Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.29 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-02, 21:49   #2551
kuki9
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.29

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
Oglądałam dzisiaj program o otyłości w Wielkiej Brytanii. Do nas też to powoli dociera, wydaje mi się, że moda na bycie fit powoli przemija.* W związku z tym moje pytanie: Kto powinien płacić za leczenie chorobliwie otyłych ludzi? Sami zainteresowani czy państwo? Jaka jest wasza opinia na ten temat?

*tak, wiem, Chodakowska zrobiła dużo, ale coraz mniej o niej słychać, a tym samym o sporcie mówi się mniej. Nie ma innych osób u nas w kraju, które by az tak promowały dbanie o sylwetkę.
A uważasz, że palacze powinni się leczyć na swój własny koszt? Wszystkie osoby, które popełniły w życiu głupi błąd (np. skacząc na główkę do zbyt płytkiej wody, szalejąc po pijaku etc.) mają nie być leczone na koszt podatników? A kto będzie oceniał czy komuś się należy leczenie na NFZ czy ma płacić bo to jego wina?

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 21:57   #2552
NOWA SOWA
Wtajemniczenie

W jakim markecie znajdę mąkę orkiszową ?

NOWA SOWA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 21:57   #2553
zakonna
Naczelna Nastolatka

mąka orkiszowa jest w tesco
Stary 2015-04-02, 22:01   #2554
NOWA SOWA
Wtajemniczenie

Sorrry kaszę orkiszową

NOWA SOWA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 22:03   #2555
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
A uważasz, że palacze powinni się leczyć na swój własny koszt? Wszystkie osoby, które popełniły w życiu głupi błąd (np. skacząc na główkę do zbyt płytkiej wody, szalejąc po pijaku etc.) mają nie być leczone na koszt podatników? A kto będzie oceniał czy komuś się należy leczenie na NFZ czy ma płacić bo to jego wina?
Nie biorę tutaj pod uwagę osób otyłych przez np. problemy z tarczycą. Jest dla mnie oczywistym, że takim ludziom należy się leczenie. Ale sama mam w swoim otoczeniu osoby, które po prostu się obżerają. Stać cię na laysy dzień w dzień? więc i powinno Cię stać na kalafiora jak ci lekarz zaleci dietę. Tak samo z palaczami. Sięgając po pierwszego papierosa muszę się liczyć z tym, że się uzależnię.

Edytowane przez tekila901
Czas edycji: 2015-04-02 o 22:04
tekila901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 22:21   #2556
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Mogłybyście podlinkować mi jakieś ciekawe upięcia dla osoby o cienkich i rzadkich włosach średniej długości? :proszę: Trudność nieważna,idę do fryzjera,ale nie wiem co zaproponować,wiem tylko,że nie chcę mieć jakiś dziwnych loków

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 22:30   #2557
summerisgone
Zakorzenienie

Cytat:
Nie biorę tutaj pod uwagę osób otyłych przez np. problemy z tarczycą. Jest dla mnie oczywistym, że takim ludziom należy się leczenie. Ale sama mam w swoim otoczeniu osoby, które po prostu się obżerają. Stać cię na laysy dzień w dzień? więc i powinno Cię stać na kalafiora jak ci lekarz zaleci dietę. Tak samo z palaczami. Sięgając po pierwszego papierosa muszę się liczyć z tym, że się uzależnię.
A ludzie którzy się połamią na nartach? Przecież wiadomo, że sport to ryzyko kontuzji? A co z kobietami, które zakładają w zimie szpilki i łamią nogi? Ja nie chcę płacić za ich głupotę. Ani za ludzi, którzy się przeziębiają bo nie ubierają się wystarczająco ciepło. Ani za leczenie dzieci, które nie były szczepione. I co teraz?
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 22:36   #2558
xxxescapismxxx
Pani Pech

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
Kosmetyki reklamacja/zwrot

Coś się da zrobić z kosmetykiem, który okazał się zupełnym bublem? Np szminką, która zamiast 12 h trzyma się 2h lub podkładem, który oksyduje z 3 tony?
Tak się zastanawiam czy można to oddać do sklepu na podstawie odstąpienia od umowy/reklamacji? Szalenie mnie wkurza, że wydaję tyle kasy na jakiś produkt, a się okazuje totalnym dnem. W stanach wiem, że problemu nie ma. A u nas? Jak to prawnie wygląda?
Ja reklamowałam w Douglasie używany podkład lancome i po okolo miesiacu zwrócili mi kasę. ;-)

Da się, ale to zależy od firmy jak rozpatrzy reklamację ;-)
Stary 2015-04-02, 22:37   #2559
Whim
...

Cytat:
Napisane przez NOWA SOWA Pokaż wiadomość
W jakim markecie znajdę mąkę orkiszową ?
Piotr i Paweł.

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 22:41   #2560
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
A jeśli ktoś ma chora tarczycę i się jednocześnie obżera? To co? Leczymy czy ma płacić? Jak to rozgraniczysz? I kto ma to sprawdzać?

Wszystko ładnie ale moim zdaniem jest to awykonalne a życie nie jest czarno-białe.
Ewentualnie można podnieść ceny niezdrowego żarcia ale z drugiej strony nie tyje się od samych chipsów i coli.

Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość
A ludzie którzy się połamią na nartach? Przecież wiadomo, że sport to ryzyko kontuzji? A co z kobietami, które zakładają w zimie szpilki i łamią nogi? Ja nie chcę płacić za ich głupotę. Ani za ludzi, którzy się przeziębiają bo nie ubierają się wystarczająco ciepło. Ani za leczenie dzieci, które nie były szczepione. I co teraz?
Heh no właśnie. A jak ktoś stwierdzi, że on nie chce płacić za taką Chodakowską bo mu się nie podoba?

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 23:39   #2561
201705250955
Konto usunięte

Jeżdżę pociągami od lat i pierwszy raz udało mi się coś zostawić w pociągu - konkretnie buty, które wzięłam sobie na zmianę (chora sierota level master ) Wątpię, by ktoś je wziął, bo są już trochę zużyte + ten rozmiar... Wysiadałam w Kutnie (z Wawy), pociąg jechał do Gorzowa. Miała któraś z Was taką sytuację? Widzę, że są 4 miasta odbioru zagubionego bagażu, m. in. Poznań i Warszawa (tylko te miasta biorę pod uwagę). Podejrzewam, że mogą to wysłać do Poznania, bo z Gorzowa najbliżej, a nie ukrywam, że do Poznania mi nie po drodze. Czy jest szansa odebrać to w Warszawie? Mogę wysłać kogoś do odbioru ich w Poznaniu, ale nie ukrywam, że nie jest mi to na rękę.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 00:41   #2562
NinaSimone
Zakorzenienie

Pytanie do os leczacych niedoczynność tarczycy. Czy przytylyscie biorąc leki ?
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 01:57   #2563
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Ja leczę i nie przytyłam, a wręcz schudłam. A ty przytyłaś? Czy boisz się przytycia?
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 01:58   #2564
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama to raczej schudła niż przytyła
Quadesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 02:10   #2565
86lola
Rotmistrz

Cytat:
Oglądałam dzisiaj program o otyłości w Wielkiej Brytanii. Do nas też to powoli dociera, wydaje mi się, że moda na bycie fit powoli przemija.* W związku z tym moje pytanie: Kto powinien płacić za leczenie chorobliwie otyłych ludzi? Sami zainteresowani czy państwo? Jaka jest wasza opinia na ten temat?

*tak, wiem, Chodakowska zrobiła dużo, ale coraz mniej o niej słychać, a tym samym o sporcie mówi się mniej. Nie ma innych osób u nas w kraju, które by az tak promowały dbanie o sylwetkę.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Ja też bym użyła. U mnie takie plamienie było czymś normalnym
Wiesz co, po to sa odprowadzane pieniadze do nfz,zeby potem mozna bylo sie leczyc.
Rownie dobrze mozna by odmawiac leczenia kazdemu co niedba o kondycje fizyczna i niekupuje bio jedzenia.
86lola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 02:32   #2566
aneidra
catsanova

Cytat:
Ja mam wrażenie, że to już dotarło... Fast foody i komputery zrobiły swoje... To prawda, że brakuje tu ludzi, którzy pociągnęli by to do przodu. Chwała tym wszystkim którzy robią, ćwiczą, pokazują nam, zachęcają o dbanie o sylwetkę i tym samym zdrowie. Problemem jest też to, że ten problem zaczyna się od dzieci, które wymigują się od wf i w ogóle jakiejkolwiek aktywności, bo komputer jest ciekawszy. Statystyki są zatrważające. Widziałam kiedyś bodajże na kanale tv o nazwie Boomerang jeden 'serial' dla dzieci propagujący ruch i zdrowe odżywianie, to chyba na dobry początek jednak za mało. Sklepiki szkolne przepełnione chipsami i batonami... Chwała również rodzicom, którzy starają się, żeby dzieciaki nie siedziały 24/7 przed komputerami. W ubiegłe lato jak jeździłam rowerem i widziałam takie stadka to aż się buzia uśmiechała.
Tyle nam wyszło z tej amerykanizacji, o.
Stary 2015-04-03, 02:39   #2567
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
(....)

Kochana tylko rolety zawsze wymienisz i jest to nizszy koszt niz pomylic sie w wyborze paneli na kilka dobrych lat, dlatego wole zobaczyc zdjecie realne albo realizacje gotowe problemem jest to ze w necie jak sa aranzacje / projekty to nie widzialam jeszcze ani jednego z szarym-szarym a nie szarym-bezowym lub szarym-brazowym kolorem paneli , tak bym widziala jaka to nazwa paneli bym mogla je zamówić

dziekuję! i odnosnie butow tez, widze ze za kostke jest wygodniej z tego co piszecie ciesze sie ze takie wybralam, w weekend przetestuje

dzięki za odp!
no to powiem Ci teraz mnie zmusilas do myslenia... faktycznie, moze byc nieciekawie. Ale to co,no polecasz szare ciemne sciany i podloga jaka?... jakby byly szare sciany i podloga jasna to myslisz ze okej? np jak tutaj?

eibhlin87 dzięki za odp! te panele będą tylko w sypialni, reszta mieszkania to brazowe jasne a co myslisz o kolorach jak wyzej na zdjeciu - szary jasniejszy sciany i szary na podloge?

- - - - - - - - - - -

MBank & Millenium:

Smerfetka696969 proszę weź pod uwagę co napisała patusia22, bo ja 10 mscy temu korzystałam z millenium i był zwrot 3% więc może teraz już go nie ma
U mnie na blogu w zakladce "moj pokoj" mozesz zobaczyc zdjecie dwoch rodzajow szarych paneli bez brazu itd.
A jak kupisz w Leroy czy innej Castoramie i po przywiezieniu do domu uznasz, ze to jednak nie sa takie jak chcialas, to zawsze mozesz zwrocic. Mnie nigdy problemow nie robili.

Sent from my mind using the Force.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 05:34   #2568
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Quadesha Pokaż wiadomość
Moja mama to raczej schudła niż przytyła

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
Ja leczę i nie przytyłam, a wręcz schudłam. A ty przytyłaś? Czy boisz się przytycia?
Boję się przytyć. Po jakim czasie byl spadek wagi ? A libido nie spadło? czy przy takim leczeniu można brać tabletki antykoncepcyjne? Wizytę mam za jakiś czas
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 08:14   #2569
Lucy Phere
Raczkowanie

Mam wykupiony bilet na tlk, dzisiaj na 17:24, czy jest możliwość zamiany go na bilet również na tlk, na tą samą trasę, ale na np 12:50? Nie do końca wiem jak wygląda ta sprawa w pkp :x
Stary 2015-04-03, 08:17   #2570
mansikkaa
Zakorzenienie

Kupilas bilet w kasie czy przez internet? Jeżeli w kasie idziesz do kasy i rezygnujesz i zwracają ci kasę jeżeli gotówką zaplacilas
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 08:22   #2571
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Boję się przytyć. Po jakim czasie byl spadek wagi ? A libido nie spadło? czy przy takim leczeniu można brać tabletki antykoncepcyjne? Wizytę mam za jakiś czas
A czemu miałabyś przytyć od tego leczenia? Waga powolutku spadła. Libido nie spadło. I brałam antykoncepję.
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 08:49   #2572
biedronka29
Raczkowanie

Dziś wielki piątek. Nie ma mszy w kościołach ale spowiedzi też nie ma możliwości ?
Chciałabym iść do spowiedzi i tylko wchodzi w grę przed mszą rezurekcyjną/ świąteczną ?
biedronka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 08:54   #2573
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneidra Pokaż wiadomość
Ja mam wrażenie, że to już dotarło... Fast foody i komputery zrobiły swoje... To prawda, że brakuje tu ludzi, którzy pociągnęli by to do przodu. Chwała tym wszystkim którzy robią, ćwiczą, pokazują nam, zachęcają o dbanie o sylwetkę i tym samym zdrowie. Problemem jest też to, że ten problem zaczyna się od dzieci, które wymigują się od wf i w ogóle jakiejkolwiek aktywności, bo komputer jest ciekawszy. Statystyki są zatrważające. Widziałam kiedyś bodajże na kanale tv o nazwie Boomerang jeden 'serial' dla dzieci propagujący ruch i zdrowe odżywianie, to chyba na dobry początek jednak za mało. Sklepiki szkolne przepełnione chipsami i batonami... Chwała również rodzicom, którzy starają się, żeby dzieciaki nie siedziały 24/7 przed komputerami. W ubiegłe lato jak jeździłam rowerem i widziałam takie stadka to aż się buzia uśmiechała.
Tyle nam wyszło z tej amerykanizacji, o.
Nie jestem otyła, wręcz przeciwnie, a na WF'ie i tak nie znosiłam ćwiczyć. Masa wuefistów się po prostu nie nadaje. Kobieta kazała mi biegać na ocenę, gdzie miałam kartkę od lekarza, że jestem uczulona na pyłki i kurz (a bieżnia wysypana jakimś czarnym piachem), jej odpowiedź była zawsze taka sama - Bjørgen ma astmę i biega to ty też możesz. Zawsze kończyłam z naciąganą tróją i kolejną godzinę spędzałam u pielęgniarki. Wychowawczyni i inni nauczyciele kazali mi wytrzymać, bo "już niewiele do końca roku". Także ja się nie dziwię, że dzieciaki nie chcą ćwiczyć, bo nie każdy ma talent do tego albo siłę, a zaniża czasem średnią.
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 09:10   #2574
_Aneta
Zakorzenienie

Gdzie kupię tanią matę do ćwiczeń? W Tesco widziałam tylko taką za 75 zł a to dla mnie trochę za dużo. Potrzebuję jej tylko po to żeby się nie ślizgac przy ćwiczeniach bo nie mam dywanów i chcę to obejść jak najmniejszym kosztem. W ostateczności kupię kawałek wykładziny
Stary 2015-04-03, 09:13   #2575
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Nie jestem otyła, wręcz przeciwnie, a na WF'ie i tak nie znosiłam ćwiczyć. Masa wuefistów się po prostu nie nadaje. Kobieta kazała mi biegać na ocenę, gdzie miałam kartkę od lekarza, że jestem uczulona na pyłki i kurz (a bieżnia wysypana jakimś czarnym piachem), jej odpowiedź była zawsze taka sama - Bjørgen ma astmę i biega to ty też możesz. Zawsze kończyłam z naciąganą tróją i kolejną godzinę spędzałam u pielęgniarki. Wychowawczyni i inni nauczyciele kazali mi wytrzymać, bo "już niewiele do końca roku". Także ja się nie dziwię, że dzieciaki nie chcą ćwiczyć, bo nie każdy ma talent do tego albo siłę, a zaniża czasem średnią.
prawda! W-f jest beznadziejny. Osoba z taką wadą wzroku jak ja ma zawsze problem czy piłka leci do mnie czy nie Zawsze na siatkówce, koszykówce cierpiałam, bo albo dostałam tą piłką w łeb albo nie złapałam/odbiłam.
A cała podstawówka, gimnazjum i LO to były tylko takie sporty

Powinni urozmaicać zajęcia - pływanie, taniec, gimnastyka, aerobik itp.
I oceniać wg zaangażowania a nie beznadziejnych tabelek z normami
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 09:15   #2576
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
Gdzie kupię tanią matę do ćwiczeń? W Tesco widziałam tylko taką za 75 zł a to dla mnie trochę za dużo. Potrzebuję jej tylko po to żeby się nie ślizgac przy ćwiczeniach bo nie mam dywanów i chcę to obejść jak najmniejszym kosztem. W ostateczności kupię kawałek wykładziny
A taki dywanik lazienkowy wodoodporny bylby zly? One chyba tanie sa.

Cytrynowe_Marzenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 09:33   #2577
Dotka90
Zakorzenienie

Ja też nienawidziłam WFu, zwlaszcza w gimnazjum, bo praktycznie 90% lekcji to była gra w siatkówkę, której naprawdę nienawidzę, nie umiem grać, boję się piłki jak leci itd itd. Skończyło się, jak mi podczas gdy pękła torebka stawowa w dłoni

Za to fajnie wspominam WF w LO, bo była i siatkówka i sztafety i gdy zespołowe i koszykówka, był też aerobik, basen, no naprawdę różnorodnie.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 09:46   #2578
Keket
Zakorzenienie

Co to za aplikacja Give Hearts na fb? O co tu chodzi? U kolegi pojawiły się jakieś pingwiny, a jak kliknęłam w link, to pojawiło się serce i napis

"Niech nie niepokoją Cię małe kroki. Obawiaj się jedynie stania w miejscu. Twoja wizja nabierze kształtów jeśli spojrzysz w swoje serce. Powinieneś odpocząć. Nie ciesz się zbytnio ze swojego nowego statusu. "

To coś w stylu chińskich ciasteczek z wróżbą? Nie ogarniam

Keket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 09:52   #2579
I am Rock
lokalna gwiazda

Telefon pokazuje mi brak usługi, sieć rozłączona. Przegrzebałam telefon i nic nie wymyśliłam. Normalnie, jeśli problem z operatorem, to wchodzi t-mobile czy jakikolwiek inny. Jakiś pomysł? Jestem bez łączności ze swiatem
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 09:54   #2580
mansikkaa
Zakorzenienie

Może jakas awaria jest?
Ostatnio tak było w orange. Myslalam, że telefon mi się popsul a to była tylko awaria siecj
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości