|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy da się przyspieszyć wzrost włosów??
ja waxa uzywalam na poczatku kuracji co 2 dni, a kiedy zauwazylam poprawe juz raz w tygodniu albo rzadziej. tylko powiem od razu ze trzymanie masek dluzej niz zalecony czas przez producenta, moze wiecej zaszkodzic niz pomoc. trzymalam waxa kilkakrotnie na glowie przez cala noc i nie bylo to dobre rozwiazanie... jak sie pozniej dowiedzialam z tego forum, po ustalonym czasie wydziela sie alkohol, ktory jak wiadomo, jest niezbyt przyjazny wlosom... jeszcze w dodatku wax ma slsy i parabeny... chyba ze masz polskiego to co innego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak samo robiłam ![]() Tyle, że nie na noc tylko podczas kąpieli go miałam. I raz zostawiłam go dłużej niż producent zaleca: ok. 50 min, a później na 30 min to efekt był 100 razy lepszy i zauważalny po tych 30 min. No nie wiem czemu ![]()
![]() |
#3363 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety nie używałam regularnie, a to przez 2 wyjazdy, gdzie używałam normalnego szamponu nawilżającego.
Ale teraz używam znowu i jak wytracę butelkę to dam znać o efektach ![]()
#3364 |
Przyczajenie
|
dzieki dziewczyny, czyli wyglada na to ze zaszaleje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie co do belissy. Szukałam w necie jej składu ale wszędzie podaja skład bez ilości konkretnych witamin itd. Piszą tylko że skrzypu 220 mg.. a to jak dla mnie zbyt mało, bo zażywam już inny suplement na cerę i muszę znać dawki żeby nie przekroczyć dziennych dozwolonych dawek i nie chcę na darmo kupować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3366 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co jesz na cerę? ja jadłam capivit a+e i chyba pomagało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3367 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3368 |
Rozeznanie
|
mi też się przetłuszcza ;] ale capivit pomagał...
za to teraz po tym h-pantotenie to mnie tak wysypało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3369 |
Zakorzenienie
|
Witam, a ja łykam tabletki z wyciągiem ze skrzypu polnego i pokrzywy (Biogarden bodajże) i pomaga mi na włosy paznokcie i na cerę, codziennie jedna tabletka od kilku miesięcy i widzę poprawę znaczną. a kosztuje chyba koło 14zł za 80 tabletek. Polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
Rozeznanie
|
Skład Belissy:
Składnik: Zawartość w 1 drażetce %zalec. spoż Witamina A 470ug 59% Witamina B1 0.8mg 57% Witamina B2 1.0mg 63% Witamina B6 1.1mg 55% Witamina B12 0.6ug 60% Witamina C 30.0mg 50% Witamina E 5.0mg 50% Witamina PP 8.9mg 49% Witamina H 77.0ug 51% Pantotenian wapnia 5.1mg 85% Kwas foliowy 200ug 100% Cynk (siarczan cynku) 7.3mg 49% Jod (jodek potasu) 73ug 9% Żelazo (mleczan żelaza II) 6.9mg 49% B-karoten 0.9mg 19%* L-cysteina 30mg wyciąg ze skrzypu polnego 110mg ziele skrzypu polnego 110mg * odpowiada 150ug octanu retinylu, co stanowi 19% dziennego zalecanego spożycia dla witaminy A. Uwaga: ug oznacza mikrogram ![]()
#3371 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny! Czy jeśli będę używała Wax'a i oklejka rycynowego raz, albo 2 razy w tygodniu to będą widoczne efekty? aha i jakich tabletek najlepiej używać? Skrzypovit czy Humavit? Słyszałam że po tym pierwszym efekty zażywania pojawiają sie dopiero po jakiś 2 miesiącach, a mi by zależało żeby wcześniej włosy mi podrosły :| Pomóżcie ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#3372 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam, czy mogę nakładać Waxa na noc i dopiero rano spłukać i czy mogę go używać razem z szamponem Seboradin i jeszcze jedno pytanko czy tabletki INNEOV GĘSTOŚĆ WŁOSÓW są warte swojej ceny, czy może lepiej Merz Special jakieś inne. Wiem, że było już wiele porad ale bardzo prosze o odpowiedź.
Dodam, że mam bardzo cienkie, połamane i przesuszone włosy a do tego mi bardzo wypadają. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może to tylko siła sugestii..? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3374 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3375 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki kochana ![]() ![]() I jeszcze jedno pytanko: czy belissa to tabletki? bo jak szukałam w necie to raz piszą, że to tabletki raz drażetki a inni znowu że kapsułki... mam nadzieję, że cokolwiek to jest to będzie powlekane i łatwo się połyka (mam dość mordęgi po 2 miesiącach łykania wielkich niepowlekanych tabletek skrzypu z witaminami) ;P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3379 |
Przyczajenie
|
mam pytanko... w wieku ilu lat mozna stosowac tabletki Szkrzypovita? Ile wy mieliscie lat jak zaczeliscie ja stosowac??
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3380 |
Zakorzenienie
|
Ja pierwszy raz zaczęłam brać jakiekolwiek witaminki w wieku 17 lat i to była własnie skrzypovita.
![]() |
#3381 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3382 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Zakorzenienie
|
Bellissę można spokojnie pogryźć, polewa jest słodka, a środek kwaskowaty. Ja mogę łykać, ale wole gryźć.
#3384 |
Konto usunięte
|
Kalaudia witaminy na pewno nie zaszkodza. Nawet małe dzieci je przyjmuja (oczywiście o ile lekarz im je zaleci)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3385 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3386 |
Rozeznanie
|
Belissa to drażetki, ale takie podłużne, płaskie, twarde, łatwo się połykają, są "śliskie"
#3387 |
Zadomowienie
|
skoro tak to cud miód i muszę je mieć
![]() teraz jeszcze rozważam czy kupić seboradin niger czy nie... ![]() i czy całą serie (szampon, balsam i lotion) czy tylko niektóre :P bo kuszą mnie jeszcze lotiony seboradin z żeń szeniem i petrole z chlorofilem :P chęć posiadania cudeniek do włosów gryzie się z chęcią nie wydania całej posiadanej kasy ![]() Boże jakie ja mam dylematy :P |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3388 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, tak zachwalacie tę Belissę... jak skończę H-pantoten to może się skuszę ;] tylko że jest jeden szkopuł. mam cerę raczej trądzikową... i no właśnie, pantoten pogorszył ją i to mocno. Jak na cerę działa Belissa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3389 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Mnie na cerę podziałała wzorowo, już mi się tak nie świeci jak kiedyś ![]()
![]() |
#3390 |
Zakorzenienie
|
a ja kupilam sobie jednak szampon brzozowy-taki z Joanny, ma tez lopian w składzie, pachnie nawet przyjemnie
wachalam w sklepie ten Eva natura z brzoza, zaciagnalam sie tym smrodkiem myslalam, ze ![]() stwierdzilam, ze nie bede brac skrzypu polnego w tabletkach, wyczytalam, ze glownie cynk odpowiada za ladne wlosy, cere bez tradziku i mocne paznokcie. wiec kupilam salfazin, bardziej ekonomiczne od skrzypu. do tego ogorecznik i lecytyna. pije tez napar z pokrzywy, nawet mi smakuje, chociaz na poczatku sie krzywilam. pokrzywa zawiera tez krzem tak jak skrzyp, a przynajmniej nie mam takiej niestrawnosci jak po skrzypie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.