|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Promocje w Sephora, Douglas i innych + OT - część XII
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Ja na razie po pierwszym uzyciu widze, ze super napina skore ![]() Wysyłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4652 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Dokłądnie, u mnie tez
|
#4653 | |||
|
Zadomowienie
|
Byłam dzisiaj oblukać Meteoryty (nigdy wcześniej ich nie testowałam) i szczerze mówiąc czar trochę prysł - maznęłam dwa razy pędzlem po dłoni kolorem 02 Clair i widziałam tylko mnóstwo brokatu...
Jakoś średnio wierzę, że na twarzy zrobi cokolwiek poza rozświetleniem, a niby ten odcień ma odrobinę maskować naczynka. ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
Na KWC dobre opinie ma taki krem Clinique w zielonej tubce, nie pamiętam nazwy - tego akurat nie testowałam. Generalnie jakoś nie przepadam za tą firmą, wszystkie ich produkty do pielęgnacji twarzy, z którymi miałam styczność, mają taki dziwny zapach i chyba sporo alkoholu. ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
).---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
Przy okazji mam pytanie, bo przez lata używałam tylko sypkich mineralnych podkładów i mam małe doświadczenie ze zwykłymi podkładami górnopółkowymi - które podkłady warto przetestować, jeśli lubię efekt w stylu no make-up, lekko matujący, taki satynowy efekt? Lekką konsystencję? Do tej pory miałam Diorskin Nude, całkiem fajny był. Jeszcze lepszy wydaje się nowy Air. Co z innych firm jest podobne? Do tej pory z przypadku testowałam YSL Touche Eclat - niby ok, ale chyba za ciężki ciut, EL Double Wear to dla mnie mega tynk, HR Spectacular za ciężki. Jakiś podkład Clinique też miałam, ale nie pamiętam dokładnie, poza tym, że nie pasował ![]() Mam mieszaną cerę w kierunku tłustej w strefie T, lekko naczynkową po 30 Nie zależy mi na mocnym kryciu, tylko wyrównaniu kolorytu.
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
Promocje w Sephora, Douglas i innych + OT - część XII
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;50888416]Fajna nazwa. Aczkolwiek wolalabym Nimbus 2000
.[/QUOTE]Ja też ![]() Na chwilę wpadłam dziś do sephory przetestować pomadki marca i zakochałam się. I jak na złość, były tylko dwie konsultantki i masa klientek. Stałam, stałam i gdy zobaczyłam, ze mąż stracił już cierpliwość, zostawiłam pomadki i wyszłam. A takie śliczne są. Ale wolę munża nie wkurzać, bo mam plany co by go finansowo wykorzystać Jak wchodzę do S. oblukac, co tam mają, to zawsze te konsultantki się mnożą przy każdym stendzie, a dziś posucha![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Edytowane przez damon Czas edycji: 2015-04-01 o 22:35 |
|
|
|
#4655 |
|
Guerlain Lover
|
Dzisiaj uslyszalam w Sephorze, ze Escada jest wycofywana, ale tylko z Sephory
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
![]() Jeśli chodzi o podkłady, to ja akurat preferuję (z konieczności) szpachlę , ale o ile mnie pamięć nie myli, to dość często jest tu zachwalany Clarins Skin Illusion.
|
||
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bardzo Skin Ilussion polecam, dla mnie najlepszy z podkladów.
Z korektorow podocznych wciąż i niestająco Shiseido. Moim ulubionym różem jest jedyny jaki posiadam Dior Rosy Glowy .
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w S. zatrudnili cudnego chłopaczka
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam chanel vitalumiere aqua. A Ysl jest przeciez leciutki, palcami nakladasz? ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Brzmi bosko.
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam taki chłopaczek robił mi analizę tą ich nową zabawką tak miło i skutecznie, że w końcu po powrocie do domu kliknęłam cuda od bareMinerals, które mi wyszły
|
|
#4661 |
|
Zadomowienie
|
DZIEWCZYNY, znalazłam gdzieś w sieci KOD 20% do Sephory online
![]() ALMA2015 - działa do końca kwietnia |
|
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4663 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba najbardziej mnie w nich pociąga ta ich gadżeciarska formuła, ładne opakowanie i domniemana chwila przyjemności przy nakładaniu, ale nie wiem, czy to jest warte aż takiej kasy O Skin Illusion słyszałam, mam go na uwadze. A który odcień byś poleciła do jasnej cery, neutralny, ani różowy, ani żółty, ani pomarańczowy? ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
A jaki odcień jasny najlepszy? Neutralny jasny beż?---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
Polecam!Chanel dopiszę do listy YSL nakładałam palcami i pędzlem kabuki od minerałów, konsystencja faktycznie lejąca - bardzo fajna. Możliwe, że wydawał mi się ciężki przez źle dobrany odcień, bo taki dostałam w próbce Miałam B40 i był za ciemny, niby nie a' la twarz po solarze, ale jednak sporo za ciemny. Pewnie dlatego wydawał mi się "ciężki".---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
|
|
#4664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Pierwszego (jakaś edycja z 2009 r.) prawie nie używam, ale za to nawet lubię tę wersję.Co do Skin Illusion niestety nie pomogę, bo nie mam tego podkładu i nie bardzo orientuję się w odcieniach. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to bosko, zdążę się zastanowić co chcę
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem NC15 w MAC i używam 103 w Clarinsowych podkładach
Śliczny neutralny, beżowy.. nie za żółty, nie za różowy
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też obecnie używam 103 Skin Illusion
latem kupuję czasami 105 . Ale najlepiej sobie przetestować na próbkach. Szkoda w ciemno wydawać pieniądze na tak problematyczne kosmetyki jak podkłady
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ysl mam bd20 wpada w zlotetony, super
|
|
#4670 | |
|
♪♫♪♪♫♪
|
Cytat:
Też uwielbiam tę wersję, z tym, że używam jej głównie na policzki. Meteoryty to wg. mnie gadżet - fajny, ale np. niedoskonałości i naczynek nie zakryją, mimo, że istnieje wersja z zielonymi kuleczkami, które w założeniu powinny neutralizować zaczerwienienia na twarzy. To przede wszystkim puder wykończeniowy. Lubię swoje kulki (mam jeszcze Teint Rose), ale aż takiego szału to one nie robią, żeby można było mówić o efekcie Photoshopa. ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Też mam podkłady BM w tej formule i dopóki cera nie zaczęła mi wariować, chętnie ich używałam. Są bardzo przyjemne jak na minerały, takie "kremowe", nie suche i pyliste jak np. Meow (z których miałam akurat tę najbardziej kryjącą wersję). BM same w sobie nie dają "trupiego matu", więc nie wiem, czy kładąc na nie meteoryty w ogóle zauważysz jakiś efekt.
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a kojarzycie, jak wypadają odcienie Clarins True Radiance 103 i 105?
Pamiętam, że różnią się od np. Skin Illusion i jeśli dobrze pamiętam, to 103 nie jest aż tak różowa jak inne Clarinsy (mam oliwkową bladą skórę), ale może się mylę, więc będę wdzięczna za podpowiedź. No i nie pamiętam, jak ciemna jest 105. I tak zawsze rozjaśniam podkłady, ale wiadomo, im mniej, tym lepiej.
|
#4672 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#4673 |
|
Zadomowienie
|
Ojej, to przepraszam, jednak jedna się znalazła, co nie wiedziała..
|
|
|
|
#4674 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Czasem fajnie jest poczytac troszkę postów wstecz
|
#4675 |
|
Zadomowienie
|
Może, jeśli ma na to czas, ja chciałam szybko podzielić się rabatem.
|
|
|
|
#4676 |
|
🐛🐈 🦄 🐾
|
|
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Absurdalna07;509005 22]
Ja też kocham Bare Minerals, zwłaszcza formułę Original ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Właśnie dostałam, mam Original light i matte tak samo I tym razem dostałam wszystkie próbki tak jak chciałam, Si, Smashbox i szampon Bumble and bumble
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4679 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje OlaM
|
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Tez sie ciesze ze o tym napisalas. Nie kazdy ma tyle czasu, zeby sledzic post po poscie
![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Eee cytowanie nie dziala? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

;

Nie podobają mi się