|
|
#2761 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)
Cytat:
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Wszędzie misie, pieski to chcieliśmy coś dla odmiany
![]() Dziękuje
|
#2764 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo najpierw zagrożenie przedwczesnym porodem, a teraz jeszcze obrócenie główką w dół. Mam wrażenie, że małemu się zaczyna coś naprawdę spieszyć. Całe szczęście szyjka długa i zamknięta i w niej cała nadzieja. A co do zakupów widzę, że szalejecie na całego. Ja nie kupiłam jeszcze nic wcześniej miałam postanowione, że chcę zacząć kompletować w 7 msc i tego się trzymam. Ale już niedługo ![]()
|
|
|
|
|
#2765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niby wiedziałam o tym, że wcześniaki się zdarzają, ale nigdy siebie w tej kwestii nie brałam pod uwagę, a przecież tego nie da się przewidzieć No i ta sytuacja znajomej mnie do tego zmotywowała, bo jak widzę co kupuje jej mąż podczas gdy ona siedzi w szpitalu z maluchem, to... wolę kupić to wcześniej sama
|
|
|
|
|
#2766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a moja mama urodziła w 7msc więc jakoś wole się zaopatrzeć wcześniej ![]() Swoją drogą ostatnio strasznie często mam skurcze przepowiadające i tak jakoś mi w głowie siedzi, że wcześniak może być ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
Mój tata dzownił do mnie z francji, że kupił śpiochy. Rozmawiam z tz (spisywałam listę ciuchów co mam) i mówię, że ciekawe czy śpiochy czy pajace kupił. Przyjechał dziś a tam body Niestety nie tanie a rozmiar 50/56
|
|
#2767 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak mu pokazałam ubranka 56-62 to stwierdził, że sobie z niego jaja robię ii są to ubranka dla lalek ![]() Także częściowo muszę sama ubrać synka, do reszty rzeczy to już może dopuszczę Tż-ta :P:
|
|
|
#2768 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ponoć on jak powiedział, że wcześniak, to wrócił do domu z 35 sztukami (!!!) body na rozmiar 50 bo TE PANIE NA PEWNO WIEDZĄ LEPIEJ SKORO SIEDZĄ W TEMACIE a ten rozmiar im pewnie nie schodzi tak dobrze, to złapały jelenia Na pewno nie wszędzie takie kity wciskają, on niestety zupełnie też nieporadny (w sumie się nie dziwię) też nie odróżnia części niemowlęcej garderoby, to uwierzył im Tylko kurcze jemu również więcej stanowczości by się przydało, w końcu to facet---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
Ahhhh Ci faceci
|
||
|
|
|
#2769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale tu akurat wiem, że sam kupił bo on po francusku się nie dogada bo w pl firmie tam pracuje No ale mimo wszystko...faceci:brzydal :
|
|
#2770 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2772 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do mężczyzn macie 100% racji |
|
|
|
|
#2774 |
|
Zadomowienie
|
To ja muszę pochwalić mojego Męża,bo przed porodem Hani zrobiłam Mu przeszkolenie co jest czym i jak dowoził mi do szpitala ubranka to nic nie pomylił,a jak kazała kupić bodziaki to kupił bodziaki a jak pajaca,to pajaca. No i zawsze taka ilość, o która prosiłam. A jak miał jakieś watpliwości co do koloru to,dzwonił. I nawet dość szybko obczaił rozmiarówkę dziecięca. Zreszta szczerze mówiac,to zupełnie bym soobie bez Niego nie poradziła-pomagał ile mógł... był przy nas caly czas...
|
|
|
|
#2775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Męża za chęć nauki. Super, że Wam pomagał.
|
|
#2776 |
|
Zadomowienie
|
Szczerze mówiac licze na to,że się nie wypalił i w lipcu też będzie pomagał. Już teraz wiem,że będzie miał urlop cały lipiec i sierpień... więc w najgorszym razie pierwszy miesiac będe miała lżejszy... a jak urodzę wcześniej,to moze i więcej niż miesiac
|
|
|
|
#2777 |
|
Raczkowanie
|
Sikorka0204 śliczne to łóżeczko
![]() Ja na strychu mam dwa zwykle sosnowe (jeszcze po mnie, ale w międzyczasie służyło innym dzieciom), muszę sprawdzić jego stan, przy okazji mam pytanie czy ktoś z Was przemalowywał sosnowe łózeczko na biały kolor? |
|
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to samo wczoraj usłyszałam jak przyniosłam te ciuszki z lumpa to nic, że ubranka są w różnym rozmiarze i tak naprawdę na start wciaż mam ich za mało
|
|
|
#2779 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj jestem po wizycie w poradni diabetologicznej dla kobiet w ciąży. Zrobili mi usg i wywiad. I dostałam dużo zaleceń. Muszę badać cukier 4 razy dziennie. W aptece dostałam już glukometr. Za dwa tygodnie kolejna wizyta i ustalenie częstotliwości wizyt. Do tego badanie ruchów dziecka od 29 tygodnia (ma być minimum 10 ruchów w ciągu 3 godzin), a od 30 tygodnia regularne badania KTG. Poza tym zostałam przeszkolona z diety cukrzycowej i jej mam się trzymać.
Trochę mnie przeraża ta dodatkowa ilość rzeczy do pilnowania: dieta,mierzenie cukru, dodatkowe wizyty u lekarza. Ale jak cukier będzie pod kontrolą, to dziecku nic nie będzie.
|
#2780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żebyś sobie poradziła Ja niestety śpię znów cały dzień. Boli jak cholerka. Więc tak tylko zaglądam i idę dalej leżeć. Na nic nie mam ochoty... chcę żeby już przeszło.....
|
|
|
|
|
#2781 |
|
Rozeznanie
|
Boże ja uduszę i zabiję mojego wstrętnego Małża!!!!
![]() Wysłałam go po wyniki glukozy i dzwonię do GADA jakie wyszły a on mi na to, że na czczo mam ok ale po 1h i 2h powyżej normy i dokładnie podaje wartości No myślałam, że mu ostatnie pożegnanie muszę uczynić, co za kolo w ogóle, żeby sobie z wyników żartować BŁAZEN JEDEN ![]() Na szczęście glukoza wzorowa ![]() A zaraz idę po lody
Edytowane przez PalinKa_88 Czas edycji: 2015-04-01 o 19:36 |
|
|
|
#2782 |
|
Zadomowienie
|
Hehe... tak was czytam i stwierdzam,że mój Maż to anioł... ale też wiem z czego to wynika,zwyczajnie nie lubi jak Mu suszę głowę jak się nie mam w co ubrać,albo jak nie mam w co ubrać Hani. I sam mnie na zakupy wysyła... no i kiedyś mi powiedział,że wierzy w mój zdrowy rozsadek i mam tak kupować,żeby nie brakło na inne rzeczy.
|
|
|
|
#2783 |
|
Zadomowienie
|
Ja przed chwila przepytałam męża na okoliczność rodzajów ubranek niemowlęcych i wie co to jest body, śpiochy i pajacyk. Ale nie wiedział, co to półśpiochy i rampers.
|
|
|
|
#2784 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale cosik dziś zakupiłam, powklejam w klubieCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wszystko zgodnie z instrukcją i w dobrych rozmiarach. Potem przewijanie, kąpanie wszystko przy małym zrobił i nawet na kupę się nie krzywi a ja tak (a mamy wielorazówki). Także ten, no szczęściara ze mnie ![]() Cytat:
taka kolorowa z nas rodzina. Użyliśmy farby akrylowej ze śnieżki, szybko wysycha i dobrze pokrywa. Ostatnio sosnowe łóżko na biało tż malował i kupiliśmy nieświadomie paskudną jakąś farbę olejno-ftalową. Okropieństwo i efekt szkaradny. Musimy jeszcze raz malować. Cytat:
Cytat:
biedulka, będzie pewnie ciężko się przestawić![]() ale może odkryjesz nowe przepisy, widziałam w necie, że jest dużo blogów z przepisami dla ciężarnych cukrzycowych mamuś - poszperajNo i tak dzień zleciał. Dziś byłam na mojej zwykłej wizytce. Co tam nic tam ciekawego - dalej panienka. Widziałam się z córcią w piątek na 3d to tak na spokojnie przebiegała bez nerwów wizyta. Szyja króciutka, no wiadomo, że się nie wydłuży. Ale lekarka stwierdziła, że pessara jeszcze nie potrzebuję. Nooo i tak nic nie mówiła o oszczędzaniu się albo przytulankach więc wnoszę, że bez zastrzeżeń. ;P Byłam też jak wyżej napomknęłam na zakupkach. Obstrzelam foty i się pochwalę w klubie
|
|
#2785 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Cię nastraszył wstręciuch jeden! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() http://www.popularnie.pl/wczesniak-amillia/
|
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mniej więcej kojarzę ale .. np rozróżnić półśpiochy, śpiochy i pajace hmm ..
|
|
#2787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
Po wizycie u gin, chciała mnie położyć w szpitalu ale nie mam z kim Krzysia zostawić więc szpital nie wchodzi w rachubę.
Glukoza mi dziwnie wyszła- pierwszy wynik na czczo 5,66 (norma do 5,5, ale podobno już jeden nieprawidłowy wynik wskazuje na cukrzyce ciążowa) , drugi i trzeci wynik po glukozie w normie. Ostatecznie dała skierowanie do poradni diabetologicznej i oczywiście kontrola glukometrem i dieta. Pół dnia spędziłam na dzwonieniu po rejestracjach- terminy są tragicznie odległe mimo że w ciąży i na skierowaniu podbite jako PILNE. Najszybszy termin jaki wywalczyłam to 30 kwiecień na NFZ, prywatnie nie wiele wcześniej bo 15.04. Koszt wizyty prywatnej 90 zł.
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2015-04-01 o 21:09 |
|
|
|
#2789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
polecam stronę dla kobiet w ciąży z problemem cukrzycy:
http://slodkiemamy.edu.pl/
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

Sówki mnie szczególnie zachwycają

No i ta sytuacja znajomej mnie do tego zmotywowała, bo jak widzę co kupuje jej mąż podczas gdy ona siedzi w szpitalu z maluchem, to... wolę kupić to wcześniej sama

bo TE PANIE NA PEWNO WIEDZĄ LEPIEJ SKORO SIEDZĄ W TEMACIE
Ahhhh Ci faceci
No ale mimo wszystko...faceci:brzydal :

chcę żeby już przeszło.....

biedulka, będzie pewnie ciężko się przestawić
ale może odkryjesz nowe przepisy, widziałam w necie, że jest dużo blogów z przepisami dla ciężarnych cukrzycowych mamuś - poszperaj