|
|
#2701 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)
Witam się i ja po porannej kawie i pysznym wiosennym śniadanku
Na szczęście mam własną uprawę szczypiorku, rzeżuchy, natki pietruszki i koperku... z tego robię sobie ziołowy twarożek , do tego pyszna szyneczka (strasznie mięsożerna się zrobiłam w ciąży, ale na szczęście do każdego mięsa muszę mieć dużą ilość warzyw), pomidorek i jeszcze szczypiorek na wierzch. I mam wiosnę na talerzu, skoro za oknem późna jesień znówZa to moja córa w siódmym niebie, bo można założyć kalosze i wziąć parasol do przedszkola, a w drodze można poskakać po kałużach ![]() I znów nie pojechałam na badania bo mi się nie chciało - na szczęście Mąż ma od jutra wolne, to odstawimy Hanię do przedszkola i podjedziemy - ale jutro to tylko morfologia, mocz i toksoplazmoza. Glukoza dopiero dobrze po świętach, bo ja dopiero zaczęłam 24tc a wizyta w piątekCytat:
Cytat:
Ja nie kupuję żadnych jeansów, ani sukienek do pół roku... jedynie bawełniane bodziako-sukieneczki, bo dla Hani kilka dostałam ale były mega niepraktyczne - zwijały się na pleckach, Młoda się złościła więc teraz odpuszczam Tylko uważaj, u nas na początku pędzelkowanie kończyło się również pędzelkowaniem mamy i taty ![]() Cytat:
U nas również przy każdym pojawiającym się rotawirusie w okolicy Hania dostaje asekuracyjnie enterol i jeszcze nigdy nie przyniosła do domu jelitówki a dzieci i w żłobku i w przedszkolu już chorowały... Zresztą mi też enterol pomaga a kiedyś łapałam każdą jelitówkę Cytat:
No i super okazja z tym łóżeczkiem ja też bym w takiej sytuacji kupiła...Cytat:
No i sto lat dla Lilianki ![]() Cytat:
Hehe... ja też jeszcze czekam... |
||||||
|
|
|
#2702 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi wszystko jedno, mogą być i białe
![]() :brzyda l:
|
#2703 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny,
nie wiem jak u Was ale u mnie chyba strasznie niskie ciśnienie, migrena od samego rana.... |
|
|
|
#2704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla córci
|
|
#2705 |
|
Raczkowanie
|
Fuertko dopisz jeszcze mój wózek:
Baby design lupo Comfort, kolor navi ![]() uploadfromtaptalk1427878774194.jpg |
|
|
|
#2706 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki a tak z innej beczki. Co możecie polecić na grypę żołądka? Bo mnie dopadła dzisiaj w nocy i leci ze mnie górą i dołem :/ Co można jeść, pić i jakie leki na to cholerstwo brać? :-/
|
|
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej ja nie pomogę z lekami, ale dużo pij żebys się nie odwodniła Kropkaa sto lat dla córeczki! a ja mam pytanie co do magnezu. Mozna wziać w ciaży chela mag b6 skurcz? ![]() czy tylko ten zwykły?
|
|
|
#2708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja znajoma w 6 miesiącu ciazy tez miała ten problem i lekarz dał jej smecte. Ale nie wiem czy sama mozesz ja wziasc bez konsultacji. Najważniejsze żebyś dużo Piła aby sie nie odwodnić
|
|
#2709 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
U nas tez leje, a w nocy wialo tak, ze myslalam, ze nam dach wyrwie. Kiedy ta paskudna pogoda sie skonczy... Moja mala tez od wczoraj szaleje, caly dzien i prawie cala noc sobie buszowala![]() Laski, mam pytanie tylko sie nie smiac jedziemy pod Lodz za pare dni na wody termalne, i nie wiem, czy zakladac jednoczesciowy czy dwuczesciowy kostium z jednej strony brzucha nie mam duzego jak na koncowke 6-tego miesiaca, ale jednak juz widac... Leciec kupowac jednoczesciowy czy sie nie przejmowac?
|
|
|
|
#2710 |
|
Raczkowanie
|
Staram się dużo pić, ale póki co wszystko zwracam :/
|
|
|
|
#2711 |
|
Raczkowanie
|
Mi na początku ciąży polecono: smecta i aminodral
|
|
|
|
#2712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesli dobrze sie czujesz w dwu częściowym kostiumie to taki załóż i tyle
|
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym pewnie kupiła jednoczęściowy, ale to tylko dlatego że wystaje mi pępek i mi sie to nie podoba
|
|
|
#2714 |
|
Raczkowanie
|
martynka, ale po co jednoczęściowy? trzeba się chwalić :P
ja słyszałam, że jednoczęściowy strój to tylko na plażę- by bezpośrednio nie padały promienie słońca na brzuszek |
|
|
|
#2715 |
|
Raczkowanie
|
Witam.Ja tylko na chwilke bo sprzatam wkoncu po remoncie pokoiku,cale mieszkanie musze doprowadzic dzis do porzadku bo na ten syf patrzec juz nie mogę.
Weszłam się pochwalić bo wczoraj po wizycie nie miałam czasu.Mały ma juz 700gram i wszystko ok
|
|
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pochwal sie nam potem efektami remontu
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy też zaczynacie mieć nocne pobudki? Ja budzę się tak ok 2-3 i chwilę się kręcę i nie mogę zasnąć, nie wiem w sumie ile bo nie patrzę na tel ale myślę, że z godzinę co najmniej .. i nie wiem, czy to ta pogoda ostatnio czy jakieś ćwiczenia do wstawania nocnego
|
#2718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się budzę na siusiu 2-3 razy w nocy mniej wieęcej od 3 miesiąca, a wcześniej nigdy nie potrzebowałąm, spałam jak zabita i to takie męczące już dla mnie i myślę co będzie przy karmieniu ...
|
|
#2719 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzieki za Wasze opinie, ja wlasnie lepiej sie czuje w dwuczesciowym, bo w jednoczesciowym zawsze wygladalam jak :dupa: zza krzaka
to teraz to juz w ogole bym wygladala jak orka na plazy![]() Cytat:
za wizyte jak mozesz wrzuc zdjecia, szukam inspiracji, bo nasz remont mial trwac tydzien - dwa a tu jeszcze konca nie widacCytat:
a czy u Was dzieci tez sa aktywniejsze o mniej wiecej stalych porach?
|
||
|
|
|
#2720 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bedzie dobrze bedziez zmeczona jak cholera ale szczęśliwa![]() Lecę po świeże warzywka do organika bo mi braknie do kurczaka na obiadek
|
|
#2721 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po prostu nie lubie sie tak pokazywac, nie podobaja mi sie gole brzuchy i sama zle bym sie z tym czula ale wlasnie jak Ty dobrze sie czujesz to czemu nie ![]() Cytat:
a tak to tylko sikac
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2015-04-01 o 11:53 |
||
|
|
|
#2722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super ze wizyta udana i maluszek pięknie rośnie
|
|
#2723 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
jak czytam jakie wy macie cukry po glukozie to sama zaczynam się martwić, bo mi jakiś niski wynik wyszedł a u gina jeszcze nie byłam więc nie wiem czy na pewno jest ok. Kropka sto lat dla córuni |
|
|
|
#2724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj to w ogóle był jakiś ospały dopiero wieczorem coś pokopał i w nocy co mnie obudziło.Dziś z kolei szalał rano, ale to pewnie po sporej dawce glukozy ![]() Także u nas reguły nie ma
|
|
|
#2725 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak samo dostałam zalecenia aby leżeć
|
|
|
|
|
#2726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję wszystkim za słowa wsparcia wczoraj
|
|
#2727 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale pory swoje ma, w ciągu dnia tak po śniadaniu i po południu a najbardziej wieczorem jak kładę się spać ![]() Cytat:
|
|
#2728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2729 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i to nie przez brzuch, tylko ogolnie, od zawsze zle wygladalam w takich![]() Cytat:
a moja po glukozie nawet nie fiknela, jakby jej nie byloJa jak bylam niemowlakiem podobno ciagle spalam, mama tylko sprawdzala, czy zyje budzilam sie regularnie na karmienie, nawet przewijanie przesypialam. Jakby moja taka byla to bym sie nie obrazila
|
||
|
|
|
#2730 | |
|
Raczkowanie
|
Ja też dzisiaj od rana wymiotuje, już mi trochę lepiej. Tylko, że ja raz w tygodniu takie przeboje mam. Dużo pij i może zadzwon do gin. Albo idź do internisty.
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
ogólnie widzę, że jest coraz silniejszy, kopniaki kazdego dnia są częstsze i mocniejsze. Jutro mamy USG 3d i juz się nie mogę doczekać
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

Na szczęście mam własną uprawę szczypiorku, rzeżuchy, natki pietruszki i koperku... z tego robię sobie ziołowy twarożek , do tego pyszna szyneczka (strasznie mięsożerna się zrobiłam w ciąży, ale na szczęście do każdego mięsa muszę mieć dużą ilość warzyw), pomidorek i jeszcze szczypiorek na wierzch. I mam wiosnę na talerzu, skoro za oknem późna jesień znów
bo mi się nie chciało - na szczęście Mąż ma od jutra wolne, to odstawimy Hanię do przedszkola i podjedziemy - ale jutro to tylko morfologia, mocz i toksoplazmoza. Glukoza dopiero dobrze po świętach, bo ja dopiero zaczęłam 24tc a wizyta w piątek
idę spać dziewczyny bo ta rana w paszczaku mnie strasznie męczy. 

ja też bym w takiej sytuacji kupiła...
a o 11.30 Lilianka była ze mną( raczej z mężem bo ja po narkozie to dochodziłam do siebie)

Moja mala tez od wczoraj szaleje, caly dzien i prawie cala noc sobie buszowala
z jednej strony brzucha nie mam duzego jak na koncowke 6-tego miesiaca, ale jednak juz widac... Leciec kupowac jednoczesciowy czy sie nie przejmowac?