![]() |
#3391 |
Przyczajenie
|
Dot.: izotek
Witam wszystkich
![]() Ja biorę od półtora miesiąca Axotret . Chciałam Was zapytać jakie są wasze sposoby na czerwoną skórę na twarzy? Wydaje mi się, że moim skutkiem ubocznym jest rumień. Mam czerwoną twarz tam gdzie wychodzą krostki. Cały czas ją nawilżam, a jak jest lepiej daje jej odpocząć od kremów. Da się to jakoś zniwelować czy nie ma szans? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3392 |
Raczkowanie
|
Witam. Jestem nowa. Jak większość z was mam dylemat co do Izoteku. Mam już 26 lat i połowę życia zmagam się z trądzikiem. Kiedyś było dużo gorzej. Leczyłam się różnymi lekami ale całkiem pozbyć się tego dziadostwa nie mogę. Obecnie leczę się davercinem i taką papką robioną w aptece. Było lepiej ale od nowego roku widzę pogorszenie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Myślę, że musisz używać czegoś delikatnego do mycia twarzy, stosować filtry przeciwsłoneczne. Ponoć pomaga także woda termalna (właśnie zamówiłem Uriage - ta jest fajna, bo nie trzeba po niej osuszać twarzy). Na zaczerwienienie duży wpływ ma też temperatura, jej często zmiany, wiatr, itd. Proszę o poradę dot. suplementów na włosy (mój post wyżej). Niestety nie mogę obecnie skonsultować się z moim dermatologiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3394 |
Rozeznanie
|
Twarz ok nic narazie nie wyskakuje, czekam teraz na okres ciekawe czy coś wyskoczy... Ja soczewek nie mogę jeszcze nosić chyba że jednodniowe ale też nie aż tak długo jak przed leczeniem. Mogę Wam polecić Iwostin Putittin Rehydrin jest naprawdę świetny, żałuję że go tak późno odkryłam...
Ja łykałam leki na włosy Priorin dokładnie i nic się nie działo byle by nie było w składzie witaminy A... Ja tak naprawdę od dermatologa brałam tylko tetramycyne po której trądzik zaraz wrócił niestety te antybiotyki mają mały procent skuteczności... Zobaczymy jak izo u mnie narazie ok gdyby nie to ze popadłam na zdrowiu bardzo :-( |
![]() ![]() |
![]() |
#3395 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() używam wodę termalną także, ale są podzielone opinie podobno jak się jej nie wetrze to wysusza. Nie wiem czy tak jest.. mimo wszystko używam bo mi bardzo pomaga ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3396 |
Raczkowanie
|
Czy orientujecie się czy przy Izo można przyjąć szczepionkę na WZW B (pierwsza dawka)? Mój kierunek na uczelni tego wymaga i tak się zastanawiam czy to nie koliduje jakoś? Ktoś coś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3397 |
Zakorzenienie
|
Kilka pytań:
1. bierzecie izotek zawsze o tych samych, stałych porach? 2. jestem po 4dniach, czuję w kilku miejscach rosnące gule. Czy mam je zostawić, czy mogę smarować jakąś maścią z antybiotykiem? 3. co robicie jak cuzjecie, że pod skórą rośnie coś? i boli bardzo
#3398 | |
Zakorzenienie
|
Sysunia ja bym bez żadnych już innych prób poszła za sugestią dermatologa. Sama zmarnowałam wiele lat, nerwów i pieniędzy na inne specyfiki, które w żadnym stopniu nie pomogły, tylko pozostawiły ślady na twarzy, którymi będę musiałą się zająć dopiero po skończeniu Izo
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() 2/3. Na początku kuracji kończyłam spokojnie swój poprzedni specyfik (finaceę do smarowania miejscowego), lekarka się zgodziła. Ale po kilku tygodniach to nie było konieczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Raczkowanie
|
laisla a Ty miałaś mocno zaawansowany trądzik czy tak jak ja?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3400 |
Zakorzenienie
|
Mam prośbę. Próbuję wyciskać to, co próbuje się wydostać spod mojej skóry. Czy mogę prosić o porządnego kopa w dupę?
#3401 |
Raczkowanie
|
Właśnie, ktoś wspomniał o szczepionkach przy przyjmowaniu retinoidów... Ja muszę się wybrać w tym tygodniu na szczepionkę przeciwko tężcowi i błonicy bodajże, czy to w jakiś stopniu może skolidować z Aknenorminem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3402 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
2-3. Ja bym nie smarowała. Sama jak zaczelam brac izotek to odstawilam wszystkie masci itp. Bo po co? Przeczekałam i nic mi sie nie stało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 | |
Zadomowienie
|
Na włosy polecam revalid. Drogi - około 40zł. Właściwie może być wszystko co nie ma w składzie wit. A.
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Oczywiście krem ten nie nadaje się np do skóry tłustej. Warto też zwrócić uwagę na wiele mitów dotyczących parafiny np. że zaburza wymianę gazową przez skórę. Wymiana gazowa tą drogą jest prowadzona w tak nieiwlekim stopniu że nie powinno mieć to żadnego wpływu na naszą skórę lub organizm. Podkreślę jeszcze raz, że polecam ten krem przy leczeniu Izo a nie na zawsze! Dodam jeszcze, że parafina nie przenika do głębszych warstw naskórka dlatego nie powoduje podrażnień oraz alergii a dodatkowo zapobiega uczuciu pieczenia i swędzenia które jest dość silne przy leczeniu Izo ![]()
Blog poświęcony leczeniu Izotretynoiną oraz kosmetykom! Nowe wpisy Jak zwalczyć trądzik po 20 roku życia? Wypadanie włosów - przyczyny i co robić? Wymiana kosmetyki Edytowane przez makeupola Czas edycji: 2015-03-29 o 20:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3404 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3405 | |||
Zadomowienie
|
[QUOTE=sysunia222;50853899]Witam. Jestem nowa. Jak większość z was mam dylemat co do Izoteku. Mam już 26 lat i połowę życia zmagam się z trądzikiem. Kiedyś było dużo gorzej. Leczyłam się różnymi lekami ale całkiem pozbyć się tego dziadostwa nie mogę. Obecnie leczę się davercinem i taką papką robioną w aptece. Było lepiej ale od nowego roku widzę pogorszenie
![]() ![]() Ja miałam podobny trądzik do Twojego. Jesteśmy również w tym samym wieku. Jeśli nigdy nie miałaś żadnych doustnych leków to jednak na Twoim miejscu zaczęłabym od Tetracykliny - to antybiotyk któy działa bakteriostatycznie (nie bakteriobójczo) hamując syntezę białek bakteryjnych przez co bakterie nie mogą prawidłowo funkcjonować i w końcu giną. Wielu osobom on pomaga i myślę że przed izo warto z tym spróbować. Druga opcja przez izo doustnie to stosowanie izo zewnętrznie w postaci maści. Również potrafi dawać super efekty - jest to maść np Locacid ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
Co do szczepionek - izo nie ma żadnego wpływu na układ immunologiczny. Możesz swobodnie się zaszczepić ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Co do szczepionek - izo nie ma żadnego wpływu na układ immunologiczny. Możesz swobodnie się zaszczepić ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Co do szczepionek - izo nie ma żadnego wpływu na układ immunologiczny. Możesz swobodnie się zaszczepić
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3406 | |
Raczkowanie
|
No [QUOTE=makeupola;50856199]
Cytat:
Dzięki za odpowiedź odnośnie szczepienia, od razu jestem spokojniejsza ![]() Edytowane przez Asiaaa95 Czas edycji: 2015-03-29 o 21:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam dosłownie dwa czy trzy wypryski jak trafiłam do ostatniej lekarki, tak więc takiego stanu skóry nawet nie ma co porównywać. Jednak ja miałam za sobą 20 lat wędrówki od lekarza do lekarza i porównywalne stany do Twojej skóry na które kolejne cudowne leki nie dzałały. Jesienią nie było już niemal nic ale chciałam rozprawić się z tym ostatecznie bo nawet te dwa wypryski pozostawiały trwałe przebarwienia, które były w momencie rozpoczęcia kuracji głównym powodem decyzji. Chciałam całkiem wyeliminować przyczynę szpecących przebarwień, do których mam niestety skłonność. Podobny stan skóry do Twojego mialam ok 20-15 lat temu ale wtedy izo kosztował naprawdę majątek
![]() ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2015-03-29 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3408 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Asiaaa95;50856299]No
Cytat:
![]() |
#3409 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=makeupola;50856541]Nie chodzi o to, że ktoś coś zasłyszał i przekazał na forum... Jest mnóstwo przypadków, gdzie po niedługim czasie używania kosmetyków z parafiną twarz zaczęła się zanieczyszczac, pory rozszerzać, co spowodowało wysyp. Nie powiesz mi chyba, że o tym nie słyszałaś? Parafina to syf i tyle (moje zdanie). Może na czas leczenia ok, ale na dłuższą metę - nigdy. Chyba nie po to leczymy te pryszcze i ich przyczynę, żeby potem na nowo się "parafinowac", zanieczyscic, zamęczyć przez to cerę i bawić się w trądzik na nowo?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3410 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj mija mój 4 dzień z Izotekiem.
Pierwszy objaw - schodzący naskórek z okolic ust. Dokładne nawilżenie i jedziemy dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3411 |
Zakorzenienie
|
MOJE OCZY !!!
Wczoraj miałam pełno czerwonych żyłek, dziś zasłonięte zasłony, okulary przeciwsłoneczne... muszę szybko kupić jakieś krople. Non stop pić mi się chce.
#3412 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak najszybciej zacznij zakraplać oczy, bo możesz nabawić się zapalenia spojówek (ja przez to co chwila przechodziłam). Mi okulista polecił Krople do oczu Hyal Drop Multi 10 ml Bausch&Lomb (w ciągu 2 tyg dwa razy byłam u okulisty, najpierw u swojej potem awaryjnie u innego i oboje mi te krople przepisali...ale myśle że inne też się sprawdzą. Ja zobaczysz na linii powiek takie białe wypukłości i oczy swędzą leć do okulisty Edytowane przez Agatha2003 Czas edycji: 2015-03-30 o 10:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3413 |
Przyczajenie
|
hey
![]() Ja już 10 mies po i zero nawrotu ![]() Ale nie wiem co robić z bliznami z kremow stosowałam już chyba wszystko, u kosmetyczki dermoabrazja diamentowa i i tak ciagle nie jestem zadowolona choć nie jest już tak mocno jak odrazu po kuracji ![]() Pozdrawiam i życzę wytrwałości |
![]() ![]() |
![]() |
#3414 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I z własnego doświadczenia dodam, że jak nie nakładałam kremu było gorzej- skóra zaczynała mnie palić po jakichś 2-3 godzinach i się ściągała. Można dać jej odpocząć od make-upu ale nie od kremu chociaż. Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. Mi derma pozwoliła smarować antybiotykiem, jeśli nie masz bardzo uwrażliwionej i wysuszonej skóry to póki co również możesz. 3. Zostawić w spokoju najlepiej - szybciej zejdzie samo bez pomocy, a jak to spróbujesz wycisnąć będzie tylko gorzej. Ewentualnie możesz posmarować maścią z antybiotykiem (patrz pkt 2.) |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3415 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3416 |
Raczkowanie
|
makeupola jakieś 2 lata temu stosowałam doustną teracyklinę przez bodajże 6 tygodni było ok dopóki nie przerwała kuracji, moim zdaniem trwała za krótko. Ale chyba spróbuje jeszcze izo w maści tak jak napisałaś
![]() laisla to faktycznie długo borykałaś się z tym problemem ale u mnie tez już jest 13 lat.... ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3417 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mimo wszystko przy takich zmianach jak ma koleżanka to ja bym najpierw spróbowała wszystkiego co możliwe przed Izo... w końcu nie są to jakieś masakrycznie ciężkie zmiany
![]() |
#3419 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hahaha rozumiem Cię ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.