Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :) - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-30, 20:10   #2581
agunineczka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Bry!
Ja po wizycie ..
No i jakie mam zalecenia od dr? Nażerać się na noc i jeść słodkie ...
Mój cukier na czczo 60 a po 2h (niecałych!) 110 ..
Teraz jak czytam to jest trochę mało ale w ciąży ponoć możliwe ..

No i z wagą tak sobie bo mam jakoś 5,5 na plusie, od ostatniego ważenia 2 tyg temu tylko 400 gram przytyłam .. ale ani położna ani dr na tą wagę i cukier nic nie mówią ..
Ja się czuję dobrze więc jest chyba ok??
Kochana to nic tylko sie cieszyc!

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny s co moge kupic na ślub kuzynki???

ja tam zawsze daje pieniądze i pieniadze też wolałam dostać
prezenty mogą sie powatarzać, albo być nietrafione, a kasa zawsze sie przyda
Stary 2015-03-30, 20:22   #2582
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny s co moge kupic na ślub kuzynki???
Moze zapytaj ją, czy ma jakies potrzeby. A jak nie, to lepiej dać pieniądze. Ja byś wolała dostać choćby stówę niż pościel, która mi sie nie podoba albo trzecie żelazko, obrus w kwiatki czy jakąś figurkę "ozdobną" lub wazon.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 20:32   #2583
elinka21
Zakorzenienie

Ja po feyzjerze lepiej mi, pueknuejsze te wlosy

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 20:37   #2584
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Pokaż jak ładnie teraz wyglądasz .

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 20:38   #2585
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Pokaż jak ładnie teraz wyglądasz .
Ale nie mam make upa to nie ladnie

25.03.14
Stary 2015-03-30, 20:40   #2586
elinka21
Zakorzenienie

Prosze mi pomoc i odpowiedziec na czym polega wysylka inpost, czy wtedy kurier dostarcza przesylke do domu czy musze sobie sama w paczkomacie odebrac?

25.03.14
Stary 2015-03-30, 20:40   #2587
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
No i pięknie :-D
Stary 2015-03-30, 20:55   #2588
ewelina1988_20
Rozeznanie

A ile powinnam dac? Bo z tego co pamietam to siostrze dawałam 2000zl ale to wiadomo moja jedyna siostra. A z kuzynka to sie widzę najwyżej raz w roku i nie wiem ile sie teraz daje kasy

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Acha bedzie ślub i wesele na które tylko wpadne co by mnie rodzinka widziała a po godzince zabieram dziadziusia do domu bo jest schorowany
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 21:02   #2589
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
A ile powinnam dac? Bo z tego co pamietam to siostrze dawałam 2000zl ale to wiadomo moja jedyna siostra. A z kuzynka to sie widzę najwyżej raz w roku i nie wiem ile sie teraz daje kasy

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Acha bedzie ślub i wesele na które tylko wpadne co by mnie rodzinka widziała a po godzince zabieram dziadziusia do domu bo jest schorowany

my dostawalismy od kuzynostwa 500zł od pary
Stary 2015-03-30, 21:28   #2590
onagory
Zadomowienie

Cytat:

Ja myślę że 200zł od osoby żeby młodzi nie dokładali . Sama wiem ile nam dawali na ślub po 150zł ,50 zł, 300zł od pary szczęście że rodzice nas poratowali z kasą bo do dzisiaj byśmy odrabiali wesele .Dostaliśmy dużo niepotrzebnych prezentów .
Dla mnie to w ogóle świat wariuje 10-latkowi na komunie dają ludzie dużo więcej kasy niż parze młodej .

Wczoraj siostra oznajmiła że też planuje ślub(cywilny) w czerwcu jak brat (kościelny ) więc szykuje się na dwa śluby i wesela 13 i 20 .
Wiec nie ma co trzeba mocno zaciskać nogi
Stary 2015-03-30, 21:41   #2591
natetitka
Zadomowienie

prawda onagory z tymi prezentami na komunię teraz to szaleństwo. A Ty Ewelina jesteś po ślubie? Jak tak to co dostałaś od tej kuzynki? Ja bym dała coś podobnej wartości albo taką sumę jak od niej. To najwygodniejsze. A jak nie to podobnie jak onagory myślę, że trzeba dać mniej więcej tyle by "spłacić" swoje miejsce i jeszcze coś zostało

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 21:44   #2592
Fischerka
Raczkowanie

Dziękuję za rady, co do serwisu kupiłam ten drugi, delikatniejszy wzór to będzie dłużej modny. Dla mnie zwykły biały jest zbyt zwykły na co dzień idealny, ale jak się często przyjęcia wyprawia to dobrze mieć coś ekstra. Poza tym jak Zosia mi wytłucze to będzie okazja za kilka lat kupić nowy jak w tej reklamie: " teraz to już musimy kupić nowy serwis "

Ja po swoim weselu pospisywałam sobie co od kogo dostałam, włącznie z kwotami i jak teraz chodzę to widzę, że jak ktoś mi dał 250zł, a oboje pracowali i dobrze zarabiali to też się nie rzucam, ale mniej niż 500-600zł mi się nie zdarzyło dać. Dobrze się też zorientować ile płacą za osobę, bo wiadomo, że jak męża siostrzenica, która w sierpniu ma wesele płaci 250zł za osobę to te 700zł dobrze byłoby dać, żeby rzeczywiście mieli coś w prezencie, a nie wyszli na zero. Co innego impreza w ekskluzywnym lokalu, a co innego na sali OSP na wiosce
No a najważniejsze kryterium to własna zamożność - jakby mnie było stać na to, żeby dać tylko 200zł to pewnie tyle bym dała, a wesela bym nie odpuściła. Wychodzę z założenia, że gości zaprasza się, żeby się wspólnie z nami cieszyli tym wyjątkowym dniem, a nie dla pieniędzy, więc trzeba się liczyć z tym, że wesele może się nie zwrócić!
Jeśli chodzi o komunię chrześniakowi 2 lata temu dawałam 1000zł, ale każdej innej osobie z rodziny myślę, że 500zł max.

O Boshe, ale rozprawka a wózka jeszcze nie mam i nie mam pojęcia jaki kupić. Na koniec kwietnia malujemy sypialnię, później robię listę do wyprawki i od maja biorę się ostro za kompletowanie wtedy dam znać
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 22:13   #2593
natetitka
Zadomowienie

http://allegro.pl/green-lullaby-eco-...200677811.html

właśnie znalazłam i eeeeeee nie wiem o co chodzi ;P

FB

Stary 2015-03-30, 22:26   #2594
ewelina1988_20
Rozeznanie

Dziękuje za rady. Ona nie przyleciała do mnie na ślub i ja tez chciałam sie tak samo zachować ale babcia nalega a jej nie odmowie myśle ze dam tak do 1000. A i tak pewnie powie pozniej ze malo jak na osobę która mieszka za granica niestety ludzie często myślą ze jak mieszkam w Anglii to mam pełno kasy i luźna prace a na poczatku to było cieżko...

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość

Dziwne :/ bałabym sie dziecko do kartonowej kołyski włożyć

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Mój m nie pojedzie i jej to mówiłam tak wiec zapłaci tylko za mnie bo synka raczej nie liczą
Stary 2015-03-30, 22:30   #2595
Fischerka
Raczkowanie

No dokładnie, moja przyjaciółka jak z narzeczonym do Niemiec jechali to też jakaś masakra. Chcieli koniecznie sami mieszkanie wynająć, więc jak mi opowiadali, ile co ich kosztowało to jedna ich pensja nie starczała na rachunki, życie itp. Po kilku latach już wiadomo - inaczej - teraz jedna pensja starcza im na życie, a drugą całą są w stanie odłożyć. Oczywiście wszyscy myśleli, że oni po pół roku już nie wiadomo, jakimi bogaczami są, a oni nawet za często nie przyjeżdżali, bo im na paliwo szkoda było pieniędzy. Życie

Ja też bym się bała włożyć w to dziecko

Edytowane przez Fischerka
Czas edycji: 2015-03-30 o 22:31
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 22:38   #2596
ewelina1988_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
No dokładnie, moja przyjaciółka jak z narzeczonym do Niemiec jechali to też jakaś masakra. Chcieli koniecznie sami mieszkanie wynająć, więc jak mi opowiadali, ile co ich kosztowało to jedna ich pensja nie starczała na rachunki, życie itp. Po kilku latach już wiadomo - inaczej - teraz jedna pensja starcza im na życie, a drugą całą są w stanie odłożyć. Oczywiście wszyscy myśleli, że oni po pół roku już nie wiadomo, jakimi bogaczami są, a oni nawet za często nie przyjeżdżali, bo im na paliwo szkoda było pieniędzy. Życie

Znam Polaków którzy sa kilka dobrych lat tutaj a nie potrafią odłożyć nic tylko imprezy im w głowie a pozniej chodzą i pożyczają z tygodnia na tydzień kasę i tak naokraglo. Nawet do polski nie latają bo nie maja za co ale wiecej osób widzę ze zawsze cos odkłada na wakacje albo wysyła rodzinie.
Stary 2015-03-30, 22:39   #2597
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Echhh wieeeeeeeeem, że tak przez neta to masaże ciężko hyhyhy
W jakiej pozycji najwygodniej - jak leżę na boku, szczególnie na prawym boku. Bo po lewej mnie boli. A boli mnie tak minimalnie nad pośladem A najbardziej zaczyna mnie rwać jak leżę na wznak.
Od razu masaże o badanie mi chodziło - paluchami bo tak to se mogę gdybać, który to segment

Spróbuj pozycji embrionalnej, albo na plecach z ugiętymi w kolanach nogami... Możesz też stosować ciepłe, ale nie gorące okłady. I pozostaje liczyć, że dziecko zmieni pozycję i przestanie uciskać i iść do terapeuty

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
NASZE WÓZKI

Kupione:
* Karex sportive x5 (ewelina1988_20)
* Tako moonlight carbon (aga00100)
* Espiro Atlantic 2w1 (Aviskowa)
* Emjot Miyo Alu (cicha1990)
* Bugaboo Cameleon (Harrods)

Planowane:
* Bebetto 42, kolor 195 (fuertka88)
* Bebetto Silvia (elinka21)
* Bebetto Holland (niezalogowana)
* Riko Nano (martynka2812)
My kupiliśmy w końcu dwa a co jak szaleć to szaleć w domu mam już Bebetto Vulcano 2015 (zdj.1), na którego mam kupca w październiku, a w drodze jest Bumbleride Indie, moja miłość :brzyda l: (zdj.2)

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
chyba tak jak tu:
Jedenaście dzieci?????

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Super sprawa, jeden kolosalny wydatek mniej ja niestety w najbliższej rodzinie jestem pierwsza "z brzuchem" więc to raczej ja będę obdarowywać moja siostra już zaciera ręce
Ja wszystko sprzedam

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
Ciuszków nigdy nie za wiele
Też czekam na dostawę z kilku źródeł, ale zakupy są mega wciągające i nie mogę się powstrzymać
Potem będę przekazywać dalej, albo przetrzymam dla Dorotki (te neutralne )
Ja dostałam rzeczy od przyjaciółki z nakazem zwrotu i teraz boję się używać, bo nie wiem czy będę pamiętać co jej

Cytat:
Betti, pytałaś o coś z filtrem dla bobo, ja to przerabiałam w te wakacje i kupiłam z ziajki bo lubię ich kosmetyki, ale od 1 dnia to z filtrem spf30 jest, spf50 jest od 6ciu mcy ale to takie do ciała, ja tym też buzię małemu smarowałam nad morzem. W ogóle taki zwykły krem do twarzy z filtrem spf6 od 3mca.
No właśnie myślałam o ziajce, bo sama używam

Cytat:
Prosze mi pomoc i odpowiedziec na czym polega wysylka inpost, czy wtedy kurier dostarcza przesylke do domu czy musze sobie sama w paczkomacie odebrac?
To zależy, jak masz wybór paczkomatu, to do paczkomatu, a jak tylko opcja inpost to do domu

W temacie weselnym:

Być może ja się nie znam, albo jestem dziwna, ale... pozwolę sobie wyrazić moje skromne zdanie. Nie pomyślałabym, żeby robić wesele po to, by mi się coś zwróciło... "Koperta" to przecież nie jest coś co Młodym się należy, toż to przecie prezent i uważam, że każdy powinien dać tyle ile uważa za stosowne Sama dostając zaproszenie niezbyt interesuję się tym ile Młodzi za mnie zapłacili, bo to ich wybór. Wartość prezentu zależy u nas od stopnia zażyłości - mogę komuś dać 200zł, a mogę komuś dać 1000zł. Nie zwracam też uwagi na to ile dostałam od tego kogoś na ślub ja. Nie mam też skrupułów, by nie iść na wesele do kogoś kto był u mnie i odwrotnie sama zapraszałam na wesele tylko te osoby, z którymi chciałam spędzić ten dzień i wszystko mi było jedno czy dostanę od nich prezent, pieniądze czy tylko kwiaty

Bosze broń nie jest moją intencją obrażanie nikogo, szanuje poglądy innych, jest to tylko i wyłącznie przedstawienie mojego zdania w tym temacie w końcu każdy może mieć swoje, odmienne od innych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg VULCANO-TECHNICZNE-1.jpg (44,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bumbleride-strollers-prams-comp-dec11.jpg (30,0 KB, 7 załadowań)

Highway to Hell

Edytowane przez mademoiselle betti
Czas edycji: 2015-03-30 o 22:41
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 22:47   #2598
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
Od razu masaże o badanie mi chodziło - paluchami bo tak to se mogę gdybać, który to segment

Spróbuj pozycji embrionalnej, albo na plecach z ugiętymi w kolanach nogami... Możesz też stosować ciepłe, ale nie gorące okłady. I pozostaje liczyć, że dziecko zmieni pozycję i przestanie uciskać i iść do terapeuty

My kupiliśmy w końcu dwa a co jak szaleć to szaleć w domu mam już Bebetto Vulcano 2015 (zdj.1), na którego mam kupca w październiku, a w drodze jest Bumbleride Indie, moja miłość :brzyda l: (zdj.2)

Jedenaście dzieci?????

Ja wszystko sprzedam

Ja dostałam rzeczy od przyjaciółki z nakazem zwrotu i teraz boję się używać, bo nie wiem czy będę pamiętać co jej

No właśnie myślałam o ziajce, bo sama używam

To zależy, jak masz wybór paczkomatu, to do paczkomatu, a jak tylko opcja inpost to do domu

W temacie weselnym:

Być może ja się nie znam, albo jestem dziwna, ale... pozwolę sobie wyrazić moje skromne zdanie. Nie pomyślałabym, żeby robić wesele po to, by mi się coś zwróciło... "Koperta" to przecież nie jest coś co Młodym się należy, toż to przecie prezent i uważam, że każdy powinien dać tyle ile uważa za stosowne Sama dostając zaproszenie niezbyt interesuję się tym ile Młodzi za mnie zapłacili, bo to ich wybór. Wartość prezentu zależy u nas od stopnia zażyłości - mogę komuś dać 200zł, a mogę komuś dać 1000zł. Nie zwracam też uwagi na to ile dostałam od tego kogoś na ślub ja. Nie mam też skrupułów, by nie iść na wesele do kogoś kto był u mnie i odwrotnie sama zapraszałam na wesele tylko te osoby, z którymi chciałam spędzić ten dzień i wszystko mi było jedno czy dostanę od nich prezent, pieniądze czy tylko kwiaty

Bosze broń nie jest moją intencją obrażanie nikogo, szanuje poglądy innych, jest to tylko i wyłącznie przedstawienie mojego zdania w tym temacie w końcu każdy może mieć swoje, odmienne od innych
Hihi, brawo za dwa wozki. Czyli jednak dla maluszka wzięłaś klasyczna gondole. Myśle, ze to najlepsza opcja.

Ja tez zaszalalam z wózkiem. Co prawda kupiłam jeden, ale bardzo drogi. I jak najbardziej pilnuje go sprzedać, a sprzedają sie te wozki dobrze .

Mam takie samo zadanie, co do wesela. Ja nie mam pojęcia, kto ile mi dał. Nie interesuje mnie to.
Stary 2015-03-30, 22:55   #2599
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

natetitka, widziałam kiedyś to łóżeczko tekturowe na fanpagu mamygadzety i jestem ciekawa recenzji Marysi

Cytat:
Dziękuje za rady. Ona nie przyleciała do mnie na ślub i ja tez chciałam sie tak samo zachować ale babcia nalega a jej nie odmowie myśle ze dam tak do 1000. A i tak pewnie powie pozniej ze malo jak na osobę która mieszka za granica niestety ludzie często myślą ze jak mieszkam w Anglii to mam pełno kasy i luźna prace a na poczatku to było cieżko...
Taaa, ludzie są okropni

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Hihi, brawo za dwa wozki. Czyli jednak dla maluszka wzięłaś klasyczna gondole. Myśle, ze to najlepsza opcja.

Ja tez zaszalalam z wózkiem. Co prawda kupiłam jeden, ale bardzo drogi. I jak najbardziej pilnuje go sprzedać, a sprzedają sie te wozki dobrze .

Mam takie samo zadanie, co do wesela. Ja nie mam pojęcia, kto ile mi dał. Nie interesuje mnie to.
Haha, Tż "sam" wymyślił, że kupimy od razu oba i będzie czekał

To dobrze, że nie jestem osamotniona w moim pokręconym myśleniu

Highway to Hell
Stary 2015-03-30, 22:56   #2600
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:

A to dla dziecka? Lalkę bym w to włożyła, dziecka nie.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 23:01   #2601
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
natetitka, widziałam kiedyś to łóżeczko tekturowe na fanpagu mamygadzety i jestem ciekawa recenzji Marysi

Taaa, ludzie są okropni

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Haha, Tż "sam" wymyślił, że kupimy od razu oba i będzie czekał

To dobrze, że nie jestem osamotniona w moim pokręconym myśleniu
Wg. Mnie jest to zupełnie normalne. Albo ja tez jestem pokręcona. Dwa wozki tez mnie nie dziwią. Przy synku miałam w sumie trzy. Ale sprzedałam.

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2015-03-30 o 23:05
Stary 2015-03-30, 23:05   #2602
natetitka
Zadomowienie

Betti ja mam taki sam stosunek do prezentów jakie ja otrzymuję/otrzymywałam jak Ty ale prawda jest taka, że dla wielu ludzi jest inaczej. Jakoś tak poczuwam się do tego by nie dawać gorszego prezentu niż sama otrzymałam ale też z drugiej strony nie będę zbyt się wystawiała z prezentem i wymyślała czegoś extra gdy od rodziny 6osób dorosłych na wesele dostałam 50zł. wydaje mi się, że otrzymany prezent może być wyznacznikiem tego co komuś damy, pokazuje też jaki ma dana osoba do nas stosunek.

FB

Stary 2015-03-30, 23:09   #2603
ewelina1988_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość

Znam Polaków którzy sa kilka dobrych lat tutaj a nie potrafią odłożyć nic tylko imprezy im w głowie a pozniej chodzą i pożyczają z tygodnia na tydzień kasę i tak naokraglo. Nawet do polski nie latają bo nie maja za co ale wiecej osób widzę ze zawsze cos odkłada na wakacje albo wysyła rodzinie.
Stary 2015-03-30, 23:12   #2604
kindo7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
Śliczne!

Ciekawe rozwiązanie

Polecisz jakąś konkretną firmę ??

:
Ja polecam te, ktora jest wlasnie na zjeciu. Stokke flexi Bath.
My akurat mamy biala/przezroczysta z niebieskimi brzegami.
kindo7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 23:15   #2605
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kindo7 Pokaż wiadomość
Ja polecam te, ktora jest wlasnie na zjeciu. Stokke flexi Bath.
My akurat mamy biala/przezroczysta z niebieskimi brzegami.
Fajna, my kupiliśmy na wakacje dmuchaną wanienkę tak pod wplywem impulsu ale to dmuchanie i spuszczanie powietrza bardzo było wkurzające..

FB

Stary 2015-03-30, 23:25   #2606
ewelina1988_20
Rozeznanie

No wlasnie nie chce zeby pozniej o mnie zle mówili i tak jak pisałam dam do 1000zl. Myśle ze taka kwota bedzie ok choć pewnie myślą ze dam bóg wie ile kasy

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

A co do mojego wesela to nie sprawdzalam nawet co od kogo dostałam tylko pieniądze kładliśmy do jednej koperty i liczyliśmy całość a prezenty niektóre bardzo przydatne a niektóre leżą do tej pory ale juz nie pamietam co było od kogo

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Fajna, my kupiliśmy na wakacje dmuchaną wanienkę tak pod wplywem impulsu ale to dmuchanie i spuszczanie powietrza bardzo było wkurzające..

Ja z synkiem nie miałam wanienki na podróż i na promie wzięłam prysznic razem z nim a u babci uwielbiał siedzieć w brodziku
Stary 2015-03-31, 04:50   #2607
Kropkaa
Rozeznanie

Niezalogowana wiem wiem że melatonina jest zakazana w ciąży jednak źle się wyraziłam,chodziło mi o lek który działa jak melatonina ale można go brać w ciąży

Uciekam poleżeć trochę bo dziś odkurzałam, sprzątałam łazienkę i w międzyczasie zajmowałam się Lilianą która dziś była jak wulkan.I bolą mnie plecy teraz,córka coraz częściej zaczyna próbować stać bez trzymania się mebli także biedne moje plecy w niedalekiej przyszłości

A ja sie pochwalę i powiem że ja jestem z trojaczków Mam siostrę podobną do siebie i brata który jest mniej podobny Plus dwójkę starszego rodzeństwa także w latach 80 to było coś hehe nawet na pamiątkę mam artykuły w gazecie o nas haha Ale szkoda że takich wózków i aparatów nie było bo miałabym fajną pamiątkę;/
Dobranoc

Zapuszczam paznokcie dzień:2

Edytowane przez Kropkaa
Czas edycji: 2015-03-31 o 05:03
Kropkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 06:03   #2608
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Przez zmiane czasu cos mi sie poprzestawialo i rano jestem nieprzytomna ide z tej okazji jeszcze polezec.

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Wg. Mnie jest to zupełnie normalne. Albo ja tez jestem pokręcona. Dwa wozki tez mnie nie dziwią. Przy synku miałam w sumie trzy. Ale sprzedałam.
Dla mnie tez normalne, choc w moim bliskim otoczeniu niespotykane

Ja tam lubie miec wybor, z wozkiem tez

Cytat:
Betti ja mam taki sam stosunek do prezentów jakie ja otrzymuję/otrzymywałam jak Ty ale prawda jest taka, że dla wielu ludzi jest inaczej. Jakoś tak poczuwam się do tego by nie dawać gorszego prezentu niż sama otrzymałam ale też z drugiej strony nie będę zbyt się wystawiała z prezentem i wymyślała czegoś extra gdy od rodziny 6osób dorosłych na wesele dostałam 50zł. wydaje mi się, że otrzymany prezent może być wyznacznikiem tego co komuś damy, pokazuje też jaki ma dana osoba do nas stosunek.

Highway to Hell
Stary 2015-03-31, 07:40   #2609
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Dzień dobry!
W kooońcu udało mi się zalogować! I nie dam rady Was nadrobić, ale czytałam na bieżąco.
MarudexuS ja przytyłam 4-5kg od początku ciąży (zależy czy waże się rano u siebie, czy wieczorem u lekarza w butach, ciuchach i z pełnym zołądkiem ). I po takim przyroście przeżyłam szok, że bedę jak orka . Lekarz nic nie komentowal czy za duzo,czy za malo. A zaczynam 7 msc

Co do wózka, byłam zdecydowana na Bebetto silvia kolor 230, ale już sama nie wiem .

Czy myslałyście nad mrożeniem krwi pępowinowej?

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 07:48   #2610
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Bry!
Ja po wizycie ..
No i jakie mam zalecenia od dr? Nażerać się na noc i jeść słodkie ...
Mój cukier na czczo 60 a po 2h (niecałych!) 110 ..
Teraz jak czytam to jest trochę mało ale w ciąży ponoć możliwe ..

No i z wagą tak sobie bo mam jakoś 5,5 na plusie, od ostatniego ważenia 2 tyg temu tylko 400 gram przytyłam .. ale ani położna ani dr na tą wagę i cukier nic nie mówią ..
Ja się czuję dobrze więc jest chyba ok??
Dziwne masz te zalecenia trochę.... Ja miałam cukier jeszcze niższy, na czczo tez 60, po godz 110, po dwóch 85 i żaden z trzech lekarzy, u których byłam nie powiedział mi, ze coś jest nie tak. Wczoraj jeszcze specjalnie pytałam gin, powiedziała,ze jest bardzo dobrze i żebym sie ńie opychają słodkim, bo niedobory cukru lepiej "łatac" np jogurtem, ja łukiem niż cukierkiem. Co do wagi, tez ńie sadze, żebyś miała powód do zmartwień, ja od początku mam 4 kg na plusie, w dodatku schudłam ostatnio, bo miałam juz prawie 7. Przyrost wagi nie Twój a Dziecka jest ważny
Cytat:

[/COLOR]Mój m nie pojedzie i jej to mówiłam tak wiec zapłaci tylko za mnie bo synka raczej nie liczą
1000 jak jedziesz sama, to i tak duzo. Ja od dwuosobowej rodziny z Włoch dostałam 100 euro. Ale wiadomo, każdy daje tyle, ile moze.

Cytat:
Napisane przez Kropkaa Pokaż wiadomość

A ja sie pochwalę i powiem że ja jestem z trojaczków Mam siostrę podobną do siebie i brata który jest mniej podobny Plus dwójkę starszego rodzeństwa także w latach 80 to było coś hehe nawet na pamiątkę mam artykuły w gazecie o nas haha Ale szkoda że takich wózków i aparatów nie było bo miałabym fajną pamiątkę;/
Dobranoc
Ooooo a mieliście takie potrójne wózki? Bo ja pamietam,ze jak byłam mała, miałam koleżanki bliźniaczki, to rodzice z dwoma wózkami wychodzili, bo nie było u nas wózka podwójnego.....

Wczoraj byłam na wizycie, rozwarcia nie ma, wiec jest ok. Natomiast pani dr zapowiedziała,ze raczej do końca ciazy nie wstanę,bo Mały robi sie coraz większy i działa grawitacja (845g wazy, 25 t1dz). Echhhh no to co, trzymamy kciuki dalej, zeby sie nie wybierał na świat wcześniej, niż przed końcówka czerwca bo juz sie ustawił główka do dołu.....ja nie wiem,gdzie on sie tak pcha....

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości