|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: chłopak chce rządzić moim ubiorem
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Oooo faceci to kaleki? Broń Boże kobiety im kupują z racji tego, że częściej bywają w sklepach i lepiej się orientują co tam jest teraz w modzie.''czy on potrzebuje dziewczyny dla lansu, by sie pochwalic jakie to ładne wystrojone ciacho? zeby kazdy podziwial?'' czasami tak to właśnie wygląda, jakby chciał się ze mną pokazać, bo jak to kiedyś powiedział ''kobieta reprezentuje faceta", co jest według mnie trochę niesprawiedliwe, bo obie strony powinny dbać o to, żeby przy sobie dobrze wyglądać a niestety, ale zdecydowanie nie chce mi się ubierać tej sukienki jak słyszę ''ubierz się ładnie, bo dziewczyna Wojtka pewnie się wystroi'' podobam mu się, wiem to, z twarzy, z ciała, często to powtarza, nie potrzebuje budowania swojej samooceny, ale przez takie coś zdarza jej się podupaść. Edytowane przez sinuosity Czas edycji: 2015-03-29 o 21:13 |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
Wyjaśniłaś mu że od reprezentowania jego jest on sam? Ja bym zapytała czy da mi pełnomocnictwa do banku, urzędu i sprzedaży organów wewnętrznych bo sam nie umie o sobie decydować i chce być reprezentowany.
Jakie on ma poglądy na podział domowych obowiązków? Rodzicielstwo? Finanse? Pogrzebałabym w tych tematach. |
|
|
|
|
#33 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu nie lubisz sukienek? Lubisz/dobrze sie czujesz w czerwieni?
O szpilki nie pytam, bo wiadomo ze trudniej sie w nich chodzi, ale sa plaskie buty, ktore pasuja do spodnicy chocby niesmiertelne balerinki czy w zimie dopasowane czarne kozaczki. Swoja droga zawsze sie dziwie ze na podforum moda zawsze radza szpilki i niewygodna bizuterie jakby sukienki mogly byc tylko na okazje a nie na codzien. Co do Waszego zwiazku - nie za duzo tych spotkan rodzinnych? Nie za duzo tych innych kobiet na imprezach? Moze po prostu mu odmow pojscia jak zacznie za bardzo grymasic i sama zobaczysz co jest wazniejsze Ty czy przyjecie. |
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie to samo pytanie mi przyszło do głowy czemu aż tak się bronisz przed tymi sukienkami? Co jest w tym dziwnego,że dziewczyna się wystroi? Sama też przecież doradasz chłopakowi.
Ile jest tych spotkań w roku? |
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Czemu nie lubię sukienek? Źle się w nich czuje, nie jestem wtedy sobą. Jakoś ogólnie nie przepadam za tym, żeby wyglądać zbyt kobieco, zawsze miałam w charakterze trochę buntu, w ubiorze trochę z chłopczycy. Lubiłam luźniejsze spodnie, bluzy, koszule, trampki, sukienka tylko z obowiązku na studniówkę i wesele. Bardziej ceniłam sobie wygodę niż elegancję. Jednocześnie oczywiście dbałam przy tym o siebie, zachowywałam jakąś estetykę. Malować się lubię, ładnie uczesać, ale sukienki i spódniczki nigdy nie były w moim guście.
Jeśli chodzi o spotkania rodzinne to nie wypada mi odmawiać, jeśli zaprasza mnie mama czy babcia TŻ. Z grzeczności jednak przychodzę. Czasami szukam wymówek, wtedy TŻ idzie sam, co jest zrozumiałe, bo to w końcu jego rodzina. Ogólnie bardzo mnie lubią, więc nie mogę zrobić z siebie jędzy, która nie pojawi się na urodzinach teściowej, wtedy zakładam co trzeba i po prostu idę. Powiedzmy, że w każdym miesiącu okazja się znajdzie. |
|
|
|
|
#37 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Do niektórych (np dla mnie) sukienka to kara. I nie chodzi o to, ze jestem gruba, bo jestem zgrabna i ladnie wyglądam w sukienkach. Ale czuje się okropnie. Jest mi niewygodnie, czuje sie jednocześnie naga i skrepowana. Wiec autorkę rozumiem. Tez zakładam czasem kieckę jeśli muszę, ale gdyby tz wymyślił, ze musze chodzić w sukienkach tak często jak jemu sie uwidzi, to chyba byśmy sie pożegnali. Jak się poznaliśmy to miałam na sobie bluzę z kaczorem Donaldem i adidasy. Taka mu się spodobalam i taka jestem. Nie udawalabym kogoś innego przed facetem w imię "kompromisów" |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
wiadomo ze facet nie ma prawa zmieniac cie na sile
ja tam lubie kiecki wiec spox ale jakby mi trafil taki co by kazal w dresach chodzic to bym kazala mu sie puknac w czolo wiec rozumiem dziewczyny Was
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
Czy ja wiem, czy to jest "udawanie kogo innego"?
Ja mam odwrotną sytuację: ubieram się raczej "kobieco", mój TŻ woli mnie na sportowo. Więc od czasu do czasu zamieniam dekolt na bluzę z kapturem i baleriny na trampki. Nie poczytuję tego za jakąś wielką krzywdę czy szkodę (mimo że czuję się wtedy bardziej przebrana niż ubrana), wiem że bardzo lubi mnie w takim wydaniu, a ja lubię sprawiać mu przyjemność. Nie traktuję tego jako jakąś wielką traumę, ani zmienianie się pod jego dyktando. On wie, że naprawdę wolę inny styl i że robię to żeby sprawić mu przyjemność i nie oczekuje, że zmienię się tak już na zawsze. |
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
[1=bceb01c221ea3319abad6ab 25f068feed7228d52_657f8c4 7e3c47;50857105]Czy ja wiem, czy to jest "udawanie kogo innego"?
Ja mam odwrotną sytuację: ubieram się raczej "kobieco", mój TŻ woli mnie na sportowo. Więc od czasu do czasu zamieniam dekolt na bluzę z kapturem i baleriny na trampki. Nie poczytuję tego za jakąś wielką krzywdę czy szkodę (mimo że czuję się wtedy bardziej przebrana niż ubrana), wiem że bardzo lubi mnie w takim wydaniu, a ja lubię sprawiać mu przyjemność. Nie traktuję tego jako jakąś wielką traumę, ani zmienianie się pod jego dyktando. On wie, że naprawdę wolę inny styl i że robię to żeby sprawić mu przyjemność i nie oczekuje, że zmienię się tak już na zawsze.[/QUOTE] I to jest właśnie ironia losu, gdyby mój wolał mnie na sportowo - chyba miałabym związek idealny. No może prawie... idealnych nie ma ![]() Podoba mi się zdanie, że czujesz się przebrana, dokładnie czuję się przebrana jak mam na sobie kieckę, więc poniekąd jest to udawanie kogoś innego, po to się przebieramy. |
|
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
faceci (w większości) lubią kiecki i szpilki, tak było, jest i będzie i nie ma się co dziwić.
ale wiedział co bierze, więc o ile korona Ci z głowy nie spadnie jak raz na jakiś czas ubierzesz się kobieco (a fasonów i kolorów tyyyle, że na pewno znajdziesz coś dla siebie, pisałaś że lubisz koszule w kratę - to może mini w kratkę? ), o tyle nie ma prawa Cię zmieniać na siłę i marudzić.amen.
|
|
#43 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2) Nie obraź się, ale to wierutna bzdura. Niektórzy faceci mają naprawdę świetny gust, ubierają się rewelacyjnie. I odwrotnie - jest mnóstwo kobiet, które kompletnie nie mają gustu, obierają się byle jak, albo w rzeczy, które choć ładne, kompletnie im nie pasują. Także z tą Twoją opinią nie zgadzam się w ogóle. Jasne, że nikt Ci nie może nakazać, jak się ubierać. Chodzisz w tym, co Ci się podoba, w czym Ci wygodnie, dla mnie to jasne. Czasem możesz ewentualnie z sugestii czy rady skorzystać. Tylko bądźmy sprawiedliwi - ja nie słucham w kwestii ubioru faceta, więc on nie musi słuchać mnie. Wilk syty, owca cała. |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
Autorka napisała, że nie lubi sukienek, co w tym dziwnego? Czemu doszukujecie się w tym jakiejś ideologii? Nie lubi i już. Niektórym po prostu nie pasują, inne źle się czują w sukienkach. Jej facet wiedział i widział, jak się ubiera, a że teraz chce ją zmieniać... No sorry. Ja bym się nie dała.
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Autorko masz pełne prawo na co dzień nosić się jak Ci się żywnie podoba. Wiem, bo ja bym padła jakby mi TŻ kazał wyjść gdzieś dalej niż po bułki w dresie i bluzie z kapturem.
Natomiast jeśli chodzi o uroczystości w jego rodzinie to powinnaś Ty się dostosować. Jeśli u niego święta czy rodzinne wydarzenia są celebrowane eleganckim ubiorem to korona Ci z głowy nie spadnie jeśli przyjmiesz ich dress code. I jeśli wymagasz by facet się ubierał pod ciebie to akceptuj też jego zachcianki. Albo szukajcie kompromisów- sukienek w których się dobrze czujesz, spodni o szerokim kroju imitujących spódnicę etc. Z TŻ-em mamy podobny gust, ale jednak różnice są i lubię mu sprawiac przyjemność wyglądem. I tak też jestem zdania, że kobieta jest wizytówką faceta (a facet wizytówką kobiety) bo jesli elegancki mężczyzna pojawi się z "dresiarą" u boku to jednak trochę mu to odbierze statusu w oczach innych. |
|
|
|
|
#46 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Autorko, rozbawiłaś mnie tymi tekstami, ze faceci są jak dzieci i trzeba im kupować ubrania. A po ślubie to juz w ogole żona przejmuje uzupelnianie szafy
|
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
Musicie się dogadać. Sądzę, że jeśli kochasz swojego faceta to od czasu do czasu ubierz dla niego jakąś kobiecą spódniczkę czy sukienkę. To normalne, że facet nie chce mieć ciągle przy sobie kobiety w spodniach i koszuli w kratkę. Kobiecość, sexowny styl nie jest czymś złym. Obecnie jest dużo fajnych, wygodnych, sportowych sukienek.. W związku trzeba iść na kompromisy. Jeśli nie znasz tego słowa to nie widzę tego związku.
Zauważ: jak piszesz On czasem ubiera to co ty lubisz a ty masz na to w nosie. Nosisz to co tylko ty lubisz i nie jest ważne czy jemu się podobasz. Połącz to co ty lubisz z tym co jemu się podoba. Ps. Z mojego życia. Czasem ubieram specjalnie dla Tż białą sukienkę. Kiedyś miałam jedną i trochę unikałam jej noszenia. Teraz ubieram częściej bo Tż bardzo się w nich podobam. Mi korona z głowy nie spadnie a Tż się cieszy, zachwyca jak cudnie wyglądam w białej sukience. |
|
|
|
|
#49 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwne, przecież zanim zaczęliście być razem, musiał widzieć, jaki masz styl ubierania i zachowania. A jakoś mu wpadłaś w oko, teraz próbuje cię zmieniać. Oprócz tych nieporozumień o ubieranie się, macie jeszcze jakieś problemy?
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Z jednej strony Autorko Cię rozumiem a z drugiej nie. Też lubię ubierać się "po swojemu" i zwykle to robię. Lubię spodnie, i coś luźnego na górę. Nie lubię stać nad szafą i kombinować w co się ubrać. Jednak wiem, że Tżtowi się podobam w obcisłych rzeczach i sukienkach. Jako, że ja wymagam od niego większej staranności jeśli o ubiór chodzi i on to dla mnie robi, ja dla niego wkładam bardziej obcisłe koszulki a jak gdzieś wychodzimy ubieram sukienkę/spódnicę. Robię to po prostu dla niego.
Nie czujesz potrzeby zrobienia czegoś dla swojego faceta, nie chcesz mu się podobać? Troszkę mam wrażenie, że upierasz się na zasadzie "nie bo nie, nie będzie mi nikt mówił co mam robić". Głównie wnioskuję to po tym, że nie chcesz się ubrać stosowanie do zasad panujących w rodzinie Tżta. U mnie w rodzinie od strony mamy obowiązuje luźny ubiór, nikt się z tym nie spina, na wigilię można przyjść w jeansach. Jendnak w rodzinie od strony taty obowiązuje bardziej oficjalny strój i za jeansy dostałabym burę od babci. Dlatego idąc do jednej rodziny ubieram się inaczej a do drugiej inaczej. To samo tyczy się rodziny Tżta. Pewne zasady trzeba uszanować, pójść na kompromis i tyle a nie upierać się i tupać nóżką. Co być powiedziała, gdyby Twój Tż nagle zaczął chodzić w porozciąganych bluzach których np nienawidzisz? Pewnie prosiłabyś go, żeby zmienił styl. Czy zaakceptowałabyś, przełknęła to jakoś i przeszła do porządku dziennego?
Nigdy nie szczekam ale zdarza mi się warknąć. Edytowane przez Nameria Czas edycji: 2015-03-30 o 12:53 |
|
|
|
|
#52 |
|
Rozeznanie
|
Problem z dupy
![]() Uwielbiam mojego faceta w wersji z koszulą, eleganckimi spodniami i marynarką, on uważa to za styl odświętny i nie chodzi w tym na co dzień, tylko od święta i jeśli chce mi sprawić przyjemność gdy gdzieś wychodzimy. Nie wymagam od niego ubierania się tak każdego dnia. On uwielbia mnie w wersji sukienkowej, na małym obcasie (bo duży wywołuje grymas bólu) i kreskami na oczach, podczas gdy na co dzień chodzę w jeansach, trampkach i czerwonej parce, również nie żąda tego codziennie. Gdy gdzieś wychodzimy lub mam taki nastrój zakładam sukienki, by sprawić mu przyjemność, bo jego radość to też moja radość. Ani jedno ani drugie nie zmusza się na siłę w dniu, w którym akurat nie ma ochoty na taki ubiór, a gdy już te ubrania zakładamy to z przyjemnością, bo po prostu chcemy się nawzajem uszczęśliwiać nawet takimi pierdołami. On często pod wpływem impulsu kupuje mi ubrania (nie tylko sukienki ale również bluzki czy bieliznę), która mu się podoba i bardzo często trafia w mój gust. Ja też często coś mu kupuję, gdy jestem bez niego na zakupach, a coś mi wpadnie w oko, ale to nie oznacza że mój facet jest sierotą i nie potrafi zaprotestować, gdy upieram się na coś co mu nie pasuje lub że sam nie potrafi sobie kupić głupiej kurtki czy jeansów. Wydaje mi się, że Ty po prostu masz żal do niego o to, że musiałaś iść na ten kompromis i że on w ogóle śmie chcieć oglądać Cię w ubraniach, które mu się podobają, ale jednocześnie samemu powinien poddać się całkowicie Twojemu gustowi. Twój mężczyzna wychodzi z założenia, że to normalne założyć dla Ciebie coś, czego on sam nie nosi na co dzień, żeby sprawić Ci przyjemność i oczekuje od Ciebie tego samego bez marudzenia, stękania i sapania na pokaz, że Ty tego nie lubisz, stąd to wypominanie tego w kłótni.
|
|
|
#53 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także coś tu jest nie halo. |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Zasady ubioru w jego rodzinie wyśmiewa tylko na Wizażu. Pogląd odnośnie kupowania ciuchów przez kobiety tez wyjaśniła.
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezależnie od tego czy mówi o tym na Wizażu, czy w ogóle i tak myśli źle o zwyczajach w rodzinie TŻ-a. I jeszcze żeby to było "oni przeklinają i się piorą po pyskach" to by było zrozumiałe, ale naśmiewanie się z klasycznej elegancji? No moim zdaniem to pokazuje, że autorka jest specyficzną osobą i po prostu być może wybrała sobie złego faceta. Nadal nie kupuję (nomen omen) tego wyjaśnienia. Co to ma być za wyjaśnienie że kobieta we lepiej co jest modne? Ja nie kupiłabym facetowi ciucha bo jest modny tylko patrzyłabym się czy się jemu spodoba i czy będzie do niego pasował. |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
On wyśmiewa jej "domowe rytuały" głośno, tak, żeby ją skrępować/trochę poniżyć, ona napisała nam na forum. Ja widzę różnicę. Plus te chamskie teksty. Ktoś tu kogoś nie szanuje.
Ciekawe za kogo próbuje cię przebrać. Widać jak na dłoni, że nie akceptuje cię. Nie chodzi mu o szpilki tylko o dziewczynę. Może chciałby wejść w związek ze swoją matką, może tylko ona jest w stanie spełnić jego oczekiwania. Co do kompromisu-to jest takie rozwiązanie, które tak naprawdę nie zadowala nikogo. I moim zdaniem ona już tysiąc razy poszła na ten święty kompromis (a za wszystkie błędy na początku będzie płacić później), ale on wciąż chce od niej więcej. Pytanie:czy warto się męczyć? I o co tak naprawdę kłócą się gdy sprzeczają się o kieckę?
|
|
|
#58 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, ale serio po raz pierwszy spotykam się z krytyką pod katem "zbytniej" elegancji, zwłaszcza, że dla mnie marynarka czy koszula to nie strój odświętny tylko bardziej codzienny. Ale podała modę jako jeden z argumentów. Mi się wydaje, że oni są różnych światów. Autorko czy występuję u Was różnice w majątku rodzin pochodzenia? w statusie społecznym? Bo mi trochę na to wygląda, a to zawsze kłopotliwy temat. |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
No tak, bo marynorko i szpilki świadczą o bogactwie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

kobiety im kupują z racji tego, że częściej bywają w sklepach i lepiej się orientują co tam jest teraz w modzie.

ja tam lubie kiecki wiec spox