![]() |
#181 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015! część II
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() witam się w deszczowy poranek ... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tak z innej beczki to od soboty mnie męczą jakieś dolegliwości jelitowo-żołądkowe ![]() a tż jak mnie w sobotę wkurzył ! ale to już temat do K hihi ![]() Em - wszystko będzie dobrze, nie ma co się nakręcać tylko pozytywnie trzeba myśleć. ![]() Amelia i Paulinka - kciuki za wizyty dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Zadomowienie
|
Witam się w 12tyg
![]() ![]() Ahh, jeszcze tylko troche, marze juz o tym zeby miec genetyczne za soba, a to dopiero 10.04., jak bedzie na nim wszystko dobrze to bede mogla w koncu odetchnac... Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#184 | |
Wtajemniczenie
|
Ja nie wyrabiam z Wami! od 7 nadrabiam i dopiero skończyłam
![]() Frik ja też polecam używane ciuszki, jak będę miała syna to sprzedam ciuszki po Oli i kupię używane dla synka, muszę kupić leżaczek jeszcze ale to też używany ![]() ![]() Co do porodów to już kiedyś pisałam, że mam zamiar spróbować SN, ale zobaczymy jak to będzie ![]() ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Amelka koniecznie daj znać po! Pasztetnik jak ja doskonale Cię rozumiem, u nas też nie bara bara bo mdli mnie zapach Tż ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Ja zaczynam dzis 14 tc ![]() ![]() Coś nie mam weny na pisanie... ![]() ![]() ![]() ![]() Odnośnie szczepień, moja najmłodsza dopiero będzie zaczynała szczepienia (w wieku 21 miesięcy!), bo ja sama jestem ofiarą ciężkich powikłań poszczepiennych - w wieku 3 mies. zachorowałam na poszczepienne polio z porażeniami kończyn, zapaleniem mózgu i opon mózgowo-rdzeniowych. Jakoś z tego wyszłam, niepełnosprawna na zawsze (prawe ramię i lewa noga od kolana w dół), tylko dzięki nieprawdopodobnemu poświęceniu i walce moich rodziców, która trwała wiele wiele lat... taka historia. A w środę mam wizytę, w Prima Aprilis hahahahhahahh ![]()
#186 |
Zakorzenienie
|
hej
i znów mi nie cytuje ![]() u nas dziś leje i wieje a wczoraj tak ładnie było ![]() co do kupowania rzeczy używanych to ja tez uważam że ubranka spokojnie można kupic używane, ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Oliath - wiadomo już co z tymi czapeczkami ?
#187 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kciukaski za wizyty ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
![]() |
#188 |
wkręcona :)
|
Witam poweekendowo
![]() Nadrobiłam, ale nie wiele pamietam bo za dużo piszecie!!! Malinowa może rzeczywiscie mieli bałągan, albo pełną chatę gości.. albo nie wiem co ![]() Dziewczyny nie ma się co zastanawiać! Spokój matki w ciąży jest naprawde bardzo ważny... i lepiej poświęcić 100-150 zł i iść na wizytę i mieć spokojną głowę!! bo to jest bezcenne... Ja od dwóch dni wieczorami źle się czuję.. boli mnie głowa.... dziś mamy 10t6d ![]() Miłego dnia kochane ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- A o szczepieniach to jeszcze nie myślałam... ale później poszukam jakiegoś dobrego pediatry i zasiegnę opinii...
#189 | |
Zakorzenienie
|
I ja sie witam w 12tyg
![]() mialam sen, ze dzidzius jiz sie ruszal i kopal. Ciekawe czy to nie zly znak. Em- przestan sobie cos wmawiac. Chociaz dla wlasnego spokoju na wizyte mozesz sie umowic. ![]() Cytat:
![]() Malpko mozesz polecic jakis konkretny rowerek biegowy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
NAtalitka tez koło 10 tygodnia mi sie zaczęły bóle głowy i do doopy samopoczucie. Teraz co raz lepiej jest
![]() No i dziś wychodzę a tu taka pogoda do kitu. No trudno najwyżej się podjedzie do Lidla tylko. Przypominam, że dziś w Lidlu te legginsy są i sukieneczki ![]()
#191 |
Zakorzenienie
|
Od kilku dni okolo godz 19-20 czuje mdlosci. Tak dziwnie duzo sliny mi sie zbiera jakbym glodna byla. Natychmiastowo musze wypic miete i jest ok. Mam nadzieje, ze ona nie szkodzi , bo ze 4 dziennie wypijam. Ale robie 2 z jednej torebki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
|
Amelie ja robię 3 z jednej torebki
![]() ![]()
#193 |
Wtajemniczenie
|
Ja miętę też piłam, dopóki jej nie zwymiotowałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny ja co roku mam swój ogródek warzywny, no i jak sobie pomyślę że w tym roku z takim samopoczuciem muszę się nim zająć to płakać mi się chce ![]() ![]()
#194 |
Zakorzenienie
|
Hyh, przyznać się co planujecie na Święta?
![]() Ja już mam zakupy zrobione w większości, a okien nie myję póki mąż mi nie kupi Karchera, bo mam w tym domu jakieś nie do ogarnięcia hektary szyb i kafli... a każde okno podwójne ![]() ![]()
#195 |
Zakorzenienie
|
Em jK - a kiedy miałas ostatnie usg? teraz widze masz na 24.04
AgatkaSZ - no to fajną będziecie mieć gromadkę ![]() ![]() Amelie my mamy z Niemiec przywieziony przez teścia. Musiałabym w domu sprawdzic czy pisze na nim jaka to firma ![]() Malinowa a facet druhny mieszka z rodzicami? bo jesli tak to może dlatego was tam nie zaprosiła. Ja do domu chłopaka tez bym swoich gości nie zaprosiła ![]() ![]() i czuję się olana w sprawie tych czapeczek ![]() ![]()
#196 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Jestem w pracy, pogoda do ![]() Ale a to z dobrych wieści zaczynam dziś 11tc (suwak pokazuje 10t 0d) Oliath, Ja też już okna na święta mam pomyte. Tz wczoraj myl ![]() Na święta nie planuję nic ![]() Jedynie co to musze mieć torty na Jagody urodziny bo ma w niedziele, a resztę mogę odpuścić bo my święta mamy w rozjazdach Sobota po pracy Tz jedziemy do jego rodziców W niedziele do mojego ojca W poniedziałek do mojej babci ![]() Malpka, Ostatnie usg miałam 11.03
04.01.2009 - razem ![]() ![]() 23.05.2012 - aniołek 5/6tc (*) 17.07.2012 - II KRESECZKI ![]() 05.04.2013 - Gucia ![]() 27.03.2014 - okruszki 8/9tc (**) 14.02.2015 - II KRESECZKI ![]() TP 26.10.2015 - Maleństwa ![]() Edytowane przez Em_jK Czas edycji: 2015-03-30 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie z rana humor mam taki jak pogoda czyli zje... trace sily juz mieszkajac u tesciow.
#198 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Malinowa, faktycznie niezbyt fajne zachowanie przyjaciółki. Może faktycznie mieli bałagan albo gości. Też uważam, że spokój w ciąży, to rzecz bezcenna. Wolę wydać te 100zł na wizytę, ale nie martwić się tym, czy jest ok, czy nie jest. Chociaż, z moim stresowaniem się, to ja bym musiała być stale podpięta pod USG ![]() Ja mam młodszą o 4 lata siostrę. Cóż, być może jakby była ciut starsza, to lepiej byśmy się dogadywały. Ja chcę jedno dziecko, maksymalnie dwójkę, ale to już TŻ by mnie musiał nieźle namawiać ![]() ![]() Kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj. Ja tylko chcę przeżyć dzień i żeby było już jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
|
My też święta w rozjazdach
![]() ![]() Ja z kolei mam siostrę 4 lata starszą... i teraz jak ja mam 27 a ona 31 lat to różnica się zatarła i dobrze się dogadujemy... my chyba jedno dziecko tylko mieć będziemy.. bo mamy małe mieszkanko 2 pokojowe i bez sensu zeby chłopiec z dziewczynką w jednym pokoju spali...
#200 |
Rozeznanie
|
Ja mam siostrę o 9lat młodsza
![]() ![]() I nie chciałabym być jedynaczką, bardzo długo nią byłam wiec wiem jak to jest i dziękuję. Swojemu dziecku tego nie zrobię. A przynajmniej będę się starać tego nie zrobić. Kciuki dziś za wszystkie wizyty, łowy zakupowe i za co tam tylko jeszcze wam potrzeba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
|
Aha! a jeśli chodzi o kosmetyki przeciw rozstępom to w moim otoczeniu, dziewczyny z rodziny czy znajome wszytskie używały czy używają do pielęgnacji zwykła oliwkę do dzieci tą bambino.. i naprawdę nie mają rozstępów... bo chodzi o tym, żeby skóra była mocno nawilżona.. więc ja też stosuję oliwkę i zobaczymy czy naprawdę działa
![]()
#202 |
Zakorzenienie
|
Blindness - oj ja tez sie boje o ciaze. nie znioslabym straty.
Ale myslimy pozytywnie ![]() Jak urodzilam coreczke i opatulili ją w taki kokonik , polozyli kolo mnie to ja do Tz " Boze ona sie nie rusza, nie oddycha!" A tak naprawde slodko sobie spala przez caly dzien. Od tamtej pory caly czas sprawdzalam czy oddycha tak sie balam. Nawet teraz jak twardo spi to sprawdzam czy oddycha. Ale zazwyczaj w nocy slysze jak sie przebudze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
Co robicie dzis na obiad? Nie mam pomyslu
#204 |
Zadomowienie
|
Ja cos szybkiego tortille z kurczakiem
![]()
![]() |
#205 |
|
Agtaka witaj w klubie
![]() ![]() ![]()
#206 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Frik a sprawdził Ci tutaj ludz który robił usg czy masz dalej krwiaka? Chyba pisałaś ze tak ale już dobrze nie pamiętam :/ Cytat:
Dzisiaj wyjątkowo moje dziecko spało całą noc bez przebudzania się no to musiałam wstać i sprawdzić czy oddycha; mur; W ogóle jutro zaczynam 12 tydzień ale od soboty normalnie czuje się jak za przeproszeniem kupa śmieci ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
to w sumie nie tak dawno miałaś
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- A wogole to tż przywiózł od teściowej wędzoną kiełbaskę cienką i szynkę i polędwicę i co i nie mogę znieśc tego zapachu wędzonych wędlin ![]() ![]()
![]() |
#208 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witam w się i ja poniedziałkowo! Godzina 10:30 a ja już jestem padnięta jakby był wieczór. Kiedy to się skończy?
Jutro mam genetyczne, nie mogę się doczekać! Wczoraj zauważyłam że mi na L4 babka zapomniała wpisać kodu choroby grrr.... Trzeba jechać i poprawić... A dzisiaj już miałam do pracodawcy dostarczyć.... Cytat:
Cytat:
![]() No i nosa z domu dziś nie wychylimy bo wiatr taki że głowę chce urwać! To starsza jest teraz w której klasie? Średnia znaczy się. Odnośnie szczepień to mój mały miał trochę przesunięte ze względu na wzmożone napięcie obwodowe ale tylko moja intuicja kazała mi jeszcze przed szczepieniem iść do neuro bo czułam że coś jest ni tak. Mieliśmy do 11 msca życia rehabilitację i teraz dopiero jak skończył 15 mscy to zaczął chodzić. W tej chwili została nam jeszcze tylko ostatnia dawka 5w1. Planowo szczepiłam tylko na żółtaczkę i rota- na te szczepienia zezwolił neeuro, no i gruźlica w szpitalu. Później 5w1, pneumo no i ostatnio priorixem na odrę, świnkę i różyczkę. Na szczęście wszystko jest dobrze. Szczepienia to stresująca sprawa ale generalnie jestem za tym żeby szczepić. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Rozmarzyłam się ![]()
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
A co do rozstępów to wydaje mi się ze to skłonność genetyczna - bardzo dałam o skórę w ciąży a i tak mam sporo rozstępów na szczęście tylko na brzuchu no ale są :/
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Ja tez isę tak do doopy czuje i humoru nie mam właśnie od soboty tak. W nocy jakieś głupie sny, budzę sie nie mogę spac. Rano dobrze się czułam a nagle jakby mi kto siły wyssał. Aż się musiałam na chwilę położyć
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.