Keratynowe prostowanie w³osów cz.IV - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2015-03-25, 08:44   #2401
Miluchova
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 354
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV

Cytat:
Napisane przez Friese Poka¿ wiadomo¶æ
Hej Dziewczyny
mój pierwszy post tutaj, zapozna³am siê ze stworzonym przez Was FAQ - ¶wietna robota
dziêkujê ¿e mog³am to przeczytaæ
Ogl±dam te zdjêcia i nie wierzê w³asnym oczom JAKIE EFEKTY !!!!!!
Szczególnie teraz widzia³am zdjêcia Ruda250 Twoje w³osy wygl±daj± teraz jak z reklamy, piêkne!

Dziewczyny, czy jest mo¿e gdzie¶ napisane co z³ego siê dzieje i jak czêsto po ker. prost. w³osów?
Zastanawiam siê jakie mam szanse ¿e co¶ pójdzie nie tak.

Dopytam tylko, czy wci±¿ aktualne jest to co napisa³y¶cie ¿e lubicie Encanto?
je¶li chodzi o "regeneracjê" oraz d³ugo¶æ trzymania siê efektu, to najlepiej spisuje siê Encanto, które jest równie¿ najczê¶ciej przez nas u¿ywane.

Pytam bo neistety nie ¶ledzi³am tych 2399 postów w tym w±tku a bêdê bardzo wdziêczna za napisanie mi tego przez bywalców

Pozdrawiam serdecznie

1. Wlosy sa spalone - dzieje sie to tak czesto, jak czesto ktos nie umie dobrac temp do swoich wlosow (im bardziej zniszczone tym ni¿sza temp - nawet 180 st), oszczêdza preparatu, prostuje od nasady (preparat naklada sie pare cm od nasady, wiêc prostowanie od samej nasady jest durne), jak kto¶ pominie pasmo i nie na³o¿y na nie keratyny, jak nie dosuszy dobrze w³osów i zacznie prostowaæ wilgotne. Jak masz dwie lewe rêce do postêpowania wg instrukcji, to masz du¿e szanse, ¿e co¶ pójdzie nie tak
2. Dla mnie encanto wci±¿ numer jeden, bo jednocze¶nie prostuje i od¿ywia w³osy. Ostatnio przerzuci³am siê na lisse design Alfaparfu, ale on nie prostuje w³osów.
Miluchova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-25, 08:51   #2402
Friese
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 570

Cytat:
Napisane przez Miluchova Poka¿ wiadomo¶æ
1. Wlosy sa spalone - dzieje sie to tak czesto, jak czesto ktos nie umie dobrac temp do swoich wlosow (im bardziej zniszczone tym ni¿sza temp - nawet 180 st), oszczêdza preparatu, prostuje od nasady (preparat naklada sie pare cm od nasady, wiêc prostowanie od samej nasady jest durne), jak kto¶ pominie pasmo i nie na³o¿y na nie keratyny, jak nie dosuszy dobrze w³osów i zacznie prostowaæ wilgotne. Jak masz dwie lewe rêce do postêpowania wg instrukcji, to masz du¿e szanse, ¿e co¶ pójdzie nie tak
2. Dla mnie encanto wci±¿ numer jeden, bo jednocze¶nie prostuje i od¿ywia w³osy. Ostatnio przerzuci³am siê na lisse design Alfaparfu, ale on nie prostuje w³osów.
jeste¶ Anio³em! bardzo bardzo Ci dziêkujê za te informacje!
to bêdê mia³a zagwostkê z temperatur± ale lepiej spróbujê ni¿sz± i najwyzej kolejnym razem z wy¿sz±, muszê poczytaæ dok³adnie jak to siê robi ale mam mocny wstêp, dziêki serdeczne Miluchova
Friese jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-25, 10:28   #2403
kasza80
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 705

Cytat:
Napisane przez Miluchova Poka¿ wiadomo¶æ
Ostatnio przerzuci³am siê na lisse design Alfaparfu, ale on nie prostuje w³osów.
martwi mnie to.... chyba jednak siêgnê po kerapro....
kasza80 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-25, 13:47   #2404
SceneQueene
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 655

A to dziwne, bo maj± ¶wietne farby i du¿o salonów na tym produkcie pracuje :-D.

Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy?
FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-25, 16:45   #2405
mumi1
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 66
Proszê o szybk± odpowied¼

Cze¶æ. W czwartek za tydzieñ mam zamiar poddaæ siê zabiegowi kreatynowego prostowania w³osów. Moje od zawsze s± suche, ³ami±ce siê, nie dzia³aj± na nie ¿adne oleje i od¿ywki a nawet zabiegi profesjonalne. Postanowi³am wiêc zainwestowaæ w ten zabieg i moje pytanie...
Kreatyna któr± 'wprasuj±' mi we w³osy, mo¿e uczuliæ? Jestem straszn± alergiczk± i bojê siê, ¿e to bêdzie mia³o jakie¶ skutki uboczne typu wysyp czy cokolwiek w tym rodzaju. Pytanie g³upie ale odpowiedzi nigdzie nie znajdujê...
mumi1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-25, 19:23   #2406
AdusiaNW
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Jako, ¿e naczyta³am siê mnóstwa postów zachwalaj±cych keratynowe prostowanie w³osów postanowi³am spróbowaæ i ja i teraz mam kilka pytañ. Czytaj±c posty (dobrnê³am chyba do 40 strony 4 w±tku :P) stwierdzi³am, ¿e wybiorê encanto, bo jest najsilniej dzia³aj±cy. Obawiam siê trochê formaldehydu, ale przy dobrym wietrzeniu my¶lê, ¿e powinno byæ ok. Chcia³abym siê upewniæ czy to dobry wybór, czy mo¿e polecacie jednak co¶ innego. Nie zale¿y mi jako¶ szczególnie na efekcie prostowania, ale zdecydowanie chodzi mi o od¿ywienie No i oczywi¶cie zamierzam ostro¿nie z temp. - 180 stopni, i teraz co je¶li oka¿e siê za ma³a? Bêd± porostu mizerne efekty zabiegu czy mo¿e jednak jeszcze jakie¶ inne skutki?
AdusiaNW jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-26, 12:27   #2407
Fuksio
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

Witam ponownie. Ehhhh piszê bo w weekend wreszcie zrobi³am keratynê Encanto. Chocia¿ "zrobi³am" to za du¿o powiedziane. Umy³am w³osy szamponem z zestawu i rozpoczê³am nak³adanie. Ju¿ na samym pocz±tku zaczê³y mnie piec oczy. £zawi³y niemi³osiernie i puch³y tak, ¿e po kilkunastu minutach mia³am w±skie szparki i serdle zamiast powiek. Do tego pieczenie w gardle i uczucie ¿e zaraz zemdlejê. Mia³am te¿ odruchy wymiotne wiêc postanowi³am zmyæ . Dodam ¿e potrzyma³am keratyne dos³ownie chwile na na w³osach i zd±¿y³am tylko rozpocz±æ suszenie. Reszty nie znios³am. Nie wiem czy to wina preparatu czy mojej wra¿liwo¶ci. Preparat kupi³am od jednego z polecanych w w±tku sprzedawców(Jolander czy co¶ podobnego). Tak¿e do bani. A my¶la³am ¿e bede miec spokój chocia¿ na miesi±c.
Fuksio jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2015-03-26, 12:28   #2408
blue2003
Miuoshowa

Wiadomo¶ci: 3 325
GG do blue2003 Wy¶lij wiadomo¶æ przez Yahoo do blue2003

Cytat:
Napisane przez Fuksio Poka¿ wiadomo¶æ
Witam ponownie. Ehhhh piszê bo w weekend wreszcie zrobi³am keratynê Encanto. Chocia¿ "zrobi³am" to za du¿o powiedziane. Umy³am w³osy szamponem z zestawu i rozpoczê³am nak³adanie. Ju¿ na samym pocz±tku zaczê³y mnie piec oczy. £zawi³y niemi³osiernie i puch³y tak, ¿e po kilkunastu minutach mia³am w±skie szparki i serdle zamiast powiek. Do tego pieczenie w gardle i uczucie ¿e zaraz zemdlejê. Mia³am te¿ odruchy wymiotne wiêc postanowi³am zmyæ . Dodam ¿e potrzyma³am keratyne dos³ownie chwile na na w³osach i zd±¿y³am tylko rozpocz±æ suszenie. Reszty nie znios³am. Nie wiem czy to wina preparatu czy mojej wra¿liwo¶ci. Preparat kupi³am od jednego z polecanych w w±tku sprzedawców(Jolander czy co¶ podobnego). Tak¿e do bani. A my¶la³am ¿e bede miec spokój chocia¿ na miesi±c.
Robilas w przewiewie, a nie w malej lazience bez okna? W maseczce na twarzy?

"...nasza wielko¶æ mia³a iskrzyæ, a wygasa gdy tak teraz na ni± patrzê a ty milczysz..."
blue2003 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-26, 12:45   #2409
Ruda250
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Fuksio, to rzeczywi¶cie masakra! Ja robi³am encanto w poprzedni weekend i oczy szczypa³y mnie tylko ju¿ na etapie prostowania, kiedy "dymek" dosta³ mi siê do oka. A tak poza tym to lekko mnie drapa³o gard³o, nic wiêcej. A wydawa³o mi siê, ¿e jestem wra¿liwa

Friese je¶li bêdziesz zabieg dok³adnie to wszystko siê uda. Mi bardzo pomóg³ narzeczony, szczególnie przy nak³adaniu keratyny i potem od¿ywki - bez niego mia³abym k³opot, ¿eby zrobiæ to w³a¶ciwie, wiêc druga osoba siê bardzo przydaje. Spisa³ siê wzorowo, choæ nigdy wcze¶niej nie mia³ do czynienia choæby z prostowaniem czy farbowaniem w³osów. Wiec my¶lê, ¿e bêdzie git Ja te¿ siê strasznie ba³am, a wszystko siê uda³o Prostowa³am w³osy temp. 220 st.

Jedyne co to mam zmasakrowane koñcówki (ale by³y ju¿ w kiepskim stanie wcze¶niej, wiêc wysoka temperatura musia³a je dobiæ) i sztywn± grzywkê (podkrêcam j± na szczotkê i daje radê) :P Na d³ugo¶ci w³osy b³yszcz± i s± zdrowe, pro¶ciutkie.
Myjê w³osy codziennie Babydreamem, potem za ka¿dym razem inna od¿ywka (Alterra granat i aloes, Garnier avocado i karite, biovax keratyna i jedwab, polecana tutaj maska elseve, a dzis isana kur oil). Dzi¶ w³osy nie s± ju¿ tak klapniête jak w pierwszych dniach.
U¿y³am te¿ od¿ywki b/s Schwarzkopf BC Bonacure Moisture Kick i wszystko wygl±da ³adnie.
No i zamówi³am na all zachwalane tutaj serum kera pro, jestem bardzo ciekawa jego dzia³ania.

Jeszcze wybiorê siê z jaki¶ czas na ¶ciêcie koñcówek i klêkajcie narody!!!
Stary 2015-03-26, 13:33   #2410
martuunia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 912

A ja mam jeszcze jedno pytanie-piszecie ¿eby nak³adaæ kreatynê parê cm od skóry g³owy(nawet 5). Ostatnio razem tego nie zrobi³am,a teraz chcia³abym uniknac przychlastu je¶li siê da. Tylko czy to nie da efektu 'odrostow'?Czy te niewyprostowane w³osy nie bêd± siê odznaczaæ blaskiem czy wyg³adzeniem? Mam raczej proste w³osy przy skórze g³owy,wiec nie musze teoretycznie prostowaæ,ale i tak siê zastanawiam czy to jako¶ siê nie odznacza
martuunia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-26, 14:46   #2411
Miluchova
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 354

kasza - Ty to lepiej encanto próbuj

martuunia - nie ma ró¿nicy miêdzy w³osami, a mniejszy przychlast jest i nie podra¿niasz skóry g³owy (a to mo¿e skoñczyæ siê alergi±, wypadaniem w³osów etc)
Miluchova jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-27, 22:00   #2412
chimay
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 25 231

Cze¶æ wszystkim

Po dwóch latach walki z puszeniem siê wierzchniej warstwy w³osów zdecydowa³am siê na encanto na tej w³a¶nie warstwie. Jak na razie wszystko jest dla mnie jasne, mam tylko jedno pytanie:
Czy na w³osy takie jak na zdjêciu (do prostowania tylko ta smêtna, puchata kitka) wystarczy zestaw 50 ml? Wydaje mi siê, ¿e tak, ale gwoli ciekawo¶ci chcia³am jeszcze Was dopytaæ.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 1-2.jpg (53,0 KB, 77 za³adowañ)
chimay jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-27, 22:44   #2413
sylwka37
koci ¶wiat

Wiadomo¶ci: 14 157

Cytat:
Napisane przez chimay Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ wszystkim

Po dwóch latach walki z puszeniem siê wierzchniej warstwy w³osów zdecydowa³am siê na encanto na tej w³a¶nie warstwie. Jak na razie wszystko jest dla mnie jasne, mam tylko jedno pytanie:
Czy na w³osy takie jak na zdjêciu (do prostowania tylko ta smêtna, puchata kitka) wystarczy zestaw 50 ml? Wydaje mi siê, ¿e tak, ale gwoli ciekawo¶ci chcia³am jeszcze Was dopytaæ.
jak tylko na t± kitê to starczy 50 ml
Stary 2015-03-28, 07:54   #2414
chimay
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 25 231

Cytat:
Napisane przez sylwka37 Poka¿ wiadomo¶æ
jak tylko na t± kitê to starczy 50 ml
Dziêkujê W takim razie zamawiam zestaw.
chimay jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-28, 13:25   #2415
mrt_p
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1
Question Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV

Chcia³abym wykonaæ zabieg pierwszy raz, zdecydowa³am siê na Encanto. Mam kilka pytañ
1.Czy dobrze rozumiem, ¿e po zabiegu nie trzeba u¿ywaæ firmowego szamponu i od¿ywki i mo¿na od razu spokojnie u¿ywaæ np. tych polecanych wypisanych w FAQ?
2.Wszyscy pisz± o tym, ¿e zabieg dobrze przyjmuje siê na w³osach zniszczonych farbowaniem, prostowaniem etc., martwiê siê, ¿e na moich w³osach, które s± w dobrej kondycji i nigdy nie by³y farbowane/rozja¶niane, nawet ich nie prostujê, nie bêdzie widocznego efektu. W³osy s± jednak cienkie i pusz± siê. Czy brak efektu jest mo¿liwy?
3.Jeszcze pytanie dotycz±ce ilo¶ci kosmetyku. Moje w³osy s± d³ugie( w porywach tak 10 cm za ³opatki) ale te¿ bardzo pocieniowane, cienkie i liczne. Wystarczy 75 ml czy lepiej kupiæ wiêcej? Dodam, ¿e chcia³abym kupiæ produktu tak na styk poniewa¿ mój fundusz jest bardzo ograniczony i nie wiem czy bêdê zabieg powtarzaæ.
4. Jak chlorowana basenowa woda wp³ywa na w³osy po zabiegu?

Bêdê bardzo wdziêczna za pomoc.
Pozdrawiam!
mrt_p jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-28, 14:12   #2416
czekoladka3
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 631

Cytat:
Napisane przez mrt_p Poka¿ wiadomo¶æ
Chcia³abym wykonaæ zabieg pierwszy raz, zdecydowa³am siê na Encanto. Mam kilka pytañ
1.Czy dobrze rozumiem, ¿e po zabiegu nie trzeba u¿ywaæ firmowego szamponu i od¿ywki i mo¿na od razu spokojnie u¿ywaæ np. tych polecanych wypisanych w FAQ?
2.Wszyscy pisz± o tym, ¿e zabieg dobrze przyjmuje siê na w³osach zniszczonych farbowaniem, prostowaniem etc., martwiê siê, ¿e na moich w³osach, które s± w dobrej kondycji i nigdy nie by³y farbowane/rozja¶niane, nawet ich nie prostujê, nie bêdzie widocznego efektu. W³osy s± jednak cienkie i pusz± siê. Czy brak efektu jest mo¿liwy?
3.Jeszcze pytanie dotycz±ce ilo¶ci kosmetyku. Moje w³osy s± d³ugie( w porywach tak 10 cm za ³opatki) ale te¿ bardzo pocieniowane, cienkie i liczne. Wystarczy 75 ml czy lepiej kupiæ wiêcej? Dodam, ¿e chcia³abym kupiæ produktu tak na styk poniewa¿ mój fundusz jest bardzo ograniczony i nie wiem czy bêdê zabieg powtarzaæ.

Pozdrawiam!
1) nie trzeba uzywaæ firmowych, wystarcz± te z pierwszego postu lub podobne do nich

2) Je¿eli w³osy siê pusz±, zauwa¿ysz ró¿nicê. W³osy po encanto s± bardzo g³adkie i b³yszcz±ce

3) ja bym na wszelki wypadek kupi³a 100 ml Jak na³ozysz na styk, albo Ci braknie preparatu zabiego mo¿e nie wyj¶æ a na dodatek mo¿esz sobie spaliæ w³osy je¿eli nie bêd± dok³adnie pokryte preparatem

4) Woda z basenu mo¿e wp³ywaæ na szybsze wyp³ukiwanie siê keratyny. Ale zawsze w³osy mo¿na zabezpieczyæ olejem lub jak±¶ mocn± silikonow± odzywk±. Wtedy zminimalizuje siê wp³yw chloru na w³osy
czekoladka3 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-28, 15:35   #2417
SceneQueene
Zakorzenienie

Ja siê dalej zastanawiam nad encanto, bo moje fale i tak umar³y, ale nie wiem czy to 180 stopni mi starczy. Czy która¶ Pani w tej temperaturze robi³a?

OkiemJulii
FB
Insta
Stary 2015-03-28, 15:59   #2418
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SceneQueene Poka¿ wiadomo¶æ
Ja siê dalej zastanawiam nad encanto, bo moje fale i tak umar³y, ale nie wiem czy to 180 stopni mi starczy. Czy która¶ Pani w tej temperaturze robi³a?

je¿eli Twoje w³osy s± zdrowe, 180 stopni mo¿e nie wystarczyæ t± temperaturê stosuje siê do bardzo zniszczonych w³osów lub rozja¶nianych
Stary 2015-03-28, 16:05   #2419
SceneQueene
Zakorzenienie

Zniszczone bardzo nie s±, bo o nie dbam, ale od czerwca do dzisiaj przesz³y zej¶cie do platyny z czerni, wiêc farby rozja¶niajace, k±piele, potem pigmentacje, druga, czarna farbê i w koñcu rozja¶nienie do ombre, wiêc na pewno du¿o przesz³y :-D

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Tak to wygl±da bez stylizacji.

OkiemJulii
FB
Insta

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-28, 16:07   #2420
czekoladka3
Zakorzenienie

patrz±c po zdjêciach nie wygl±daj± na tyle ile przesz³y mo¿esz próbowaæ zrobiæ na 180 stopniach, na pewno wtedy bêd± bardziej odzywione ale nie jestem pewna czy uzyskasz efekt drutów jak od prostownicy
Stary 2015-03-28, 16:15   #2421
SceneQueene
Zakorzenienie

stan bym okre¶li³a na dobry, to chyba najbardziej oddaje rzeczywisto¶æ. Pielêgnacja robi swoje, bo potrafi³am farbê rozja¶niaja k³a¶æ co dwa tygodnie, bo pojawi³ siê ciemny odrost na centymetr :-D. Chyba w koñcu próbuje - proste byæ nie musz±, ale nie chce puchu a chce odzwic dodatkowo :-D

OkiemJulii
FB
Insta
Stary 2015-03-28, 19:18   #2422
lenor
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 141

Jestem w trakcie próby na jednym kosmetyku trzymajcie kciuki je¶li wszystko pójdzie dobrze to jutro ca³a g³owa i postaram siê zdjêcia wrzuciæ
lenor jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-28, 22:07   #2423
Dusiia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 197

Dziewczyny, wiecie cos na temat keratynowego prostowania przy lysieniu androgenowym? Boje sie ze zostane lysa :P
Stary 2015-03-29, 00:22   #2424
coconutssy
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 17

Cytat:
Napisane przez mrt_p

Pozdrawiam!
Z pytaniem nr 2 mogê pomóc, bo sytuacja podobna do mojej Moje w³osy by³y dobrze zadbane (w koñcu w³osomaniaczka :P) i nie traktowane ¿adnymi zabiegami, ale nie mog³am poskromiæ puszenia. Mia³am takie samo zmartwienie - czy keratyna za³apie. Za³apa³a piêknie i przez dwa miesi±ce mia³am ¶wiêty spokój. Zrobi³am Encanto. Niestety po tym czasie widzê ju¿ delikatne puszenie.
Teraz siê siê zastanawiam... Dziewczyny, powtarzaæ zabieg? Jaka Wasza opinia? Help.

Edytowane przez coconutssy
Czas edycji: 2015-03-29 o 00:32 Powód: Problemy techniczne z cytowaniem :-/
coconutssy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-29, 04:43   #2425
SceneQueene
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dusiia Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, wiecie cos na temat keratynowego prostowania przy lysieniu androgenowym? Boje sie ze zostane lysa
Hm... Ja bym pewnie próbowa³a- tak od d³ugo¶ci ucha w dó³.

---------- Dopisano o 04:43 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ----------

Cytat:
Napisane przez coconutssy Poka¿ wiadomo¶æ
Z pytaniem nr 2 mogê pomóc, bo sytuacja podobna do mojej Moje w³osy by³y dobrze zadbane (w koñcu w³osomaniaczka ) i nie traktowane ¿adnymi zabiegami, ale nie mog³am poskromiæ puszenia. Mia³am takie samo zmartwienie - czy keratyna za³apie. Za³apa³a piêknie i przez dwa miesi±ce mia³am ¶wiêty spokój. Zrobi³am Encanto. Niestety po tym czasie widzê ju¿ delikatne puszenie.
Teraz siê siê zastanawiam... Dziewczyny, powtarzaæ zabieg? Jaka Wasza opinia? Help.
Nie wiem jak tu dziewczyny powiedz±, ale mój znajomy robi³ trzy razy. Za pierwszym efekt super. Za drugim cze¶æ w³osów pod nó¿. Za trzecim kolejna pod nó¿ bo totalnie zniszczona...

OkiemJulii
FB
Insta
Stary 2015-03-29, 13:25   #2426
blue2003
Miuoshowa

Wiadomo¶ci: 3 325
GG do blue2003 Wy¶lij wiadomo¶æ przez Yahoo do blue2003

Cytat:

---------- Dopisano o 04:43 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ----------

Nie wiem jak tu dziewczyny powiedz±, ale mój znajomy robi³ trzy razy. Za pierwszym efekt super. Za drugim cze¶æ w³osów pod nó¿. Za trzecim kolejna pod nó¿ bo totalnie zniszczona...

Ja robie od grudnia 2012 zawsze co 8-15 tygodni, wiec juz nawet ciezko policzyc ile razy robilam, i zawsze wszystko jest super, podcinam tylko 1 cm koncowek co pol roku. Robie metoda mieszana, tylko 3 razy robilam tradycyjnie, w tym oczywiscie pierwszy raz.

"...nasza wielko¶æ mia³a iskrzyæ, a wygasa gdy tak teraz na ni± patrzê a ty milczysz..."
blue2003 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-29, 15:30   #2427
yolca
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 286

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:

Do w³osów po mocnych przej¶ciach jest cocochoco pure. Dedykowane w³osom po rozja¶nianiach, mocno wytrawionych.
yolca jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-29, 15:42   #2428
SceneQueene
Zakorzenienie

Oo, czy kto¶ próbowa³?

OkiemJulii
FB
Insta
Stary 2015-03-29, 17:01   #2429
201805170915
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 491
Dot.: Proszê o szybk± odpowied¼

Cytat:
Napisane przez mumi1 Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ. W czwartek za tydzieñ mam zamiar poddaæ siê zabiegowi kreatynowego prostowania w³osów. Moje od zawsze s± suche, ³ami±ce siê, nie dzia³aj± na nie ¿adne oleje i od¿ywki a nawet zabiegi profesjonalne. Postanowi³am wiêc zainwestowaæ w ten zabieg i moje pytanie...
Kreatyna któr± 'wprasuj±' mi we w³osy, mo¿e uczuliæ? Jestem straszn± alergiczk± i bojê siê, ¿e to bêdzie mia³o jakie¶ skutki uboczne typu wysyp czy cokolwiek w tym rodzaju. Pytanie g³upie ale odpowiedzi nigdzie nie znajdujê...
w±tpiê, ¿eby Ciê uczuli³o, te¿ jestem alergiczk± i nic mi siê nie dzia³o i te¿ siê obawia³am zabiegu, wiêc ju¿ machnê³am rêk± na pieni±dze i zamiast do¶æ taniego encanto, ale za to ¶mierdz±cego, to posz³am do saonlu i zrobi³am globala
201805170915 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-29, 19:28   #2430
Dusiia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 197

Dziewczyny ponoæ je¶li mam bardzo zniszczone w³osy to mam dawaæ jak najnizsza temperaturê? A co je¶li jak dam np 190 ° to mi "nie zadzia³a"? Co jesli bym da³a np 220°?wolala bym mieæ pewno¶æ ¿e nie wyrzuce pieniêdzy w b³oto...

Druga sprawa mam wlosy prawie do tylka, ale koñcówki tak zniszczone ze musze obci±æ z 20 cm. I teraz lepiej to najpierw obci±æ czy najpierw prostowanie? Chce siê jak najszybciej pozbyæ tych koñcówek a zanim dostane wyp³atê i zamówiê te Encanto to mina 2 tygodnie :/

I trzecia sprawa - ile tego zamówiæ, mam do¶æ zadkie ale d³ugie te w³osy. Dlatego tez pyta³am o te obciêcie, bo bez sensu ¿ebym kupowa³a tego wiêcej ze wzglêdu na d³ugo¶æ skoro chce siê pozbyæ 20cm

Edytowane przez Dusiia
Czas edycji: 2015-03-29 o 19:30
Dusiia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Fryzury i styling

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-04-22 22:09:54

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.