|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Ja znowu zawsze bawiłam się z warstwami i kończyło się tym, że jak zrobiłam to padałam na pyszczek. Tym razem ser wymieszam z jajami i będzie sernik chwila i zrobione. Chociaż przez Ciebie wymyśliłam, ze zrobie jeszcze jedno ciasto z kokosem bo moja rodzina to się chyba zdziwi.
|
|
|
|
#362 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajna ta Twoja Bozenka ![]() Cytat:
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
kika1989wroc chodzę do szkoły rodzenia przy szpitalu na Kamieńskiego.
Ale pyszności robicie na święta! ![]() A Bożena bardzo fajna!
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bardzo rzadko coś piekę. My z Tż po prostu nie lubimy za bardzo ciast. Szarlotkę lubię najprostszą na świecie, sernik zbity i prosty i chyba tyle. Nie lubię w ogóle kremów, bez, bitej śmietany, masy, biszkopta, ptasiego mleczka, galaretek, polewy
![]() Jestem fanką czekolady, mogę jeść kilogramy czekolady i czekoladowych cukierków ale ciasta nieeeee
|
#366 |
|
Konto usunięte
|
5 stron - nie nadrabiam, chyba was pogrzało
![]() Ej to nie jest ze mną chyba tak źle, ogólnie nie przejmuję się tym, żeby nie było, tylko ręce mi opadły ![]() Właśnie siedzę z farbą na odrostach (odrosty u blondynki = mózg jeszcze walczy) i się nudzę jak mops Industria ale super
|
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#368 |
|
Rozeznanie
|
A tu znów o słodkościach, no ładnie
Ja zrobię zwykły sernik o obniżonej ilości cukru i ciasto marchewkowe. Nie mam siły na nic innego. Teść przywiezie szarlotkę, mama zrobi Raffaello i kupi makowca i wsio. I tak żadnego z tych ciast nie mogę zjeść, ale mały grzeszek popełnię na pewno
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teŻ muszę koszyki kupić ale nie widziałam takich jak chcę
![]() A za ciastami też średnio.przepadam, te wszystkie masy, fujj. Jest mało ciast które zjem z zachwytem iitd. No oczywiście sernik ale to tak nie często, sZarlotka.. Brownie.. Uwielbiam pasche, mazurek.. Mała mi się chyba obróciła bo jakoś inaczej ją teraz czuje, trochę w dole i bardziej po lewej takie wypychanie i trochę jak by jajnikmi tam uciskala bo mnie pobolewa.. |
|
|
|
#370 |
|
Konto usunięte
|
Co do ciast to teść zapowiedział mi, że skoro nie mogę jeść ciast to będę u nich trzy dni żyła na bigosie bo nic innego nie zrobią.
![]() A ja nic nie robię, bo najemy się jak w poniedziałek wrócimy do moich rodziców Mama już dziś robi rybę po grecku, a ja przyjechałam do niej i się objem
|
|
|
|
#371 |
|
Rozeznanie
|
Industria, Bożena jest zaczepista, też taką chcę
![]() A do mnie właśnie przyszło rozliczenie kwartału za media i zamiast 250 zł muszę dopłacić drugie tyle Nie ma to jak dodatkowe wydatki przed Świętami :/
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") Edytowane przez Charlotta83 Czas edycji: 2015-04-02 o 17:16 |
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Lamgosze są pyyycha
|
|
|
|
#373 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
U mnie jest biało I nadal sypie śnieg.. a tu sanki juz schowane![]() Cytat:
Zobaczę czy się choć trochę ogarnęła czy znów będzie jak ostatnio.Cytat:
Obym się tak czuła jaknajdłużej, bo jest superCytat:
![]() Cytat:
Niech ten kwiecień i maj trwa i trwa... Boję sie tej rewolucji![]() Cytat:
Także jak już śpię to jak zabita prawie Budzi mnie tylko pęcherz...---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
okropne uczucie... Cieszę się, ze mój na razie się nie odwrócił i mi tam nie grzebie.
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
O samych pysznościach piszecie.
Byliśmy dzisiaj z Wiki u ortopedy i okazało się, że ma ganglion na lewym nadgarstku. Za dwa tygodnie usg i zobaczymy co z tym robić. Lekarz zaproponował ściągnięcie tego i wstrzyknięcie lekarstwa. Dopiero w ostateczności operacja
|
|
|
|
#375 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie kupiłam niestety...
tak, mam 3 sztuki. Warto mieć więcej niż jedno na zmianę Cytat:
Cytat:
ale tylko dlatego, ze mega wybredna jestem w tym temacie![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
Ja na słodko nic nie robię na święta ![]() Za to skupiam się na konkretnym żarciu Nie dałabym rady wszystkiego ogarnąć łącznie z pieczeniem I tak mi nogi do d.py włażą ostatnio wieczorami, bo tyle tego do zrobienia przed świętami...Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() też lubię, ale sama nigdy nie robiłam.
|
|
#376 |
|
Zadomowienie
|
o zesz dziewczyny ile wy piszecie
![]() ja mam zapiernicz w pracy i ledwo nadazam czytac, nie mowiac o odpisywaniu.. tassia dobrze, ze sie znalazlas industria bozena jest swietna!!! ja tez nic nie pieke w niedziele jestesmy u tesciow i sie bede goscic, w poniedzialek tu jest tradycja piknikowo-grillowa, wiec pewnie cos zorganizujemy ze znajomymi.. jakby co machne szybki sernik z serka philadelphia |
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
![]() alkamor widzisz? załatwiłam ci kupca opchniesz Irmusi ze dwa i gites, jeszcze zarobisz ![]() dokładnie ![]() ![]() 2 godziny temu położyłam sie poczytać książke...i właśnie sie obudziłam ![]() ciekawe co bede robić w nocy....
Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-04-02 o 18:41 |
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie znowu inny rejon Polski ![]() ojej, nie wiem co to jest ale oby dało się wyleczyć szybko i bezboleśnie |
|
|
|
|
#380 |
|
Konto usunięte
|
też nie znam langosza
![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Siacha - miałam ganglion kiedy byłam nastolatką, sam się wchłonął ale trwało to jakiś czas. |
|
|
|
#381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też wyrodna. Trochę się boję czerwca. Porodu albo że będę musiała mieć cesarkę, której boję się panicznie. a potem to jeszcze więcej mam strachów ![]() Cytat:
trzymam kciuki, żeby się obyło bez operacji Tz idzie dzisiaj tez na noc do pracy (już był na rano) odzwyczaiłam się od spania samej. Dobrze, że właścicielka z opiekunką są na dole, bo sama w domu nie lubię być od czasu, kiedy słyszeliśmy z tz jak ktoś się kolo 23 kręcił przy drzwiach (a to juz na podwórku ). Chociaż się już nie powtórzyło ![]() Dostaliśmy paczkę z pl, jutro post, więc zjadłam na zapas dwa kabanosy przyszedł też rożek i dwa kocyki minky. Gruby jest jak kołderka i prześliczny, jutro zrobię fotki ![]() Langosze znam z Czech. najtańsza przegryzka na festiwalu muzycznym. W pl nie widziałam nigdy. W de na każdym festynie rozkłada się budka naszego sąsiada i smażą. Obok stoi często budka z winami. Ochhh
Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-04-02 o 20:17 |
||
|
|
|
#382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale naprodukowalyscie przez caly dzien
Ja tam nic nie robie, nie gotuje i nie pieke. Tutaj i tak nikt nie swietuje. Jutro tylko posprzatam mieszkanie i tyle. Industria - fajna ta Bozenka, masz talent kobieto Langosza tez nie znam. Glowa mnie cos boli, mielismy lekkie spiecie z TZ. Czy Wasi tez tacy uparci ? "his way or no way" ehhhhh ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
Tez nie lubie byc sama w domu a moj TZ czesto na weekendy wyjezdza. W maju na 2 tyg wyjezdza a najgorsze jest, ze przez pierwszy tydz nie moge sie z nim kontaktowac. Jak bym wczesniej urodzila to nawet nie bedzie wiedzial, ze tata zostal. |
|
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak trochę szkoda, że u was nikt nie świętuje. zawsze to trochę radości i urozmaicenia. ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Ojej Aika to okropne. W ogóle ten tydzień bez kontaktu, straszne. Też bym się tym stresowała... |
|
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
tak. przydaje się. zawsze to jakaś ochrona tego materacyka jak się dziecku uleje, zasika, itp.
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak na weekendy wyjezdza to tez nie moze sie ze mna kontaktowac wiec troche sie do tego przyzwyczailam. |
|
|
|
|
#386 |
|
Konto usunięte
|
Jezu jeszcze prześcieradło do wózka
te wydatki nigdy się nie kończą
|
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
Przynajmniej nas uświadomią dziewczyny i nie obudzimy się z ręką w nocniku
|
|
|
|
#388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czasem ustępuję, ale tylko czasem
|
|
#389 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Tez o tym nie pomyslalam, zaraz dopisuje do mojej listy rzeczy do kupienia. Szuuu i chyba przez nastepne 20 lat sie nie skoncza. To dopiero poczatek [COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Dziewczyny Wam tez tak wlosy slabo rosna na nogach? Ja golilam ze 2 tyg temu i dalej sa gladkie. Pod pachami tez sie przerzedzily, tylko na Bozenie rosna jak wczesniej. Wygooglowalam i widze ze niektore dziewczyny tez tak maja w ciazy. Jak to u Was jest? |
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Aika mnie tez wolno rosna.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

06.09.2014 

Mama już dziś robi rybę po grecku, a ja przyjechałam do niej i się objem 

Zobaczę czy się choć trochę ogarnęła czy znów będzie jak ostatnio.
24 marca byłam na wizycie...wszystko OK Maja jest nadal Mają