie widzi. Poza tym strasznie był spięty na ślubie, każdy mu to zarzucał no ale on już tak ma. Powiedziałam mu dzisiaj, że na kościelnym ma cały czas pamiętać chociaż o lekkim uśmiechu
![]() A tak w ogóle to moja sis miała ogromny problem z moim TŻ jak się zaczęliśmy spotykać i jej jedyny zarzut był taki: "bo on się nigdy nie uśmiecha" ![]() ![]() ![]()
#1935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się na temat cen remontu nie wypowiadam bo tutaj wszystko jest duuuuzo droższe na 56 m2 wydaliśmy ponad 100 tys koron i wszyscy się dziwili dlaczego tak mało. Ale np. zaoszczędzilismy na panelach normalnie 199/m2 (chcieliśmy te lepsze no alenie najlepsze bo to juz cena powyżej 300/m2 i więcej była) a ja mam kartę do tej sieci sklepów i zapłacilismy 139/m2. No i kuchnia mi się podobała z ikei tam też nie jest najdrozej (przynajmniej tu) a na kuchni się nie zawiodłam i polecam. A dodam że nie wymienialismy ani drzwi wejściowych ani okien (teraz zrobiła to nasza spółdzielnia). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1936 |
Wtajemniczenie
|
zainspirowana Waszymi listami postanowiła zrobić swoja co mamy a czego nie
![]() Stan na dzień: 26.03.2015r. MAMY: KOŚCIÓŁ - data i godzina + dekoracja w cenie skrzypaczka z sopranistką jako oprawa muzyczna mszy nauki SALA (zadatek) + hotel dla gości FOTO (zaliczka) KAMERZYSTA (zadatek) ZESPÓŁ (zaliczka) ŚWIADKOWIE ![]() SUKNIA (zadatek) - szyje się bolerko koronkowe - szyje się halka (zamówiona) FLORYSTKA (podpisana umowa) bukiet mój i świadkowej, 4 butonierki, dekoracja sali i samochodu WÓDKA - 128 butelek 0,7 być moze cos trzeba będzie dokupić ZAPROSZENIA - opłacone, w trakcie produkcji WIZAŻYSTKA - zaklepany termin na czesanie i makijaż mnie, mamy, siostry, świadkowej + jestem umówiona na próbę na kwiecień zaliczony KURS TAŃCA użytkowego SAMOCHÓD?? zaklepany jeżeli zdecydujemy sie jechać samochodem ojca świadkowej NIE MAMY PORADNIA ustalenie CZYTAŃ w czasie mszy i repertuaru skrzypiec kupić TUBY strzelające pod kościołem ustalenie MENU ustalenie zabaw z zespołem MÓJ UBIÓR buty, biżuteria, bielizna, podwiązka, pończochy, kwiat we wlosy albo welon ( do przemyślenia), wieszak na suknię UBIÓR TŻa (wszystko ![]() UBRANIA na drugi dzień ustalenie w jakiej formie i co na PODZIĘKOWANIA dla rodziców WINO (biale i czerwone) NAPOJE gazowane PIWO decyzja czy w beczce czy butelkowane TORT (to jako pierwsza rzecz w kolejce do zrobienia) OBRĄCZKI (to też) mamy swoje złoto, pomyśleć na czym będą w kościele PAPETERIA - winietki, menu, plan stołów, kokardy na wódkę, pudełka na ciasto, pudełko na koperty DEKORACJA cisów przed domem ![]() PIERWSZY TANIEC PANIEŃSKI I KAWALERSKI (to świadkowie) TRANSPORT - zastanowić się czy tylko z kościoła na salę czy później do domów POPRAWINY - u mnie w ogrodzie dla najbliższych, zaplanowac jak mają wyglądac, jedzenie, picie itp. pewnie zapomniałam o połowie rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1937 |
Zakorzenienie
|
Ania pięknie !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1938 |
Zakorzenienie
|
Ania pięknie!
![]() Ej kurde skusiłam sie na sukienkę ta z h&m za 30zl ![]() ![]() Remont...ja nie podliczyłam ile poszlo na nasz, boje sie ![]() ![]() Lece do paczkomatu po plakat ![]() Wysłane z telefonu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1939 |
Zakorzenienie
|
To ja dorzucę swoją listę. Ślub za pół roku
![]() Sala - umowa, zaliczka foto - umowa kamerzysta - umowa, zaliczka DJ - umowa, zaliczka Kościół - zaklepany, zaliczka Suknia - kupiona razem z halką, kołem i welonem Buty - czółenka i baleriny są Biżuteria - jest Zaproszenia - są gotowe do rozdania Garnitur, buty, mucha - są, nie mamy koszuli głównej i koszuli na zmianę Bielizna - ani ja ani TŻ nie mamy Bukiety - świadkowa ma, ja nie mam ale lada dzień zamówię Fryzjer - już wie ale nie wpisane jeszcze do kalendarza Makijaż - nie jestem zapisana ale wiem do kogo chcę iść Paznokcie - zaklepane Podziękowania dla rodziców - nie ma i nie wiemy co zrobić Samochód - jedziemy autem świadka Świadkowie - świadka mamy, świadkowa jeszcze nie wybrana Tort - nie wybrany Alkohol - brak, mamy jedynie cydr na toast Zawieszki na wódkę - muszę zamówić Poradnia - do zaliczenia Obrączki - nie mamy Dużo tego czerwonego ![]()
#1940 | |
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1941 |
nibyżona
|
grrr. wkurzyli mnie Ci od płatków. że jestem pierwszą osobą, której coś w nich nie pasuje, a tyyyyle sprzedają tych miętowych i ewentualnie mam zrobic zdjęcia.
litości. ![]() z tego wszystko zapomniałam dzwonić do kosmetyczki i nie wiem czy mnie przyjmie w sobotę. mama obraziła się, bo nie chcę przepłacać za naklejki ślubne, które są dla mnie zbędne ![]() chciałam zamówić bielizne to muszę czekać, bo ona też chce majtki korygujące i mówiłam jej od 3 dni, że ma napisać do babeczki i ona jej pomoże dobrać rozmiar, to nieeeee po co. ![]() mam powyżej uszu ślubnych spraw. tęsknie za TŻtem ![]()
#1942 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1943 |
Zakorzenienie
|
Lipstick jednak nie do niej. Idę do tej droższej jednak. Kolejna koleżanka się u niej malowała i wrażenie kolejny raz na mnie zrobił makijaż
![]() Majelka na cywilny mieliśmy srebrne obrączki. Teraz złote będziemy kupować. Ciągle mi cytowanie nie działa :/
![]() |
#1944 |
Zakorzenienie
|
idę sobie przejrzeć ten hm dokładniej
![]() sQ Ty zamawiałaś wonderbra co nie ? jak odczucia bo chyba gdzieś przegapiłam ![]()
#1945 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() Aniu mogę prosić o link do zdjęć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1946 |
Zakorzenienie
|
Z racji, że u nas idealnie pół roku dziś też zrobię listę (będę się wzorować na liscie Ani)
![]() Sala - umowa, zaliczka foto - umowa kamerzysta - umowa, zaliczka Zespół - umowa, zaliczka Kościół - zaklepany, Suknia - kupiona Obrączki - mamy Buty - kupione ale nie mierzone ![]() Zaproszenia - w większości już rozdane Podwiązka i pas do pończoch - kupione ![]() Bukiet, butonierka itp - wybrane i zarezerwowane u kwiaciarki ![]() Fryzjer - zarezerwowana godzina Makijaż - zarezerwowana godzina Świadkowie - wybrani (moja świadkowa już wie, świadek jeszcze nie) Noclegi dla gości - zarezerwowane Transport dla gości - w trakcie załatwiania Poradni nie robimy - prawa Norweskie Kurs Przedmałżeński - już za nami ![]() Panieński - już wymyślony, termin ustalony ![]() Zawieszki na alkohol - z tego rezygnujemy Pierwszy taniec - mamy dwa tańce, dwie piosenki i zdecydować się nie mogę :P Biżuteria - brek Garnitur (i cały strój Pana Młodego) - brak, do załatwienia w weekend majowy Samochód - musimy zdecydować Podziękowania dla rodziców - tu mamy zonka i nie możemy dojść do porozumienia Tort, ciasta - wiemy jaka cukiernia, degustacja w weekend majowy Alkohol - nie kupiony, nie możemy się zdecydować między Żubrówką Białą a Pana Tadeuszem Paznokcie - muszę pomyśleć kto, co i kiedy O czymś zapomniałam? |
![]() ![]() |
![]() |
#1947 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zamówiliśmy obrączki!!! ![]() ![]() ![]() ja listy nie robie bo bedzie cała czerwona ![]() od zaproszen nic dzisiaj nie napisali ;/ Edytowane przez Kimitri Czas edycji: 2015-03-26 o 18:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1948 |
Zadomowienie
|
Pokażesz pas do pończoch?
Ja szukam białego szlafroka, ale nic mi się nie podoba, widziałyście coś ładnego? Znalazłam taki, ale nie wiem co to za firma i gdzie można go zobaczyć: http://www.florencebeauty.pl/wp-cont...034_resize.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Zakorzenienie
|
takie jak w załączniku.. tylko mamy czas do poniedziałku aby grawer wymyslic...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:35.