|
|
#2371 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)
czesc mamuski
![]() fakt wizaz zmienia sie na minus poki co-ciezko cos napisac:/ ja zaraz sie zbieram.lecimy do pl na 4 dni.gin,krew,dentysta itp.czyli tzw 'zdrowa' przerwa,ktora pewnie mnie wykonczy ![]() lece na dokladne sprawdzenie wszystkiego co mozliwe..niestety zestresowana bo w zeszlym roku jak polecialam to gin wykryl problem i moje dziecko zmarlo kilka dni pozniej..choc teraz wszystko wydaje sie dobrze,i czuje malego nawet teraz to i tak troche stresu jest.no ale wole wszystko spr porzadnie.. trzymajcie cicho kciuki.. jak bedzie info po gin to dam znac.mam jutro na 16.10 trzymam kciuki za wasze wizyty,mam nadzieje ze was uspokoja i uszczesliwia
|
|
|
|
#2372 |
|
Wtajemniczenie
|
helloł.. a u mnie masakra jakaś
mam od piątku wieczorem mega atak rwy kulszowej... przechodzi jak pochodzę, ale czasem mnie taki ból złapie ni z tego ni z owego.. Jezu...dzisiaj nie mogłam umyć włosów, tak mnie bolało.. nie mogę w ogóle przenieść ciężaru ciała na lewą stronę :/Dobrze, że we wtorek do tej poradni jadę to się popytam, ale znając życie to jedyne co mi zostaje to jakieś masaże... :/ dodam, że nigdy wcześniej nie miałam tego problemu... No nic.. lecę teraz do mojej siostry popatrzeć się na dwutygodniowego bobasa, może na mnie jakaś wiedza wpłynie jak zajmować się takim maleństwem.. jak na razie to podchodzę do małej jak do jeża, no kurna boję się wziąć na ręce nawet :P |
|
|
|
#2373 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do małych dzieci, to też póki co się ich boję i nawet nie odważyłabym się wziąć takiego maleństwa na ręce.
|
|||
|
|
|
#2374 |
|
Zadomowienie
|
Sarrai, współczuję Ci bo to przechodziłam i niestety nic nie przyniesie ulgi bo nic na tą rwę w ciąży nie mogą dać. Normalnie są zastrzyki i dają dosć szybko ulgę. Lekarka w 1c mi mówiła, żechyba doo 25-26 tc mogą się utrzymywać i odchodzą. Ja miałam apogeum ok 4 dni i potem odeszło i nie wróciło do kolejnej ciąży ale teraz jest dużo lżejsza.
Kindo, ja z wlkp więc do wawy mam kawałek. Obczaję Twój model i Ewelinki, ale te 9-18 z mojeego szybkiego researxhu to są zwykle tyłem do 13kg a potem przodem. Ja szukam takiego do 25 kg tyłem. I chybq betti pisała o osiemgwiazdek, pisze dużo ale tak jakoś dla mnie nie jest pomocny
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hejka ![]() Wracam do żywych, nadrabiam zaległości ![]() Wczoraj byłam drugi raz u lekarza i chyba wreszcie staje na nogi i odzyskuje głos, gdyż miałam tez zapalenie krtani. No a do tego, podobnie jak u Was, fiksowal mi wizaż. Natetitka, Biegnę Ci powiedzieć, ze skandynawskie normy mocno wyśrubowane. Mam w Norwegii przyjaciółkę i naprawdę maja hopla na punkcie bezpieczeństwa. Jaki chcesz fotelik? Be safe bodajże montowany tyłem do kierunku jazdy
|
|
#2376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2378 |
|
Raczkowanie
|
Witam się późną porą
jak zwykle ostatnio ...ale mało napisałyście czyżby wszystkie spędziły niedzielę tak, jak ja? Przespałam całe popołudnie... tak się cieszę niezmiernie, że nikt nie przyszedł i mogłam zregenerować siły przed kolejnym trudnym tygodniem teraz szybkie zakupy na allegro i znów łóżeczko Moja mała od wczoraj rusza się non stop, przed jedzeniem, po jedzeniu, jak chodzę, jak leżę... ciekawe, czy to jednodniowa akcja? Bo już zaczynam się bać, że się urodzi z jakimś ADHD Ja też mam taki sposób na wizaż, że jak występuje "error" to odświeżam i zawsze później załapie, nawet szybko
|
|
|
|
#2379 |
|
Rozeznanie
|
I znów kolejna bezsenna noc z mną
nie wiem czy to w ogóle "nocą" powinnam nazywać... poszliśmy spać ok.23 ale wierciłam się w lozku okropnie i nie mogłam zasnąć, więc postanowiłam wyjść z sypialni, żeby męża nie obudzić tym wierceniem, bo wiedziałam że musi wstać o 3:30. No i siedziałam na necie do 2:00 i poszłam się znowu położyć. Znowu mi się spać nie chciało, więc o 2:50 wróciłam na neta a o 3:30 męża budzi budzik i wystraszony krzyczy na całe mieszkanie: "Kochanie gdzie Ty jesteś???" jak wyszedł do pracy o 4:10 to postanowiłam się w końcu położyć... i przed chwilą wróciłam... MASAKRAAle wyszło mi to na dobre: kupiłam w nocy tiul i wstążeczki i jak mi to przywiozą w tym tygodniu to będę robić pomponiki |
|
|
|
#2380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedyny plus tego że udało Ci się zrobić zakupy
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
|
#2381 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiejszej nocy też nie mogłam spać. Deszcz tak dudni w szybę ze coś okropnego:-/
Ja nareszcie pozbylam się z domu szwagierki z rodziną on wracamy do normalnego życia :-D. Miedzy czasie wymyśliłam z mężem ze też zrobimy troszkę większy remont i przebudujemy pokoik dla synka. Zamurujemy drzwi do pokoju i wybijemy w innym miejscu żeby wstawić do niego duża szafę zabudowaną. Już mi się podoba ten pomysł bo w końcu będzie można coś ustawić w pokoju :-D ( pokój 206x500 :-/ - uroki bloków) |
|
|
|
#2382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2383 |
|
Zadomowienie
|
Dzien Dobty.
Rowniez nie moglam spac, ale ja ze stresu. Zaraz ide na obciazenie glukozy. Dawno tak nie balam sie jakiegos badania.
|
#2384 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2385 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Witam sie w 26 tyg ![]()
|
|
#2386 |
|
Wtajemniczenie
|
Mademoiselle Betti ty jesteś fizjoterapeutką, prawda?
czy mi się coś kiełbasi Co polecasz na tę moją rwę kulszową.. Jestem w 27 tygodniu.. jest kurcze u mnie w mieścei kilka takich centrum rehabilitacji, oferują te tejpingi i się zastanawiam - bo w ciąży to jedyne chyba co można stosować... ?
|
|
|
|
#2387 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czekamy na wieści po
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
niezalogowana
![]() Stysia miałam podobne wymiary pokoju jak mieszkałam z rodzicami... masakra Aviskowa nie denerwuj się, będzie dobrze Strobiluska gratuluję kolejnego tc! ![]() boże dziewczyny, ale miałam dzisiaj sny ![]() noc mi sie przez to tak dłużyła że szok, i kilka razy na siku wstawałąm najpierw śnił mi sie jakiś morderca, który zabijał w maskach, przebrany za różne osoby i nikt nie mógł go dorwać... chciał i mnie zabić, ale skutecznie mu uciekłam, baaa i wydałam go policji teraz sie z tego śmieje, ale w nocy jak się obudziłam byłam cała spocona ze strachu... potem śniło mi sie, że byłam na usg i gin pokazał mi buźkę Filipa - zdjecie było takie, jak takie normalne, cyfrowe, z kolorami i było widać, że ma dłuuugi nos, po tżcie, ja sie załąmałam i stwierdziłam, że do takiego dlugonosego dziecka to imie Filip nie pasuje i moze sie nazywać co najwyzej Stachu... potem śniło m isie, że tż miał siostre która mnie nie lubiła i ciągle robiła coś na złosć mi (a tż w ogóle rodzeństwa nie ma, ale co tam )no i dodatkowo w środku nocy obudziłam sie z jakimś mehga skurczem łydki... wyprostowałą mi sie prawa noga, sama, nie mogłam nic z nia zrobić, i tak zaczęła kłuć że ryczeć mi sie zachciało... długo nie mogłam na niej stanąc... a teraz po obudzeniu mnie boli ;/ dziwne.. pierwszy raz coś takiego mamm...
|
|
#2389 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się poniedziałkowo w 26 tc
![]() Aviskowa - kciuki za glukoze... ja chyba pójde 1.04 jak mysle ze musze się przebić pół miasta na czczo to aż mam ciary ![]() co do bezsennych nocy to miałam takie pare dni, na szczęście mi przeszło... tyle że co chwila budze się na plecach, które mnie mega bolą :/ ale cóż... już bliżej niż dalej do finishu ... najgorsze przed nami, oby szybko zleciało ![]() ja wczoraj zrobiłam pierwsze remontowe zakupy jedyne co to zgapiłam się i wziełam najtańszą i nie zauważyłam że ona ma tylko 150 wysokości wszystko odbiór ok 20.04 więc akuracik na sam koniec remontu ![]() mam tyle do załatwienia, ze aż nie chce mi się dup.ska ruszyć kto da kopa na rozpęd ?????
|
|
|
|
#2390 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
Dzisiaj stwierdziłam, że nie mam w czym chodzić nawet dresy są na mnie za ciasne. Wszystko w tyłek mi idzie. Pogoda dzisiaj marna ale może uda mi się chociaż jedno okno umyć.
MARCELEK-->12.07.2015 r. Edytowane przez aknaa Czas edycji: 2015-03-30 o 09:22 |
|
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2392 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
będzie dobrze, a nawet jak wyjdzie cukrzyca, to przecież lepiej o tym wiedzieć niż żyć w nieświadomości i szkodzić Maluszkowi i sobie też. A ja się witam po wyjazdowym weekendzie. Trochę nam się pogoda w sobotę nie udała, ale spotkaliśmy znajomych więc dzieciaki szalały na potęgę a my się przyglądaliśmy. W sumie to nie jestem pewna czy odpoczęłam, bo jak wczoraj wróciliśmy ok 17, to ja o 18 już spałam i tak dziś do 7.30 z pobudką na zaproszenie Młodej do naszego łóżka, bo nie chciała spać sama od 6, ale to było zdecydowanie za wcześnie na pobudkę dla mnie. I wiecie co? Najchętniej znów bym się położyła i przespała cały dzień. W sobotę też padłam ok 20 razem z Młodą, która o 19 powiedziała, że jest zmęczona (nie pamiętam kiedy moje dziecko nie będąc chore, mówiło, że jest zmęczone i chce iść spać). Wczoraj też się wyszalała w parku i poszła spać przez 20 i nawet Jej nie przeszkadzało, że ja spałam - po prostu się położyła koło mnie i zasnęła. A co do wizażu i niemożliwości cytowania, to na samym dole strony jest możliwość powrotu do starego wizażu i wtedy można cytować... |
|||
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho!
Ja ciągle chora, gardło boli. A tak to w porządku. Dziś idę do gina, ciekawe jak tam mój cukier .. wyniki jak zwykle ładują mi do karty prosto.
|
#2394 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
u mnie też ze snam kiepsko . Wczoraj na imprezie przesiedziałam 4h przy stole kręgosłup mnie po tym całą noc bolał . Pogoda za oknem deszczowa i strzasznie wietrzna W środę mam wizyte u gina po 10 kwietnia wybieram się na usg 3d może coś poradzi na moje migreny . Jejku mamuśki ja to chce już lipiec
|
#2395 | |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja w 26 tygodniu
Tż wczoraj stwierdził, że już się może doczekać Frania i strasznie się cieszy, że jest Franio ![]() Humory nie opuszczają mnie nadal, choć od wczoraj jakby mniejsze Spać to generalnie mogę, choć kilka razy wstaję do WC ![]() Cytat:
Ja podobno przez sen chwaliłam Małża, że super ŚCIANĘ w Nomi kupił ![]() Czyli jednak się skusiłaś na ten biały
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też już bym bardzo chciała lipiec i mieć małego przy sobie, ale jeszcze troszkę przed nami... nie myśl tylko się, że będzie coś nie tak, dobre nastawienie to połowa sukcesu ![]() Palinka gratki 26tc! ![]() gkatarzynka faktycznie jak sie przejdzie na stary wizaż to wszystko jest ok, Dzieki za radę!
|
|
|
#2397 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
bedzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
ja cytuje z nowego i narazie, tfu tfu, działa
|
|||
|
|
|
#2398 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bałam się wyniku oraz samopoczucia po wypiciu glukozy. Przyjaciółka mnie nastraszyła, że ona w 1 ciąży po wypiciu dostała okropnej biegunki oraz okropnie się czuła. Faktycznie wypicie nie jest aż tak okropne jak myślałam, do najprzyjemniejszych doznań bym tego nie zaliczyła, ale dało się przeżyć. Najgorsze były kucia, 3 x w to samo miejsce, bo podobno inne żyły mam cieniuteńkie, więc zajęcie boli jak (no nie powiem jak co ) Za to z pozytywów Marysia na badaniu bardzo się rozruszała (chyba chciała pomóc w tym ciężkim badaniu ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- rany dziewczyny prze tę pakudna pogodę nie mogę sie ruszyć z domu z psem na spacer
|
|
|
#2400 |
|
Zadomowienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

mam od piątku wieczorem mega atak rwy kulszowej... przechodzi jak pochodzę, ale czasem mnie taki ból złapie ni z tego ni z owego.. Jezu...dzisiaj nie mogłam umyć włosów, tak mnie bolało.. nie mogę w ogóle przenieść ciężaru ciała na lewą stronę :/

poszliśmy spać ok.23 ale wierciłam się w lozku okropnie i nie mogłam zasnąć, więc postanowiłam wyjść z sypialni, żeby męża nie obudzić tym wierceniem, bo wiedziałam że musi wstać o 3:30. No i siedziałam na necie do 2:00 i poszłam się znowu położyć. Znowu mi się spać nie chciało, więc o 2:50 wróciłam na neta

nawet dresy są na mnie za ciasne. Wszystko w tyłek mi idzie. Pogoda dzisiaj marna ale może uda mi się chociaż jedno okno umyć.