![]() |
#91 | ||
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Dot.: Marc Jacobs - kolorówka
Cytat:
![]() ![]() Wzięłam Hi- Fi Filter. Mam w kompakcie i jestem w nim ![]() ![]() Zwłaszcza z baza YSL Blur, która zminiejsza widocznosc porów i matowi - to już calutki dzien bez poprawek i swiecenia u mnie wytrzymuje ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
![]() Zas ciemna cześć wyglądała u mnie na ryjku po prostu brudnawo - to dobre określenie. Ale pigmentacja, konsystencja, łatwość nakładania - na 5 z plusem ![]()
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2015-03-29 o 18:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Ja mam Mirage, ten żółty puder to nie jest rozświetlacz tylko puder do rozjaśniania wybranych partii twarzy. Niestety nie wiem jak ma się do Mac Taupe.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Corii, a jakie nr podkładów nosisz na co dzień? Napaliłam się na Mirage, ale patrząc na swatche w necie Twój Hi-fi wydaje mi się fajny... U mnie w "mieście" nie ma S., a chyba kliknę Insta, dopóki jest w S. -20%.....
![]() |
#94 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Maca NC15. Diory 20 dla mnie za ciemne. Chanele tyż.
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
:wow: to jaśniutka jesteś, ja w Macu coś pomiędzy NC15 i NC20
![]()
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Jestem wizazystka w Sephora...jeśli ktoś chce o coś popytać z MJ to możecie mnie męczyć
![]()
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To ja zapytam: 1. Używam Mufe hd 120, mac nc15/20, jaki kolor MJ do konturowania wybrać? 2. Jaki kolor podkładu MJ byłby dobry? Wiem, że to dość trudne pytsnia i dobieranie podkładów/pudrów na odległość jest dyskusyjne, ale do najbliższej S. mam ponad 100 km i pozostaje mi sklep on-line ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Wrzucam mejkap wykonany paletką The Tease. Krecha zrobiona kredką Th(ink).
Generalnie nie mam żadnych zastrzeżeń do cieni z paletki. Są dobrze napigmentowane, dobrze się rozcierają, na powiekach trzymają się w nienaruszonym stanie aż do demakijażu. Wprawdzie kolory nie są specjalnie unikatowe - bez problemu znajdę w swoich zbiorach prawie identyczne odcienie ![]() ![]() Dodam, że w makijażu użyłam wszystkich cieni, poza jednym - najbardziej intensywnym fioletem (drugi od prawej w paletce). Edytowane przez OlaM Czas edycji: 2015-03-30 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
🐛🐈 🦄 🐾
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj oglądałam kosmetyki MJ, ta Twoja paletka spodobała mi się najbardziej. Druga w kolejności była Lolita i ją właśnie zamówiłam razem z pomadką Georgia. Trochę boję się takich intensywnych fioletów, ale jak Lolita mi się sprawdzi to zaraz zamówię Tease. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Alem zadowolona z duo mj do konturowania
![]() ![]() ![]() Olu -piękne oko ![]()
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj polazłam do Sephory obczaić szminki ![]() ![]() Chciałam oblookać Have We Met ale nie było testera ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam dziewczyny za miłe słowa
![]() Czekam na wieści co do szminek, choć chyba nie powinnam, żeby następne chciejstwo mi się nie włączyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Przyszło dziś moje duo do konturowania. Mirage to kolor idealny dla mnie, bronzer super komponuje się z moją bardzo jasną skórą, nie daje przerysowanego, brudnego, zbyt mocnego efektu. Bardzo przyjemny w nakładaniu, mięciutka formuła osiada na pędzlu przy lekkim dotknięciu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja im jestem starsza, tym bardziej "spokój" na oczach lubię ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
🐛🐈 🦄 🐾
|
No i tak.
Dostałam Lolitę i mam mieszane uczucia. Fajne połączenie przeróżnych kolorów, teoretycznie wcale do siebie niepasujących. Przepiękny jasny róż opalizujący na lawendę/jasny fiolet, ostatni i przedostatni - jasne złoto i jasna miedź (?) ![]() Bardzo liczyłam na ten cień z drobinkami, ale cały jest na policzkach: ( Prawie nic na powiece nie zostało. Może pomoże duraline? Może coś pokombinuję, bo jestem sroką i kocham błyskotki. Pomyślę przez dzisiejszy dzień czy oddać paletkę czy zostawić. Pomadka Georgie Girl podczas testu w Sephorze wyglądała ślicznie, dziś jak dostałam to już nie jest taka piękna: ( Jest to średni róż, bardzo pospolity. Wczoraj kupiłam Inglota 56 (taki baby pink) i jestem tak nią zauroczona, że Marc Jacobs wypada przy niej blado. Jakoś ostatnio ciężko mi kupić coś, co mnie zauroczy od początku do końca ![]() Edytowane przez -mimbla- Czas edycji: 2015-03-31 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam podobnie, jeśli chodzi o zadowolenie z kolejnych nabytków - coraz rzadziej coś jest mnie w stanie naprawdę zachwycić. Paletka MJ też mnie w sumie jakoś specjalnie nie zachwyciła, ale za to rozczarowania nie ma. Dobrze mi się jej używa, no i nic się nie sypie, może odrobinkę ten najciemniejszy cień. Nie jest to jednak uciążliwe. O wiele bardziej wkurza mnie pod tym względem większość cieni z Naked 3. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Cienie MJ macałam zaraz na samym i poczatku i ciągel jestem na "nie" ![]() ![]() Za to pudry, korektory, konturowanie, podkłady - tu MJ ma u mnie celujacy ![]()
![]() |
![]() |
#110 | |
🐛🐈 🦄 🐾
|
Cytat:
![]() Ja nie miałam czasu na dokładne testowanie wszystkiego, niestety... Jakby były w GK, to spoko, ale do Silesii nie chce mi się jeździć ![]() Korektor dla mnie za jasny, no i mam ciągle ochotę na duo, ale z Mirage podoba mi się kolor żółty a z Hi Fi brązowy ![]() Szkoda, że Michael Kors nie robi więcej kolorówki, bo jakoś bardziej do mnie przemawia ![]() choć torebki wolę pana Marka ![]() Edytowane przez -mimbla- Czas edycji: 2015-03-31 o 12:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Ale przeciez maja rozne kolory korektrów, mozna spokojnie dobrac, peirwszy raz w kolorówce wysokopólkowej w Sephorze jestem w stanie bez problemów dobrac sobie kolro podkłądu i korektora i to idalnie ![]() To kup i Mirage i Hi Fi ![]() ![]() W GK nie wiedziec czemu nie maja full kolorówki MJ, np. nie maja kompaktów, maja tylko biały.
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Dostałam Reckless bez etui i pędzelka
![]() Poziomko - wrzuciłbyś fotę tego pędzelka? ![]() Może zadzwonię lub napiszę do S. i mi go doślą ![]() ![]() Cień w kredce zesłoczowany na ręce wygląda super, zobaczymy jak się na oku sprawdzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | ||
🐛🐈 🦄 🐾
|
Cytat:
Już podjęłam decyzję - paletka zostaje, muszę tylko oswoić ten brokatowy cień. Najgorsze, że to dla niego właśnie kupiłam Lolitkę haha Pomadka wylatuje ![]() Cytat:
![]() Kiedyś w jakiejś perfumerii narzekałam na osypujące się drobinki i pani sprzedająca mnie usilnie przekonywała, że właśnie tak ma być - te drobinki mają opaść na policzki ![]() Wtedy się uśmiałam, ale teraz się zastanawiam - może Marc Jacobs też to słyszał i dlatego zrobił taki cień, żeby robił również jako ozdoba policzków ![]() Jak byłam w Silesii to były tylko dwa kolory korektorów. W takim razie poczytam jeszcze i może na jakiś się skuszę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i sorry, ale jakoś nie przekonują mnie wyjaśnienia konsultantki, że brokat z cieni ma się celowo osypywać ![]() Edytowane przez OlaM Czas edycji: 2015-03-31 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Bo przez te dni VIP klientela strzasznie przetrzebiła kolorówke MJ, ze juz zostało mało co. Np. do konturówania w niedziele widziałam już tylko jeden 60 i jedna 40. Sama jestem zdziwiona, ze az takie zainteresowanie wzbudził stand. Ale widziałam, ze co chwilę, ktos z MJ coś macał/kupował. Jak byłam tam przed dniami vip, to było wszystko dostępne po kilkanaście sztuk ![]()
![]() |
![]() |
#116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak stwierdzam, że pędzelek móglby mi się przydać ![]() Powiedz mi jeszcze proszę, bo nie pamiętam - zamawiałaś ze strony Sephory czy kupowałaś stacjonarnie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zamawiałam ze strony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.