|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
leśny stwór
|
Dot.: Pokażcie pazurki...ale te naturalne - cz. XXX + przeogromna dawka plotek!
heh, to fajnie, dzięki rozumiem ![]() dzięki to miło bardzo ładny |
|
|
|
#1892 | ||
|
フワフワの猫
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niestety podobają mi się wszystkie kolory z wyjątkiem holo turkusu i różu. Na szczęście chyba nie na tyle, żeby brać wszystkie, uff. Ale ładne są. ![]() No w sumie to nic, w końcu nawet Daim jest szwedzki ![]() ![]() Oj niedobrze, ostatnio polowałam na taki intensywny, ale nie cukierkowy róż, ale też nie malinowy... no i ten wydaje mi się idealny... ![]() Czy muszę mówić że jest piękny? ![]() Szkurde co to ma być, mani mi popękało.
|
||
|
|
|
#1893 | ||
|
Raczkowanie
|
[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;50852044]
Ja mam mani inspirowane Śniegową ![]() [/QUOTE] Przepiękny, idealny na teraz, jak wszystko rozkwita ![]() Cytat:
![]() Śliczny ten bazowy ![]() Używam chrome i u mnie z cytowaniem jest wszystko okej, ale za to strasznie zamula... Cytat:
|
||
|
|
|
#1894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba Nie, nie.. te po skróceniu to tyci tyci są. Optyczny aspekt mani na pewno, ale mogłam cos przed nim poprawiać kształt i się samo skróciło ![]() Super, że się podoba ![]() Cytat:
![]() Ooo tak z tym się zgadzam w 100%.
|
|
#1895 |
|
leśny stwór
|
|
|
|
|
#1896 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Bry
Rozumiem ![]() Oooo szary fajny i kropasy też Bardziej o toaletowym Ja kocham piaski więc mam skrzywienie na ich punkcie ![]() Cytat:
Ja uwielbiam piachy Cytat:
Nooo koniecznie musisz nadrobić ![]() Nie mam go więc nie wiem ale to zależy od firmy a i trzeba na bieżąco je mieszać, przynajmniej ja tak robię. Przy Kiko nie trzeba długo czekać między jedną a drugą warstwą ale np przy Delii trzeba Cytat:
Ta pierwsza część ciekawa Cytat:
![]() Ciężko na insta oddać fakturę Kolorki faktycznie fajne Arbuzowe śliczności ![]() Dziękować
|
|
|
#1897 |
|
leśny stwór
|
Bry ![]() dzięki
|
|
|
|
#1898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry!
Szaał, cytowanie działa ![]() Cytat:
A jeśli chodzi o całoroczność lakierów, to zgadzam się, zgadzam ![]() Cytat:
Nie no kolory są ładne, ale totalnie nieodkrywcze :x Ciekawa tylko jestem czy shimmer będzie w miarę widoczny i jak to wpłynie na odbiór lakierów.
|
|
#1899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
malinowy typowo nie jest, trochę arbuzowy cukierkowy, no dla mnie trochę tak, chyba, że masz na myśli cukierkowy w sensie jaśniejszy ![]() myślę, że takiej fance różu jak Ty by się spodobał i nie tylko.Z tej samej bajki formułowo jest Basket Case, też cudo, które mnie zaskoczyło nie musisz ja to wiem ![]() pewnie przez lovely dziękuję ![]() ![]() dokładnie, ma coś arbuzowego Cytat:
![]() no właśnie, może shimmer je jakoś wyróżni, bo tak to dość zwyczajnie... ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- kolejny neon u mnie, świetny ![]()
|
||
|
|
|
#1900 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja za to jestem team Sverige - TZ jest Szwedem .Wlasnie wczoraj przyniosl do domu spore pudelko Daim dziwnym zbiegiem okolicznosci .Troche im sie zeszlo .
|
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
AnulaPPP, śliczny ten czerwony Orly, ale chyba te lakiery są dość drogie, więc przynajmniej tu się pozachwycam
|
|
|
|
#1903 | |||
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
oj tak ![]() wczoraj mega zmęczona przeczytałam, że Ci płytka popękała jak dobrze, że chodziło tylko o mani ![]() Cytat:
oj na razie nie tak też wypróbuję świetny KLIK tak się prezentuje kolekcja warszawska czekamy na swatche ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
jak wzięłam do ręki tę Ibizę, to mnie zaskoczyło to, że ona nie jest taka pomarańczowo-pomarańczowa, tylko ma troszeczkę różu w sobie pisałaś o tym na blogu z tego co pamiętam ![]() dam znać, póki co na paznokciach mam co innego i na święta już mani zaplanowane
|
|
#1904 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn na ogół tak często nie maluję, średnio 2 razy na tydzień Tutaj musiałam zrobić sporo zdjęć, w krótkim czasie, typowe swatche ![]() Ale do rzeczy, zmywacza. Ja to mam pecha, bo co mi jakiś podpasuje to znika z półek A tu właśnie swatchowałam Orly, więc zmywanie częste... miałam w domu jakiś gratisowy Bell to go używałam, użyłam też acetonu raz, teraz znowu jakiś zwykłak kupiłam z Malwy, ale nie jestem zadowolona. zauważyłam, że po tych przygodach znowu mi się bardzo płytka zażółciła coś mi się wydaje, że to ten Bell zawinił. Ehh opisałam się, a nie pomogłam, bo sama szukam właśnie :/ Ten ostatni z którego byłam zadowolona to coś takiego http://www.canexpol.waw.pl/paznokcie/he_DSC04222.jpg tylko kolor miał różowy. Zapach mydlany, trochę babciny, ale dla mnie znośny i niemęczący. Cytat:
![]() Cytat:
tak, ma coś różu, takiej brzoskwini pisałam pisałam, bo w takich mixach ciężko uchwycić wszystkie kolory idealnie No to fajnie ja tez coś niby mam zaplanowane, ale jak z czasem wyjdę to nie mam pojęcia.
|
|||
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cisza
![]() Genialny! Mogłabym takie nosić i nosić, bez końca Trochę bardzo ![]() Mini wrzutkę mam - ChG Shell-o ![]() Oczywiście weźcie poprawkę na kolor Patrząc na wyświetlacz aparatu myślałam, że nawet go złapałam, na kompie już zupełnie inaczej, bardziej blado. No i wystarczy inny kąt odchylenia monitora i już jest inny Ale na pewno nie jest tak pomarańczowy.W ogóle po wyjęciu z paczki, pomyślałam: "meh, rzyci nie urywa", neonem też nie jest jakimś wybitnym, ale kurcze niesamowicie dobrze mi się go nosi
|
|
#1906 | |
|
leśny stwór
|
ładny, ale nie mój ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1907 | ||||
|
フワフワの猫
|
No właśnie ja średnio, mam chyba 4 sztuki i 3 z nich mnie urzekły, ale tak na ogół to jakoś nie bardzo... Ale ten zielony ma taki cudny kolor.
Cytat:
Cukierkowy chodziło mi o taki jasny, bardziej barbie, bo słodki ma być, po prostu nie taki chłodny.Zdziwiłam się, bo coś takiego mi się zdarzyło tylko po Insta-Dri. W sumie trudno, bardziej bym się wkurzyła gdyby to był krem, z matem raczej i tak nie wytrzymuję dłużej niż jeden dzień, za bardzo irytują mnie wybłyszczone końcówki. ![]() No i kolejny piękniś. Ale Lola ładniejsza!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aż tak drastycznie to nie, na szczęście. ![]() Miałam kupować od razu (bo już mi brakuje kupowania nowych lakierów ), tak mi na nich zależało, a ciągle nie po drodze było. No i nie ma ich już w sklepie. Hehe, tak piszecie że ogólnie ładne, ale nic odkrywczego, a mi się baardzo podobają te kolory i chyba już wiem dlaczego. Z tego co widzę, to jest niemal w 100% moja paleta kolorystyczna (w sensie pasująca do typu urody), więc nic dziwnego. Odkąd pamiętam jakoś instynktownie wybierałam takie kolory. ![]() Cytat:
). Może na żywo się lepiej prezentuje.Mani z cyklu wieś tańczy, wieś śpiewa. Muszę powiedzieć że mimo to meega mi się podobają i super się je nosi. Paznokcie do skrócenia ale już mi się nie chciało tego robić (tak nie lubię piłować, eh).![]() I przy okazji pomarańczowy Lovely dla viv. Powiem Ci że tyłka nie urywa, jakoś ten koral ginie i jest zwykła pomarańczka... noszenie samego mi się w ogóle nie widzi, chyba że na stopach. Jak zaczęłam robić mani i zobaczyłam ten kolor na swoich dłoniach to aż się przeraziłam.
|
||||
|
|
|
#1908 |
|
Przyczajenie
|
Cześć ))
pomarańczowy bardzo pasuje, lecz ty prawa neonowy pomarańczowy był by bardzo dobry |
|
|
|
#1909 | ||
|
leśny stwór
|
Cytat:
no to mani dupy nie urywa... Wg pazurki nie są za długie ![]() Cytat:
cześć jakieś problemy z językiem polskim...? |
||
|
|
|
#1910 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wszystko pięknie,ładnie tylko te nitki mi nie grają ![]() Cytat:
![]() Dziękuje ![]() Cytat:
.Tak,poetic musisz mieć 3 warstwy ![]() Super jest ! Dziękuje Ten mi się mniej podoba,ale dalej fajny jest
|
|||
|
|
|
#1911 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj w sklepie pani siedząca przy kasie oglądała i chwaliła moje paznokcie co tam że kolejka kilometrowa do niej,ale musiała pooglądać dokładnie Miło mi się zrobiło
|
||
|
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Ano, nie najgorszy
![]() Niby pięć warstw + top, ale mani nie wygląda grubo. No i aż się zdziwiłam, że top nie zniszczył żelka, ale znowu Chinka bardzo fajnie się utwardziła, tak że późniejsze pomalowanie topem jej nie wzruszyło ![]() Cytat:
![]() A odnośnie tego jak wygląda w rzeczywistości, to to zdjęcie Ani oddaje co mam na paznokciach (to znaczy jeśli mój monitor jest pod odpowiednim kątem Mi właśnie chodziło o pomarańczę bez koralu, ale jak mówisz, że zwykła to odpuszczę już na 100% na rzecz CC. Chociaż na zdjęciu wygląda fajnie, naprawdę ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;50879315]Świetny jest Pięknie dziękuję Ooo milutko
|
|
#1913 | ||
|
フワフワの猫
|
Cytat:
Dla mnie już są za długie, trochę dziwnie się czuję. Poza tym serdeczny za mocno idzie w górę (bo łobuz nie chce normalnie rosnąć, tylko w górę ), dla mnie to znak że czas na piłowanie. ![]() [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;50879315]Pozytywne takie! Fajne ![]() Wczoraj w sklepie pani siedząca przy kasie oglądała i chwaliła moje paznokcie co tam że kolejka kilometrowa do niej,ale musiała pooglądać dokładnie Miło mi się zrobiło [/QUOTE]Dzięki. ![]() Oo, jak fajnie! Jak ktoś obcy doceni to nawet milej niż ktoś bliski kto może być stronniczy. ![]() Cytat:
Nie pomyślałabym, w ogóle nie wygląda grubo.Ona jest całkiem fajna, no ale dość zwyczajna. I nie świeci tak mocno jak zielony, a dzisiaj miałam okazję zobaczyć jak wygląda i jak jest słońce, i deszcz i szaruga. Hehe, ok, wydaje mi się że do tego mani po prostu trzeba mieć sporą tolerancję na kicz, którą ja (nie)stety posiadam. ![]() Zaopatrzyłam się dziś w olej ze słodkich migdałów, arganowy zrobił mi skórkową saharę... O ile dobrze pamiętam, to właśnie tego ze słodkich migdałów używałam na początku olejowania i bardzo je wzmocnił. Zobaczymy jak podziała teraz, specjalnie nie dolewałam żadnego innego.
|
||
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nooo ja mam sporo, a malo jakoś maluję.. hmmmm chyba by mi nie leżał.. ale z drugiej strony jak nie jest tak pomarańczowy jak wyszedł.. Mój mega mega od nich to Thistlr Do Nicelu. Przejrzałam wszystkie neony co mam i ten jest super! (zapas wzięlam jak na minti zakupy robiłam) *analfabetyzm
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2015-04-01 o 21:10 |
|
|
|
|
#1915 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Bry
Boszzz czy Wy też macie tak mocno przesuszoną skórę na dłoniach No masakra jakaś, w życiu takiej Sahary na dłoniach nie miałam ![]() Łiii chociaż raz na monitorze widzę to samo co Ty ![]() No nie wiem co o nim myśleć ![]() Cytat:
i może wtedy dopiero, Sukienka ładna by mi sie przydała Uff dupki specjalnie nie rwą ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny na wątku molestowałam ![]() Troszkę kiczowato ale dramatu nie ma ![]() [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;50879257] Kurde Agus jakoś one mi sie nie widzą Nie ma sprawy kochana [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;50879315] Wczoraj w sklepie pani siedząca przy kasie oglądała i chwaliła moje paznokcie co tam że kolejka kilometrowa do niej,ale musiała pooglądać dokładnie Miło mi się zrobiło [/QUOTE]Allle super Na insta też widziałam, że Colorclub Twoje mani u siebie pokazał Cytat:
Oooooooo na tej fotce u Anuli fajnieee
Edytowane przez agaszak Czas edycji: 2015-03-31 o 20:26 |
||||
|
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jakby to były takie macki/gałęzie sięgające po ciebie w nocy
|
|
#1917 | |
|
leśny stwór
|
[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;50879257]
Wszystko pięknie,ładnie tylko te nitki mi nie grają ![]() [/QUOTE] a mi grają i to bardzo spoko, rozumiem ![]() Cytat:
rozumiem
|
|
|
|
|
#1918 | |||
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
pikny niech mi jakaś dobra duszyczka powie, czy go potrzebuję mając FFF, Sun i planując zakup RAT? ![]() Cytat:
to mani mi się skojarzyły z Tygryskiem z Kubusia Puchatka ![]() ale ten neon to zdecydowanie nie dla mnie ![]() Cytat:
ja się od wczoraj, po porządkach regeneruję, oliwkuję i kremuję, jest lepiej, ale dzisiaj mi tak dłonie wywiało, że znowu trochę mnie przesusz dotknął.. nie cierpię takiej pogody ![]() nic nie mów o porządkach w szafie.. przydałoby mi się to zrobić, ale chyba się na to nie zanosi w najbliższym czasie ![]() portfel się cieszy ![]() KLIK słocze II zestawu z kolekcji warszawskiej przyznaję, że ładne są, ale chyba nie na tyle, żebym się dziko rzuciła, żeby je zamówić.
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
Mam zapowiadane dłuuuugie paznokcie
![]() CC Warhol + wzorek z MoYou London. Zdjęcia jak zwykle podlinkowane do bloga.
|
#1920 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Bo i warstwy cieniutkie
![]() Cytat:
Faktycznie świetny! Mgiełko wysyłałaś mi może jakieś pw? ![]() Cytat:
Na dłoniach nie, bo kremuję ze dwa razy dziennie minimum, ale łydki to moja zmora i tragedia Też kremuję, ale pod paru godzinach jest to samo :/Anula go lepiej złapała ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o RaT (przyleciały razem w paczce ) to dwa zupełnie różne lakiery, nie ma nawet co porównywać. A do pozostałych niech go porówna Anula, bo ma wszystkie Inaczej się chyba nie da ![]() Czerwone holo i piaskowe holo będą moje ![]() Cytat:
To znaczy widzę, że są długie, ale nie za długie, kształt przede wszystkim boski Całość świetna!
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

chinka nie

próbowałam malować Ibizą i skończyło się tak, że wszystko zmyłam, bo to nie wyglądało tak jakbym chciała.. jakieś rady co do malowania piaskami, żeby ta faktura wyglądała jakoś znośnie, a nie jakbym pomalowała paznokcie lakierem, wsadziła je w curkier/sól/kaszę/etc i ponownie pomalowała lakierem 

), dla mnie to znak że czas na piłowanie.
Nie pomyślałabym, w ogóle nie wygląda grubo.

Też kremuję, ale pod paru godzinach jest to samo :/