|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI
Gryzia kciuki
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI
to co na szybko umiałam, bez kombinowania.. sałatka z makaronem, fasolą, kukurydzą, wędliną, serem, jajkiem, papryką, kawałki kurczaka w krakersach pieczone w piekarniku i torcik. moja mama jeszcze sernik zrobiła i wystarczyło. i tak nie siedzieliśmy przy stole tylko na dywanie z dziećmi.
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- dzisiaj mijają 3 lata od #... |
|
|
|
#1293 |
|
Konto usunięte
|
Monia
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1294 |
|
Konto usunięte
|
Monia
![]() Gryzia to do dzieła ![]() Chyba też sobie zrobię jakieś wyzwanie na kwiecień Dziś miałam biegać, ale pogoda straszna :/ A nie mogę przeginać, bo nie chcę się rozchorować.. Znalazłam super cardio 10-minutowe, spociłam się jak nie powiem co, ale świetne ćwiczenia. Zrobiłam w zamian za bieg. Mam nadzieję, że Ty wkrótce zrezygnujesz ze swojego wyzwania i nie mówię tego złośliwie ![]() Wika, znalazłaś syrop?
|
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50864670]Berbie już jest, tylko jechałam. Więc jest tak: trzon macicy prawidłowej wielkości i kształtu z nieznacznie rozbudowanymi rogami, o gładkim obrysie śluzówki jamy macicy.
Zalecenie pani profesor: zachodzić w ciążę. Osobiście myślę, że zrobimy tak: do wizyty w poradni genetycznej są 3 tygodnie. Odkładamy gumki i przestajemy uważać. Jeśli zajdę w ciążę to mam jechać do pani profesor i mówiła coś o acardzie. Tylko najpierw mam zajść. Jak do genetyka się nie uda to włączam testy owulacyjne. I tyle... rosi:Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50864670]Zalecenie pani profesor: zachodzić w ciążę. [/QUOTE]
no kochana, to ja już trzymam mocno kciuki ![]() ========================= =============== dziś miałam jakiś szalony dzień szukałam dalej ortopedy, który powie czy mogę rodzić sn, ale babka w centrum medycznym powiedziała, że muszę powtórzyć rezonans i że jest on nieszkodliwy dla dziecka...i z tym wynikiem muszę iść do neurologa a nie ortopedy...nie myśląc zbyt wiele zadzwoniłam do swojej przychodni, w której przyjmuje neurolog i okazało się, że ciężarną przyjmą bez kolejki a pani wypisze mi zaświadczenie, tylko muszę mieć skierowanie od rodzinnego pomimo tego, że do końca tygodnia nie było numerków do mojej rodzinnej, to powiedzieli w rejestracji żebym przyjechała i zapytała czy nie wypisze mi skierowania - udało się i o 15:00 byłam już u neurologa pani mnie zbadała, obejrzała rezonans, skonsultowała z kolegą neurochirurgiem i powiedziała, że niby przeciwwskazań do porodu sn nie ma, bo nie ma objawów neurologicznych, ale nikt nie zapewni, że w czasie porodu nie wypadnie mi dysk
|
#1297 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50864670]Berbie już jest, tylko jechałam. Więc jest tak: trzon macicy prawidłowej wielkości i kształtu z nieznacznie rozbudowanymi rogami, o gładkim obrysie śluzówki jamy macicy.
Zalecenie pani profesor: zachodzić w ciążę. Osobiście myślę, że zrobimy tak: do wizyty w poradni genetycznej są 3 tygodnie. Odkładamy gumki i przestajemy uważać. Jeśli zajdę w ciążę to mam jechać do pani profesor i mówiła coś o acardzie. Tylko najpierw mam zajść. Jak do genetyka się nie uda to włączam testy owulacyjne. I tyle... rosi:Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]To działajcie Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Zalecenie pani profesor: zachodzić w ciążę. Osobiście myślę, że zrobimy tak: do wizyty w poradni genetycznej są 3 tygodnie. Odkładamy gumki i przestajemy uważać. Jeśli zajdę w ciążę to mam jechać do pani profesor i mówiła coś o acardzie. Tylko najpierw mam zajść. Jak do genetyka się nie uda to włączam testy owulacyjne. I tyle... rosi:Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]To kochana wielkie kciuki za działania ![]()
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia, trzymam kciuki
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50867217] Wika, znalazłaś syrop? [/QUOTE]niestety, nie
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet gdyby była możliwość to nie chciałbym jej posyłać tutaj a po wakacjach do nas- to jednak za duży stres/szok/zmiana dla dziecka [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50841866]Co do pizzy jeszcze, to za mnie ciasto wyrabia zawsze maszyna Mam uczulenie na drożdże. Ale i tak z patelni jest szybsza :P[/QUOTE] jaka maszyna ? chciałbym kupić (mam jedną niezawodną ale chwilowo nie działa - nazywa się Tz-et i zawsze mi ciasto super wyrobi ) ale marzy mi się Bosch MUMdwie córeczki z cięcia mam i fajne są ![]() rozumiem rozterki- przy Tosi chciałam poród sn bo wiedziałam, że mam ostatnią szansę na poród tą drogą i też nikt nie chciał podjąć ryzyka..., przy Kasi nie było dyskusji- były próby a potem było szybkie cięcie Kochana- nie ważne jak, ważne aby było bezpiecznie dla Was
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2015-03-30 o 23:14 |
|
|
|
|
#1301 |
|
Konto usunięte
|
Maszyna do pieczenia chleba, taki najprostszy Moulinex
|
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Rena to nawet nie chodzi o to czego oni się podejmą bo lekarze nie takie przypadki zmuszali do sn. Ty się zastanów czy warto ryzykować bo na lekarzy odpowiedzialność nie licz, później zostaniesz bez pomocy z dzieckiem i (oby nie!) wypadnietym dyskiem.
Monika ![]() Ten TZ Twój to z wiekiem dziecinnieje... My po imprezie. Siostra psula atmosferę, normalka. Później wrzuce zdjęcie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Tż wczoraj mało nie zabił nas wszystkich
Budze się nocy on śpi przy kompie a na gazie w garnku paliły się jajka.Był smród jak cholera.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja tylko wpadam powiedzieć, że moja ciąża to pusty pęcherzyk :-( jestem w domu na L4. Samoistnie ronie :-(
Rena uważam ze wszystko jest dobrze i nie masz żadnej cukrzycy. Edytowane przez Słodkaaa Czas edycji: 2015-03-31 o 09:16 |
|
|
|
#1305 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Choć pewnie ze zmęczenia zasnął.. Ja raz tak zapomniałam o mleku, ale to jeszcze jak mieszkałam z rodzicami. Bogu dzięki nic się nie stało.Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1307 |
|
Konto usunięte
|
Słodka przkro mi
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że nic się nie stało.Cytat:
przytulam
|
|
#1310 | ||||
|
Zakorzenienie
|
teraz to już sama nie wiem...i chciałabym i boję się...
Cytat:
![]() wiem...tylko o tym myślę Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiem...i w głowie mam jakiś czarny scenariusz...gdybym zaczęła rodzić sn, dziecko już w kanale rodnym a mi wypada dysk i nic już dalej zrobić nie mogę... tfu tfu... ------------------------------------------------------------------- czy można mieć więcej niż 2 dzieci przy cc?? musiałam do laba jechać, bo nie mogli wykonać wczorajszej morfologii, bo w próbce był jakiś skrzep :/ mam nadzieję, że dziś się uda ![]() czy u Was też taka wiosna jak u mnie na zdjęciu sprzed kilku minut???
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2015-03-31 o 11:36 |
||||
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj 2 razy w gradzie szlam :P pogodna masakra, u nas wiatr straszny
a co do drogi porodu to nie bede nic doradzać, bo nie jestem od tego po to są lekarze, tak czy tak jestem zwolennikiem sn i uważam że wiele osób zbyt pochopnie decyzję o cc podejmuje
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam dzisiaj dzień dziwnych zdarzeń. Zadzwonił kolega z pracy, zapytać co u mnie. Dziwna rozmowa, bo w pracy nie zdążyłam nikogo poinformować, że jestem w ciąży. Miałam to zrobić po egzaminie radcowskim, ale życie mnie uprzedziło. Wczoraj z kolei dzwoniła kadrowa, z pytaniem o moje zwolnienia - czemu na jednym jest kod ciążowy, a na drugim nie ma. Ciężko tak wszystko ukrywać, ale z drugiej strony gdyby ktokolwiek z pracy miał komentować to chyba byłoby jeszcze gorzej. U nas tez taka zimowa wiosna, może bez śniegu, ale za oknem szaro buro i ponuro. I ziiiimno!
|
|
#1314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
................. Byłam dziś odebrać jeszcze dwa wyniki i dorobić kilka które zalecił mi lekarz. Odebrałam marker HE-4. Norma do 60, ja mam 38. Jakoś tak dużo, ale niby w normie. Jak liczę wkaźnik ROMA (rak jajnika- z uwzględnieniem dwóch markerów ca-125, he-4) to wychodzi mi 4% (do 7% jest niskie ryzyko zachoRowania), czyli chba ok. Ale dziś jadę do gina po l4, więc go spytam. Nie wiem ile wziąć zwolnienia- tydzień czy dwa. Ja myślę o tygodniu i po świętach wróciłabym do pracy. Lekarz ostatnio mówił o dwóch tygodniach. N ie wiem. Póki co czuję się ok. A w czwartek mam tomograf głowy (jeśli nie będę krwawić to pojadę). I w czwartek też powinien być wynik wycinku z operacji. O matko! Juz się boję.
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2015-03-31 o 12:42 |
|
|
|
|
#1315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja bym się nie zastanawiała gdyby ktoś mi teraz zaproponował cc.. brałabym tyle ile lekarz sugeruje. kciuki za dalsze wyniki! Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2015-03-31 o 13:35 |
||
|
|
|
#1316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, to już pewne. Po tygodniu beta spadła z 89 na 55. Krwawie jak na okres. Tylko bardziej boli.. :-(
|
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
dwakolory ja bym brała tyle ile mówi lekarz.
bardzo Ci współczuję, bierz leki przeciwbólowe.
|
#1319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
rena na którym poziomie jest ten dysk? Jest u Was możliwość rodzenia nie na łóżku? np krzesełko, w wannie? gryzelda trzymam kciuki za starania Mam nadzieję, że do Ciebie dołączę jeszcze w kwietniu ![]() monika Jak u Was sytuacja?
Edytowane przez natalia_23 Czas edycji: 2015-03-31 o 14:15 |
|||
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słuchaj się lekarza i tyle! jak mówi, że 2 tygodnie, to widocznie tyle trzeba - proszę Cię - świat się nie zawali jak trochę Cię nie będzie w pracy! zdrowie jest najważniejsze! medalu nie dostaniesz za to, że pójdziesz szybciej do pracy i narazisz swoje zdrowie...czyli zdecydowałabyś się czy nie? ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- duża przepuklina na poziomie l3/l4 a na poziomie l4/l5 i l5/s1 wypukliny, no i jeszcze jakieś zmiany... niby w szpitalu jest wanna do rodzenia, ale jeszcze nie wiem kto co i jak...
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.

rosi:
pomimo tego, że do końca tygodnia nie było numerków do mojej rodzinnej, to powiedzieli w rejestracji żebym przyjechała i zapytała czy nie wypisze mi skierowania - udało się 

Jest zadowolony, cieszy się z kontaktu z dziećmi i SAM sprząta zabawki po sobie, nie trzeba go prosić ani pokazywać
Może na krótko chodzi, ale w piątek był od 8.30 do 12.20, a ja w tym czasie spokojnie zrobiłam obiad, umyłam naczynia i zajęłam się F.

Choć pewnie ze zmęczenia zasnął.. Ja raz tak zapomniałam o mleku, ale to jeszcze jak mieszkałam z rodzicami. Bogu dzięki nic się nie stało.
słuchaj się lekarza i tyle! jak mówi, że 2 tygodnie, to widocznie tyle trzeba - proszę Cię - świat się nie zawali jak trochę Cię nie będzie w pracy! zdrowie jest najważniejsze! medalu nie dostaniesz za to, że pójdziesz szybciej do pracy i narazisz swoje zdrowie...