Czekające na oświadczyny i te, które się już doczekały :) cz. VII - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-01, 14:54   #2791
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Dot.: Czekające na oświadczyny i te, które się już doczekały :) cz. VII

To z wątrobą/prostatą/nerką mi się podoba, bo niezły wkręt
Ustawianie statusów związków/oświadczyn/rozstań itd jest stare jak świat wiec mnie już nudzą takie akcje.
Jest 15 i chyba jeszcze nikt mnie nie wkręcił- dobrze jest, aczkolwiek obawiam się że TŻ mi coś wywinie jak wrócę do domu
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 14:59   #2792
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Nea, co to za status na fejsie!?
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 15:00   #2793
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usunięte

A ja właśnie widziałam, że koleżance na tablicę znajoma wstawiła zdjęcie skasowanego samochodu, że niby miała wypadek No aż żal patrzeć
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 15:20   #2794
kalinolistek
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny, mam dzisiaj paskudny dzień... Dzwoniła moja przełożona, ogólnie dostałam niezły ochrzan i chyba pożegnam się z tą pracą. Tak się zdenerwowałam, że aż się poryczałam z tego wszystkiego. Ogólnie to zarzuciła mi popełnianie wielu błędów, że nic nie umiem, że nic nie zapamiętałam ze szkolenia. Kurde, oczywiście, że mogłam zrobić błędy, szczególnie na początku gdy jeszcze wszystko wolno mi szło ale starałam się, szperałam w danych itd. Odpowiedziałam, że jest mi wstyd ale nie robiłam niczego nieuczciwie, a błędy wynikają z mojej niewiedzy. Zaśmiała się w telefon, mam do niej przyjść i podjąć decyzję, bo ona sama nie wie czy powinnam dostać wypłatę.

Czuję się zażenowana i zawstydzona do granic możliwości.
Wiecie, teraz mam podcięte skrzydła i obecnie mam się za totalną ciamajdę. A było tak fajnie...

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 15:22   #2795
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalinolistek Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny, mam dzisiaj paskudny dzień... Dzwoniła moja przełożona, ogólnie dostałam niezły ochrzan i chyba pożegnam się z tą pracą. Tak się zdenerwowałam, że aż się poryczałam z tego wszystkiego. Ogólnie to zarzuciła mi popełnianie wielu błędów, że nic nie umiem, że nic nie zapamiętałam ze szkolenia. Kurde, oczywiście, że mogłam zrobić błędy, szczególnie na początku gdy jeszcze wszystko wolno mi szło ale starałam się, szperałam w danych itd. Odpowiedziałam, że jest mi wstyd ale nie robiłam niczego nieuczciwie, a błędy wynikają z mojej niewiedzy. Zaśmiała się w telefon, mam do niej przyjść i podjąć decyzję, bo ona sama nie wie czy powinnam dostać wypłatę.

Wiecie, teraz mam podcięte skrzydła i obecnie mam się za totalną ciamajdę. A było tak fajnie...
Nie wierzę...
Co za paskudna baba. Przecież oczywiste jest, że nowy pracownik musi się wdrożyć i że na początku będzie popełniał błędy. I co to za tekst w ogóle, że się zastanawia czy dać Ci wypłatę?
Stary 2015-04-01, 15:27   #2796
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolor Bzu Pokaż wiadomość
Nie wierzę...
Co za paskudna baba. Przecież oczywiste jest, że nowy pracownik musi się wdrożyć i że na początku będzie popełniał błędy. I co to za tekst w ogóle, że się zastanawia czy dać Ci wypłatę?
Wypłata zależy od ilości błędów. Z tego co mówiła, to ponad 50% mojej pracy jest nimi zasypana.
Tak szyderczo ze mną rozmawiała, że w sumie to wcale nie mam ochoty do niej iść, ani tam pracować.
Jest mi bardzo przykro.

Stary 2015-04-01, 15:31   #2797
Konto usunięte

Cytat:
Wypłata zależy od ilości błędów. Z tego co mówiła, to ponad 50% mojej pracy jest nimi zasypana.
Tak szyderczo ze mną rozmawiała, że w sumie to wcale nie mam ochoty do niej iść, ani tam pracować.
Jest mi bardzo przykro.
Ale jakich błędów?
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 15:33   #2798
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
Jest mi bardzo przykro.
Ale cała wypłata, czy masz jakaś gwarantowaną podstawę a do tego część zmienną zależną od wyników?
Tak czy siak za to nienawidzę polskiego rynku pracy- pracodawcy często wymagają super przeszkolonych od razu pracujących bezbłędnie osób, które najchętniej pracowałaby na zlecenie, za niską pensję, nie brały wolnego i nie szły na chorobowe...
Nie daj się stresowi przede wszystkim, nie daj się stłamsić ani zastraszyć. Idź do niej z podniesioną głową i utarguj jak najwięcej dla siebie.
Stary 2015-04-01, 15:37   #2799
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Jaka niska pensje?

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 15:37   #2800
klatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolor Bzu Pokaż wiadomość
Nie daj się stresowi przede wszystkim, nie daj się stłamsić ani zastraszyć. Idź do niej z podniesioną głową i utarguj jak najwięcej dla siebie.
Madre slowa. Nie daj sie jej! Trzymam kciuki.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

klatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 15:49   #2801
kalinolistek
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia.

Ogólnie praca polega na wpisywaniu danych z ankiet do systemu. Trzeba szukać w REGONIE potwierdzenia tych informacji i tego czym się dana firma zajmuje. Błędem jest np. zdublowanie danej firmy (system jest trochę ułomny, bo nie zawsze wyszuka), zbyt mało klasyfikatorów o działalności firmy, literówka (to wykluczam na 100%, starałam się jak diabli) i różne inne.

Babka sadziła się o te zdublowane firmy, co jest dla mnie niepojęte, bo traciłam mnóstwo czasu na szukanie ich w systemie i absolutnie nic mi nie wyskakiwało. Mimo tego, że mam czyste sumienie, starałam się i bardzo cieszyłam się z tej pracy, to jest mi teraz wstyd, bo... Jak ja mam się obronić?
Zepsuła mi humor, nie dość, że ja każdą krytykę tak biorę do siebie, to teraz czuję się jak kupa nieszczęścia.

Stary 2015-04-01, 15:55   #2802
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia.

Ogólnie praca polega na wpisywaniu danych z ankiet do systemu. Trzeba szukać w REGONIE potwierdzenia tych informacji i tego czym się dana firma zajmuje. Błędem jest np. zdublowanie danej firmy (system jest trochę ułomny, bo nie zawsze wyszuka), zbyt mało klasyfikatorów o działalności firmy, literówka (to wykluczam na 100%, starałam się jak diabli) i różne inne.

Babka sadziła się o te zdublowane firmy, co jest dla mnie niepojęte, bo traciłam mnóstwo czasu na szukanie ich w systemie i absolutnie nic mi nie wyskakiwało. Mimo tego, że mam czyste sumienie, starałam się i bardzo cieszyłam się z tej pracy, to jest mi teraz wstyd, bo... Jak ja mam się obronić?
Zepsuła mi humor, nie dość, że ja każdą krytykę tak biorę do siebie, to teraz czuję się jak kupa nieszczęścia.
Ja bym powiedziała, że to wina systemu, który jest strasznie debilny. Więc poradź jej kupienie nowego systemu. Ja bym się upierała przy tej kasie, bo ewidentnie szukaj jelenia
Stary 2015-04-01, 16:05   #2803
aniaaxd2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
Ja dziś jeszcze nie wkrecilam TŻ. Po jazdzie wkrece mu że Lkę popsulam

Ja dzisiaj chciałam mojego Tz wkręcić ze instruktor powiedział ze nigdy nie zdam prawa jazdy bo sie do tego nie nadaje

Wysłane z aplikacji , za błędy przepraszam
nie umiem odejść, nie wiem jak ...

http://www.pmiska.pl/ -----> klikam codziennie , ty tez mozesz
aniaaxd2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 16:21   #2804
Listopadowaa
Zakorzenienie

Hey, dawno mnie nie było.

kalinolistek
masz prawo popełnić błędy jako nowy pracownik. Nie przejmuje się. Wielu osobom, raczej większości zdarza się robić błedy szczególnie gdy robi się coś nowego, pierwszy raz. Ja nie rozumiem takich pracodawców, którzy wyrzucają od razu z pracy za pomyłki. Wiadomo, że jestesmy tylko ludźmi i mamy prawo zrobić błąd. Nikt nie jest nieomylny...
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 16:57   #2805
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Hey, dawno mnie nie było.

kalinolistek
masz prawo popełnić błędy jako nowy pracownik. Nie przejmuje się. Wielu osobom, raczej większości zdarza się robić błedy szczególnie gdy robi się coś nowego, pierwszy raz. Ja nie rozumiem takich pracodawców, którzy wyrzucają od razu z pracy za pomyłki. Wiadomo, że jestesmy tylko ludźmi i mamy prawo zrobić błąd. Nikt nie jest nieomylny...
Racja, jednak zrobiło mi się baaardzo przykro. Mam czyste sumienie, bo nie jestem z typu cwaniaków próbujących sobie ugrać coś na boku.

Byłam u dermatologa. Przemiła pani doktor, poprawiła mi humor.

Stary 2015-04-01, 17:02   #2806
Filusia88
Zadomowienie

Zaraz ten wiatr urwie mi łeb
Nie wzięłam czapki z domu i juz czuje ze mam zawiane uszy
Miałam zato parasolke... Miałam bo wiatr mi ja polamalam i jeszcze dodatkowo sie nia skaleczylam
Mój TŻ ma dzis urodziny i idziemy na piwo ze znajomymi ze studiów a jutro robimy powtórkę z innymi z pracy i LO
Stary 2015-04-01, 17:04   #2807
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Racja, jednak zrobiło mi się baaardzo przykro. Mam czyste sumienie, bo nie jestem z typu cwaniaków próbujących sobie ugrać coś na boku.

Byłam u dermatologa. Przemiła pani doktor, poprawiła mi humor.
Ja dzisiaj podobnie, bo się przełożona na mnie uwzieła w pracy. Co nie zrobię i powiem to z mordą do mnie. Ewidentnie ma zły humor i odgrywa się na mnie. A ja sobie nic a nic nie mam do zarzucenie. Wręcz przeciwnie, jak coś w pracy trzeba zrobić to ja to robię, reszta się obija. I się wkurzam bo nic nie zrobiłam zeby tak mnie traktować. Ja zacznę olewać moją prace i skupię się tylko na tym co robię w tej chwili... bo po co mam się angażować i starać skoro wiecznie problem ? Także najważniejsze to mieć czyste sumienie, ale rozumiem, ze zostaje złość i zażenowanie. Nie warto się dobijać przez głupich ludzi.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 17:13   #2808
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj podobnie, bo się przełożona na mnie uwzieła w pracy. Co nie zrobię i powiem to z mordą do mnie. Ewidentnie ma zły humor i odgrywa się na mnie. A ja sobie nic a nic nie mam do zarzucenie. Wręcz przeciwnie, jak coś w pracy trzeba zrobić to ja to robię, reszta się obija. I się wkurzam bo nic nie zrobiłam zeby tak mnie traktować. Ja zacznę olewać moją prace i skupię się tylko na tym co robię w tej chwili... bo po co mam się angażować i starać skoro wiecznie problem ? Także najważniejsze to mieć czyste sumienie, ale rozumiem, ze zostaje złość i zażenowanie. Nie warto się dobijać przez głupich ludzi.
To prawda. Ale nie lubię tego uczucia wstydu, które właśnie mi towarzyszy, bo... Jak mam się bronić?
Życie jest pełne niespodzianek.

Wyżaliłam się mamie, popłakałam do słuchawki. Nie wiem jak ona to robi ale zawsze po rozmowie z nią czuję się dużo lepiej.

Stary 2015-04-01, 17:21   #2809
201608212239
Konto usunięte

Kalinolistek, współczuję sytuacji. Tylko nie daj sobie ukraść wypłaty, bo ta baba wydaje się być zwykłą naciągaczką, która żeruje na naiwności młodych ludzi. Przeczytaj dokładnie swoja umowę, a w razie czego zagroź Państwową Inspekcją Pracy. Zazwyczaj sama nazwa tej instytucji wpędza w popłoch pracodawców-idiotów.

Edytowane przez 201608212239
Czas edycji: 2015-04-01 o 17:22
201608212239 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 17:25   #2810
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dalisa Pokaż wiadomość
Asia, wszystkiego dobrego z okazji rocznicy.
Dołączam się

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
No ja wiem, ale dla mnie coś takiego jest bez sensu. Czy to w Prima aprilis czy w zwykły dzień.
Dla mnie w ogóle zmienianie statusów na FB i wstawianie pierścionków i innych durnych zdjęć jest bez sensu. Ale ja nikomu nie bronię.

Cytat:

Kurcze . Przykro to słyszeć . Durny babsztyl!! Jakby ona wszystko wiedziała najlepiej!! Możesz zawsze zaproponować (jeśli będzie marudzić z wypłatą), że jeśli popełniłaś błędy, to je nadrobisz. A zostawać bym tam rzeczywiście nie chciała. Bo zawsze będzie się już Ciebie czepiać. A swoją drogą to wcześniej nie mogła się zorientować, że coś źle robisz tylko czekała, aż przepracujesz cały miesiąc? Teraz pewnie będzie wkręcać, że wypłata Ci się nie należy i takim oto sposobem będzie miała pracownika za darmo/ Swoją drogą, ja bym ją poprosiła o pokazanie wszystkich Twoich błedów. Może celową będzie chciała ich ilość zawyżyć, żeby mniej Ci wypłacić? Po takiej krowie można się wszystkiego spodziewać.

Terha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 17:27   #2811
Sowilo
Zadomowienie

Dziś w ramach primaaprilisowego żartu mój klub fitness napisał na fb, że wprowadzają żetony na prysznice i w ramach karnetu ma się 5 żetonów po 2 minuty, a jak chce się dłużej kąpać, to trza dokupywać po 2zł za sztukę. Takie dowcipy mi się podobają.

Kalinolistek, trzymaj się! Jak tak czytam, to mnie też się smutno robi. Jestem bardzo wrażliwą i strachliwą osobą, mam bardzo słabe nerwy i psychikę i przeraża mnie pójście to pracy. Mam problemy z kontaktami międzyludzkimi, wydaje mi się, że w sumie to nic sensownego nie potrafię robić i boję się, że już pierwszego dnia wysiądę psychicznie. Bardzo często pojawia mi się w głowie myśl, że wolałabym być kura domową i zajmować się domem, bo przynajmniej na tym się znam i nie musiałabym mieć zbyt wielu kontaktów z obcymi.

08.06.2010 ♥ 08.08.2016 ♥ ??.??.????
Sowilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 17:28   #2812
Agaczok
wredna wizażanka

Cytat:
Napisane przez Anemone Pokaż wiadomość
nienawidzę tego mroźnego wiatru i deszczu
Ja też! Okropnie!
Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Na FB raz widziałam, że ktoś wstawił zdjęcie wątroby (bez komentarza) i zebrał maaaasę gratulacji xD
O rany
Agaczok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 17:30   #2813
Anemone
Mother of Cat

Cytat:
Napisane przez Agaczok Pokaż wiadomość
Ja też! Okropnie!

O rany
dzisiaj cała chodziłam wściekła. Zwykłam mówić, że pizga złem
zaręczyliśmy się 15 listopada 2015
ślub 30 grudnia 2017
Anemone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 17:40   #2814
Agaczok
wredna wizażanka

Ja dzisiaj pojechałam w końcu dopiero na 10, bo jak wstałam po 5 i zobaczyłam tą ciemność ze oknem + te hałasy, to łóżko wygrało i oczywiście połowa zajęć się nie odbyła, tylko się nasiedziałam jak głupia do 16 prawie
Stary 2015-04-01, 18:41   #2815
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sowilo Pokaż wiadomość
Kalinolistek, trzymaj się! Jak tak czytam, to mnie też się smutno robi. Jestem bardzo wrażliwą i strachliwą osobą, mam bardzo słabe nerwy i psychikę i przeraża mnie pójście to pracy. Mam problemy z kontaktami międzyludzkimi, wydaje mi się, że w sumie to nic sensownego nie potrafię robić i boję się, że już pierwszego dnia wysiądę psychicznie. Bardzo często pojawia mi się w głowie myśl, że wolałabym być kura domową i zajmować się domem, bo przynajmniej na tym się znam i nie musiałabym mieć zbyt wielu kontaktów z obcymi.
Mam tak samo. Takie sytuacje tylko pogłębiają moją bojaźliość. Nie jestem typem karierowiczki (nawet mi to nie wychodzi jak widać) i boję się dorosłego życia.

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
Kurcze . Przykro to słyszeć . Durny babsztyl!! Jakby ona wszystko wiedziała najlepiej!! Możesz zawsze zaproponować (jeśli będzie marudzić z wypłatą), że jeśli popełniłaś błędy, to je nadrobisz. A zostawać bym tam rzeczywiście nie chciała. Bo zawsze będzie się już Ciebie czepiać. A swoją drogą to wcześniej nie mogła się zorientować, że coś źle robisz tylko czekała, aż przepracujesz cały miesiąc? Teraz pewnie będzie wkręcać, że wypłata Ci się nie należy i takim oto sposobem będzie miała pracownika za darmo/ Swoją drogą, ja bym ją poprosiła o pokazanie wszystkich Twoich błedów. Może celową będzie chciała ich ilość zawyżyć, żeby mniej Ci wypłacić? Po takiej krowie można się wszystkiego spodziewać.
Koleżanka, która pracuje tam dłużej twierdzi, że zatrudnili zbyt dużo nowych osób i teraz mają problem.
Nawet nie chce mi się z tym walczyć.

Cytat:
Napisane przez Dalisa Pokaż wiadomość
Kalinolistek, współczuję sytuacji. Tylko nie daj sobie ukraść wypłaty, bo ta baba wydaje się być zwykłą naciągaczką, która żeruje na naiwności młodych ludzi. Przeczytaj dokładnie swoja umowę, a w razie czego zagroź Państwową Inspekcją Pracy. Zazwyczaj sama nazwa tej instytucji wpędza w popłoch pracodawców-idiotów.
Ciężko będzie przegadać tę kobietę. Ona psioczy nawet na osoby będące jej przełożonymi i plotkuje z nami - studentami.

Stary 2015-04-01, 18:43   #2816
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Wypadł mi dziś wyjazd służbowy i niedawno wróciłam
A jazda autem tyle km w tę pogodę nie jest za przyjemna
Umiliłam sobie ten czas podgrzewanymi siedzeniami i kierownicą mogłabym zamieszkać w takim ciepłym samochodzie
Stary 2015-04-01, 18:46   #2817
201801191006
Konto usunięte

jak dobrze, że od dziś mam wolne. ogarnę coś w mieszkaniu i siebie ogarnę
włosy muszę zafarbować, stare ciuchy z szafy wyrzucić i zrobić miejsce na nowe, bo tż mi obiecał jutro zakupy

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

a w pracy dostałam od szefowej praliny marcepanowe od szefowej i tera cały czas o nich myślę, bo uwielbiam marcepan ale będę dzielna i dziś nie zjem.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 19:01   #2818
f1c0d63fc5ca1c381c342967d346813606c679f4_610b1c1cbeee7
Konto usunięte

Eee a ja pozarlam batonika twarogowego i sliwke w czekoladzie :/
f1c0d63fc5ca1c381c342967d346813606c679f4_610b1c1cbeee7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 19:01   #2819
klatka
Zakorzenienie

Cytat:
[COLOR="White"]Mam tak samo. Takie sytuacje tylko pogłębiają moją bojaźliość. Nie jestem typem karierowiczki (nawet mi to nie wychodzi jak widać) i boję się doroslego zycia.
Dziewczyny tez tak kiedys mialam ale Tz mnie z takiego podejscia skutecznie wyleczyl. Trzeba walczyc. Jak nie ta praca to inna. Kazdy nasz blad jest nasza lekcja, z kazdym jestesmy madrzejsze. Trzeba popelniac bledy i isc prosto, nie przejmowac sie nimi tylko wzmacniac siebie. Mnie tez kieds wywalili z pracy za bledy a w nastepnej bylam najlepsza. Takie zycie, nie uchronimy sie od bledow. Badzcie mocne! :-*

Bylam na silowni. Pojechalam ostro nogi, posladki i klata

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez klatka
Czas edycji: 2015-04-01 o 19:04
klatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 19:06   #2820
Agaczok
wredna wizażanka

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
jak dobrze, że od dziś mam wolne. ogarnę coś w mieszkaniu i siebie ogarnę
włosy muszę zafarbować, stare ciuchy z szafy wyrzucić i zrobić miejsce na nowe, bo tż mi obiecał jutro zakupy

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

a w pracy dostałam od szefowej praliny marcepanowe od szefowej i tera cały czas o nich myślę, bo uwielbiam marcepan ale będę dzielna i dziś nie zjem.
Ja dostałam od mamy króliczka z Ferrero Rocher i od razu zjadłam (zasłodziłam się na maksa, ale jak już otworzyłam to nie mogłam tak zostawić ) i od koleżanki takie jajo z Milki - tego już nie ruszam, bo bym się chyba od tego nadmiaru słodyczy Nie spodziewałam się, że będzie coś dla mnie miała i nawet się nie przygotowałam, ale obiecałam jej przywieźć po świętach jakąś dobrą nalewkę taty

Edytowane przez Agaczok
Czas edycji: 2015-04-01 o 19:08
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości