Wybielanie zębów- wątek zbiorczy - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-03-07, 22:43   #3841
syzygium
Raczkowanie

Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

Wybielalam zeby juz kilka lat temu u stomatologa i zeby wyglądają bardzo dobrze. Stosowałam różne pasty jednak efekt nie był spektakularny, z wybielaniem na własną rękę należy uważać ponieważ nietrudno o pozostanie przebarwień bardzo trudnych do usunięcia przez profesjonalistów. Zabieg bardzo polecam myślę że kiedyś jeszcze się na niego zdecyduje. ( Jedyny problem to kwestia nadwrażliwości i sam proces wspominam dość boleśnie )
syzygium jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-09, 10:20   #3842
KrysiaKraus
Przyczajenie

Nie mam za bardzo czasu na czytanie całego wątku, zresztą jest potężny , ale mam wątpliwości, czy wybielanie zębów jest takie zdrowe, jak mówicie... Jasne, efekt bywa olśniewający, ale czy szkliwo zębów się przez to nie niszczy, a same zęby nie stają się zdecydowanie słabsze? Nie jestem pewna, czy warto...
Jakie są Wasze doświadczenia w kilka lat po wybieleniu?
Stary 2015-03-16, 13:26   #3843
miss89
Przyczajenie

Fajnie że możne tu podpytać o różne rzeczy i podzielić się swoimi wątpliwościami
chyba zdecyduje się spróbować BIAŁĄ PERŁĘ... jest dużo pozytywnych opinii, z których wynika że rzeczywiście wybieli ząbki, a warto wydać te 50 zł, zanim się wyda 600 w gabinecie stomatologicznym...
miss89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-16, 14:48   #3844
leśny ludek
Przyczajenie

Dot.: Wybielanie zębów w Poznaniu?

Gdzie w Poznaniu polecacie wybielanie zębów metodą nakładkową?
leśny ludek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-21, 15:45   #3845
Gosia55595
Przyczajenie

Hej
uzywałam róznych rzeczy bo niestety pale pije sporo kawy czy herbaty . wybielałam paskami , pastami Białą Perła też i nic a nawet jak coś były bielsze to na chwile a niestety wydac 700 zł na wybielanie u dentyty mnie nie stac.

Ale jakies 2 miesiące temu odwiedzialam gabinet wybielania zebów w Warszawie na Puławskiej Perli ( coś tam ) i w 100 % moge powiedziec to jest to zabieg trwał 45 min nic nie bolała nie piekło efekt odrazu mija juz drugi miesiąc i są tak samo białę jak były

na prawde polecam
Gosia55595 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-24, 13:00   #3846
monisia87gda
Przyczajenie

Dot.: Re: Whitestrips. Kto z Was używał ?

Cytat:
Napisane przez julita104 Pokaż wiadomość
a bym chiala uslyszec porownanie-czy te paski sa lepsze od zelu biala perla (biela perla). Ale chyba nie znajde tu takiej osoby. Ja uzywalam zelu i efekt byl niezly, no a cena o polowe nizsza od paskow [img]icons/icon7.gif[/img] Ciekawa jestem wiec czy warto paski kupic
Ja używałam i jednego i drugiego, obie opcje są dobre, natomiast miałam wrażenie że paski wybieliły mi zęby szybciej.
Plusy i minusy:
biała perła
+ działa na wszystkie zęby bo od jedynek po siódemki, a to dzięki nakładce.
- niestety ja po dłuższym użytkowaniu po paru minutach od nałożenia czułam dziwny przeszywający ból jakby ktoś igłą mnie dzióbnął (a nie mam plomb, a i zęby ponoć zdrowe, może nadwrażliwe je mam, a ból odczuwany z każdym użytkowaniem w różnych zębach) i od tamtego czasu po paru takich sytuacjach zaprzestałam używania
paski whitestrips
+ nie odczuwałam aż takiego dyskomfortu nadwrażliwych zębów
+ miałam wrażenie że szybciej zadziałały niż perła
- pasek dolny jak dla mnie za krótki moim zdaniem powinien być na całość zębów a nie tylko na te najbardziej widoczne, gdy się uśmiechnęłam widoczny był moment gdzie pasek się kończył.
Teraz od jakiś 2 lat nie używałam nic, ale tak czy siak wrócę do pasków whitestrips.
monisia87gda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-26, 13:05   #3847
Platanoides
Zakorzenienie

Dot.: Re: Whitestrips. Kto z Was używał ?

Witam,
chciałabym wybielić zęby metodą nakładkową
szukam dobrego specjalisty w Poznaniu. Może ktos polecić?
Platanoides jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-27, 12:03   #3848
miss89
Przyczajenie

Biała Perła mnie bardzo kusi ale się boję. Jest duzo pozytywnych opinii ze to cos dało. Gdyby nie dało no to tez tragedii nie ma, bo az tak duzo nie kosztuje ale boje sie czy np nie zrobi mi sie cos z dziąsłami? czy to moze je spalić czy jakos uszkodzic?
Stary 2015-03-28, 13:58   #3849
inspiron2
Zadomowienie

Poleca ktoś jakas paste wybielającą ?

Nie warto martwić się czymś, czego nie można uniknąć. Dość będzie zmartwień, kiedy to nastąpi.
inspiron2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-29, 20:20   #3850
miss89
Przyczajenie

Kupiłam Opalescence i jest dobra
Stary 2015-03-30, 01:17   #3851
Michalinqy
Raczkowanie

Opalescence polecam z całego serca. Testowałam wiele past, a ta okazała się najlepsza. Co prawda, smak na początku może drażnić, ale da się przyzwyczaić. Ja zamawiałam z allegro, bo nie widziałam w pobliżu miejsca zamieszkania żadnego sklepu/apteki/drogerii, gdzie mogłabym ją nabyć. Pasta starcza na długo i jest dobra na kontynuowanie wybielania zębów po wybielaniu metodą nakładkową.
Michalinqy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-30, 15:36   #3852
inspiron2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michalinqy Pokaż wiadomość
Opalescence polecam z całego serca. Testowałam wiele past, a ta okazała się najlepsza. Co prawda, smak na początku może drażnić, ale da się przyzwyczaić. Ja zamawiałam z allegro, bo nie widziałam w pobliżu miejsca zamieszkania żadnego sklepu/apteki/drogerii, gdzie mogłabym ją nabyć. Pasta starcza na długo i jest dobra na kontynuowanie wybielania zębów po wybielaniu metodą nakładkową.
Tylko w internecie mozna ja kupic ?

Nie warto martwić się czymś, czego nie można uniknąć. Dość będzie zmartwień, kiedy to nastąpi.
inspiron2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-01, 22:39   #3853
Michalinqy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inspiron2 Pokaż wiadomość
Tylko w internecie mozna ja kupic ?
Tak jak pisałam, tylko w Internecie ją znalazłam. Na allegro są sklepy, które sprzedają sprzęt dentystyczny, to tak kupowałam. Ewentualnie możesz spróbować dostać ją od swojego stomatologa, ale tutaj pewności nie mam.
Michalinqy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-13, 18:50   #3854
izuu
Wtajemniczenie

GG do izuu

Witajcie, ja właśnie odebrałam mój zestaw wybielajacy od dentysty. Jest to żel z nakładkami, nazywa sie White Dental Beauty. Zawiera 6% hydrogen peroxide i jest to najwyższe stężenie, jakie mogę kupić od dentysty tutaj w UK. Dam Wam znać jak zadziałał, na pewno zrobię zdjęcia "przed i po". Trochę się martwię, że nie uzyskam spodziewanego efektu... Podobno mój naturalny kolor bieli nie przypomina. Poza tym zastanowiło mnie, że strzykawki, które dostałam nie były trzymane w lodówce, chociaż w instrukcji jest napisane, aby je właśnie tam przechowywać. Mam nadzieję, że im to nie zaszkodziło. Nie przejmowałbym się aż tak, gdybym nie miała umówionej za miesiac wizyty na zakładanie korony na przedniego zęba. Do tego czasu moje zęby musza być bielutkie! A jeśli nie, to chyba zdecyduje się na licówki...
izuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-13, 22:58   #3855
Lafernea
Raczkowanie

witam,
a ja się podczepiam pod temat. chciałabym się dowiedzieć jaki jest koszt takiego wybielania zębów u dentysty oraz czy byłaby któraś wstanie polecić kogoś w Kielcach ?
Lafernea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-14, 12:22   #3856
Gosia55595
Przyczajenie

W Kielcach to chyba cieżko bo sama mieszkałam pod CK i średnio ja wybielałam w Warszawie w gabinecie Perli Spa i jestem bardzo zadowolona
Gosia55595 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-06, 22:47   #3857
brylancik0
Przyczajenie

hej!!
Niestety nie ma czasu aby przejrzeć caaałe forum - mam pytanie co polecacie do wybielania zębów?? ograniczeniem jest cena bo sa rzeczy i po 100 i po 300...
Coś fajnego w rozsądnej cenie
brylancik0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-06, 23:19   #3858
Michalinqy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brylancik0 Pokaż wiadomość
hej!!
Niestety nie ma czasu aby przejrzeć caaałe forum - mam pytanie co polecacie do wybielania zębów?? ograniczeniem jest cena bo sa rzeczy i po 100 i po 300...
Coś fajnego w rozsądnej cenie
Możesz iść i wyrobić sobie nakładki wybielające, ale nie wiem jaki jest koszt. Za nakładki wybielające + 4 strzykawki (czyli na kurację) zapłaciłam u dentysty 450zł, ale to zależy od technika dentystycznego oraz od tego, jaką sobie marżę narzuciła. Jeżeli sama pójdziesz i wyrobisz tylko nakładki, to wyjdzie znacznie mniej. Na alledrogo dostaniesz pakiet tych 4 strzykawek (Opalescence 16%), które nakładasz na noc. Polecam jeszcze pastę wybielającą z tej samej firmy. Sama niedługo będę myślała o powtórzeniu kuracji, ponieważ piję dużo kawy i herbaty, popalam i po prostu efekt będzie krótszy.
Z drugiej strony możesz spróbować Białej Perły. Mi osobiście nie przypadła do gustu, chociaż jest tania w porównaniu z metodą numer jeden.
Jedyny warunek wybielania? ZDROWE ZĘBY! Wszelkie wybielanie łączy się zazwyczaj z nadwrażliwością, a w przypadku chorych zębów nie chcę nawet myśleć o tym bólu...
Stary 2015-05-07, 14:17   #3859
Viann
Raczkowanie

A co myślicie na temat jednorazowego wybielania lampą? W gabinecie do którego chodzę jest taka usługa, ale dentystka mówiła że to wybiela tylko przód zębów i zwątpiłam... czy to widać później, że zęby z przodu są wybielone, a od tyłu nie?
Viann jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-07, 20:16   #3860
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Hej !

Od wczoraj zaczęłam wybielać zęby żelami opalescence. Ból zębów jest okropny... żel którego używam ma 16 % i nakładałam nakładki na noc. Z bólu miałam aż gorączke, nie obyło się bez tabletek przeciwbólowych. Używam pasty elmex zielonej. Czy ktoś z Was używał tego stężenia żelu i też mial takie bóle? oczywiście nie poddaje się i znów siedzę z nakładkami jednak tym razem na krócej. Mam nadzieję że efekty będą widoczne i warte cierpienia ...
Stary 2015-05-07, 21:52   #3861
Michalinqy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Hej !

Od wczoraj zaczęłam wybielać zęby żelami opalescence. Ból zębów jest okropny... żel którego używam ma 16 % i nakładałam nakładki na noc. Z bólu miałam aż gorączke, nie obyło się bez tabletek przeciwbólowych. Używam pasty elmex zielonej. Czy ktoś z Was używał tego stężenia żelu i też mial takie bóle? oczywiście nie poddaje się i znów siedzę z nakładkami jednak tym razem na krócej. Mam nadzieję że efekty będą widoczne i warte cierpienia ...
Również używałam opalescence 16% przez 5 nocy (ok 10h dziennie). Jeżeli odczuwasz bóle, przerwij wybielanie. Czy na pewno masz dobre nakładki? Czy żel nie wychodzi na dziąsła i ich nie podrażnia? Wtedy można naprawdę się nacierpieć - raz dałam za dużo i umierałam z bólu... Pierwsze dwa dni są najgorsze. Ja w trakcie i po kuracji używałam pasty Lacalut Activ i działała odpowiednio. Jedyne, co mnie denerwowało to fakt, że nie mogłam pić gorących i zimnych napoi.
Stary 2015-05-09, 00:08   #3862
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Również używałam opalescence 16% przez 5 nocy (ok 10h dziennie). Jeżeli odczuwasz bóle, przerwij wybielanie. Czy na pewno masz dobre nakładki? Czy żel nie wychodzi na dziąsła i ich nie podrażnia? Wtedy można naprawdę się nacierpieć - raz dałam za dużo i umierałam z bólu... Pierwsze dwa dni są najgorsze. Ja w trakcie i po kuracji używałam pasty Lacalut Activ i działała odpowiednio. Jedyne, co mnie denerwowało to fakt, że nie mogłam pić gorących i zimnych napoi.
Dziękuję za odpowiedź

Nakładki mam dobre robione u stomatologa Żelu nie daję za dużo i nie wylewa mi się, dziąsła mam ok. Bardziej takie uczucie kłucia w zębach. Ile zużyłaś strzykawek? Widać efekt? Ja po jednej aplikacji zrobiłam dzień przerwy , wczoraj skróciłam czas a dziś już nakładam na całą noc.
Stary 2015-05-09, 13:23   #3863
Michalinqy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź

Nakładki mam dobre robione u stomatologa Żelu nie daję za dużo i nie wylewa mi się, dziąsła mam ok. Bardziej takie uczucie kłucia w zębach. Ile zużyłaś strzykawek? Widać efekt? Ja po jednej aplikacji zrobiłam dzień przerwy , wczoraj skróciłam czas a dziś już nakładam na całą noc.
Na pewno wyleczyłaś wszystkie zęby? Być może jakaś dziurka pozostała i dlatego tak Cię boli. Miałam łącznie 4 strzykawki, na jedną noc schodziło mi tak 2/3 strzykawki, a i tak żelu było sporo na nakładkach.
Efekt... cóż, według mnie był i to spory, nawet rano jak wstawałam i zdejmowałam nakładki, to widziałam różnicę. Dużo osób pytało się mnie, co zrobiłam, że taka poprawa. Trzymałam przez 3 tygodnie białą dietę - zero produktów, które mogły mi zabarwić zęby ani kawy, herbaty, sosów, pomidorów, buraczków, czerwonego wina, zupy pomidorowej, dżemów, czekolady... było ciężko, ale potem zaczęłam się przyzwyczajać :P polecam takie coś, bo po wybielaniu Twoje zęby szybciej "nabierają" koloru.
Daj znać, jak Twoje postępy! Chyba za 2 tygodnie sobie znów sprawię ze dwie strzykawki, bo zamierzam znów przestać palić.
Stary 2015-05-16, 14:35   #3864
BreakMeDown
Raczkowanie

Skaling - wybielanie zębów - Poznań.

Witam.
Już kiedyś pisałam na tym forum, że planuję wybielić sobie zęby. Ponad rok temu stosowałam preparat z nakładkami z Białej Perły. Któraś z dziewczyn mi to poleciła. U mnie niestety wcale się to nie sprawdziło. Nie zauważyłam absolutnie żadnej poprawy, tak jakbym wcale tego nie stosowała.
Teraz zastanawiam się nad wybielaniem zębów w gabinecie dentystycznym. Jednak czytałam, że czasami dużo daje już sam skaling. Więc chciałabym najpierw zrobić sobie ten zabieg, a potem rozważyć wybielanie.
Nie wiem dlaczego moje zęby są tak mało podatne na wybielanie, może mam przebarwienia wewnętrzne? Stosowałam w dzieciństwie antybiotyki i teraz stosuję je na trądzik, ale nie wiem, czy to od tego, tak tylko się domyślam...
Polecicie mi jakiegoś dentystę w Poznaniu/ jakiś zakład dentystyczny?
Myślałam o Dentopolis http://www.dentopolis-poznan.pl/
BreakMeDown jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-17, 18:29   #3865
nynka_1987
Zadomowienie

Dot.: Skaling - wybielanie zębów - Poznań.

Jeśli masz kamień to, owszem jest sens zrobienia skalingu. Sam skaling zębów jednak nie wybiela. Może wybielanie u stomatologa?
Stary 2015-05-18, 11:42   #3866
BreakMeDown
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nynka_1987 Pokaż wiadomość
Jeśli masz kamień to, owszem jest sens zrobienia skalingu. Sam skaling zębów jednak nie wybiela. Może wybielanie u stomatologa?
A skąd mam wiedzieć, czy mam kamień? Nie wiem, jak to rozpoznać ;P Skoro nigdy nie robiłam, to podejrzewam, że mam Właśnie myślałam o wybielaniu u stomatologa, ale czytałam, że przed takim zabiegiem i tak należy wykonać skaling...
Stary 2015-05-19, 18:34   #3867
BreakMeDown
Raczkowanie

A ogólnie jaki sposób wybielania u stomatologa jest najbardziej skuteczny? Lampa, nakładki? Może ktoś, kto już przechodził przez taki zabieg się wypowie
Stary 2015-05-29, 20:37   #3868
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno wyleczyłaś wszystkie zęby? Być może jakaś dziurka pozostała i dlatego tak Cię boli. Miałam łącznie 4 strzykawki, na jedną noc schodziło mi tak 2/3 strzykawki, a i tak żelu było sporo na nakładkach.
Efekt... cóż, według mnie był i to spory, nawet rano jak wstawałam i zdejmowałam nakładki, to widziałam różnicę. Dużo osób pytało się mnie, co zrobiłam, że taka poprawa. Trzymałam przez 3 tygodnie białą dietę - zero produktów, które mogły mi zabarwić zęby ani kawy, herbaty, sosów, pomidorów, buraczków, czerwonego wina, zupy pomidorowej, dżemów, czekolady... było ciężko, ale potem zaczęłam się przyzwyczajać :P polecam takie coś, bo po wybielaniu Twoje zęby szybciej "nabierają" koloru.
Daj znać, jak Twoje postępy! Chyba za 2 tygodnie sobie znów sprawię ze dwie strzykawki, bo zamierzam znów przestać palić.
Dzięki za odpowiedź, kończę już wybielanie tylko przez 3 pierwsze dni miałam wrażliwe zęby teraz już jest ok. Najważniejsze że jest efekt
Stary 2015-06-11, 21:54   #3869
Charllottee69
Przyczajenie

Witajcie . Nie wiem czy takie pytanie już padło, ale...

Otóż, czy któraś z Was poddała się wyboelaniu metoda Beyond lub/i poprzez żel? Interesują mnie efekty oraz ewentualne skutki uboczne. Mam wiele plomb i nie chciałabym zobaczyć po zabiegu wielkiej różnicy w kolorze.
Charllottee69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-12, 10:15   #3870
Krystaliczne szczescie
Zadomowienie

Cześć wszystkim,

ja mam pytanie odnośnie do pasków wybielających opalescence. Czy są one skuteczne i bezpieczne dla zębów? I drugie pytanie, czy wybielanie zębów (zżółkły mi od kawy) może spowodować przebarwienia, nierówności, plamki?
na wizażu od 2009r...
Krystaliczne szczescie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości