Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-02, 15:37   #3931
Dotka81
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Ja nakupiłam tyle, że aż strach to podliczać

Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 16:28   #3932
Ciemna163
Kociara

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość

Masz starą wersję Flavo? Nowa ma kiepski sklad
Nie, nic nie wiem o zmianie skladu... poczytam sobie, dzieki za cynk.

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Ja właśnie doszłam do wniosku, że potrzebuję tylko białego tiszertu dobrej jakości i czarnych skórzanych balerin (na które nie mogę trafić). Po przejrzeniu szaf zauważyłam, że mamy całkiem sporo ubrań i nie chcę już niczego wielkiego tam wciskać. Może poczekam do przeprowadzki
Popatrz na baleriny w Vagabond, ostatnio na innym watku jakas dziewczyna podlinkowala takie proste czarne z delikaatnie migdalowym noskiem
Cytat:
Napisane przez Dotka81 Pokaż wiadomość
Ja nakupiłam tyle, że aż strach to podliczać
Dawaj, pochwal sie!
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 16:35   #3933
Dotka81
Zakorzenienie

JS Korsa, shoper Medicine, woski Mango, skórzane balerinki, conversy, NB, 2 tshirty 4F, 2 topy H&M i 5pak majt też H&M
Poza tym kosmetyki jeszcze

Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 16:41   #3934
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
A skoro mamy nawiązywać więcej do spraw modowych to co zakupiłyście sobie na wiosnę do tej pory? Mam kryzys, nic mi się nie podoba to może coś podpatrzę u Was (albo bezczelnie zgapię ).
Ja kupiłam niskie obcasy nude, do latania na co dzień. Ale niestety nie skórzane, bo nie znalazłam żadnych o rozsądnej wysokości ale i cenie. I szlafroczek satynowy w lidlu i pidżamę, więc jestem modna nocą

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 16:51   #3935
carpaibex
Zakorzenienie

Ja poszukuję od jakiegoś czasu beżowej, małej torebki i ostatnio kiedy łaziłam sobie między jednym sklepem a drugim, wpadła mi w oko ta: http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...justable-strap
Teraz ją nieco przecenili, ale w sumie dalej nie wiem Co myślicie? Jest podobna do modelu Sophie Hulme, którą bardzo chciałabym mieć (http://i.telegraph.co.uk/multimedia/...u_2819782a.jpg), ale nie stać mnie na taką.
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 19:38   #3936
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Absolutnie się zgadzam

Ja zawsze mam znieczulenie przed każdym ostrzykiwaniem (poza botoksem, bo to jest 30 sekund igłą grubości włosa i ja nawet nie zauważam kiedy to się odbywa ) emlą i nie zdarzyło mi się czuć ostrzykiwania.

Z ustami gorzej jakoś, bo mimo znieczulenia coś tam czułam...

Jak chcesz coś więcej wiedzieć albo zobaczyć efekty to na PW
Jasne, dzięki! Napiszę PW.

Cytat:
A skoro mamy nawiązywać więcej do spraw modowych to co zakupiłyście sobie na wiosnę do tej pory? Mam kryzys, nic mi się nie podoba to może coś podpatrzę u Was (albo bezczelnie zgapię ).
Zamszowe botki, portfel, granatowe jeansy, granatową marynarkę w prążki, cieńki szary sweter, dwa swetry w SH. Trochę się nazbierało :P

Cytat:
Ja poszukuję od jakiegoś czasu beżowej, małej torebki i ostatnio kiedy łaziłam sobie między jednym sklepem a drugim, wpadła mi w oko ta: http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...justable-strap
Teraz ją nieco przecenili, ale w sumie dalej nie wiem Co myślicie? Jest podobna do modelu Sophie Hulme, którą bardzo chciałabym mieć (http://i.telegraph.co.uk/multimedia/...u_2819782a.jpg), ale nie stać mnie na taką.
Może Paulina Schoedel? Na pewno lepsza jakość niż RE. Sophie Hulme jest świetna, ale coraz droższa. Kupiłam tą dużą czarną i niestety nie noszę, a jak wystawiłam na sprzedaż to nikt nie chce kupić
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 20:33   #3937
monimyszek
Zakorzenienie

Cytat:
To może wrzucę parę zdjęć
wow...cudowne stylizacje...

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
ja oczywiście wydałam za dużo kasy...
Stary 2015-04-02, 20:49   #3938
GlamKitty
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam tylko Aviatory i buty sportowe - takie https://www.zalando.pl/nike-sportswe...1s01c-c11.html Wiadomo, że to nie klasyka czy elegancja, ale miło będzie poznać Waszą opinię na ich temat

Wymarzyła mi się jeszcze dobrej jakości biała koszula, ale poszukiwałam takiej już kilka sezonów, zawsze bezskutecznie...

A propos zmarszczek i zapobieganiu im, możecie coś polecić osobie w wieku ok. 20 lat z dość problematyczną skórą - niby mieszana w kierunku tłustej, ale bardzo cienka i delikatna? Ostatnio testowałam jakiś krem Clarinsa i w kilka dni zrobił mi twarz jak w Photoshopie, ale wg opakowania to krem dla osób 40+
Stary 2015-04-02, 21:23   #3939
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Znalazłam cos takiego na Intimissimi, ale ma też koronkę na górze (ale za to jest w wielu kolorach i zakrywa nerki )
http://world.intimissimi.com/product...s?keyword=silk

A co do Flavo C to się wtrącę, bo mi bardziej ono służyło niż serum z BU. Jakoś z BU nie jestem zadowolona, po Flavo cera była tak pięknie rozjaśniona, zmarszczki mimiczne (płytkie, bo mam 23 lata, ale jednak) wygładzone prawie do zera. A teraz jakbym się smarowała tonikiem, nic nie widzę :/ Co jest dziwne, bo stężenie wit. C jest tu prawie dwukrotnie wyższe. Ale spróbuj, wiele dziewczyn jest zadowolonych, cenowo też dużo tańsze.
Idealna ta z intimissimi taka jak z mohito wlasnie, ale nie wiem czy dobrze patrze ze one niedostepne juz? Nie moge sie z tel polapac do konca , ale poza info na stronie znalazlam jakies wygasle aukcje na all za 40 zl wiec pewnie na wyprzedazy juz byly...

A z zalando te co sa w miare to nie sa z 100% jedwabiu, poza tym ja i tak za tym sklepem nie przepadam bo wiem jakie maja przebidki mocne ( obserwuje to na vila, vero modzie itp bo juz pare razy mi sie zdazylo ze kupilam cosgdzies indziej a na zalando cena conajmniej 3 razy wieksza chcialabym sie zmiescic w 150 zl z ta koszulka.
Cytat:
Napisane przez Hipokryzja Pokaż wiadomość
Tylko zerknij na ten w pędzelku, bo z tego co wiem to jest chyba jeszcze w sztyfcie - tego nie testowałam.
I tak jeszcze przyjdzie na to czas , bo na razie mam jeszcze make up factory (swietny swaja droga i bardzo wydajny w przeciwienstwie do guerlain, ale jak zamkneli mario to nie wiem gdzie ta marke dostac) i rimmela

A jak z jego odcieniem w jakie tony wpada?

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Oo fajnie, że napisałaś. Przyjrzę mu się Moja ciotka jest konsultantką i chociaż ja w avonie nie gustuję to przeglądam czasami katalogi i na coś się skuszę, czasami też ciocia mi coś podrzuci do wypróbowania. Zerknę na ten korektor

Kooochana!!

Zapycha mnie (myślę, że to przez olejek - generalnie każdy olej mnie zapycha :/ )

Lubię ich pomadki Właśnie od wspomnianej wyżej ciotki konsulantki zamawiam sobie próbki i znalazłam już jeden kolor w którym czuję się dobrze teraz kupię pełnowymiarowe opakowanie i będę szukać następnych które mi się spodobają

Wlasnie tez mam ochote na zamowienie probek ale nie znam zadnej konsultantki a w sklepie stacjonarnym siebnnie da probek kupic. Zawsze bylam do avon sceptycznie nastawiona a le te pomadki sa swietne!

Cytat:
Ja rzadko bywam, ale jak bywam to bardziej ja dziewczyn, które lubię niż dla tej mody

I tak jak napisała Fibik kibicuję wielu dziewczynom w różnych sprawach, czy to związanych z życiem uczuciowym, czy zdrowiem, czy jakimiś innymi kłopotami. Lubię tę ciepła, sympatyczną atmosferę tutaj

A kosmetyki i ciuchy to bardzo przyjemne dodatki

Pierwsze zdjęcie jest super. Muszę sobie kupić białą marynarkę w tym sezonie

Co do pomadek, to te AVON nie pachną starą babciną szminką? Ostatnio mam fisia na punkcie matowych pomadek i kupowałabym coraz to nowe, piszecie, że AVON ma fajne, ale mnie się ich szminki kojarzą z takimi smrodkami
Kurcze nie wachalam jakos specjalnie ale jakby smierdzialy wybitnie to chyba bym zapamietala, wiec raczej nie sa smierdziuchami
Cytat:

Pewnie mnie tu laski zakrzyczą, że propaguję bukwieco, ale botoks to śmieszne koszta (ja płacę 200zł za czoło), a temat z głowy na pół roku.

Zasadniczo to trzeba przeciwdziałać, póki zmarszczki nie są głębokie, a nie później. Dobrze zrobiony botoks nie robi z czoła patelni, a powoduje, że zmarchy się nie pogłębiają.

Ja niestety jestem z tych, co natura nie była zbyt łaskawa, bo mam wszystkie zmarchy - czoło, bruzdy nosowo-wargowe, zmarchy pod oczami od dziecka (mogę zapomnieć o korektorze pod oczy, bo WSZYSTKIE w te zmarchy włażą) i korzystam z dobrodziejstw medycyny estetycznej na tyle, na ile mnie stać i cieszę się, że mam taką możliwość
Aj tam krzycza, dla mnie wszystko jest dla ludzi o ile sie zachowuje umiar. Opinia o medycynie estetycznej i chirurgi plastycxnej jest taka a nie inna bo wiekszosc niestety przesadza. Sama pewnie tez w przyszlosci z czegos korzystam.
Wogole nie wiedzialam ze botoks est tak tani, przeciez kremy na pol roku wiekcej kosztuja nawet.
Cytat:
Duzo za duzo , a jeszcze mi sie jedwabny top, biala marynarka i popielate koturny z migdalowym noskiem z venezi snia po nocach.
Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
Ja kupiłam niskie obcasy nude, do latania na co dzień. Ale niestety nie skórzane, bo nie znalazłam żadnych o rozsądnej wysokości ale i cenie. I szlafroczek satynowy w lidlu i pidżamę, więc jestem modna nocą
Ooo jak znajdziesz skorzane to daj znac, sama szyukam, ale wszystkonza wysokie na moje stawy skokowe;/

Cytat:
Napisane przez monimyszek Pokaż wiadomość
wow...cudowne stylizacje...

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

ja oczywiście wydałam za dużo kasy...
Nie martw sie nie jestes sama ja zaczelam podliczac moje wydatki i to ile mam zamiar wydac jeszcze to bylam w lekkim szoku i zaprzestalam liczenia

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez GlamKitty Pokaż wiadomość
Ja kupiłam tylko Aviatory i buty sportowe - takie https://www.zalando.pl/nike-sportswe...1s01c-c11.html Wiadomo, że to nie klasyka czy elegancja, ale miło będzie poznać Waszą opinię na ich temat

Wymarzyła mi się jeszcze dobrej jakości biała koszula, ale poszukiwałam takiej już kilka sezonów, zawsze bezskutecznie...

A propos zmarszczek i zapobieganiu im, możecie coś polecić osobie w wieku ok. 20 lat z dość problematyczną skórą - niby mieszana w kierunku tłustej, ale bardzo cienka i delikatna? Ostatnio testowałam jakiś krem Clarinsa i w kilka dni zrobił mi twarz jak w Photoshopie, ale wg opakowania to krem dla osób 40+
Klasyczne nie klasyczne ale stopy wytchnienia czasem potrzebuja, sama sie zastanawialam nad nimi, nike ma bardzo fajne niektore modele, bo sa takie nienachalne i nie wygladaja jak typowe buty sportowe i znaczek sie z daleka nie rzuca w oczy. Dla mnie to duzo lepsze rozwiazanie niz conversy, ktore w porownaniu takie wygodne nie sa, a i ich jakosc jest nie adekwatna do ceny. Jak pisalam zastanawialam sie nad szara wersja tych Twoich, bo mam model janoski air ( albo janoski max) kupiony w outlecie ale w wersji granatowej bo z kolorem wybrzydzac nie moglam w outlecie. W sumie wolalabym szara wersje tych swoich ale nigdxie nie moge damskiej wersji znalezc ( zaczynam sie zastanawiac czy ja przypadkiem meskiego 39 nie mam )
Co do koszul zajrzyj do th jesli chcesz taka klasyczna taliowana, ja jestem bardzo zadowolona ze swojej.

Zdradz co to za krem pod oczy?
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 21:27   #3940
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:

Buty świetne, chociaż cholernie drogie
Biała koszula może w Wólczance? Gap? Tatuum?
Zapobieganie zmarszczek:
- zawsze krem z filtrem
- nieopalanie twarzy
- picie 2 l wody dziennie
- złuszczanie enzymatyczne lub kwasy , delikatne!
- serum z retinolem i peptydami (ale to może później)
- serum z WIT. C - flavo lub inne
- dobry krem nawilżający bez silikonów. PEG-ów i parabenów, z naturalnymi wyciągami
Masz cerę mieszaną a nie suchą, więc u Ciebie zmarszczki pojawią się później
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 21:31   #3941
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:

Ten Clarins to chyba bardzo dobra firma, na Youtube się nieźle rozreklamowali, dlatego traktowałam z przymrużeniem oka, ale zewsząd mnie dopadają wiadomości, że to świetne kosmetyki.
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 21:33   #3942
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny od jakiegos czasu zauwazylam, ze sporo tu offtopu Co myslicie o tym zeby np. pisac o tym na szaro? Z jednej strony fajnie, ze taki mamy tutaj klimat (to jeden z moich ulubionych watkow), ale z drugiej czasami kilka dni pod rzad nie pojawia sie nic o modzie. Tak to chociaz jak ktos ma malo czasu na przejrzenie forum, to moglby sobie ominac wzrokiem szara czesc
Moim zdaniem nie ma potrzeby pisania na szaro, bo ten wątek jest o wszystkim Zawsze sobie tutaj doradzałyśmy w różnych kwestiach i nie było z tym problemu Poza tym - ile można pisać o modzie Mimo wszystko - chyba właśnie o modzie piszemy najmniej, więc praktycznie cały wątek musiałby być na szaro
Agnessa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 21:38   #3943
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo, Maxy, jaki wybralaś kolorejro?

Mnie już od kilku sezonów ciągnie na adidasowa stronę mocy. Ale jeszcze walczę, spodobały mi się Air Max Thea , choć sama chyba kupiłabym jednak Adidasy*.

Jakie są adidaski, każdy widzi. Dlatego też, nie polecę w nich na spotkanie z klientem, a raczej po bułki. Nie we wszystkich zestawieniach mi się podobają, ale nie mówię, mogą wyglądać ciekawie.

* Chodzi o Adidasy Adidasy, nie mylić z adidasy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1191.jpg (92,4 KB, 104 załadowań)

Edytowane przez Phoebee
Czas edycji: 2015-04-02 o 22:04 Powód: Dopisek, dopisek
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 21:38   #3944
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:

To może chociaż piszmy więcej o modzie? Bo Kiedyś było tu wstawianych wiele zdjęć, inspiracji, linków do Pinteresta... ja np. coraz mniej się udzielam, bo po prostu nie mam czasu znowu czytać o kosmetykach (w sensie, że czytam już o nich na innych poświęconych temu wątkach). Ale jak mam czas to i czytam i odpiszę, nie przeszkadza mi sam fakt, że sobie tu piszecie o nich, to buduje bardzo miłą atmosferę tutaj Nie wiem dlaczego zareagowałaś tak ostro.

Może reszta też się wypowie?
Wiesz - moim zdaniem to trochę bezsensowne - na hasło "teraz piszmy o modzie" - wszystkie nagle będziemy to robić Może ktoś nie ma ochoty, poza tym większość dziewczyn ma swój styl, wyrobiony gust i chyba w niektórych kwestiach już wszystko zostało powiedziane i nic nowego się nie wymyśli
Stary 2015-04-02, 21:38   #3945
201606210931
Konto usunięte

Cytat:
Jakich efektów ubocznych na przykład? Krzywego wypełnienia itd? Czy jeszcze coś innego masz na myśli?
Czytałam, że przy nieodpowiednim "podaniu" może pojawić się efekt Tyndalla - czyli zamiast doliny łez pojawiają się napuchnięte wory pod oczami.
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 21:40   #3946
_czarny_kot
Zakorzenienie

hihi ile masz lat?
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 21:43   #3947
201606210931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość

I tak jeszcze przyjdzie na to czas , bo na razie mam jeszcze make up factory (swietny swaja droga i bardzo wydajny w przeciwienstwie do guerlain, ale jak zamkneli mario to nie wiem gdzie ta marke dostac) i rimmela

A jak z jego odcieniem w jakie tony wpada?

Mam najjaśniejszy i jest cudownie beżowy.
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 21:56   #3948
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Mi osobiście nie przeszkadza, że rozmawiamy tutaj na tematy prywatne - o tżtach, o pracy, o teściowej forget czy budowach domów
Cytat:
Hahaha, Ag4, dopiero doczytałam w twoim poście "o teściowej forget" Uważam, że ta kobieta jest gwiazdą wątku.
Zaśmiałam się w głos
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 22:11   #3949
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Zaśmiałam się w głos
Teściowa Forget jest the best!
Stary 2015-04-02, 22:16   #3950
GlamKitty
Zakorzenienie

Cytat:
Klasyczne nie klasyczne ale stopy wytchnienia czasem potrzebuja, sama sie zastanawialam nad nimi, nike ma bardzo fajne niektore modele, bo sa takie nienachalne i nie wygladaja jak typowe buty sportowe i znaczek sie z daleka nie rzuca w oczy. Dla mnie to duzo lepsze rozwiazanie niz conversy, ktore w porownaniu takie wygodne nie sa, a i ich jakosc jest nie adekwatna do ceny. Jak pisalam zastanawialam sie nad szara wersja tych Twoich, bo mam model janoski air ( albo janoski max) kupiony w outlecie ale w wersji granatowej bo z kolorem wybrzydzac nie moglam w outlecie. W sumie wolalabym szara wersje tych swoich ale nigdxie nie moge damskiej wersji znalezc ( zaczynam sie zastanawiac czy ja przypadkiem meskiego 39 nie mam )
Co do koszul zajrzyj do th jesli chcesz taka klasyczna taliowana, ja jestem bardzo zadowolona ze swojej.

Zdradz co to za krem pod oczy?
O, nawet nie znałam tego Twojego modelu, a już myślałam, że znam całą aktualną ofertę Nike i sprzed kilku lat, tak długo szukałam czegoś dla siebie. Bardzo ładne są

Chodziło mi o krem na całą twarz, Multi-Regenerante Nuit Extra-Firming Night - ale to dla dojrzałych kobiet, trochę szkoda, bo bardzo mi przypadł do gustu... Gdyby Clarins miał krem o takiej samej formule i podobnym działaniu dla młodszych osób to chętnie bym kupiła, pomimo odstraszającej ceny

Skoro polecasz TH to sprawdzę przy najbliższej okazji, dziękuję

Cytat:
Zapobieganie zmarszczek:
- zawsze krem z filtrem
- nieopalanie twarzy
- dobry krem nawilżający bez silikonów. PEG-ów i parabenów, z naturalnymi wyciągami
Nigdy nawet nie byłam w tych sklepach, na pewno sprawdzę... Biała koszula to must have, a ja nigdy jej nie miałam, no może w szkole podstawowej na jakieś akademie

Z nieopalaniem twarzy jest taki problem, że jestem strasznie blada i planowałam jakoś za tydzień zacząć opalać się na solarium - tak żeby chociaż o jeden-dwa odcienie móc zmienić podkład na lato...
Stary 2015-04-02, 22:17   #3951
a34
Zakorzenienie

Cytat:

Z nieopalaniem twarzy jest taki problem, że jestem strasznie blada i planowałam jakoś za tydzień zacząć opalać się na solarium - tak żeby chociaż o jeden-dwa odcienie móc zmienić podkład na lato...
Szkoda skóry moim zdaniem.
Stary 2015-04-02, 22:18   #3952
GlamKitty
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo, Maxy, jaki wybralaś kolorejro?

Mnie już od kilku sezonów ciągnie na adidasowa stronę mocy. Ale jeszcze walczę, spodobały mi się Air Max Thea , choć sama chyba kupiłabym jednak Adidasy*.

Jakie są adidaski, każdy widzi. Dlatego też, nie polecę w nich na spotkanie z klientem, a raczej po bułki. Nie we wszystkich zestawieniach mi się podobają, ale nie mówię, mogą wyglądać ciekawie.

* Chodzi o Adidasy Adidasy, nie mylić z adidasy.
Kupiłam szare Thea są śliczne, ale oglądałam kilka par w sklepach stacjonarnych i niestety szczegóły są bardzo niedopracowane, swoosh taki poszarpany.
Z Adidasów podobają mi się Superstary, ale takie buty już trzeba umieć łączyć z ciuchami. Chociaż one właśnie z klasycznymi ubraniami wyglądają najlepiej.

Mariannan bardzo ładnie łączy sportowe buty z casualowymi ciuchami
Stary 2015-04-02, 22:19   #3953
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Missgoodtaste, no z tą wodą to się przyznaję bez bicia Staram się jak mogę, ale samej wody to jest może niecały litr dziennie? Zdecydowanie więcej piję herbaty. Do kawy też mam słabość.
Powinnaś się przede wszystkim nawilżać, zarówno od zewnątrz, jak i od środka Omegą np.

Cytat:
Moim zdaniem efekt jest naturalny, ale pewnie Pam Anderson też uważała, że naturalnie wygląda ze swoimi ustami i biustem
Hihi przecież Ty jesteś śliczna i naturalna sam wdzięk, urok i czar

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 23:54   #3954
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
JS Korsa, shoper Medicine, woski Mango, skórzane balerinki, conversy, NB, 2 tshirty 4F, 2 topy H&M i 5pak majt też H&M
Pokażesz woski? Ja też szukam, ale muszą być bardzo obcisłe i elastyczne, żeby się nie rozłaziły...
Pytałam Cię już jakiś czas temu jak po wizycie u fryzjera
Cytat:

Buty fajne Ja z kolei zastanawiam się nad adidasami groove, ale ideałem byłyby szare, a takich nie ma
Cytat:
To może wrzucę parę zdjęć
Same chudzielce
Nie mam co się inspirować dopóki nie schudnę jakieś 10-15kg
Cytat:

Missgoodtaste, no z tą wodą to się przyznaję bez bicia Staram się jak mogę, ale samej wody to jest może niecały litr dziennie? Zdecydowanie więcej piję herbaty. Do kawy też mam słabość.
Ja kiedyś miałam tak samo, ale teraz się przemogłam. Dziś w pracy wypiłam jakieś 2l, gorzej mi idzie jak siedzę w domu cały dzień :/

Cytat:
Taaak, spokojnie Tak tanio z dwóch powodów - pierwszy od lat chodzę do tego samego lekarza i mam ciut niższe ceny niż te z cennika, a po drugie - mam jedną, niewielką zmarszczkę tylko, która jest dość płytka JESZCZE, więc wystarczy niewielka dawka botoksu, żeby załatwić problem

Normalnie cena czoła u nas to jakieś 300-400zł zależnie od zmarszczek, jakbym miała głębokie i kilka, to mogłabym zostawić pewnie i 700zł.

A co tam, dziewczyny na wątku sephorowym wiedzą, to wam też mogę napisać Dolinę łez wypełniam redensity II, daje efekt WOW i byłabym bardzo nieszczęśliwa, gdybym musiała z tego zrezygnować. Chyba najpierw bym przeszła na suchary i zrezygnowała ze wszystkiego innego, a dopiero później z redensity

Skórę mam pod oczami cienka i sucha, a po kwasie skóra jest nawilżona, taka bardziej mięsista, nie widać tak cieni pod oczami, same dobro, a jak ktoś nie wie, to nigdy w życiu by nie powiedział, że coś sobie tam wstrzykuję, bo wygląda to, jakbym po prostu się maksymalnie wypoczęła
Wow, zazdroszczę możliwości i zaufanego lekarza
w przyszłości też chciałabym móc prowadzić taki styl życia.
a wczoraj znalazłam pierwszy siwy włos
Cytat:
Ja z mojej wish listy na razie zakupiłam tylko paski wybielające crest... Nawet nic co przymierzam na mnie dobrze nie leży
Cytat:
Jakich efektów ubocznych na przykład? Krzywego wypełnienia itd? Czy jeszcze coś innego masz na myśli?

Ja tylko zeszłoroczne topy na cienkich ramiączkach z mango :rolleyes" i torebkę na ramię.

Nic mi się nie podoba, chodzę po sklepach i wychodzę zniesmaczona...

Jak znajdziecie ładne baleriny z większą kokardką to będę dozgonnie wdzięczna. Poszukuję skórzanych butów tego typu jak te melisski, z większą kokardą, najlepiej i czarne i beżowe, ale albo nigdzie nie ma albo ja nie potrafię znaleźć...

Jak znajde te melissy w moim rozmiarze to chyba z radości aż kupię...
Te melissy to kolekcja sprzed paru lat... Ja miałam takie i szare, obie sprzedałam, ale pozostaje Ci raczej tylko ebay
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10549752_1394276057556142_147672708_n.jpg (11,6 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez Olcia
Czas edycji: 2015-04-03 o 00:00
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 00:16   #3955
Ciemna163
Kociara

Cytat:

Wólczanka ma piękne koszule damskie

A co do kremu - jak Ci pasuje, to olej napis 40+. Ja np. uzywam kremu pod oczy dla 50+ i jako jedyny pięknie nawilża moja skórę pod oczami, nie zamienię go ze względu na napis producenta

Cytat:
Idealna ta z intimissimi taka jak z mohito wlasnie, ale nie wiem czy dobrze patrze ze one niedostepne juz? Nie moge sie z tel polapac do konca , ale poza info na stronie znalazlam jakies wygasle aukcje na all za 40 zl wiec pewnie na wyprzedazy juz byly...

[COLOR="Silver"]
Nie wiem, u mnie na kompie nie ma informacji, ze są niedostępne. Najlepiej sprawdź w salonie lub zadzwoń
Cytat:
Zapobieganie zmarszczek:
- zawsze krem z filtrem
- nieopalanie twarzy
Oprócz serum z retinolem stosuję wszystko (na niego też przyjdzie czas, chce zacząć stosować przy 25 roku życia). Myślę, że najlepsze efekty daje filtr (u mnie spf50 caly rok), krem nawilżający i woda jako taka "baza", ale do reszty też się stosuję i też ma duży wpływ
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 06:47   #3956
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Zapobieganie zmarszczek:
- zawsze krem z filtrem
- nieopalanie twarzy
Opalam sie bo uwielbiam siebie opalona ( nie spalona) teraz juz duuuzo mniej ale tak 20 lat temu to ho ho oh potrafilam godzinami sie smazyc na tarasie....a mimo wieku zmarszczek nie mam wiec nie wiem czy to tak z tym sloncem na 100% prawda jest

Filtry - juz pisalam ze jak zastosuje wysozki filtr (30 w zwyz) to pojawiaja mi sie plamy przebarwieniowe

Woda - absolutnie sie zgadzam

Kremy - odkad pamietam uzywalam kremow nawilzajacych i przeciwzmarszczkowych, nie zapominajac o szyjce!!!! i dekolcie

Nigdy nie palilam papierosow a alkohol naprawde okazjolanie i w ilosciach symbolicznych

Nie wiem na ile to ma wplyw, ale zawsze ale to zawsze staram sie klasc spac miedzy 21 a 22 ( oczywiscie nie mowie tu o sytuacjach kkedy zwyczajnie nie jest to mozliwe) od lat nastolatkowych sen byl i jest dla mnie w zasadzie urodowym priorytetem.

Aaaa i dzieuje Mamie za cudowne geny - mimo ze pali ze 40 lat to cere ma do pozazdroszczenia ehhhh

Dzien dobry

Edytowane przez gabi1234
Czas edycji: 2015-04-03 o 06:59
gabi1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 07:58   #3957
Ag4
AGA :)

Cytat:
Co do pomadek, to te AVON nie pachną starą babciną szminką? Ostatnio mam fisia na punkcie matowych pomadek i kupowałabym coraz to nowe, piszecie, że AVON ma fajne, ale mnie się ich szminki kojarzą z takimi smrodkami
Te z serii luxe trochę mi śmierdzą, inne nie

Cytat:
Hahaha, Ag4, dopiero doczytałam w twoim poście "o teściowej forget" Uważam, że ta kobieta jest gwiazdą wątku.
to królowa wątku

Cytat:
Taaak, spokojnie Tak tanio z dwóch powodów - pierwszy od lat chodzę do tego samego lekarza i mam ciut niższe ceny niż te z cennika, a po drugie - mam jedną, niewielką zmarszczkę tylko, która jest dość płytka JESZCZE, więc wystarczy niewielka dawka botoksu, żeby załatwić problem
Normalnie cena czoła u nas to jakieś 300-400zł zależnie od zmarszczek, jakbym miała głębokie i kilka, to mogłabym zostawić pewnie i 700zł.

A co tam, dziewczyny na wątku sephorowym wiedzą, to wam też mogę napisać Dolinę łez wypełniam redensity II, daje efekt WOW i byłabym bardzo nieszczęśliwa, gdybym musiała z tego zrezygnować. Chyba najpierw bym przeszła na suchary i zrezygnowała ze wszystkiego innego, a dopiero później z redensity

Skórę mam pod oczami cienka i sucha, a po kwasie skóra jest nawilżona, taka bardziej mięsista, nie widać tak cieni pod oczami, same dobro, a jak ktoś nie wie, to nigdy w życiu by nie powiedział, że coś sobie tam wstrzykuję, bo wygląda to, jakbym po prostu się maksymalnie wypoczęła
Hihi, odezwę się do Ciebie niedługo w tej sprawie, dobrze? Jakbym potrzebowała jakiś porad czy informacji
Ja mam pod oczami taką skórę jakąs opadającą, że wygląda jakbym miała wiecznie wory :/ chciałabym sobie to zrobić i tak się własnie biję z myślami. Muszę znaleźć dobrego lekarza u siebie w okolicy i umówić się na wizytę

Cytat:
Ja właśnie doszłam do wniosku, że potrzebuję tylko białego tiszertu dobrej jakości i czarnych skórzanych balerin (na które nie mogę trafić). Po przejrzeniu szaf zauważyłam, że mamy całkiem sporo ubrań i nie chcę już niczego wielkiego tam wciskać. Może poczekam do przeprowadzki
Ja podobnie Choć porządnych balerinek to szukam już od dawna. Bardzo rzadko chodzę w baletkach i chciałabym kupić jakieś ładne, porządne żeby mi już do końca życia posłużyły

Cytat:
toś poszalała!!

Cytat:
Ładna ta z Re Tylko jakość będzie pewnie wątpliwa.. :/

Cytat:

Ja się ostatnio napaliłam na bordowe maxy nawet przymierzyłam, faktycznie są bardzo wygodne! Ale tłumacze sobie cały czas, że szkoda wydawać 400 zł na sportowe buty, które pewnie ubiorę tylko kilka razy w roku.

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość

a wczoraj znalazłam pierwszy siwy włos
O kochana, ja mam już całą kolekcję siwych :/ myślę, że to ze stresu (przez ex), bo u mnie w rodzinie nikt nie osiwiał w młodym wieku.

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość

Nie wiem na ile to ma wplyw, ale zawsze ale to zawsze staram sie klasc spac miedzy 21 a 22 ( oczywiscie nie mowie tu o sytuacjach kkedy zwyczajnie nie jest to mozliwe) od lat nastolatkowych sen byl i jest dla mnie w zasadzie urodowym priorytetem.
O tak, ja też uważam, że sen to jeden z najlepszych kosmetyków. Też kładę się wcześnie spać i lubię popołudniowe drzemki. Wstaję taka wypoczeta i taka ładna

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 08:23   #3958
SzyszkaChmielu
Raczkowanie

Dziewczyny (a zwłaszcza haha), a podajcie linka do wątku sephorowego na wizażu? Szukałam ale sama nie mogę znaleźć a sama chcę sobie "coś zrobić"
SzyszkaChmielu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 08:38   #3959
monimyszek
Zakorzenienie

Dziewczyny ja używam tego serum z kwasem migdałowym z Bielendy i dostaje raz za razem wysypu pryszczy takich małych, ale jednak po nim. Macie tak?
Stary 2015-04-03, 08:45   #3960
gabi1234
Zakorzenienie

[QUOTE=mm111111;50909144]Buty świetne, chociaż cholernie drogie
Zapobieganie zmarszczek:
- zawsze krem z filtrem
- nieopalanie twarzy
- picie 2 l
Cytat:
Napisane przez monimyszek Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja używam tego serum z kwasem migdałowym z Bielendy i dostaje raz za razem wysypu pryszczy takich małych, ale jednak po nim. Macie tak?
Uzywam go i jest wg mnie najfajniejsze z tych 3 bielendowskich ktore mam, nic mi nie wyskakuje...moze to efekt oczyszczania sie skory?.

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości