![]() |
#991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
Witaj szperr
![]() Jestes juz 4. 'Angielka' tutaj ![]() A powiedz, czy mieszkacie razem? ![]() Moj Tz tez jest z tych przezywajacych historie i usprawiedliwiajacych anglikow jak tylko sie da. ![]() ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Zakorzenienie
|
hej ;aski..
mialysmy wizyte mojej rodziny!! (mama jest zakochana w synku siostra tez).. no i oczywiscie moj TZ dostal pelne blogoslawienstwo.. wczesniej sie nie spodziewalam ze tak dobrze ta wizyta wyjdzie. wczoraj w nocy poszla flaszka wiec TZ jest juz mojej mamy zienciuniem kochanym ![]() szperr witaj na watku ![]() jak to sie stalo ze tu trafilas?? hmm.. nie wiem ale wazne ze jest nas coraz wiecej ![]() ![]() ![]() ps. acha juz widze. tez bedziesz miala maluszka ![]() ![]() ![]() ![]()
#993 |
Zakorzenienie
|
To niezle, kropka
![]() Ja sie wkupuje w tesciow ![]() Nawet 'tesciu' mi cukierki kupil, co jest juz oznakiem wielkiej sympatii, bo nikomu cukierkow nie kupuje ani nie daje, bo sam jest wielkim lasuchem ![]() Bylismy dzisiaj w indyjskiej restauracji z rodzicami Tz, jego bratem i narzeczona. My normalni siedzimy, gadamy, oni zaczeli sie calowac, no dziwna sytuacja ![]() I gebe mi wypalilo ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Zakorzenienie
|
wenedko kto sie zaczal calowac?? rodzice czy brat z narzeczona??
![]() ja u tescia sie wkupilam: a) synem b) gotowaniem jeszcze mi zostala tesciowa no i jeden z braci TZ..
#995 |
Zakorzenienie
|
Rzecz jasna, ze brat z dziewczyna
![]() Tesciu nie jest sklonny do okazywania uczuc publicznie. A tam, do braci to nie trzeba chyba az tak bardzo sie wkupywac ![]() A tesciowa, moze byc trudnym orzechem do zgryznienia. Mi na szczescie zapowiada sie cudna tesciowa ![]() ![]() Wczoraj bylismy w Walii, w Bangor. Miala byc to turystyczna miejscowosc, a okazala sie byc niezbyt interesujaca. Ale widzialam Snowdonie ![]() Tyle, ze ojceic Tz wlaczyl pilkarska stacje radiowa na caly regulator w samochodzie i myslalam, ze sfiksuje, czy cos ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wenedtko, tak, od 2 lat mieszkamy razem, a za 2 miesiace bedziemy rodzicami malej Hannah/Hanki ![]() Widzialam pytanie na forum ciazowek, czy Kropka urodzila. Poniewaz zaznaczylas, z jakiego watku jestes, nie moglam sie powstrzymac i zajrzalam tutaj do Was.. kilka dni na raty czytalam caly Wasz watek.. Musze przyznac, ze gdybym zobaczyla kiedys to pytanie Malaii o zwiazek z obcokrajowcem, to pewnie bym jej odradzala.. zwlaszcza zwiazek z "hiszpanskim podrywaczem" ![]() Jakos nie musialam sie za bardzo starac, wkupiac w laski rodziny TZta. TZ twierdzi, ze jego ojciec nigdy nie traktowal tak przyjaznie zadnej z moich poprzedniczek. Generalnie, jego rodzice sa niesamowicie otwarci, pomocni i zyczliwi. A co najbardziej doceniam, to szanujac sobie wlasna prywatnosc, szanuja tez prywatnosc innych (w tym nasza)! Nie wytrzymalabym z tesciowa wpadajaca na codzienne herbatki bez zapowiedzenia ![]()
#997 |
Zakorzenienie
|
Jejku mamy juz zapowiedziana wizyte tescia na wrzesien.. ja mniej wiecej w tym terminie planuje robic jakies chrzciny tylko nie wiem jak to bedzie.. czy ksiadz zechce ochrzcic naszego belzebuba malego bo duzego to ja sobie juz powoli odpuszczam choc strasznie bym chciala miec slub w kosciele..
szperrr my tez jestesmy juz troszke ponad 2 lata razem ![]() w ktorej czesci Aglii znalazlas swojego TZ (albo on Ciebie ![]()
![]() |
#998 |
Zakorzenienie
|
Szperr, podlaczam sie do pytania Kropki :d Wscibuchy przebrzydle z nas
![]() no i zycze powodzenia z dzidzia, zeby zdrowa byla, o! ![]() Ja niedlugo wracam do domu. Z jednej strony miesiac mnie nie bylo, ale w sumie to nie chce mi sie wracac. Znow szkola, matura, nie wiem gdzie ja czas znajde na przyjazdy i wyjazdy ![]() Kropka, belzebubka Twojego ksiadz powinien Ci ochrzcic, w koncu w obecnej sytuacji slubu w kosciele wziac nie mozecie
|
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Rozeznanie
|
Hahaha... Przepraszam, wiem, że to się akurat nie bardzo ma do samych związków, ale przeżyłam dziś rano sytuację jak z filmu "Moje wielkie greckie wesele". Ale od początku:
Miałam pewien związany z pracą wyjazd i nie chciałam go odwoływać w całości, mimo nogi w gipsie. W związku z tym wymyśliśmy, że TŻ i jego brat pojadą ze mną mi pomagać, a zatrzymamy się u mojej mamy. A, że w tym samym czasie przebywała tam moja siostra z dziećmi, zrobił się mały zjazd rodzinny. Pierwszego dnia moja mama zaserwowała nam na śniadanko zupę. TŻ coś narzekał, że on zupo mlecznych to juz od ładnych kilkudziesięciu lat nie jada. Przestał, jak zobaczył, że w zupie oprócz ryżu pływają kawałki wieprzowiny. Ale zjadł. następnego dnia mama przygotowała jedna z moich ulubionych sniadaniowych potraw , czyli ryż z kurczakiem curry. Pyszny... Chociaz patrzenie na miny naszych panów nieco odbierało apetyt. Następnego dnia na śniadanko były kluski z warzywami. Z tym, że panowie zaspali. uprosilam więc mamę, żeby dzisiejsze, pożegnalne śniadanko było niegotowane. Zupełnie. Żeby też mogli je zjeść z przyjemnością. Niegotowane rzeczywiście było. Rano obudził mnie okrzyk : "Sushi juz jest"! |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Zakorzenienie
|
No to panowie wybrzydzaja
![]() Tesciu mi czekolade przyniosl, nie moge w to uwierzyc ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Zakorzenienie
|
![]() Dziewczyny, a jak to jest z kuchnia u Was? Mieszanka polsko-nie-polska, czy moze Wasi faceci przerzucili sie na bigos itp? ![]() Pytam, poniewaz u nas to sie nagle zaczelo zmieniac. Ostatnio zyc nie moge bez angielskiego bekonu z brazowym sosem ![]() Kropka, Wenedtka, moj TZ jest z Kent, i tu mieszkamy. W zasadzie tylko pol godzinki pociagiem do glownych dworcow Londynu, ale jednak zupelnie nie Londyn.. i cale szczescie (wiem wiem, zmeczyc sie Londynem to jak zmeczyc sie zyciem.. czy cos w tym stylu ![]() Razem jestesmy juz tak.. ponad 3 lata, ale przez rok mieszkalam w Bedfordshire, w kampusie i widywalismy sie raz na miesiac. Razem zamieszkalismy jakies.. 3 godziny po obronie pracy ![]() A skad konkretnie sa Wasze polowki?
![]() |
#1002 |
Zakorzenienie
|
Szperr, moj Tz jest z Sheffield(south yorkshire), czyli Anglik jak sie patrzy
![]() Co do kuchni angielskiej, to nieszczegolnie ja ubostwiam. Jak tu jestem, to kupuje polski chleb i maslo, a reszta ujdzie. Ja jeszcze nie moge sie pochwalic takim dlugim stazem, bo razem bedziemy jakies 1,5 roku. No i Tz oszczedza na pierscionek ![]() I w gole nie wiem kiedy nastepnym razem sie zobaczymy, bo zaczynaja mu sie zajecia na uniwerku, nie ma jeszcze grafiku, dostanie go 25 wrzesnia. Boje sie, ze na zarezerwowanie czegos na pazdziernik bedzie za pozno ![]() No i nie ide na studniowke. On nie przyjedzie, a innym kumplom nie bede robila bardzo kostownego prezentu (200zl za osobe) Rodzice powiedzieli, ze nie maja tyle pieniedzy, by dac mi i na studniowke i na wyjazdy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Zakorzenienie
|
hej..
musze wam powiedziec ze moj TZ uwielbia bigos.. pierwszy raz ugotowalam mu bigos totalnie zalana w szkocji u jego brata. wyszedl najlepszy jaki kiedykolwiek zrobilam a oni sie zakochali ![]() poza tym TZ lubi wszystko co ja ugotuje wiec mi nie wybrzydza.. (?Teje twoja mama jest swietna ![]() ![]() wczoraj kupilam TZ prezent na urodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ps wkleje wam wieczorem zdjecie mojego pierscionka zareczynowego.. nosze go juz 11 miesiecy ![]()
#1004 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
....ech ale ja bym te wszystkie potrawy ze smakiem zjadla ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Przyczajenie
|
Chłopak obcokrajowiec
witam wszystkich gorąco!
chciałabym zapytać czy któraś z forumowiczek jest w podobnej sytuacji jak ja i posiada chłopaka z innego kraju... powiem szczerze, że pomimo zakochania i tego, że jest cudownie jest naprawdę wiele barier.... chciałabym wiedzieć jak sobie z nimi radzicie nie chodzi mi tylko o język, bo to da się jakoś ominąć, tym bardziej, że teraz większość z nas zna angielski, ale o odległości, zwyczaje itp. mój chłopak jest Włochem, to tym bardzie ciężka sprawa.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopak obcokrajowiec
inna mentalnośc to chyba największa bariera...widuję takie pary, bardzo zakochane i znam kilka żyjących -dzieścia lat ze sobą, jestem zdania że miłość nie wybiera i poszłabym za głosem serca..moja koleżanka jest z Włocham 10 lat starszym i zonatym, jest z nim 2 lata i bardzo się kochają..choć on 1 na rok odwiedza żonę
|
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Zakorzenienie
|
Jest już wątek na ten temat na plotkowym
![]() ![]() ![]() ![]()
#1008 |
Przyczajenie
|
oj nie zauważyłam tamtego tematu :P przepraszam za zamieszanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Zakorzenienie
|
zapraszam do udzielania sie w tym tajemniczym watku ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...148129&page=34
|
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj bylismy w Castleton i slicznie tam jest :d
Normalnie moglabym zamieszkac ![]() I nie chce mi sie wracac. Tz nie wiem keidy bedzie mogl przyjechac, wiec przed jakis miesiac bede zyla w niepwenosci czy przyjedzie czy ja bede musiala jechac ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja łączę ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |
Raczkowanie
|
dziekujemy Moderatorom, za sprowadzenie nowej zmieszanej
![]() ![]() Cytat:
Znam wiele zwiazkow mieszanych i to nie tylko europejskich mixow ![]() ![]() ![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1014 |
Zakorzenienie
|
ech ale tak sobie pomyslalam i mi sie tak troche smutno zrobilo, ze TZ nigdy nie zrozumie do konca naszego Misia.. nawet jesli zrozumie juz slowa to trudno bedzie sobie wyobrazic tamte realia..
#1015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie realia? niezbyt rozumiem ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Raczkowanie
|
Kropka, dokladnie! Takiego humoru, nie da sie przetlumaczyc
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko, no fakt Mis, ale wstyd ![]() Moj uwaza, ze my nie mamy dobrego poczucia humoru, a ja juz nawet nie probuje go z bledu wyprowadzac. Ale on mnie namawia za to do ogladania angielskich komedii, ktore czasem mnie irytuja.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | |
Raczkowanie
|
hihi ale wiesz, ja w pierwszym momencie tez nie skumalam, tym bardziej patrzac na avatar kropki :P
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Zakorzenienie
|
ale ja lubie angielski humor.. smieszy mnie
![]() sama mam dosc angielskie poczucie humoru wiec mi to nie przeszkadza.. a TZ nie rozumie.. dla niego jest niepojete ze nie mozesz czegos kupic w sklepie jesli masz pieniadze bo to jest na kartki.. nie masz przydzialu to nie kupisz.. jak dobrze ze ja tamtycz czasow prawie nie pamietam ![]()
#1020 |
Zakorzenienie
|
przepraszam ze post pod postem
![]() wlasnie pieczemy z Adriankiem biszkopta na tort ![]() jutro urodziny TZ.. ale jestem podekscytowana ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.