|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
Napisane przez kosmita77 ![]() zastosowalam dzisiaj przy myciu wlosow inny sposob niz zwykle, nie wiem czy to bylo z forum czy z jakiejs gazety. otoz w nakretce szamponu zmieszalam troche tegoz szamponu (venita z keratyna i witamina e. z apteki 400ml za ok 4 zl.), lyzeczke soku z kory brzozy (phyto pharm) i lyzeczke soku z pokrzywy (phyto pharm). normalnie umylam tym wlosy (no moze troche dluzej masowalam niz zwykle)i musze powiedziec ze wypadlo mi podczas mycia moze z 10 wlosow!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzieki, tez skorzystam, i poszukam szamponu we wszystkich aptekach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Raczkowanie
|
A jak myslicie: lepiej myc jednym szamponem caly czas, czy raz takim raz takim czy codziennie innym? Chyba sie skusze na ten szampon Barwy, na razie uzywam Radicalu a gdybym znalazla ten Vanita to tez bym sie chyba skusila. To jak myslicie mieszac? a jesli tak to w jakich odstepach czasu
#3603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3606 |
Raczkowanie
|
Ja myje teraz szamponem Kolorane z wyciagiem z hininowca. Chyba skusze sie na cala serie, odzywke i lotion
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Raczkowanie
|
![]()
Nie polecam Radicalu, na mnie nie dziala ale jednak boje sie tych szamponow ktore (jak dziewczyny pisaly) sprawiaja ze najpierw wypada ich wiecej bo po pierwsze nie przezylabym chyba tego po drugie u wiekszosci efektu pozniej i tak nie widac wiec nie wyprobowywalam tych wszystkich Nerilow i Seboradinow, dlatego ten Radical. Teraz skusze sie na Barwe - jaki najlepszy? ten rumiankowy czy chmielowo - jakis tam?
#3608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Baudolina to jest szampon tatarowo-chmielowy, dostępny w każdym niemal markecie za cenę 2,30zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny !!!
![]() ![]() ![]() ![]() Przez całe 2 tygodnie nie miałam czasu na zamartwianie się nad problemem wypadających włosków i na dobre mi to wyszło ![]() ![]() ![]() Teraz dodatkowo kupiłam sobie wyciąg ze skrzypu w celu poprawienia kondycji skóry zmęczonej opalaniem ![]() To co pisałyście o stresie jest jak najbardziej prawdziwe. U mnie największe spustoszenie w czuprynie robią seminaria ![]() ![]() Benito co u ciebie? Też poprawa? ![]() Kosmita cieszę się razem z tobą. Mówiłam że razem damy radę ![]()
#3610 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Rozeznanie
|
A ja wiem co mi jest.Mam niedobór żelaza moje drogie.Na kolejne wyniki hormonalne muszę jeszcze poczekać.No ale to już jest coś prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() teraz pewnie będzie z góki, czego Ci gorąco życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
gaagatka gratuluję sukcesu
![]() Czytając Twój post wnioskuję, że mogę ten sok z pokrzywy wcierać codziennie. Nie mylę się?
#3614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomóżcie,bo już nie wiem co robić,niedługo będę łysa!!!!!
Dziewczyny,wzięłam sobie Wasze rady do serca i jutro idę do fryzjera skrócić włosy,a potem kupię szamponetkę żeby ujednolicić kolor.A rozjaśniacz chyba wyrzucę do kosza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomóżcie,bo już nie wiem co robić,niedługo będę łysa!!!!!
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3618 |
Raczkowanie
|
Czy sok z pokrzywy daje lepsze efekty niż płukanki czy picie naparu?
Jak w ogóle go stosować? Na kilkanaście minut przed myciem? Gdzie można go w ogóle kupić? Słyszałam o nim dość dużo tylko nigdzie nie widziałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O sok z pokrzywy pytaj w aptece. Myślę że wcieranie przed myciem nie ma sensu bo i tak to zaraz spłuczesz. Najlepiej po myciu przed suszeniem. Włosy po wyschnięciu są świeże i puszyste, w przeciwieństwie do większości wcierek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zadomowienie
|
kupiłam ten szampon garniera na wypadanie, zobaczymy jak się sprawdzi
![]() w ogóle znajomy mojej mamy (który jest jakimś bio-lekarzem) polecił picie codziennie rano i wieczorem łyżeczki oleju kukurydzianego, mówi że po tygodniu powinna być poprawa, jak myślicie? gaagatka ja za tydzień śmigam na Sycylię, tak sobie myślę, że właśnie jak odpocznę, będę jeść dużo owoców i jak zawsze na południu mocno dbać o włosy to może problem wypadania się zmniejszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ale najważniejsze że skuteczna ![]() chyba jednak kupię ten sok z brzozy i z pokrzywy i będę pichcić moją własną kamiwazę skoro to taki efekt ![]() Cytat:
![]() no ale lepiej późno niż wcale ![]() Cytat:
![]() cóż ja poradzę, że ze mnie taka zestresowana kobita, trzeba z tym żyć jakoś ![]() ![]() Cytat:
![]() efekt kolorystyczny jest mocno nieprzewidywalny (włączając zielony, szarobury i rażącą marchewkę), nie można potem farbować farbą chemiczną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() widzę, że wypoczęłaś i się odstresowałaś a to najważniejsze ![]() u mnie poprawa była, potem dostałam kolejny antybiotyk (zatoki ciąg dalszy) i poprawa poszła się bujać ![]() ![]() no nic, staram się nie przejmować, odżywiać kudełki, nawet się farbnęłam ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Zakorzenienie
|
witam
przepraszam z góry za moje pytanie ale nie jestem w stanie przebrnąć przez cały wątek. Włosy wypadaja mi ostatnio garściami, domyślam się ze to sprawa tego ze mam hypotyreozę czyli niedoczynność tarczycy. Leki na to biorę codziennie od pol roku. JEdnak z włosami wcale nie jest lepiej. Probowałam juz roznych specyfikow i nic nie pomagalo. Biore sklrzypovite, juz od paru tygodni tez nie widze efektów. Jestem bezsilna. Nie farbuje i nie farbowałam ich nigdy, nawet kropli farby nie ujrzały. Nie prostuje bo sa proste jak druty. Nie uzywam lakierow i pianek jedynie na specjalne okazje a takich jest mało. Używam jedynie szamponu i odzywki. Co mogę jeszcze zrobić? ![]()
#3625 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Zakorzenienie
|
kosmita77 - wczesniej brałam Letrox 50 i powiem że z włosami było nie tak tragicznie ale i tak wypadały. Jednak moja lekarka zdecydowala ze zwiekszy mi dawkę żeby zmniejszyc wskaźnik tarczycy. Teraz biorę Euthyrox N 75 1 tabletkę dziennie
#3627 |
Raczkowanie
|
Przyszla paczka z Kamiwaza - no to zaczynam eksperymenty z nowym specyfkiem. Dam znac za miesiac czy dwa. Tylko teraz jak mysliscie skoro bede wcierac codziennie ta Kamiwaze to wcierac tez dodatkowo sok z pokrzywy?
I prosba o rade Inneov gestosc wlosow czy Merz special? (byla juz skrzypowita i radical a treraz skonczylam opakowanie Vitapilu)
#3628 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
i coś, co naprawdę pomaga: wcieranie różnych rzeczy w skórę głowy ![]() mi się kiedyś wydawało, że takie zewnętrzne wspomaganie włosów to za dużo zabawy i nie przyniesie skutków - ale myliłam się, to naprawdę działa ![]() jeśli nie jesteś w stanie przebrnąć przez cały wątek to poczytaj chociażby wpisy z ostatnicg dwóch miesięcy, specyfiki na wypadanie często się tam powtarzają ![]() pozdrawiam i życzę owocnej walki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.