![]() |
#151 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015! część II
Dobry wieczorek! Ja też jak większość z Was czekam z utęsknieniem do usg genetycznego i końca I trymestru z nadzieją na koniec mdłości i powrotem do "sił witalnych"
![]() ![]() Dzisiaj dzień u mnie w miarę dobry, chociaż pogoda do d***. Dla kawoszek - mam nowe odkrycie - cykoria do picia. Dzisiaj kupiłam w realu i mogę się rozkoszować substytutem kawy ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Znalazłam w necie: "Kawa z cykorii jest bezkofeinowym substytutem kawy. Otrzymuje się ją z korzeni rośliny. Są one dokładnie suszone, a następnie prażone i rozdrabniane. Uzyskiwany z nich napar jest bardzo aromatyczny. Cykoria dostarcza dużo błonnika, który pomaga usuwać z organizmu nadmiar cholesterolu. Korzystnie wpływa na pracę przewodu pokarmowego, przeciwdziała zaparciom. Kawa z cykorii ma bardzo zbliżony smak do kawy rozpuszczalnej. Dodaje się ją do kawowych mieszanek, w celu obniżenia w nich zawartości kofeiny. Kawa z cykorii jest napojem dietetycznym, bezkofeinowym posiadającym szereg właściwości zdrowotnych. Jej składniki wpływają na przyspieszenie przemiany materii, ułatwiają trawienie i zwiększają aktywność mikroflory jelitowej. Prażone ziarna kawy zawierają aż 16% cennego błonnika, dzięki któremu wapno jest lepiej przyswajane. Wspomaga neutralizację wolnych rodników wpływających na procesy starzenia się organizmu,zmniejsza poziom cholesterolu i glukozy we krwi oraz wspomaga wydalanie kwasów żółciowych, perystaltykę jelit, kamicą, a także zwiększa uczucie sytości.Polecana jest osobom na diecie, z problemami żołądkiwymi, dzieciom, kobietom w ciąży i kobietom karmiącym piersią. Kawa z cykorii podawana z mlekiem posiada dodatkowe zalety- zwiększa przyswajalność białka oraz magnezu."
![]() |
#152 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Tz chce 5 ale ja max 4heheh ![]()
![]() |
#154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A propo kawy to ja czasem piję Inke, a czasem cappucino sobie robie bo uwielbiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Wtajemniczenie
|
Mnie od kawy odrzucilo mdli mnie strzanie a po herbacie mam zgage
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
Amelia wierze Ci, że się boisz. Trzymam mocno kciuki, zeby drugi maluch był silny
![]() Rita nie pij lepiej capuccino, bo to syf niestety. Lepiej wypić normalną kawę. Jest zdrowsza. A jedna filiżanka dziennie takiej słabej nie zaszkodzi. Ja sobie czasem wypiję taką słabą, bo mam straszną ochotę. Agatko to ambitne plany z potomstwem. JA zawsze dwoje chciałam
#157 |
Rozeznanie
|
rita , mala
![]() ![]() Co do dzieci ja bym chciała 3 ![]() Właśnie oglądam sobie filmik z USG genetycznego: https://www.youtube.com/watch?v=7ZdaCG1muqQ Jejku, mam nadzieje, że ten lekarz jutro zrobi to badanie tak samo dokładnie jak ten w filmiku, boje się że będzie trwało 5 min, zerknie tu i tam, mało co powie i skasuje 300 zł :/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Patrzcie jaka to wiercipięta
![]() https://www.youtube.com/watch?v=jEWjvlhD_-U
#159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w ogóle witam się w 2 części ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#162 |
Rozeznanie
|
mala ło jenyyyyygo jak się kręcił, też tak chce! jak poczujemy ruchy dziecka na pewno będziemy się czuły bezpieczniej. A jaki ładny brzuszek miała laska zero rozstępów ciekawe jak będzie z naszymi, coś tak myślę, że te wszystkie kremy to trochę pic na wodę
![]()
![]() |
#163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam straszne skłonności do rozstępów ![]()
![]() |
#165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, moja radosc dzis nie trwala dlugo, przed poludniem znow byly wymioty żółcia ![]() ![]() ![]() Wqrza mnie juz ciagniecie i pobolewanie krocza, megafaktycznie dzidzia w 11tyg rosnie co tak wszystko rozciaga, no chodzic nie moge bo czuje jakbym miala gwozdzie gdzies m. udem a pochwa i mi sie wbijaja ![]() A i nie chce jutro do pracy, nie mam sily ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#167 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za porade kochana, ja jestem całkiem zielona ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Piatka to juz ladny wynik, ambitnie ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() Widze ze mamy podobny plan w podobnym wieku ![]() W sumie to sie chyba da ale trzeba czesto rodzic zeby do 40 sie zmiescic hihi bo pozniej to juz bym sie bala. I powodzenia na badaniu. Twoj dzidziuś ma teraz wszystkie dobrodziejstwa od mamy dla siebie, wiec musi byc dobrze ![]() Edytowane przez frik frik Czas edycji: 2015-03-29 o 21:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#168 | ||||
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny,
mojego Tz wczoraj złapał straszny bol brzucha, az zwijał sie z bólu. prawdopodobnie wyrostek. Dzis juz jest ciut lepiej, ale rano jedzie na badania krwi. Cytat:
![]() lubie pozartowac czasem. moze faktycznie lutka uczula, ale biore od 8 tyg ciazy i dopiero teraz mi sie zaczelo. chociaz po tym lactovaginalu jest juz lepiej, ale jak okropnie cuchnie jak wypływa ten lek. o szok. ja biore. bo mialam przeboje z cyklami. mialam nieregularne. od 40 do 28 dni. a przed pierwsza ciaza nawet 3 miesieczne przerwy. Cytat:
![]() Cytat:
Frik frik- mozna brac globulki z kwasem mlekowym. a jest jeszcze cos takiego jak Vagical tez mozna w ciazy. A co do szczepien to ja szczepilam małą tylko obowiązkowymi 3w1 i to byl najwiekszy błąd. stracila po tym apetyt, zrobila sie nerwowa. teraz bede szczepic tymi bezpłatnymi. Bo faktem jest, ze szczepionki nie sa do konca dobre dla zdrowia, ale wole to nizeli by moje dziecko mialo zachorowac na jakas odre czy gruźlice, bo pluła bym sobie w twarz do konca zycia. ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]() my z TZ chcemy 2 albo ewentualnie 3... tez jestem jedynaczka i jednak czasem brakowalo mi rodzenstwa. Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2015-03-29 o 21:37 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Rozeznanie
|
Wy tu juz o końcu pierwszego trymestru, a ja jutro dopiero na suwaku wejdę w 11tc (10tc skończony) gdzie tu jeszcze i tez mam wielkiego stresa czy aby będzie ok wszystko czy dzidzia się rozwija bo ja praktycznie objawów teraz już żadnych nie mam
![]() I boję się, że ciąża obumarla, albo co. Juz nawet zastanawiałam się czy prywatnie na usg się nie umówić na ten tydzień. Ale tz jest przeciwny i nie wiem już sama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Zadomowienie
|
Amelie04 - globulki z kwasem mlekowym mówisz i Vagical - kurka ciekawe czy coś podobnego mają w UK, bo chyba do Polski się już przed październikiem nie wybiorę. Jakoś latać w ciąży nie mam siły... Ale może mi mama podeśle czy cuś
![]() ![]() I dobrze, że już druga, jak będziesz po 30, to docenisz, że masz już biegające odchowane dzieci a jak będziesz miała 40 to jeszcze będziesz mogła sobie 'pożyć' nie oglądając się na umorusane dzieci ![]() O jesteś jedynaczką ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Rozeznanie
|
Ja tez chce troje dzieci
![]() Ale w tym roku dopiero 25 lat kończę wiec mam czas ![]() Amelia, Kciuki za jutrzejsza wizytę. Na pewno będzie dobrze ![]() Ja brałam vagical. I mi pomógł. Ja Jagody nie szczepilam. Ale u nas to dłuższą historia i tak na konsultacjach neurolog mi polecił. My mieliśmy niestety przykre skutki nopa. Teraz może troszkę żałuję, ale wtedy za bardzo się bałam ryzykować by młoda szczepić ![]() Uciekam spać. Jutro do pracy idę i niestety cały tydzień mam do 16 ![]() Mam tylko nadzieje, ze dzieciaki pospia i będę miała czas na ogarnięcie pierwszej strony. |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Ja to dopiero jestem do tylu na tym watku. Z obliczeń to zaczelam 9 tydzień i to pewności jeszcze nie ma ;(
Zajęty weekend wiec dopiero nadrobilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A taka z usg (u mnie akurat to będzie genetyczne) będę miała dopiero 24.04 ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Trzymam oczywiście za jutro mocno kciuki ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Talantea, Ale według daty twojego porodu to ty jesteś w 10t 2d czyli w 11 tc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Eeee tez mam 25 lat i tez chciala bym trojke.... wcale nie jest fajnie być jedynakiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zadomowienie
|
Dwa wpisy mi usunelo. Padam na ryj a tu jeszcze musze od nowaaaa
---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Na app co ktorys wpis sie nie doda a na kompie po mojej ostatniej wypowiedzi mam na watku fatal error i nie moge. Bede wiec turami chybaze zasne bo odpadam. |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Zadomowienie
|
EM_JK i PAULINKA na pewno wszystko ok z Waszymi dzidziami. Macie Przynajmniej spokoj z ta meczarnia. Ja pol dnia laze jak zombie z wyczerpania
![]() Trzymam za Was kciuki ![]() Sprawdzę sklad tego vagicalu i zobacze czy tu to maja. Ide ogladac ET z tz. Nie widzialam nigdy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Rozeznanie
|
Muszę mojego Tż zapytać ile on chce mieć dzieci bo on ma aż 6 rodzeństwa! !
![]()
#180 |
Wtajemniczenie
|
Wy jesteście niemożliwe! Gaduły jedne! Kiedy ja mam Was nadrobić niby?!
Dzisiaj nie wyspana strasznie jestem- wiało u mnie w nocy strasznie i moja Ola bała się spać, więc rzucała mi się po łóżku do rana! ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.