przedłużanie - wasze doświadczenia - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-24, 08:37   #4021
Xenia
Rozeznanie

Dot.: przedłużanie - wasze doświadczenia

Kaczorka powyzej wkleila moja wypowiedz i coz moge dodac...
Z keratyny jednak bylam zadowolona i to bardzo ale tylko podczas dwoch pierwszych przedluzan. Ostatnie to bylo katastrofa , wiec sama juz nie wiem co mialam na glowie.
Powiem , ze za pierwszym razem mialam wlosy indyjskie i trzymaly mi ok 7 miesiecy i pomimo iz zgrzewy byly juz niskie i niechlujne - wypadlo 1 czy 2 pasemka , reszta trzymala mega mocno .O wyjeciu nie bylo mowy, o zjezdzaniu rowniez. Bylam zadowolona z metody.
Drugie przedluzanie ( u innej osoby, inne nowe wlosy , znow indyjskie) przetrzymalam przeszlo pol roku , wypadlo jedno pasemko, wyczesywanie umiarkowane. Bylam znowu zadowolona. I dlatego postanowilam przedluzyc 3 raz ta sama metoda i tez wlosami indyjskimi.
Tylko dzis wale glowa w mur dlaczego nie u tej fryzjerki co poprzednim razem.
Wybralam nowa .
Wlosy wygladaly pieknie pierwszego dnia. Po myciu lekko sie zmienily. Po tygodniu zaczely sie ze soba tak platac , kudlaczyc , ze o rozpuszczonych lub kucyku z jedna gumka nie bylo mowy. Codziennie wyjmowalam garscie wlosow ,az wsciekla zaczelam je odkladac do worka.Keratyna zrobila sie BIALA. Obcy ludzie zwracali uwage na to co mam w czarnych wlosach , nie zawsze udalo mi sie to zakryc , zrobilam sie nerwowa jak ktos za mna stal , jak wial wiatr i ogolnie zgroza.
Po niecalym miesiacu wiekszosc pasemek zjechala duzo nizej , ze wygladala jak kilkumiesieczny odrost. Tych co nie wyczesalam wyjelam.
Wiecie jak wygladalo u mnie wtedy zdejmowanie pasemek keratynowych ? Zero plynu , niczego -ot patrzylam na film i sobie swobodnie zdejmowalam pasemka !!! Nie do pomyslenia.
A poprzednimi razy o malo sie nie poplakalam jak mnie niechcacy pociagnela przy zdejmowaniu.

Nie wiem co to bylo za przedluzanie ale wiem jedno , nigdy wiecej u przypadkowych osob .Teraz stawiam na profesjonalizm i osoby , ktorym sie tym zajmuja zawodowo i z pasja.
Najgorsze jest to ,ze moja rodzina po ostatnim razie nie chce slyszec o przedluzaniu i wszyscy zgodnie twierdza , ze bylo mi wyjatkowo brzydko a wlosy mialam przerzedzone , i skudlone jak miotla.
Podsumowujac : Bylam zadowolona z metody keratynowej . Nie bojcie sie jej. Jest trwala . Wybierzcie tylko osobe , ktora poleca inne klientki.
Xenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-24, 08:41   #4022
Xenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka90 Pokaż wiadomość
HEJ
A ja muszę wam powiedzieć,że kupiłam miesiac temu włoski od angela_2013 (z allegro),i włosy sa super!! wybrałam kolory 01-czarny i 60-jasny blondmają aż 70 cm,po myciu sa swietne i sie nie placza.. wiec szczerze polecam.. a co do ceny to za 80 pasemek jakos 430 zł zapłaciłam ale opłacało się za pierwszym razem jak przelduzalam mialam 150-160 pasemek teraz mam 200 i powiem ze widac roznice wiec nie wyobrazam sobie jak narazie miec mniej niz 100 pasemek

ps. pytacie sie czesto od jakiego użytkownika na allegro sa dobre wlosy -JESZCZE RAZ POLECAM WłOSY angela_2013
No to mialas szczescie , ktorego ja nie mialam ...podczas trzeciego przedluzania. Wlosy te same.
Jak szczerosc to szczerosc !
Moje sie plataly jak zadne dotad . Zmeczyly mnie , ze sama je zdjelam po ok 2 miesiacach. Nie twierdze , ze wszystkie takie sa , byc moze ta osoba takie akurat zamowila , moze inne osoby sa zadowolone. Gdybym pierwszy raz miala wlosy indyjskie uwierzylabym ,ze takie po prostu musza byc , niestety wiem , ze sa lepsze.
Xenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-24, 11:33   #4023
Gwiazdeczka90
BAN stały

GG do Gwiazdeczka90 Send a message via Skype™ to Gwiazdeczka90

Xenia- dla mnie są po prostu cuuudne myłam je juz wiele razy, prostowałam,kręciłam.. robie z nimi wszystko co możliwe.No i włoski są supeeer - zrobione metoda keratynową wczesniej mialam microringi ale wkurzały mnie po 2 miesiacach sie zsuwały, a ciągłe podciąganie ich doprowadzało mnie do szału, wiec zmianilam na keratyne i jestem bardzo zadowolona. a i dodam,że używam odzywek i szamponow z Biosilka.możę dzięki nim moje włoski są jakie są
buziaki
Gwiazdeczka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-24, 13:56   #4024
ry-bcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Renihair Pokaż wiadomość
ja zaczynam warkoczyki z dwóch stron. napierw sa cieniutkie a potem w miare dobierania wlosków wsa nieco grubsze. warkoczyki sa przeplatane nitka. zakonczenia warkoczykow kiedys konczylam gumka a teraz poprostu je zaszywam. moje warkoczyki sa grubsze ale wtedy sa w stanie utrzymac ciezar podwojnej tasmy. zbyt cieniutkie i naciagniete bola i wyrywaja wlosy. ale to moj aopinia. robie tak zeby sie trzymalo no i zeby klientka miala komfort.lecz z gory mowie ze nie uwazam ze moje sa lepsze. pprostu nieco grubsze.

Dziekuje za odpowiedz, rozumiem ze w Pani wakroczykach nie ma wplecionych dodatkowo włosów syntetycznych
ry-bcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-24, 14:46   #4025
MYSIACZKA
Raczkowanie

biosilk ? Gdzie to mozna kupic ?/ czy istniejka jakies odzywki do wlosow syntetycznych ktore mozna kupic w sklepie badz w sklepie fryzjerskim ? ;(
MYSIACZKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-24, 15:57   #4026
Gwiazdeczka90
BAN stały

Biosilk- najlepiej na allegro, bo w kosmetycznych raczej tylko szampony są kupiłam w sklepie 300ml. za 100 zł!!!!! a na allegro za 40.. i widze ze na allegro to norma ze tak tanio. i niczym sie nie rozni. najlepiej kupic szampon i odzywkepolecam tez lakier do wlosów bo slicznie pachnie i utrwala a nie skleja
Stary 2007-08-24, 15:58   #4027
Gwiazdeczka90
BAN stały

A no i oczywiscie jedwab z Biosilka, to chyba wszyscy znają
Stary 2007-08-24, 16:01   #4028
MYSIACZKA
Raczkowanie

a ten jedwab to co ona daje i ile kosztuje :P?
Stary 2007-08-24, 16:22   #4029
Gwiazdeczka90
BAN stały

Jewab-ładnie wygładza włosy i fajnie pachnie, tylko nie mozna nakładać go dużo zawsze po prostowaniu nakładam go sobie na wlosy ładnie mi je wygładza i nie puszą się ceny sa rozne w zaleznosci od wielkosci butelki np 15.ml kosztuje-5-7 zł , wejdz sobie na allegro
Stary 2007-08-24, 16:26   #4030
Gwiazdeczka90
BAN stały

http://allegro.pl/item224752077_bios..._polecam_.html

http://allegro.pl/item228397394_bios...rawdz_nas.html
Stary 2007-08-24, 17:23   #4031
zaba84
Raczkowanie

Dobra, nadrabiam zaległosci w odpisywaniu

Co do pytania Shakiry

No wlasnie tu jest problem - nie posiadam cyfrowki wiec chocbym chciala zapodac jakies zdjecie to nie mam jak a z ogromna checia bym to zrobila - nie tylko zeby zademonstrowac to cieniowanie wlosow ale rowniez po to by sie wloskami pochwalic (taka kobieca proznosc). Czy mozna samem? Ja przez dlugi czas sama sobie wlosy podcianalam i cieniowalam bo mam traumatyczne doswiadczenia z fryzjerami, wiec jesli to kiedykolwiek robilas to sadze ze bylabys w stanie samodzielnie sobie te wloski pocieniowac, no ale niestety tu pojawia sie pewne "ale" - mozesz sobie wloski popsuc, wiec najlepiej jednak udac sie do fryzjera. Z tego co sie swoim wlosom przygladam to mam je ciete w ten sposob ze kazde doczepione pasemko bylo odrebnie cieniowane dzieki temu wlosy nie stracily na dlugosci.

Jesli chodzi o Mysiaczke to mysle sobie ze moze to dobry pomysl zeby swoje zafarbowac na ten sam kolor co doczepiany blond i wtedy ten braz bedzie robil za pasemka miedzy blondem. Choc z drugiej strony jak pisalam ja mam na glowie 3 kolory (sredni braz, ciemny braz i czarny i one sa warstwami) ale moze u mnie to nie robi wiekszego problemu bo znaczacdej roznicy miedzy nimi nie ma tak jak miedzy brazem a blondem. A moze ty masz mozliwosc zdjecie wkleic to wtedy moze bysmy cos zbiorowo wymyslilyy(zgodnie z zasada - co dwie glowy to nie jedna).

a skoro Gwiazdeczka pisze o biosilku i jedwabiu tej firmy to i ja swoje kilka groszy dorzuce - jedwab szczerze mowiac niewiele daje poza ladnym polyskiem wlosow - niestety tak przynajmniej jest w moim przypadku. Ale kazdy ma oczywiscie swoje preferencje. Przy czym jesli juz uzywasz jedwabiu to radze go przed prostowaniem a nie po prostowaniu stosowac bo jedwab chroni wlos przed cieplem prostownicy wiec uzycie po prostowaniu nic nie daje. A poza tym pamietam ze jak Pani Renia po przedluzeniu mi wloskow uzyla prostownicy to najpierw nalozyla na wlosy jedwab a potem dopiero raczyla wlosy prostownica.
zaba84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-24, 17:33   #4032
Gwiazdeczka90
BAN stały

zaba84-w moim przypadku jest tak,że ja uzywam specjalnych płynow do prostownicy wiec nie potrzebuje nakładać jedwabiu przed.więc nakładam go po zeby je ladnie wygladzic zeby blyszczały i nie odstawały połamane końcówki Więc jak mówisz- każdy ma swoje preferencje i tak polecam szampony i odzywki z biosilka
Stary 2007-08-24, 20:47   #4033
MYSIACZKA
Raczkowanie

Dzieki zaba i gwiazdeczka ;*
Stary 2007-08-24, 20:49   #4034
MYSIACZKA
Raczkowanie

zrobie wam zdjecia bo mam juz aparat... tylko nie smiejcie sie bo wyglada to glupio ... postaram sie jak najszybciej wklepic moze wy mi pomozecie
Stary 2007-08-24, 22:13   #4035
kami828
Zadomowienie

dziewczyny co sądzicie o tej aukcjii??

http://www.allegro.pl/item227321772_...40_cm_299.html

130 pasemek włosów naturalnych za 299 zł.? to możliwe...? szukam czegoś podobnego żeby mieć nie daleki dojazd i dobrą cene...ale nie moge nic fajnego znaleść

to mnie tez zainteresowało...ale czy ta metoda jest dobra?

http://www.allegro.pl/item228954184_..._koszalin.html

Edytowane przez kami828
Czas edycji: 2007-08-24 o 22:34
kami828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-24, 22:50   #4036
Cczarnula19
Raczkowanie

Dziekuje wam wszystkim za odpowiedzwe czwartek ide na przedluzanie,zdam relacje po fakcie i postaram sie wkleic fotki.a mozecie mi jesszcze powiedziec czy dobrze robie ze na moje dosc zadkie wlosy zamowilam 200pasm czy to malo duzo czy w sam raz pasemka sa sredniej grubosci raczej cienkie.??boje sie zeby nie miec takiej beznadziejnej chudej kitki..czy przy 200pasmach mi to moze grozic??a druga sprawa mysle ze powiem fryzjerce,zeby sie postarala bo nie chce zeby mi pasmenka wylatywaly,ze slyszalam ze tak sie czasem dzieje i sie tego boje.Powiem jej ze skoro place,ufam jej ze zrobi mi dobrze ,ide do tej pani pierwszy raz i nie wiem jeszcze co mnie czeka.zrobie to uprzejmie i delikatnie ,ale czy wypada??Czy moge zwracac sie do niej w ten sposob czy lepiej sie nic nie odzywac..??:eek :
Cczarnula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-24, 23:28   #4037
beauty_sleep
Raczkowanie

GG do beauty_sleep Send a message via Skype™ to beauty_sleep

Cytat:
Napisane przez kami828 Pokaż wiadomość
dziewczyny co sądzicie o tej aukcjii??

http://www.allegro.pl/item227321772_...40_cm_299.html

130 pasemek włosów naturalnych za 299 zł.? to możliwe...? szukam czegoś podobnego żeby mieć nie daleki dojazd i dobrą cene...ale nie moge nic fajnego znaleść

to mnie tez zainteresowało...ale czy ta metoda jest dobra?

http://www.allegro.pl/item228954184_..._koszalin.html

moim zdaniem 299zl to podejrzanie malo.

co do drugiej aukcji... ta metoda to nic innego jak doszywanie tasmy do warkocza o ktorym wiele razy juz tu pisaly dziewczyny. dobra bo nie niszczy wlosow. ale najlepiej przeszukaj sobie watek, dowiesz sie wszystkiego na ten temat.
beauty_sleep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-24, 23:32   #4038
beauty_sleep
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cczarnula19 Pokaż wiadomość
Dziekuje wam wszystkim za odpowiedzwe czwartek ide na przedluzanie,zdam relacje po fakcie i postaram sie wkleic fotki.a mozecie mi jesszcze powiedziec czy dobrze robie ze na moje dosc zadkie wlosy zamowilam 200pasm czy to malo duzo czy w sam raz pasemka sa sredniej grubosci raczej cienkie.??boje sie zeby nie miec takiej beznadziejnej chudej kitki..czy przy 200pasmach mi to moze grozic??a druga sprawa mysle ze powiem fryzjerce,zeby sie postarala bo nie chce zeby mi pasmenka wylatywaly,ze slyszalam ze tak sie czasem dzieje i sie tego boje.Powiem jej ze skoro place,ufam jej ze zrobi mi dobrze ,ide do tej pani pierwszy raz i nie wiem jeszcze co mnie czeka.zrobie to uprzejmie i delikatnie ,ale czy wypada??Czy moge zwracac sie do niej w ten sposob czy lepiej sie nic nie odzywac..??:eek :

oczywiscie ze wypada. najlepiej zebys upewnila sie czy gdyby pasemka masowo zaczna wypadac poprawi Ci wlosy w ramach reklamacji. nie sadze zeby czula sie urazona jezeli zrobisz to w sposob subtelny. w koncu robisz to poraz pierwszy i wszystko jest dla Ciebie nowe. mam nadzieje jednak ze nic zlego nie bedzie sie dzialo.
200pasemek to duzo.... jaka metoda robisz?
Stary 2007-08-24, 23:36   #4039
beauty_sleep
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka90 Pokaż wiadomość
zaba84-w moim przypadku jest tak,że ja uzywam specjalnych płynow do prostownicy wiec nie potrzebuje nakładać jedwabiu przed.więc nakładam go po zeby je ladnie wygladzic zeby blyszczały i nie odstawały połamane końcówki Więc jak mówisz- każdy ma swoje preferencje i tak polecam szampony i odzywki z biosilka

co do jedwabiu, to nigdy zawiele
uzywam najpiejrw na mokre wlosy podwojna ilosc, pozniej przed prostowaniem (mimo ze uzywam kosmetykow chroniacych przed temperatura), i na koniec po prostowaniu. pozniej w ciagu dnia po kazdym szczotkowaniu wlosow.... srednio zuzywam 1buteleczke na tydzien, ale mysle ze warto. jedwab nie tylko nablyszcza, ale i nawilza, i pomaga zatrzymac ta wilgoc we wlosach. poza tym ten zapach.... mrrr....
Stary 2007-08-25, 00:24   #4040
Cczarnula19
Raczkowanie

beauty-sleep metoda pasemka na keratyne nie wiem jak to inaczej wytlumaczyc..Sk oro i ty tak sadzisz mysle ze powiem jej uprzejmie ze slyszalam pare negatywnych opini na temat keratyny i doczepiania i Ze mam nadzieje ze mi to nie grozi...heh jestem zmartwiona jak to wszystko wyjdzie ale mam nadzieje ze fajowooooa 200pasemek moze bedzie ok
Stary 2007-08-25, 09:48   #4041
beauty_sleep
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cczarnula19 Pokaż wiadomość
beauty-sleep metoda pasemka na keratyne nie wiem jak to inaczej wytlumaczyc..\
takie wytlumaczenie wystarcza całkowicie. trzymam kciuki za powodzenie
Stary 2007-08-25, 10:02   #4042
byliczka
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Miałam piękne włosy do ramion a fryzjerka obcieła mi je ledwo za ucho :| Nie moge ich nawet w kucyk upiąć W związku z tym mam pytanie. Chciała bym przedłużyć włosy nie całość ale tylko te od spodu zeby wygladały na wycieniowane coś w stylu EMO tylko zastanawiam się czy jak by już odrosły to czy moge je normalniue zdjąc nie obcinając moich naturalnych włosów?
Aha i jak mogłybyście poradzić mi najlepszą metode i gdzie przedłużyć włosy w KRK i za jaką cene POZDRAWIAM.
Stary 2007-08-25, 12:08   #4043
nel_a
Zakorzenienie

Jesli któraś z Was będzie chciała przedłużać włosy w Sosnowcu w salonie Skorpion (tatuaże, kolczykowanie, przedłużanie włosów) to omijajcie ten salon szerokim łukiem!!! Rok temu moja kuzynka przedłużała tam włosy.....nie znam się dokładnie na tych metodach, wiem że były to włosy naturalne....... było widać jak cholera miejsca łączenia i po 2 tygodniach większość włosów wypadła Pani po zrobieniu włosów obiecała sprowadzić szczotkę specjalna.....szczotki nie dostała.... cały zabieg kosztował ok. 1000zł, po miesiącu nie była śladu po przedłużaniu. Nie chcieli jej tego poprawić (kazali jej zbierać wypadające włosy), o zwróceniu kasy nie było mowy
Sprawa miała trafić do sądu, jednak pani nie odbierała od listonosza listów i nie chciała rozmawiać, najzwyczajniej w świecie "uciekała" ... w końcu darowali jej.....

Nie polecam !!

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-25, 13:22   #4044
Cczarnula19
Raczkowanie

byliczka ja w czwartek przedluzam u pani z krakowa jak chcesz to moge ci podac namiary na pw..??z tym tylem to pewnie ze mozesz tak zrobic ale czy to tak fajnie bedzie wygladac to nie wiem..

Dziewczyny powiedzcie mi jak moge sprawdzic ze fryzjerka zaklada mi naturalne wlosy dobrej jakosci , za te ktore wlasnie place.,,mam ja poprosic o opakowanie czy jak..??a moze tego nie da sie sprawdzic..
Stary 2007-08-25, 14:13   #4045
byliczka
Zakorzenienie

Cczarnula możesz mi podać namary A jaki koszt? I co potem z tym ściagnieciem?
Stary 2007-08-25, 14:38   #4046
Cczarnula19
Raczkowanie

byliczka moge ci podac stronke z allegro napisz do tej pani na gg ona ci odpisze. http://www.allegro.pl/item226474346_...a_krakow_.html ale co ze sciagnieciem nierozumiem twojego pytania/?
Stary 2007-08-25, 17:47   #4047
Gwiazdeczka90
BAN stały

Beauty_sleep- oh tak zapach jedwabiu jest cudny też go uwielbiam,też zuzywam jakos przez tydzien taką małą buteleczkę:P Powiem też,że lubie robic na moje włoski maseczkę z oliwki, zwykłej bambino;D
Stary 2007-08-25, 23:19   #4048
anna lewocz
Przyczajenie

GG do anna lewocz

ile kosztuje u Ciebie zrobienie ta metoda na tasmie wlosow dl okolo40 cm??? blond falowany-nie krecony. najlepiej wlosy naturalne. i gdzie ty wogole mieszkasz. jakbys mogla to prosze odezwij sie do mnie na gg nr5477164
anna lewocz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-25, 23:24   #4049
byliczka
Zakorzenienie

No załóżmy że już nie chciała bym ich mieć i chciała bym się ich pozbyć?? to w jaki sposów? odcina się je czy jak?

A na taśmie to jak to mniej wiecej wygląda hmm??
Stary 2007-08-26, 12:31   #4050
byliczka
Zakorzenienie

up up

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości