Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-01, 12:54   #2731
natetitka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Z samiutkiego rana wita się z Wami bezsenna panienka mąż mój wyszedł do pracy o 4:30 i od tego czasu przewracam się z boku na bok
Wczoraj się troszkę pomęczyliśmy, bo zmieniliśmy układ sypialni. Teraz kącik komputerowo-gitarowy zniknął i zrobiło się duuuuużo miejsca dla Ninki zmotywował nas do tego spontaniczny zakup łóżeczka, bo była mega promocja i zamiast 350zł zapłaciliśmy 160zł za nowe! no ale zdam relację z tego czy było warto dopiero jak kurier przywiezie mam nadzieję, że jest identyczne jak oglądaliśmy stacjonarnie za 350 właśnie, ale przez neta to zawsze jest szczypta niepewności, szczególnie jak cena o połowę niższa
Dziś zabieram się do porządkowania reszty gratów, tak żeby można było skręcić już łóżeczko jak przyjedzie nie zamierzałam kupować go tak wcześnie, ale jak była taka okazja to szkoda było nie skorzystać
Pokaaaaa, 160 to mega okazja, ja chyba dokupię 140x70 białe dla małej, takie samo jak braciszek ma. Kosztuje ponad 500 ale z wyposażeniem a na to pierwsze nie mogę narzekać. Stwierdziłam, że dostawka/kołyska wyjdzie drugie tyle więc nie będę robiła dodatkowych wydatków a miejsca w sypialni będzie dość bo dwie noce małego tu mieliśmy

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 12:54   #2732
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
echhh ja nie wiem, gdzie się te dzieci pchają...świat nie jest taki piękny przecież.... a szyjka jak?

dziękuję wszystkim za słowa wsparcia wczoraj

Szyjka u mnie 5cm była (mam nadzieję że i teraz tak jest) więc ok, ale gin powiedział, że lepiej leżeć bo główka może na nią naciskać i lepiej dmuchać na zimne
Niech wytrzymają te nasze maluchy chociaż do tego 37 tc
ciezka_sytuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 12:55   #2733
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynka2812 Pokaż wiadomość
Dzieki za Wasze opinie, ja wlasnie lepiej sie czuje w dwuczesciowym, bo w jednoczesciowym zawsze wygladalam jak :dupa: zza krzaka to teraz to juz w ogole bym wygladala jak orka na plazy

za wizyte jak mozesz wrzuc zdjecia, szukam inspiracji, bo nasz remont mial trwac tydzien - dwa a tu jeszcze konca nie widac

Ja tez tak mam. Czasem jak sie budze, to czuje, ze szaleje, czyli pewnie przygotowania do nocnego wstawania a czy u Was dzieci tez sa aktywniejsze o mniej wiecej stalych porach?

Oj tak, Filip ma pewne stałe pory brykania
rano, o 6. Potem koło 9-10. W ciagu dnia to różnie, mam wrażenie, że zależy co zjem i potem o 22:30, z zegarkiem w ręku, codziennie zaczyna sie wieczorna impreza. Wtedy fika najbardziej intensywnie

Chwale sie wczorajszymi łupami z lumpa
Wszystko po 2-3zł za sztuke nie kupiłam droższego ciuszka niż za 5zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0006.jpg (154,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0009.jpg (143,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0010.jpg (166,2 KB, 17 załadowań)
Stary 2015-04-01, 12:56   #2734
agunineczka
Zakorzenienie

i jeszcze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0011.jpg (102,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0012.jpg (139,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0013.jpg (130,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0014.jpg (137,0 KB, 13 załadowań)
Stary 2015-04-01, 12:59   #2735
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość

No ja właśnie też mam niski i nie wiem czy nie iść do rodzinnego skonsultować bo to nie za dobrze z tego co czytam
Ja chyba też pójdę skonsultować tak na wszelki wypadek, jak zobaczyłam wynik to się ucieszyłam że cukrzycy nie mam, a już nie pomyślałam, że to może być nie dobrze w drugą stronę
U mnie jeszcze ta morfologia nie za dobra i mocz tak samo, wszystko zaczyna się psuć, a w 1-szym trymestrze wszystkie wyniki były przecudne.
Stary 2015-04-01, 13:04   #2736
Gazela TV
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Gazela TV

Cytat:
Napisane przez Kropek22225 Pokaż wiadomość
Niestety boli tak samo mocno :/ a lekarzyna zapewniał, ze nie będzie w ogóle bolało. Szkoda tylko, że mam takiego chomika na połowie twarzy, że wstyd z domu wyjść. :Big Grin:
Współczuję może płukanie rumiankiem?

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
Witam w środę

U nas dzisiaj STUDNIÓWKA !! Teraz to już zleci

(Póki nie znam oficjalnego terminu odliczam normalnie do 10.07 )
No to teraz odliczanie! :impreza:

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
A mi wszystko jedno, mogą być i białe :brzyda l:
Cytat:
Napisane przez Stysia11 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a tak z innej beczki. Co możecie polecić na grypę żołądka? Bo mnie dopadła dzisiaj w nocy i leci ze mnie górą i dołem :/ Co można jeść, pić i jakie leki na to cholerstwo brać? :-/
Pić dużo i suchy chleb. Biedna

Cytat:
Dzien dobry

U nas tez leje, a w nocy wialo tak, ze myslalam, ze nam dach wyrwie. Kiedy ta paskudna pogoda sie skonczy... Moja mala tez od wczoraj szaleje, caly dzien i prawie cala noc sobie buszowala

Laski, mam pytanie tylko sie nie smiac jedziemy pod Lodz za pare dni na wody termalne, i nie wiem, czy zakladac jednoczesciowy czy dwuczesciowy kostium z jednej strony brzucha nie mam duzego jak na koncowke 6-tego miesiaca, ale jednak juz widac... Leciec kupowac jednoczesciowy czy sie nie przejmowac?
Dwu częściowy i chwalić się brzuszkiem nawet jeżeli go jeszcze nie prawie nie ma

Cytat:

Ja tez tak mam. Czasem jak sie budze, to czuje, ze szaleje, czyli pewnie przygotowania do nocnego wstawania a czy u Was dzieci tez sa aktywniejsze o mniej wiecej stalych porach?
Maksio już mniej więcej o stałych porach, koło 5-6, potem koło 10-11, następnie wieczorem od 18 do nawet 24. I tak już codziennie
Gazela TV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 13:06   #2737
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciezka_sytuacja Pokaż wiadomość
Ja chyba też pójdę skonsultować tak na wszelki wypadek, jak zobaczyłam wynik to się ucieszyłam że cukrzycy nie mam, a już nie pomyślałam, że to może być nie dobrze w drugą stronę
U mnie jeszcze ta morfologia nie za dobra i mocz tak samo, wszystko zaczyna się psuć, a w 1-szym trymestrze wszystkie wyniki były przecudne.

U mnie też wyniki sie popsuły, zwłaszca mocz. Ale gin i położna mówili że to normalne, zwłąszcza z tym moczem. Że mały cos tam uciska i niby to ma jakis zwiazek z tymi bakteriami. Ale nie skumałam o co dokładnie chodziło..
w każdym razie mam teraz często badanie moczu i mam jesć żurawine i połykać żuravit
Stary 2015-04-01, 13:08   #2738
Gazela TV
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Gazela TV

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość

Super zakupy !
Gazela TV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 13:11   #2739
Kropek22225
Raczkowanie

Cytat:
U mnie też wyniki sie popsuły, zwłaszca mocz. Ale gin i położna mówili że to normalne, zwłąszcza z tym moczem. Że mały cos tam uciska i niby to ma jakis zwiazek z tymi bakteriami. Ale nie skumałam o co dokładnie chodziło..
w każdym razie mam teraz często badanie moczu i mam jesć żurawine i połykać żuravit

No niestety u mnie też ten mocz daje w kość. Już kolejne opakowanie globulek poszło. Ale moja gin. też mówiła, że to normalne w ciąży.

Ale super te ciuszki zakupiłaś
Kropek22225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 13:17   #2740
Fischerka
Raczkowanie

[QUOTE=natetitka;50882232]Oj Fischerka, co Ty piszesz. Longery są zdrowe bo jest w nich KURCZAK! Moje ulubione jedzenie zachciankowe nie może być niezdrowe!

Uff, to dobrze Moje wyrzuty sumienia zniknęły

Dzisiaj w nocy, jak wstawałam do toalety, mój mąż się do mnie obraca i mówi: "Wiem, czemu musisz iść siku". No to się patrzę na niego, jak otępiała i mówię: " No ciekawe czemu bystrzaku?" A on do mnie, że niedawno położył rękę na moim brzuchu i Zosia go tak kopała, że aż ją zabrał, bo go zaczęła boleć i mówi: "Na pewno pęcherz też Ci cały obkopała" t o tak w kwestii nocnych imprez naszych dzieci

Kropka wszystkiego najlepszego dla córeczki! Mojej koleżanki z pracy córka też z Prima Aprilis
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 13:18   #2741
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Cytat:
i jeszcze

Fajne ciuszki
Zazdroszczę cierpliwości do szukania, bo zawsze jak ja pójdę do lumpka to sama ilość ludzi mnie zniechęca do szukania i bardzo szybko rezygnuję.
A co do badań jeszcze u gina nie byłam mam nadzieję, że tak samo powie że to normalne i żeby się nie martwić.
Stary 2015-04-01, 13:29   #2742
kindo7
Raczkowanie

A ja sie dzis ibudzilam z bolem zeber, albo pod zebrami. Chyba mi brzuch w nocy ucisnal...
No i hormony w ciazy to jakas masakra siedzialam sobie na kanapie z corka na kolanach. Machnela w tyl glowa i mnie walnela. Wlasnym zebem rozwalilam sobie warge i co...? Ja w ryk! Jak dziecko! Maz akurat wychodzil, to wrocil i przytulil
Ech... I ta pogoda jakas okropna!
kindo7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 14:19   #2743
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:

Laski, mam pytanie tylko sie nie smiac jedziemy pod Lodz za pare dni na wody termalne, i nie wiem, czy zakladac jednoczesciowy czy dwuczesciowy kostium z jednej strony brzucha nie mam duzego jak na koncowke 6-tego miesiaca, ale jednak juz widac... Leciec kupowac jednoczesciowy czy sie nie przejmowac?
Jeśli dobrze się czujesz we własnej skórze to załóż dwuczęściowy.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:

Piękne ciuszki.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 14:23   #2744
aknaa
Raczkowanie

Cytat:
Oj tak, Filip ma pewne stałe pory brykania
rano, o 6. Potem koło 9-10. W ciagu dnia to różnie, mam wrażenie, że zależy co zjem i potem o 22:30, z zegarkiem w ręku, codziennie zaczyna sie wieczorna impreza. Wtedy fika najbardziej intensywnie

Super ciuszki
Stary 2015-04-01, 14:27   #2745
Aviskowa
Zadomowienie

Byłam dzisiaj na spotkaniu z położną. Spotkanie wstępne . Przyniosła takie małe urządzenie i słuchałyśmy bicia serca Marysi i jakiś przepływów przez pępowinę. Na początku serduszko biło 140 uderzeń na min a potem się chyba "zorientowała" że naruszamy jej prywatność bo serduszko zaczęło bić 155 uderzeń na min.

Jeżeli chodzi o cukrzyce ciążową to już wiem, iż 9.04 na wizycie dostanę skierowanie do poradni diabetologicznej w Matce Polce i do końca ciąży będę się z nimi "bujać". Położna stwierdziła, że pewnie dostanę insulinę.
Wynik po 2 h mam 143, a norma wynosi (podobno jest nowa) 139.

Stary 2015-04-01, 14:33   #2746
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Widzę co gin to opinia

Ja po 2h miałam wynik 144 mg/dl (8.00 mmol/l), a wg nowych norm, które przy mnie sprawdzał gin prawidłowy wynik jest do 153 mg/dl (8.5 mmol/l) hmm
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

Edytowane przez fuertka88
Czas edycji: 2015-04-01 o 14:34
fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 14:34   #2747
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
zmotywował nas do tego spontaniczny zakup łóżeczka, bo była mega promocja i zamiast 350zł zapłaciliśmy 160zł za nowe!
Super Wam się udało!
Cytat:
Napisane przez Kropkaa Pokaż wiadomość
A dziś świętuję specjalny dzień 1 urodziny mojej córki Rok temu od 2 zaczęły mi skurcze a o 11.30 Lilianka była ze mną( raczej z mężem bo ja po narkozie to dochodziłam do siebie) Jak ten czas leci, nie dawno była taka malutka a teraz próbuje już stac samodzielnie.
sto latek dal małej
Cytat:
U nas dzisiaj STUDNIÓWKA !! Teraz to już zleci

(Póki nie znam oficjalnego terminu odliczam normalnie do 10.07 )
już 100
Z ciekawości ile wcześniej może być poród?
Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Jesli dobrze sie czujesz w dwu częściowym kostiumie to taki załóż i tyle
Popieram
Cytat:
Napisane przez aga00100 Pokaż wiadomość
Weszłam się pochwalić bo wczoraj po wizycie nie miałam czasu.Mały ma juz 700gram i wszystko ok
Super
Cytat:
Napisane przez ciezka_sytuacja Pokaż wiadomość
Witaj w klubie, mój mały też się pcha w 25 tc byłam u gina ważył 880g i do tego też już sobie fiknął główką w dół
Tak samo dostałam zalecenia aby leżeć
Dziewczyny czy to, że już fiknęły to powód do strachu?
U mnie fiknęła i lekarz powiedział, że tak powinno już zostać, wszystko jest ok, łożysko super i niema powodów do obaw
Cytat:
Napisane przez kindo7 Pokaż wiadomość
Ech... I ta pogoda jakas okropna!
Właśnnie u mnie śnieg pada
Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o cukrzyce ciążową to już wiem, iż 9.04 na wizycie dostanę skierowanie do poradni diabetologicznej w Matce Polce i do końca ciąży będę się z nimi "bujać". Położna stwierdziła, że pewnie dostanę insulinę.
Mam nadzieje, że szybko będziesz miała termin

Dzień dobry
Dawno się nie odzywałam....w skrócie co u mnie
Kupiliśmy łóżeczko, zestaw pościeli, rożek, okrycie kąpielowe i masę innych rzeczy ale zdjęć mi się nie chce robić - leń ze mnie wyszedł
Dziś jadę do SR na zajęcia praktyczne z kąpieli i przewijania -nie mogę się doczekać
Dostałam l4 od dzisiaj Lekarz zapytał czy chce bo sama bym zapomniała, że po to przyszłam Dziewczyny po jakim czasie dostałyście kasę z ZUS?
I teraz najważniejsze:
Mała fiknęła, łożysko super, waga 1kg (bez 4gram)

Ps.
Co do wózka - maxi cosi mura 4
Stary 2015-04-01, 14:54   #2748
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Super Wam się udało!

sto latek dal małej

już 100
Z ciekawości ile wcześniej może być poród?

Popieram

Super

U mnie fiknęła i lekarz powiedział, że tak powinno już zostać, wszystko jest ok, łożysko super i niema powodów do obaw

Właśnnie u mnie śnieg pada

Mam nadzieje, że szybko będziesz miała termin

Dzień dobry
Kupiliśmy łóżeczko, zestaw pościeli, rożek, okrycie kąpielowe i masę innych rzeczy ale zdjęć mi się nie chce robić - leń ze mnie wyszedł
Dziś jadę do SR na zajęcia praktyczne z kąpieli i przewijania -nie mogę się doczekać
Dostałam l4 od dzisiaj Lekarz zapytał czy chce bo sama bym zapomniała, że po to przyszłam Dziewczyny po jakim czasie dostałyście kasę z ZUS?
I teraz najważniejsze:

Ps.
co do ZUS ZUs ma 30dni na wyplate swiadczenia od daty dotarcia l4 do ZUS wiec jak pracodawca wysle szybko l4 to i kasa bedzie w miare ok. Pozniejsze swiadczenia juz szybciej wyplacaja ale przewaznie po skonczeniu danego zwolnienia.
Stary 2015-04-01, 15:00   #2749
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Pokaaaaa, 160 to mega okazja, ja chyba dokupię 140x70 białe dla małej, takie samo jak braciszek ma. Kosztuje ponad 500 ale z wyposażeniem a na to pierwsze nie mogę narzekać. Stwierdziłam, że dostawka/kołyska wyjdzie drugie tyle więc nie będę robiła dodatkowych wydatków a miejsca w sypialni będzie dość bo dwie noce małego tu mieliśmy
Pokaże już razem z urządzonym kącikiem dziś przyszło, jest świetne też właśnie 140/70 bo zamierzam na niego nałożyć przewijak, a przy okazji zmienia się w tapczanik dla starszego dziecka no i też białe, jak wszystkie meble w sypialni

A te Twoje z wyposażeniem to jakie? Tzn. o te wyposażenie mi chodzi. Materac w komplecie? Pościel? Bo u mnie teraz okazuje się że łóżeczko będzie najtańsze materac chcemy lateksowy a to ponad 2 stówy, a ochraniacz + prześcieradła 170zł no i nie liczę elementów dekoracyjnych czyli tiulu na pompony, ozdoby na ścianę, lampki itp to się nazbiera mega kwota tylko na jeden kąt w pokoju

Cytat:
Boskie
Ja tak właśnie ostatnio lumpka odwiedziłam i same koszulo-body były a sukienek jak na złość niewiele. Postanowiłam już takich zwykłych pajacyków czy bodziaków nie dokupować, bo moja mała nie da rady chyba ubrać tego co już ma ale jakąś elegancką sukienusię mogłabym dokupić, bo od sierpnia do grudnia u nas w rodzinie jest "sezon imprezowy" co chwile jakieś urodziny to trzeba małą pokazać
Ale te lumpy kuszą strasznie, ceny są powalające na kolana

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 15:01   #2750
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Widzę co gin to opinia

Ja po 2h miałam wynik 144 mg/dl (8.00 mmol/l), a wg nowych norm, które przy mnie sprawdzał gin prawidłowy wynik jest do 153 mg/dl (8.5 mmol/l) hmm
Wizytę mam 9.04, więc może jakimś cudem mój Gin też stwierdzi, że nie mam potrzeby jechać. Dzisiaj rozmawiałam z położną.

Stary 2015-04-01, 15:03   #2751
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
hipoglikemia zaczyna sie od50-55 na czczo i to nie jednorazowo, tylko trzeba by pobadać kilka razy z rzędu. Ja np dziś na glukometrze miałam 87 na czczo a w dzień badania krzywej miałam 60. To zależy od tego, co jadłaś poprzedniego wieczoru oraz o której. Jak się martwisz, to idź na samo oznaczenie glukozy na czczo - bez picia
No niby to 60 to tak jeszcze w granicy normy ale ja jem dosyć późno kolację i dosyć sporą no i słodkie też w ciągu dnia więc to i tak dziwny wynik .. chociaż zdarza się, ze nam się nie chce nic robić i nie gotujemy nic na wieczór .. nie pamiętam co i ile jadłam dzień przed badaniem ... ale o ile dobrze myślę to spaghetti bolognese ...

Cytat:
Napisane przez aknaa Pokaż wiadomość
Ja o tych samych porach się budzę. Mały jest wtedy bardzo aktywny i to chyba ta jego aktywność mnie budzi ogólnie widzę, że jest coraz silniejszy, kopniaki kazdego dnia są częstsze i mocniejsze. Jutro mamy USG 3d i juz się nie mogę doczekać
Mój nie zauważyłam, żeby buszował w nocy, czasem jak się budzę to czuję, ze nie śpi ale nie wariuje jakoś mocno. Mam nadzieję, że raczej jest śpiochem jak my

Cytat:
Chyba nie, mój był głową w dół już na połówkowym i tak jakoś mi się wydaje, że nie zmienia pozycji bo kopniaki czuję ciągle na górze brzucha a na dole tylko smyranie i to się nie zmienia chociaż ostatnio trochę jakby na dole ciśnie, nie wiem czy zmienił pozycję czy po prostu urósł
Stary 2015-04-01, 15:05   #2752
Stysia11
Raczkowanie

Dziewczyny byłam u lekarza (rodzinnego) i kazał brać nifuroktazyd na tą grypę żołądkowa. Powiedział żeby się nie martwić bo nie ma ona wpływu na maleństwo. Także pomimo że czuje się jakbym niezyla i bez przerwy latam do kibelka, to trochę mi ułożyło ;-)
Stysia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 15:07   #2753
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
I teraz najważniejsze:

Ps.
ooo no to też już dużo rzeczy macie a łóżeczko jakie, a ta pościel i rożek z all czy stacjonarnie? Opowiedz chociaż skoro nie robisz fot

Co do kasy, to ja cały czas dostaję normalnie od pracodawcy zależy czy zakład zatrudnia mniej czy więcej niż 20 osób. Jak mniej to płaci ZUS.

Będę Mamą
Stary 2015-04-01, 15:10   #2754
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
co do ZUS ZUs ma 30dni na wyplate swiadczenia od daty dotarcia l4 do ZUS wiec jak pracodawca wysle szybko l4 to i kasa bedzie w miare ok. Pozniejsze swiadczenia juz szybciej wyplacaja ale przewaznie po skonczeniu danego zwolnienia.
Jeśli mam zwolnienie do 29 kwietnia (później będziemy przedłużać) a zwolnienie dojdzie do nich na wtorek 7 kwietnia to 30 dni od poniedziałku czy dopiero 30 dni od skończenia okresu zwolnienia?
Sorki za pytanie ale aż byłabym w szoku gdyby za kwiecień zapłacili już początkiem maja (zbyt piękne się wydaje)
Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Chyba nie, mój był głową w dół już na połówkowym i tak jakoś mi się wydaje, że nie zmienia pozycji bo kopniaki czuję ciągle na górze brzucha a na dole tylko smyranie i to się nie zmienia chociaż ostatnio trochę jakby na dole ciśnie, nie wiem czy zmienił pozycję czy po prostu urósł
Oj tam dokładnie - na pewno urósł!
Mi właśnie lekarz powiedział, że już tak powinna zostać więc chyba jest ok

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
ooo no to też już dużo rzeczy macie a łóżeczko jakie, a ta pościel i rożek z all czy stacjonarnie? Opowiedz chociaż skoro nie robisz fot

Co do kasy, to ja cały czas dostaję normalnie od pracodawcy zależy czy zakład zatrudnia mniej czy więcej niż 20 osób. Jak mniej to płaci ZUS.
Zaraz pokażę część bo z all zamawiałam
Ja miałam składkę chorobową dobrowolnie opłacaną więc już od pierwszego miesiąca mi ZUS płaci
Stary 2015-04-01, 15:12   #2755
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny byłam u lekarza (rodzinnego) i kazał brać nifuroktazyd na tą grypę żołądkowa. Powiedział żeby się nie martwić bo nie ma ona wpływu na maleństwo. Także pomimo że czuje się jakbym niezyla i bez przerwy latam do kibelka, to trochę mi ułożyło ;-)
Nie przejmuj się, w koñcu przejdzie nie bierz za dużych dawek tego nifurka, pij czarną herbatę i spróbuj może coli? Najlepiej odgazowanej sposób fantastyczny, bardzo pomaga a nie musisz się chemią "lekową" faszerować tylko spożywczą

Będę Mamą
Stary 2015-04-01, 15:14   #2756
Stysia11
Raczkowanie

Cytat:
Nie przejmuj się, w koñcu przejdzie nie bierz za dużych dawek tego nifurka, pij czarną herbatę i spróbuj może coli? Najlepiej odgazowanej sposób fantastyczny, bardzo pomaga a nie musisz się chemią "lekową" faszerować tylko spożywczą
Podobno Coca cola i paluszki są dobre na biegunkę wypróbuję, bo muszę przecież coś zjeść oprócz sucharów ;-)
Stysia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 15:17   #2757
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry
Dużo kupiliście.

Stary 2015-04-01, 15:18   #2758
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Bo grypa żołądkowa nie szkodzi maleństwu tylko trzeba dużo pić by się nie odwodnić

Zakupy:
łóżeczko
http://allefree.pl/galeria/889920/1.html
rożek

okrycie kąpielowe

pościel

naklejka na ścianę - ogólnie motyw sówek chcieliśmy

Do tego zakupiłam gryzaczki, termoopakowanie na butelkę, 22 pieluchy tetrowe (białych+kolorowych), 5 flanelowych -kolorowych, aspiratorek frida, termometr do wanienki
Stary 2015-04-01, 15:22   #2759
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli mam zwolnienie do 29 kwietnia (później będziemy przedłużać) a zwolnienie dojdzie do nich na wtorek 7 kwietnia to 30 dni od poniedziałku czy dopiero 30 dni od skończenia okresu zwolnienia?
Sorki za pytanie ale aż byłabym w szoku gdyby za kwiecień zapłacili już początkiem maja (zbyt piękne się wydaje)

Oj tam dokładnie - na pewno urósł!
Mi właśnie lekarz powiedział, że już tak powinna zostać więc chyba jest ok

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Zaraz pokażę część bo z all zamawiałam
Ja miałam składkę chorobową dobrowolnie opłacaną więc już od pierwszego miesiąca mi ZUS płaci
od daty dotarcia l4 czyli tego 7 aczkolwiek wyplaca dopiero jak l4sie skonczy;D ja tak mam ze decyzje podjetli 23marca a zwolnienie mam do 12kwietnia wiec za marzec dzis przelew dostalam a za te dni do 12kwietnia dostane przelew 13kwietnia;D
Stary 2015-04-01, 15:29   #2760
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
od daty dotarcia l4 czyli tego 7 aczkolwiek wyplaca dopiero jak l4sie skonczy;D ja tak mam ze decyzje podjetli 23marca a zwolnienie mam do 12kwietnia wiec za marzec dzis przelew dostalam a za te dni do 12kwietnia dostane przelew 13kwietnia;D
Super! Dziękuje! Dobra wiadomość Myślałam, że 30 od skończenia czyli końcem maja dopiero

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości