|
|
#151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Cytat:
Fajny. Tez wczoraj o tym myslalam ale nie wiem czy kupowac czy nie. Znajac tutejszy system to wyjde na drugi dzien albo jeszcze w tym samym dniu jesli nie bedzie zadnych komplikacji. Tak wogole to polozne namawiaja mnie na porod w domu ale ja sobie kompletnie tego nie wyobrazam. Gdzie bym miala rodzic, na kanapie przed telewizorem, miedzy dwoma kotami? ja tam wole byc w szpitalu w razie gdyby. Nigdy nie wiadomo kiedy zaczna sie komplikacje.
|
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Na rozwój płuc małej
mehja przydałby mi się Popatrzę w nast. tyg. może gdzieś dostanę stacjonarnie bo denerwuje mnie już kupowanie przez internet gdzie koszty wysyłki są duże;/
|
#153 |
|
Konto usunięte
|
masija a spakowana do szpitala jesteś na wszelki wypadek?
mmm szynka parmeńska, uwielbiam i jem
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
szuuu ale mówisz o torbie już na poród?
Jeśli tak, to jeszcze nie
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
nawet nie wiem która to parmeńska
|
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale byłam tylko w dwóch sklepach- może jak się będę dobrze czuła to się na targ wybiorę- tam taniutko jest i moze coś będą mieli |
|
|
|
|
#157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj na kociej grupie na fb super posty prima aprilisowe typu moj kot ma koci katar i nie może się wyleczyć, bo nie chce jeść czosnku, jsk mu go podać. I pod spodem mnóstwo postów. Albo nie mogę mieć dzieci , gin odkrył, że to wina zakłaczonej macicy czy pasta na odklaczanie pomoże. Umieram ze śmiechu ![]() Mam dzisiaj dzień lenistwa. Leżę z Ridim w łóżku i przeglądam internety... i zastanawiam się, jak wkręcić tz ] ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
też sobie nie wyobrażam w domu, przynajmniej ten pierwszy raz. Właściwie w ogóle. Jakoś tak...
|
||
|
|
|
#158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam też parę sklepów typ SNC (super niskie ceny) itp. i czasami można coś upolować fajnego ![]() Cytat:
Ale mam smaka na coś ostrego, mięsnego, tłustego a w lodówce same warzywa, owoce, mleko i ser biały:/
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Witam! Wracam do żywych po chorobie i widzę nowy wątek, czyli nie muszę nadrabiać?
![]() Ja zapomniałam, że dzisiaj prima aprillis ![]() A szynkę parmeńską lubię na ciepło, owijam nią kawałki fileta z kurczaka i do piekarnika. Nawet przyprawiać za bardzo nie trzeba, pycha |
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Masija a masz u siebie paczkomat.? Wtedy koszt wysylki bardzo sie zmniejsza
|
|
|
|
#161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że lekarz nie bagatelizuje i zlecił sterydy Wasze maluchy też są takie ruchliwe? W szpitalu dali mi kartę ruchów połodu, żeby zaznaczyć o której godzinie będzie 10 ruchów, a ja tyle to już naliczyłam podczas jednego ktg mam nadzieję, że po porodzie nie będzie taki łobuz
|
||
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze lepszy jest polecony in post albo odbiór w punkcie bo kosztuje niecałe 4zł a zwrot jest gratis ale też nie wszyscy mają w ofercie jaką przesyłkę. ja się staram kupować tam gdzie mają bo wiadomo jak z rzeczami kupowanymi przez neta- często się zwraca |
|
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#164 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co tu się działo?! Kobietooo.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko znowu odbiór w punkcie u mnie jest chyba z 10 min drogi ![]() Ale nawet-ile by nie było, te 7 zł do paczkomatu, to i tak jakoś mi się już nie chce szukać. Zostały mi do kupienia jakieś pojedyczne rzeczy gdzie niestety nie jestem w stanie skompletować tego u 1 sprzedawcy. Z allegro muszę jeszcze kupić materacyk.
|
|
#165 |
|
Konto usunięte
|
Marei parmeńskiej skubany nie lubi, chyba za słone
![]() Zakłaczona macica masija jak to przeczytałam to pomyślałam tylko o mięsnym jeżu ![]() Ja planowałam rodzić w domu, ale nie jest to niestety refundowane w naszym kraju
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz czekam na paczke od rp moze do piatku dojdzie a koszula to pewnie po swietach
|
|
|
|
#167 |
|
Konto usunięte
|
Mi też zostały pojedyncze rzeczy (zamowię na gemini bo mam darmowy odbiór) + łóżeczko i wanienka do rodziców domu i tyle, całe szczęście bo kasa kasa kasa
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
no niektóre kobiety chodzą ze skróconą szyjką i rozwarciem a potem poród ekspres- moja koleżanka tak miała
|
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No serio, serio |
|
|
|
|
#170 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam się I ja w nowym wątku
Przyspieszylyscie troszku ![]() Przeżyłam wczorajsze zakładanie krążka na szczęście nie bolało tylko dość nieprzyjemne uczucie. fajnie, że w ogóle go nie czuć. Jedyne co mi szkoda to tego, że za 2 minuty "roboty" lekarz wziął 100 zł + cena krążka :/ gdzie tydzień temu byłam u niego na wizycie i za tydzień znów jadę i każdy wyskok kosztuje 150 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dużo się działo ![]() Bardzo ładne imię wybraliście ![]() Cytat:
![]() Ale to wszystko przez to, że ciągle leżę i zero kondycji :/ do tego ciągle boli mnie krocze/pochwa/szyjka (?) i podbrzusze. Cytat:
![]() Oby się malutka przekrecila ![]() I współczuję problemów z szyjką dobrze, że dostaniesz sterydy. Ja jestem dzięki nim spokojniejsza o mała. ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Szuu zapomniałam napisać, że mi na zaparcia pomagają Śliwki suszone. Jem 3 szt rano i 3 wieczorem, popijam woda i codziennie jestem w kibelku ![]() Poprzednio Stosowałam tez colon c i tez pomaga
|
|
|
#171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Anutka witaj w gronie pessarowych
Colon C próbowałam taki do picia ale smakuje jak trociny, nie mogłam się przemóc
|
|
|
|
#173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Aaa, musisz przeczytać... ![]() żeby Cię zainteresować to podpowiem tylko tyle, że ..... szuuu miała gówniane kwiatki ![]() Cytat:
![]() Ja też się uspokoję pewnie przez to
|
|
#174 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
żadna kurtka, żaden płaszczyk..![]() Cytat:
Duża niunia! dobrze, że lekarz woli dmuchać na zimne i podać sterydy. A Ty leż i się oszczędzaj co by szyjka dalej się nie skracała.Cytat:
aktualnie cisza![]() Dziękuję za wszystkie ![]() ![]() Głowa mnie dziś boli, dzień jakiś senny:ziewa: a dziś wieczorem w końcu poczuję się zaspokojona!
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
marta1881 przy jakim ciśnieniu gin dał Ci tabletki? Ja mam robic pomiar ciśnienia codziennie i zapisywać.
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki kolor wzięłas? wygląda tak jak na aukcji? |
|
|
|
|
#177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysprzątałam całą kuchnię, na biega leciałam do pracy. W dodatku przemokłam i okazało się, że dwie Panie odwołały wizyty i teraz dopiero na 17.45 mam ostatnią klientkę |
||
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na Dopegycie jestem praktycznie od początku ciąży. Najpierw 1 dziennie, później 2 dziennie a teraz doszło do 3 dziennie. U mnie sytuacja jest taka, że ja lekkie nadciśnienie miałam przed ciążą. Około 140/90 zazwyczaj w tych granicach. Teraz na 3 tabletkach dziennie mam ciśnienie około 130/ 85, 135/88. Zależy, zazwyczaj z rana mam 125/80, w południe najwyższe, wieczorem około 133/86. Nie wiem czy ta moja gin taka przewrażliwiona czy faktycznie jest to tak niebezpieczne? Co 2 tyg robi mi mocz i ciśnienie monitoruje. Przy 145/95 mam do niej dzwonić.
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że kontrolujesz ciśnienie. Zbyt wysokie jest w ciąży bardzo niebezpieczne.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

ja tam wole byc w szpitalu w razie gdyby. Nigdy nie wiadomo kiedy zaczna sie komplikacje.

Popatrzę w nast. tyg. może gdzieś dostanę stacjonarnie bo denerwuje mnie już kupowanie przez internet gdzie koszty wysyłki są duże;/
Jeśli tak, to jeszcze nie

a ja dziś mam tak potworną ochotę na sushi, ale TŻ obiecał, że dopiero jutro będzie

a na temat mojej kondycji sie lepiej nie wypowiadam :P
06.09.2014