|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
DOMator
|
Dot.: Projekt pokoju, pomożecie?
Cytat:
Jeśli chcesz pomocy, to najpierw daj materiał do działania - dokładny plan, wymiary, istniejące meble z wymiarami, może zdjęcia. Dobrze byłoby podrzucić jakieś inspiracje, szczegóły i dopiero pisać. Bez tych danych to tradycyjnie z fusów nie wywróżymy nic
|
|
|
#572 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - część II
Dzięki za przerzucenie, jeśli chodzi o fora to znam się na tych tematach i innych działach jak górnik na rybołówstwie..
albo na odwrót, bo w sumie z rodziny rybaków pochodzę. Okej. Jutro wymierzę pokój oraz łazienkę i dam znać co i jak. Dziękuję za chęci,nie spodziewałam się )Pozdrowienia z nad sztormowego morza ! |
|
|
|
|
#573 |
|
Konto usunięte
|
Dobra, to ja jeszcze raz
Kupiłam obraz do przedpokoju, o taki: http://upload.wikimedia.org/wikipedi...n-chatnoir.jpg Będzie wisiał w wąskim przedpokoju gdzie mąż tego "wypłocha" nie będzie miał okazji za bardzo podziwiać ![]() Teraz mam pytanie co do innych obrazków. Czy jeden obrazek w formie np. czarnobiałego Paryża pasowałby do plakatowych, popartowych obrazów (marzy mi się w salonie powiesić 3 obrazy w tym stylu tylko żeby to była feeria barw żeby przełamać trochę biel ścian: http://cache2.allpostersimages.com/p...one-monkey.jpg )? Co prawda ten Paryż wisiałby również w korytarzu, ale akurat w takim miejscu gdzie korytarz łączy się z salonem i z wejścia byłoby go widać. |
|
|
|
|
#574 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, ja też przeszłam niedawno sporą metamorfozę, a dokładnie moje mieszkanko ją przeszło
Kocham styl skandynawski i teraz właśnie taki jest dominujący w moim mieszkaniu. Niestety sama mam dwie lewe ręce do takich rzeczy i nigdy sama nie uzyskałabym takiego efektu jaki mam teraz, więc jeśli wy macie ten sam problem, a chcecie odświezyć sobie mieszkanko i odmienić styl to polecam wam Panią, która mi to robiła czyli Panią xxx
Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2015-02-21 o 14:56 Powód: reklama firmy |
|
|
|
|
#575 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj byłam w Ikei po pościel. Chciałam, żeby pasowała do obrazu. Co o tym myślicie ?
|
|
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
pasuje jak nabardziej pod wzgledem kolorstycznym. a tak poza tym to za pstrokato
Czyli nie pasuje- ale najwazniejsze zeby Tobie sie podobalo.
|
|
|
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
super !
|
|
#579 |
|
Przyczajenie
|
jak dla mnie - za dużo - do tego obrazu pasowało by coś spokojniejszego - ale to tylko mój gust - subiektywna ocena. Najważniejsze, abyś Ty dobrze czuła się w tych wnętrzach
|
|
#580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niebanalnie
|
|
|
#581 |
|
DOMator
|
Ładnie. Z detali niezwiązanych z łóżkiem brakuje białych listew przypodłogowych. Ładnie wydobyłyby szarość na ścianie.
|
|
#582 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
|
|
|
|
|
#583 |
|
Ash nazg durbatulûk
|
Ja popieram Brook.
Ale to zależy już od preferencji - ja bym się źle czula wśród takiej pstrokacizny, ale jak Ci pasuje, to ok.
|
|
|
|
|
#584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jest jeszcze miejsce na regał z książkami, fotel i toaletkę. Też lubię szarości, ale mamy je już w kuchni i tak troszkę za dużo by było jednego koloru.
|
|
|
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki to kolor na ścianach?
|
|
|
|
#586 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#587 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cudo
|
|
|
#588 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie trochę za dużo tego dobrego, zwłaszcza, że podłoga też nie jest jednolita, ma deseń. Zrobiłabym gładkie poduchy i tylko jedną dała w paski.
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
a mogłabyś zrobić oddalone zdjęcie? tak, żeby było widać całe łóżko? Bo wydaje mi sie, że efekt psuje zbliżenie na same wzory. Może to w całości z czarną kołdrą i ramą łóżka wygląda lepiej? Bo na takim zbliżeniu faktycznie trochę wszystkiego jest za dużo
|
|
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
mi się podoba.
Ale rozumiem, że koleżanki bardziej zachowawcze i wolą coś w ten deseń: ![]() ![]() Natomiast brakuje mi lampek nocnych. Nie czytacie przed snem? A tu jeszcze taka inspiracja:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2015-03-06 o 20:12 |
|
|
|
|
#591 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- gniazdka za łóżkiem są, ale mam problem ze znalezieniem odpowiednich lampek, a bardziej uchwytów klipsów. Wszystkie jakie do tej pory widziałam mają za mały rozchyl tego klipsa i nie obejmują ramy łóżka. Nie chciałabym wieszać lampki na ścianie. |
|
|
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
a przykręcić do ramy łózka?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- albo postawić dwie stojące: ![]() albo zrobić dodatkowy zagłówek: ![]() Nie cytuj całego mojego postu w odpowiedzi, bo niepotrzebnie powielasz zdjęcia
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2015-03-06 o 22:03 |
|
|
|
|
#593 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Te stojące odpadają wg mnie bo autorka ma garderobę z tyłu... czyli przejście po dwóch stronach łóżka więc takie stojące by przeszkadzały w przejściu. Lampki na stolik też odpadają znowu przez to przejście, bo nawet nie ma możliwości stolika postawienia tam. Więc jedyną opcją to przykręcić do ramy łóżka albo do ściany.
|
|
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
autorka ma kilka cm wolnego miejsca miedzy łóżkiem a przejściem, więc stojąca lampa nie stała by w przejściu do garderoby.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#595 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
|
|
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
moje też, ale autorka nie chce mocować do ściany. Więc nie narzucam jej własnej wizji a pomagam w ramach jej wizji.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#597 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie pomysły ! Z tymi lampkami będzie chyba trochę kombinowania. Wymyśliłam sobie, że jakoś przerobię te klipsy i zrobię mocowanie za ramą łóżka, ale na razie rozpoczęliśmy remont dla dziecka. Zostały troch ponad trzy miesiące do porodu, więc wszystko inne musimy na razie odłożyć, by zdążyć z pokojem
|
|
|
|
|
#598 |
|
Przyczajenie
|
Cześć!
![]() Od dłuższego czasu planuję zmienić swój pokój i chciałabym się poradzić odnośnie koloru ścian. Nie były malowane ładnych parę lat. Muszą pasować do kanapy i foteli, bo tego raczej wymieniać na pewno nie będę. Co do reszty mebli to nie ma co pokazywać, brązowy stolik, półka na ścianie nad kanapą i planuję kupić jakąś sporą komodę, pasującą do tego. Na podłodze parkiet, który też zostać musi. Tak samo, niestety, raczej możliwości pozbycia się tych desek ze ściany nie będę miała (na szczęście są tylko na tym jednym fragmencie obok kanapy). Pokój jest mniej więcej w kształcie kwadratu, mały, duże okno na wschód. Na pewno nie chcę beżowych ścian, wolałabym coś żywszego, może jakaś zieleń? Może jakieś dwa kolory, odcienie? Zupełnie nie potrafię sobie wyobrazić co zrobić. ![]() Do tego chciałabym którąś ze ścian poświęcić na powieszenie zdjęć, pocztówek, ogólnie takich sentymentalnych dla mnie rzeczy. Lepiej kupić jakąś sporą tablicę i poprzyczepiać to jakoś do tego czy czymś bezpośrednio na ścianę? I jakie dodatki do tego wszystkiego? Co na okno? Jakiś dywanik? Lampę też chciałabym wymienić. Ale raczej muszę zmieścić się w stosunkowo niewielkiej kwocie. No i jeszcze chciałabym się poradzić w sprawie parapetu. Obecnie jest na nim coś w rodzaju jakiejś okleiny (na zdjęciu) Nie wiem jak to wygląda pod spodem, ale chciałabym coś z tym zrobić, bo jest paskudne. Okno drewniane, ciemnobrązowe. Jakieś pomysły?
|
|
|
|
|
#599 |
|
Przyczajenie
|
Hej, też ostatnio robiłam małe przemeblowanie. Nie będę dawać Ci gotowych rozwiązań, bo uważam, że wystrój to Twoja sprawa. Chciałabym jednak polecić Ci stronę, która mi osobiście bardzo się przydała w planowaniu wystroju mojego mieszkania: xxx Pozdrawiam.
Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2015-04-03 o 23:57 Powód: reklama portalu |
|
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poratujcie! Mam do zagospodarowania duży pokój-całość ma ok 19m2. Długość ok 5m, szerokość 3m. Niestety pokój jest bardzo ciemny, tworzy się z niego tunel. Chciałabym go jakoś rozjaśnić
Mam problem z dobraniem mebli do koloru paneli i drzwi, serio, nie mogę znaleźć nic co by mi pasowało! Kolor paneli jest jak na pierwszym ogólnym zdjęciu. Zdjęcie drugie pokazuje kolor drzwi. Ściany są w dość neutralnym kolorze (ziarno sezamu z duluxa), sufit i parapet biały. Pod oknem chcę stworzyć kącik z kanapą i tv, bliżej drzwi zaś umieścić stół. Obecna kanapa jest beżowa, a'la zamsz Z mebli jakich potrzebuję to: szafka pod TV, szafka na książki (mam ich bardzo dużo i muszę znaleźć dla nich fajne miejsce), stół+krzesła i komoda. Do tego dywan pod kanapę. Nie wiem czy kupować nową kanapę? Budżet-ok 8 tys zł.Będę wdzięczna za wszelkie porady i linki!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

pytam teraz,zanim wymierzę i sporządzę szkic pokoju
pozdrawiam serdecznie

Nie wiem jak to wygląda pod spodem, ale chciałabym coś z tym zrobić, bo jest paskudne. Okno drewniane, ciemnobrązowe. Jakieś pomysły?
Kolor paneli jest jak na pierwszym ogólnym zdjęciu. Zdjęcie drugie pokazuje kolor drzwi. Ściany są w dość neutralnym kolorze (ziarno sezamu z duluxa), sufit i parapet biały. Pod oknem chcę stworzyć kącik z kanapą i tv, bliżej drzwi zaś umieścić stół. Obecna kanapa jest beżowa, a'la zamsz
Budżet-ok 8 tys zł.