|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2401 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 354
|
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV
Cytat:
1. Wlosy sa spalone - dzieje sie to tak czesto, jak czesto ktos nie umie dobrac temp do swoich wlosow (im bardziej zniszczone tym ni¿sza temp - nawet 180 st), oszczêdza preparatu, prostuje od nasady (preparat naklada sie pare cm od nasady, wiêc prostowanie od samej nasady jest durne), jak kto¶ pominie pasmo i nie na³o¿y na nie keratyny, jak nie dosuszy dobrze w³osów i zacznie prostowaæ wilgotne. Jak masz dwie lewe rêce do postêpowania wg instrukcji, to masz du¿e szanse, ¿e co¶ pójdzie nie tak ![]() 2. Dla mnie encanto wci±¿ numer jeden, bo jednocze¶nie prostuje i od¿ywia w³osy. Ostatnio przerzuci³am siê na lisse design Alfaparfu, ale on nie prostuje w³osów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 570
|
Cytat:
![]() to bêdê mia³a zagwostkê z temperatur± ale lepiej spróbujê ni¿sz± i najwyzej kolejnym razem z wy¿sz±, muszê poczytaæ dok³adnie jak to siê robi ale mam mocny wstêp, dziêki serdeczne Miluchova ![]()
![]() |
#2403 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 705
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 655
|
A to dziwne, bo maj± ¶wietne farby i du¿o salonów na tym produkcie pracuje :-D.
Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 66
|
Proszê o szybk± odpowied¼
Cze¶æ. W czwartek za tydzieñ mam zamiar poddaæ siê zabiegowi kreatynowego prostowania w³osów. Moje od zawsze s± suche, ³ami±ce siê, nie dzia³aj± na nie ¿adne oleje i od¿ywki a nawet zabiegi profesjonalne. Postanowi³am wiêc zainwestowaæ w ten zabieg i moje pytanie...
Kreatyna któr± 'wprasuj±' mi we w³osy, mo¿e uczuliæ? Jestem straszn± alergiczk± i bojê siê, ¿e to bêdzie mia³o jakie¶ skutki uboczne typu wysyp czy cokolwiek w tym rodzaju. Pytanie g³upie ale odpowiedzi nigdzie nie znajdujê... |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Jako, ¿e naczyta³am siê mnóstwa postów zachwalaj±cych keratynowe prostowanie w³osów postanowi³am spróbowaæ i ja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Witam ponownie. Ehhhh piszê bo w weekend wreszcie zrobi³am keratynê Encanto. Chocia¿ "zrobi³am" to za du¿o powiedziane. Umy³am w³osy szamponem z zestawu i rozpoczê³am nak³adanie. Ju¿ na samym pocz±tku zaczê³y mnie piec oczy. £zawi³y niemi³osiernie i puch³y tak, ¿e po kilkunastu minutach mia³am w±skie szparki i serdle zamiast powiek. Do tego pieczenie w gardle i uczucie ¿e zaraz zemdlejê. Mia³am te¿ odruchy wymiotne wiêc postanowi³am zmyæ . Dodam ¿e potrzyma³am keratyne dos³ownie chwile na na w³osach i zd±¿y³am tylko rozpocz±æ suszenie. Reszty nie znios³am. Nie wiem czy to wina preparatu czy mojej wra¿liwo¶ci. Preparat kupi³am od jednego z polecanych w w±tku sprzedawców(Jolander czy co¶ podobnego). Tak¿e do bani. A my¶la³am ¿e bede miec spokój chocia¿ na miesi±c.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2408 | |
Miuoshowa
|
Cytat:
![]() |
#2409 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Fuksio, to rzeczywi¶cie masakra! Ja robi³am encanto w poprzedni weekend i oczy szczypa³y mnie tylko ju¿ na etapie prostowania, kiedy "dymek" dosta³ mi siê do oka. A tak poza tym to lekko mnie drapa³o gard³o, nic wiêcej. A wydawa³o mi siê, ¿e jestem wra¿liwa
![]() Friese je¶li bêdziesz zabieg dok³adnie to wszystko siê uda. Mi bardzo pomóg³ narzeczony, szczególnie przy nak³adaniu keratyny i potem od¿ywki - bez niego mia³abym k³opot, ¿eby zrobiæ to w³a¶ciwie, wiêc druga osoba siê bardzo przydaje. Spisa³ siê wzorowo, choæ nigdy wcze¶niej nie mia³ do czynienia choæby z prostowaniem czy farbowaniem w³osów. Wiec my¶lê, ¿e bêdzie git ![]() ![]() Jedyne co to mam zmasakrowane koñcówki (ale by³y ju¿ w kiepskim stanie wcze¶niej, wiêc wysoka temperatura musia³a je dobiæ) i sztywn± grzywkê (podkrêcam j± na szczotkê i daje radê) :P Na d³ugo¶ci w³osy b³yszcz± i s± zdrowe, pro¶ciutkie. Myjê w³osy codziennie Babydreamem, potem za ka¿dym razem inna od¿ywka (Alterra granat i aloes, Garnier avocado i karite, biovax keratyna i jedwab, polecana tutaj maska elseve, a dzis isana kur oil). Dzi¶ w³osy nie s± ju¿ tak klapniête jak w pierwszych dniach. U¿y³am te¿ od¿ywki b/s Schwarzkopf BC Bonacure Moisture Kick i wszystko wygl±da ³adnie. No i zamówi³am na all zachwalane tutaj serum kera pro, jestem bardzo ciekawa jego dzia³ania. Jeszcze wybiorê siê z jaki¶ czas na ¶ciêcie koñcówek i klêkajcie narody!!! ![]()
#2410 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 912
|
A ja mam jeszcze jedno pytanie-piszecie ¿eby nak³adaæ kreatynê parê cm od skóry g³owy(nawet 5). Ostatnio razem tego nie zrobi³am,a teraz chcia³abym uniknac przychlastu je¶li siê da. Tylko czy to nie da efektu 'odrostow'?Czy te niewyprostowane w³osy nie bêd± siê odznaczaæ blaskiem czy wyg³adzeniem? Mam raczej proste w³osy przy skórze g³owy,wiec nie musze teoretycznie prostowaæ,ale i tak siê zastanawiam czy to jako¶ siê nie odznacza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2411 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 354
|
kasza - Ty to lepiej encanto próbuj
![]() martuunia - nie ma ró¿nicy miêdzy w³osami, a mniejszy przychlast jest i nie podra¿niasz skóry g³owy (a to mo¿e skoñczyæ siê alergi±, wypadaniem w³osów etc) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2412 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 25 231
|
Cze¶æ wszystkim
![]() Po dwóch latach walki z puszeniem siê wierzchniej warstwy w³osów zdecydowa³am siê na encanto na tej w³a¶nie warstwie. Jak na razie wszystko jest dla mnie jasne, mam tylko jedno pytanie: Czy na w³osy takie jak na zdjêciu (do prostowania tylko ta smêtna, puchata kitka) wystarczy zestaw 50 ml? Wydaje mi siê, ¿e tak, ale gwoli ciekawo¶ci chcia³am jeszcze Was dopytaæ. |
![]() ![]() |
![]() |
#2413 | |
koci ¶wiat
Wiadomo¶ci: 14 157
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2414 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 25 231
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2415 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
![]()
Chcia³abym wykonaæ zabieg pierwszy raz, zdecydowa³am siê na Encanto. Mam kilka pytañ
![]() 1.Czy dobrze rozumiem, ¿e po zabiegu nie trzeba u¿ywaæ firmowego szamponu i od¿ywki i mo¿na od razu spokojnie u¿ywaæ np. tych polecanych wypisanych w FAQ? 2.Wszyscy pisz± o tym, ¿e zabieg dobrze przyjmuje siê na w³osach zniszczonych farbowaniem, prostowaniem etc., martwiê siê, ¿e na moich w³osach, które s± w dobrej kondycji i nigdy nie by³y farbowane/rozja¶niane, nawet ich nie prostujê, nie bêdzie widocznego efektu. W³osy s± jednak cienkie i pusz± siê. Czy brak efektu jest mo¿liwy? 3.Jeszcze pytanie dotycz±ce ilo¶ci kosmetyku. Moje w³osy s± d³ugie( w porywach tak 10 cm za ³opatki) ale te¿ bardzo pocieniowane, cienkie i liczne. Wystarczy 75 ml czy lepiej kupiæ wiêcej? Dodam, ¿e chcia³abym kupiæ produktu tak na styk poniewa¿ mój fundusz jest bardzo ograniczony i nie wiem czy bêdê zabieg powtarzaæ. 4. Jak chlorowana basenowa woda wp³ywa na w³osy po zabiegu? Bêdê bardzo wdziêczna za pomoc. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#2416 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 631
|
Cytat:
![]() 2) Je¿eli w³osy siê pusz±, zauwa¿ysz ró¿nicê. W³osy po encanto s± bardzo g³adkie i b³yszcz±ce ![]() 3) ja bym na wszelki wypadek kupi³a 100 ml ![]() ![]() 4) Woda z basenu mo¿e wp³ywaæ na szybsze wyp³ukiwanie siê keratyny. Ale zawsze w³osy mo¿na zabezpieczyæ olejem lub jak±¶ mocn± silikonow± odzywk±. Wtedy zminimalizuje siê wp³yw chloru na w³osy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2417 |
Zakorzenienie
|
Ja siê dalej zastanawiam nad encanto, bo moje fale i tak umar³y, ale nie wiem czy to 180 stopni mi starczy. Czy która¶ Pani w tej temperaturze robi³a?
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
#2418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2419 |
Zakorzenienie
|
Zniszczone bardzo nie s±, bo o nie dbam, ale od czerwca do dzisiaj przesz³y zej¶cie do platyny z czerni, wiêc farby rozja¶niajace, k±piele, potem pigmentacje, druga, czarna farbê i w koñcu rozja¶nienie do ombre, wiêc na pewno du¿o przesz³y :-D
Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2. ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Tak to wygl±da bez stylizacji. ![]() ![]() ![]() Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.
![]() ![]() |
![]() |
#2420 |
Zakorzenienie
|
patrz±c po zdjêciach nie wygl±daj± na tyle ile przesz³y
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2421 |
Zakorzenienie
|
![]() Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 141
|
Jestem w trakcie próby na jednym kosmetyku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 197
|
Dziewczyny, wiecie cos na temat keratynowego prostowania przy lysieniu androgenowym? Boje sie ze zostane lysa :P
![]() |
#2424 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
Cytat:
![]() Teraz siê siê zastanawiam... Dziewczyny, powtarzaæ zabieg? Jaka Wasza opinia? ![]() Edytowane przez coconutssy Czas edycji: 2015-03-29 o 00:32 Powód: Problemy techniczne z cytowaniem :-/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2425 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2. ---------- Dopisano o 04:43 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2426 | |
Miuoshowa
|
Cytat:
![]() |
#2427 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 286
|
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
Do w³osów po mocnych przej¶ciach jest cocochoco pure. Dedykowane w³osom po rozja¶nianiach, mocno wytrawionych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2428 |
Zakorzenienie
|
Oo, czy kto¶ próbowa³?
![]() ![]() |
![]() |
#2429 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 491
|
Dot.: Proszê o szybk± odpowied¼
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2430 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 197
|
Dziewczyny ponoæ je¶li mam bardzo zniszczone w³osy to mam dawaæ jak najnizsza temperaturê? A co je¶li jak dam np 190 ° to mi "nie zadzia³a"? Co jesli bym da³a np 220°?wolala bym mieæ pewno¶æ ¿e nie wyrzuce pieniêdzy w b³oto...
Druga sprawa mam wlosy prawie do tylka, ale koñcówki tak zniszczone ze musze obci±æ z 20 cm. I teraz lepiej to najpierw obci±æ czy najpierw prostowanie? Chce siê jak najszybciej pozbyæ tych koñcówek a zanim dostane wyp³atê i zamówiê te Encanto to mina 2 tygodnie :/ I trzecia sprawa - ile tego zamówiæ, mam do¶æ zadkie ale d³ugie te w³osy. Dlatego tez pyta³am o te obciêcie, bo bez sensu ¿ebym kupowa³a tego wiêcej ze wzglêdu na d³ugo¶æ skoro chce siê pozbyæ 20cm
![]() Edytowane przez Dusiia Czas edycji: 2015-03-29 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.