|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!
Ja mam dreams z Krosna
|
|
|
|
#4472 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam kapelę z rodzinnych stron TŻ, ponoć grali na paru weselach w jego rodzinie i wszyscy z nich zadowoleni byli... Zdałam się całkiem na TŻ w tej kwestii, zobaczymy
Jak coś to bedzie na niego![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk, więc czasami brakuje ogonków i kreseczek
|
#4473 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie! Wprawdzie nie mam ślubu i wesela w Krakowie,ale mieszkam tu na co dzień i poszukuję jakiegoś dobrego jubilera z obrączkami. Byłam w kilku salonach na Rynku,ale Kraków ogromny,dlatego pomyślałam, że kto mi pomoże, jak nie Wy..
|
|
|
|
#4474 |
|
Raczkowanie
|
Jakiś czas temu (max. do miesiąca wstecz) w tym wątku zdawałam relację z poszukiwań złotnika
To są złotnicy-jubilerzy, więc mają też dużo modeli na sprzedaż. A taniej ![]() Wczoraj byłam w Galerii Krakowskiej, bo od dawna szukam bielizny (gładkiego stanika bez fiszbinów, z dobrym push-upem) i w końcu mi się udało znaleźć to, czego potrzebuję: http://world.intimissimi.com/product...bra/159177.uts (114zł) http://world.intimissimi.com/product...ies/156412.uts (3pary za 74zł) Jeśli ktoś szuka takiego stanika do wszycia pod suknię, polecam ![]() Kupiłam jeszcze sweterek (jakbym miała wyjść w nocy na zewnątrz i było zimno): http://www.fashionid.de/montego/dame...sa-9206299_10/ Tylko ja na pewno nie będę wiązać, tylko będzie sobie tak luźno zwisał. Jest fajny, bo cieniutki, elegancki i ładnie się na mnie układa. Dziś będę mierzyć biały żakiet i sweterek z suknią i zobaczymy czy coś dobrze pasuje - nie potrafię sobie wyobrazić, jak będzie pasował sweterek z suknią, muszę zobaczyć Inspirowałam się tym:http://2.bp.blogspot.com/-gZI4JRBq8g...n4/s1600/7.jpg Edytowane przez Muirinn Czas edycji: 2015-04-04 o 18:55 |
|
|
|
#4475 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, planuję zrobić sobie hybrydy we french manicure. Chcę przetestować przed ślubem, żeby zobaczyć, jak się u mnie trzymają. Możecie coś polecić? W takiej standardowej cenie, załóżmy max 80zł (z tego, co patrzyłam, zwykle to ok. 60). Najlepiej gdzieś na linii Rondo Mogilskie - centrum - Bronowice
|
|
|
|
#4476 |
|
Raczkowanie
|
Od pięciu lat robię sobie paznokcie żelowe w Even Nails na Krowoderskich Zuchów. Panie robią też hybrydy, ale nigdy nie korzystałam. Żel robią świetny, w ogóle nie widać że mam sztuczne paznokcie. Co do cen to nie wiem ile hybryda kosztuje.
|
|
#4477 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy wam tez zdarza się mieć koszmary związane ze ślubem i weselem? Ja dzisiaj w nocy juz 3 raz przeżywałam totalnie nieudany ślub który się nie odbył i wesele, które zmieniło się w stype... im bliżej ślubu tym gorzej :/
|
#4478 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam ponad 2 lata do ślubu i już mam koszmary, nie wiem, co będzie w miarę upływu czasu. |
|
|
|
|
#4479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
No to sie nie dziwie, ja mam jeszcze ponad 3 miesiace, a juz mam koszmary. Nie chce myslec co bedzie 2 tyg przed :-P
A jak tam z transportem? Znalazlas jaks korzystna oferte w koncu?
|
#4481 |
|
Rozeznanie
|
To co znalazłam najtańsze to 700 zł z pod kościoła i 500 rozwozenia taniej juz nie ma :/
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
700zl za busa z kosciola.na sale? Sporo, ile to km?
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety potwierdzam, że ceny są zabójcze
|
|
#4484 |
|
Rozeznanie
|
Tu nie chodzi o kilometry tylko mają stałe ceny
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jednorazowe przewiezienie gosci z kosciola na sale jest drozsze od nocnego rozwozenia?
Przepraszam, ze tak wypytuje, ale jestem zielona w temacie.
|
|
#4486 |
|
Rozeznanie
|
Ja też tego nie rozumiem ale tak właśnie jest. Chodzi o to ze ten do rozwozenia to samochód 8 osobowy a do odwiezienia z pod kościoła jest większy
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie musze cos pokombinowac juz teraz z tym przewozem, zeby pozniej nie bylo zaskoczenia.
|
|
#4488 |
|
Wtajemniczenie
|
my bierzemy jakiś fajny autobus z mpk
dobrze wychodzą cenowo, sprawdzcie sobie poza tym to fajniejsze niż zwykły autokar |
|
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1 kurs autobusu (50 os) - 450 PLN 1 kurs busa (20 os)- 250 PLN chyba nie tragicznie? Albo jest tu gdzieś jakiś hak
|
|
|
#4491 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My mamy 500 zl za 5 godzin i nie ważne ile będzie kursów
|
|
#4492 |
|
Raczkowanie
|
A ja dziś kupiłam koszyczki, które mają służyć jako niezbędniki w łazienkach. Cieszę się, bo właśnie takie, jakie chciałam
![]() W Pepco, cena pojedynczego 20-30zł. Miałam kupić dwa, kupiłam trzy, bo nie mogłam się zdecydować, który rozmiar będzie lepszy Będą mi potem stały na regale w pokoju, więc się przydadzą ![]() I tu mam pytanie do Was. Koszyczki mam prawie skompletowane, nie kupiłam jeszcze leków, bo nie chcę trzymać do września, żeby się nie popsuły w nieodpowiedniej temperaturze. Mam problem z wkładkami higienicznymi - nigdzie nie mogę dorwać takich pakowanych pojedynczo. Mogłabym zamówić przez internet, ale trochę nie chce mi się wydawać kasy na przesyłkę takiej drobnostki. Kojarzycie jakieś? Parę lat temu na pewno to było dostępne stacjonarnie.. I jak myślicie, co napisać na takim koszyczku? Najchętniej bym nic nie pisała, bo nie lubię wierszyków itp. - ale chcę mieć pewność, że goście będą wiedzieli, że to dla nich. Coś w stylu "koszyczek ratunkowy"? |
|
|
|
#4493 |
|
Zadomowienie
|
Że tak zapytam - a po co dokładnie te koszyczki?
Pierwszy raz o takim czymś słyszę i nigdy sie z tym nie spotkałam... Zaintrygowałaś mnie![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk, więc czasami brakuje ogonków i kreseczek
|
|
#4494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też się wcześniej z tym nie spotykałam, ale ostatnio były na ślubie u koleżanki i strasznie mi się spodobały Podobno nawet ludziom dużo z takich koszyczków ubywa.Na wizażu w tematach ślubnych wątek często się przewija, więc chyba to dość popularne
|
|
|
|
|
#4495 |
|
Wtajemniczenie
|
Koszyczki to super sprawa ;D tez będę kompletowac
|
#4496 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy widziałyście gdzieś stacjonarnie ozdobne grzebienie do włosów z perełkami i kryształkami lub takie małe ozdobne stroiki do włosów (nie chodzi o takie na twarz)?? Są tylko w sklepach internetowych, a ja chciałabym przymierzyć przed zakupem. Ostatnio byłam w Bijou i znalazłam ledwie jeden grzebień, jakiś taki mały, niepozorny. Dodatkowo szukam takiej ramoneski białej - żakiecik uszyty z delikatnego materiału z zameczkami - były w Cymbeline - rok temu widziałam, a teraz nigdzie nie ma. Obeszłam całą Długą i Filipa
|
|
|
|
#4497 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapisze sobie ten pomysł Ja sie z tym nigdy nie spotkałam, ale poważnie będę myślec nad tymi koszyczkami jak będę bliżej terminu, narazie do wesela 1,5 roku Spisuję narazie sobie tylko wszystko co mi wpadnie do głowy, wyczytam lub usłyszę Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk, więc czasami brakuje ogonków i kreseczek
|
|
#4499 |
|
Raczkowanie
|
Ja mniej-więcej w podobnym czasie zaczęłam szukać sukni ślubnej. To nieco za wcześnie, bo często panie w salonach nie traktują cię poważnie ("skoro ma tyle czasu, to tylko się rozgląda i nic nie kupi"), ale ma jedną bardzo dużą zaletę, o której nie pomyślałam, a która zaoszczędziła mi sporo pieniędzy
Jeśli znajdziesz coś, co Ci się bardzo spodoba w tej kolekcji, będziesz mogla raczej bez problemu kupić ten sam, używany model. Ja mam Sincerity 3777 i w grudniu (po przeglądzie nowej kolekcji, w której nie znalazłam nic dla siebie) znalazłam 4 ogłoszenia dziewczyn, które ją sprzedawały. Jedną z nich kupiłam ![]() No i dodatkowo poznajesz starą i nową kolekcję. Mi akurat z nowej kolekcji nic nie przypadło do gustu, i gdybym nie zaczęła tak szybko, nie miałabym mojego ideału ![]() Problemem może być tylko to, że niektóre modele ze starej kolekcji przestają być dostępne z wejściem nowej. Bardzo rzadko się to zdarza (zwykle tylko znikają z salonów, ale zamówić można), ale warto uważać. Edytowane przez Muirinn Czas edycji: 2015-04-04 o 18:53 |
|
|
|
#4500 |
|
Zadomowienie
|
Narazie tak zerkałam tylko na strony internetowe, ale do żadnego salonu nie miałam jeszcze odwagi wejsc
Ale zapamiętam Twoje rady i może wybiorę się podczas któregoś z najbliższych pobytów w Polsce na przegląd salonow Chce mieć suknię do której będę całkowicie przekonana, więc pewnie znalezienie takiej troche mi zajmie... Wiem napewno, że chcę śnieżnobiałą Twoja jest śliczna, naprawde Podoba mi się bardzo jej koronkowa góra. Taki fason wlasnie najbardziej wpadł mi w oko, choć musiałabym zobaczyc na sobie... Ja wlasnie będę szukać takiej na ramiączkach, bo boje sie, że w gorsecie będę miała cały czas wrazenie, że zaraz mi spadnie, zwłaszcza, że biustu zbyt dużego nie mam A czy dół jest odczepiany w jakis sposob? I czy ma w jakiś sposob usztywnianą górę? Ja mam np. problem z wystającym żołądkiem zaraz pod żebrami jak dużo zjem I szukając sukni muszę o tym pamietać - nie mam zamiaru głodować u siebie na weselu Choć myśle, że ciezko bedzie mi to ukryc![]() A tak poza tym, to cały czas myśle, że to w końcu aż 1,5 roku, a życie takie nieprzewidywalne Nie żebym miała jakieś watpliwości, bo TŻ to najlepsze, co mi się przytrafiło w życiu, ale tak jakoś trochę boję się tak odległego planowania...Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk, więc czasami brakuje ogonków i kreseczek
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

Jak coś to bedzie na niego

Pierwszy raz o takim czymś słyszę i nigdy sie z tym nie spotkałam...
I szukając sukni muszę o tym pamietać - nie mam zamiaru głodować u siebie na weselu
Nie żebym miała jakieś watpliwości, bo TŻ to najlepsze, co mi się przytrafiło w życiu, ale tak jakoś trochę boję się tak odległego planowania...