![]() |
#121 |
bywam
|
Dot.: Matura 2016 :)
Jutro do szkoły po feriach....trzymajcie mnie bo sie rozpadne ze smutku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
Hej, chciałbym się dołączyć do tematu jeśli można
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
Paulinaviki powiem Ci bardzo dobrze wszystkim znana prawdę, że matmy nie wykujesz.
![]() ![]() PS podziwiam, że zdajesz historie, to moj najbardziej znienawidzony przedmiot ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
Korki i tak będę brać, no i nie wykluczam że zwyczajnie nie zdam, choć zależy mi na tym żeby zdać, a jak by tego było mało mam jeszcze przedmioty zawodowe i dyplom na głowie w przyszłym roku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
BAN stały
|
Nawet na korki będziecie chodzić a ja mam po prostu taką sprawę czy po prostu któraś z was korzystała z czegoś takiego jak pomoc u swoich kolegów/koleżanek w klasie ? Bo ja się nad tym zastanawiam czy by nie poprosić mojej najlepszej koleżanki z klasy (ma same piątki z matematyki) czy by mi nie pomogła po prostu z tego przedmiotu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
Historia? Bitch please
![]() ![]() Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2015-03-20 o 13:18 Powód: link z reklamą portalu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim!
![]() Jak mnie tu dawno nie było. :O Opowiem co się działo u mnie przez ten czas nieobecności. ![]() 2 semestr zaczęty z geografii nie najgorzej, ale mam OGROMNE braki w geografii fizycznej, które muszę nadrobić. ![]() ![]() Tak to jest jak się myśli - geografia fizyczna nigdzie się nie przyda, ![]() Z matmy słabiutko - koncentruję się głównie na korepetycjach. :/ Języki - jestem zadowolony. ![]() Zarówno angielski i niemiecki w porządeczku idą, w końcu będę kiedyś nimi operować biegle ![]() ![]() Dostałem jako jedyny 5 z kartkówki ze słówek z grupy z niemieckiego! ![]() DOSTAŁEM STYPENDIUM ZA WYNIKI Z I KLASY! ![]() ![]() ![]() A co u Was? Jak nauka do matury? Edytowane przez pprr Czas edycji: 2015-03-20 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
bywam
|
No hej hej, ja powiem tak. W 2 semestrze - matma kiepściutko jak zawsze, a nie moge sie przemóc na te korki piepr*one. Polski też troche gorzej bo nie wiem co jest z moim mózgiem nie tak ale po prostu Wesele jest dla mnie totalnie niezrozumiałe pomimo omówienia. Chemia o wiele lepiej, Biologia również.
Języki to w ogóle w porządku ![]() W ogóle był ktoś z Was na Targach Edukacyjnych w Poznaniu? Ja byłam i było fajnie, ale szczerze Wam powiem,że mam totalny mętlik w głowie bo chciałabym iśc wszędzie haha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
bywam
|
No kurde nikt nie odpowiedział na to najważniejsze pytanie o studiach w Anglii.
![]() ![]() Getally- a jesteś w stanie mi wyjaśnić w dwóch zdaniach jaki jest w ogóle sens tego utworu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oby Ci się Chłopów dobrze czytało. My mamy tylko fragmenty. ![]()
![]() |
![]() |
#136 |
bywam
|
Humanistka?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
Ja? No coś Ty
![]() Rozszerzenie zdaję z matematyki i biologii ![]()
![]() |
#138 |
bywam
|
A co potem?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Plan jest taki, że: 1. Napiszę dobrze matury, ale nie zadowalająco, żeby dostać się na medycynę, stomatologię - zostaję rok w domu i poprawiam. Potem MUSI się udać. 2. Napiszę matury na +-50%- idę na pielęgniarstwo. Nie biorę pod uwagę innych kierunków. Te 3 chyba mają najbardziej bezpośredni kontakt z pacjentem- a tego szukam ![]() Mam nadzieję, że będziemy się troszkę motywować, skoro obie myślimy o tym samym ![]()
![]() |
![]() |
#140 | |
bywam
|
Cytat:
No kurcze też chciałam siedzieć na tyłku i poprawiać, bo w sumie czym jest rok do tyłu w stosunku do całego życia pracy którą kochasz..... a co to tej Twojej/naszej medycyny. To musisz zdać chemie! Żaden kierunek medyczny nie bierze pod uwagę osób bez biologii i chemii o czym jeszcze bardziej sie przeknoałam na tych targach edukacyjnych. Nie ma w ogole mowy o nie zdaniu w R. albo biologii albo chemii edit: ja mimo wszystko nie męczyłabym sie na filologii bo mam talent do języków a mało tego - mój ojciec pracuje we Włoszech więc bym często miała/mam kontakt z żywym językiem (tyle,że teraz narazie nic nie rozumiem ![]() Edytowane przez nordicberry Czas edycji: 2015-04-02 o 11:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W Białymstoku jest biologia obowiązkowa i chemia/matematyka/fizyka do wyboru ![]() Ja bardzo lubię języki obce, ale chyba jednak jako luźne rozmowy, a nie studia. Wiesz...kontakt z językiem byś miała, ale po co Ci on, skoro wyszłabyś z poziomem C1 ze studiów? A we Włoszech byłabyś zwykłą osobą znającą włoski i polski. Nie wiem w sumie jak kształtuje się sytuacja, dla osób po italianistyce w Polsce, więc się na ten temat nie wypowiem. ![]()
![]() |
![]() |
#142 |
bywam
|
Nie napisałam nigdzie,że to byłby zmarnowany rok.
+ co do tych Włoch. To nie chodziło mi o to,że skończe italianistyke z poziomem C1 i wyjade do WŁoch. Chodziło mi bardziej o to,że będe miała często szanse porozumieć się jezykiem w jego własnym środowisku a nie tylko na wykładach. Trzymam kciuki za medycyne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No z włoskim byłoby Ci dużo łatwiej, ale myślę, że skoro Twój tato tam jest to jakiś kontakt, z językiem i tak masz/miałabyś gdybyś bardzo chciała, więc lepiej chyba zdobyć zawód ![]() To ja też trzymam za nas obie, albo żebyśmy chociaż były usatysfakcjonowane ze studiów nawet jak miałoby to być w moim przypadku pielęgniarstwo a w Twoim filologia włoska. A kto wie? Może obie skończymy na stomatologii, albo czymś podobnym ![]() Mnie troszkę przeraża ten polski ustny jak i pisemny. Mam straszne problemy z pisaniem wypracowań, a moja wiedza z polskiego to chyba mniej niż zero. Oprócz tego, że znam tytuł lektury i autora to nic na temat bohaterów nie pamiętam. ![]()
![]() |
![]() |
#144 |
bywam
|
No nie żartuj, właśnie widziałam jak sobie "nie radzisz" jak wyłożyłaś mi Wesele :P Hohoho kochana, na stomatologii 166 pkt to nie są przelewki. Chciałabym tak "skończyć"
![]() Mnie przeraża polski ustny dlatego,że mam problemy z poprawną składnią zdań i w ogóle z myśleniem pod wpływem stresu. Wiem coś, ale mam to w głowie i jak próbuje to wytłumaczyć to wychodzi galimatias totalny. No matematyką sie troche stresuję a tak to wszystko chyba luźno ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A na lek jakieś ponad 170 haha, prościzna ![]() Podziwiam za chemię...chociaż i tak będę musiała się jej nauczyć na pielęgniarstwie, ale to za 1,5 roku dopiero ![]() Wesołych Świąt wszystkim ![]()
![]() |
![]() |
#146 | |
bywam
|
Cytat:
Chemia jako jedyna trzyma mnie przy życiu w szkole,haha ![]() Rówież wesołych ![]() W ogóle wczoraj oglądałam mieszkania we Wrocławiu i niektóre były takie ładne, chciałabym już wyjechać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O kurcze, rodzice będą dawali Ci na utrzymanie czy masz zamiar sama troszkę zarobić w wakacje, żeby się dołożyć?
![]() |
![]() |
#148 |
bywam
|
Na dzień dzisiejszy mamy taką "umowę", że oni mi będą płacić za mieszkanie a ja bede sobie dorabiać (pewnie jako kelnerka czy coś) na swoje utrzymanie. Zobaczymy,może dam po czasie jakieś ogłoszenie o współlokatora co by zmniejszyć koszty,ale słyszałam,że o dobrego współlokatora tak ciężko.....a ja nie lubie jak ktoś mi wchodzi w drogę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja akurat się nigdzie nie wyprowadzam, ale nawet gdybym chciała to nie dałabym rady z kimś mieszkać. Wkurzałoby mnie wszystko. Może dlatego, że jestem jedynaczką ![]()
![]() |
![]() |
#150 | |
bywam
|
Cytat:
Ja nie jestem jedynaczką a i tak mnie wszystko wkurza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.