Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-03, 12:19   #481
masija
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

A ja mam głupie może pytanie odnośnie porodu
Czy w trakcie porodu jest się w koszuli czy nago się tam leży?
Bo czasami jak widziałam na jakiś filmikach to jedne były ubrane, drugie miały tylko biust zasłonięty i dzieć był do nich przystawiany..

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 12:21   #482
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Bo czasami jak widziałam na jakiś filmikach to jedne były ubrane, drugie miały tylko biust zasłonięty i dzieć był do nich przystawiany..
u mnie w koszuli tylko podwiniętej do góry.
dlatego własnie wygodna jest krótka koszula albo t-shirt męża
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 12:25   #483
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co kupujecie do kąpieli dzidziusia? Jakieś emolienty i jeśli tak, to jakie? Bo najpierw się myje myjką używając jakiegoś żelu do mycia, a potem bach do wody z emolientem???
Ja kupiłam Oilatum bo była super cena ale ogólnie zastanawiam się nad zamówieniem tej paczki z Dzidziusia co Rybka pokazywała
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 12:26   #484
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Coś a ten Hipp to jest żel/płyn? dobry skład ma? od połowy kwietnia jakaś promo bedzie?
Hippy podobno maja dobre sklady. Za litr bodajze 30 zl moim zdaniem sie oplaca. On dopiero wchodzi do rossmana jako nowosc.
Stary 2015-04-03, 12:30   #485
country111
Zakorzenienie

W ogóle to sierota jestem bo 2 tygodnie temu umawiałam się na pazury do kosmetyczki i tak sobie wbiłam do głowy, że to dzisiaj a okazało się że miałam być wczoraj i teraz będę brzydka na święta
A taka byłam dumna, że pomyślałam o tym wcześniej
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 12:30   #486
masija
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w koszuli tylko podwiniętej do góry.
dlatego własnie wygodna jest krótka koszula albo t-shirt męża
Ok. Ale jak np. jestem przed porodem, położna każe mi się przebrać to mimo wszystko śmigam w tej koszuli czy mogę założyć spodnie?

Bo przecież nie wiem czy od razu pójdę na porodówkę czy może będę musiała jeszcze chodzić po korytarzu

Sorry, za głupie pytania

Stary 2015-04-03, 12:33   #487
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
W ogóle to sierota jestem bo 2 tygodnie temu umawiałam się na pazury do kosmetyczki i tak sobie wbiłam do głowy, że to dzisiaj a okazało się że miałam być wczoraj i teraz będę brzydka na święta
uuuu
ja za to będę miała brzydkie brwi

Cytat:
Ok. Ale jak np. jestem przed porodem, położna każe mi się przebrać to mimo wszystko śmigam w tej koszuli czy mogę założyć spodnie?

Bo przecież nie wiem czy od razu pójdę na porodówkę czy może będę musiała jeszcze chodzić po korytarzu

Sorry, za głupie pytania
od razu śmigaj w koszuli bo co chwila będą zaglądali do bożeny więc w spodniach niewygodnie- co chwila je zdejmować
Stary 2015-04-03, 12:34   #488
Cos_
Zakorzenienie

Przyszla paczka od rp nie wiem za co zaplacilam ta stowke pff jakie te podklady wielkie
Stary 2015-04-03, 12:34   #489
poldzik
Zadomowienie

czesc dziewczyny!

w pracy siedze, dzisiaj relaksik, pije sobie zielona herbatke z jasminem (mniam) i dalam samochod do "luksusowej "myjni - tzn z obsluga super wypas - przyjezdzaja pod wskazany adres , biora samochod i odwoza po dwoch godzinach umyty, pelen wypas i cena tez niezla - mlode chlopaki, fajnie sie zorganizowali, mysle, ze bija kazda konkurencje

z tym kupowaniem ja tez wole miec wszystko przedtem - udalo mi sie dostac wiele rzeczy uzywanych, za darmo lub poldarmo, wiec jakby potem cos sie zdublowalo, nie bedzie problemu, ze kasa wydana niepotrzebnie, zatrzymam to fajniejsze a to gorsze puszcze w obieg

co do kapieli to ja nie kupuje emolientow "na wszelki wypadek" , kupie,jesli bedzie potrzeba. kupilam plyn do kapieli, krem do pupy (nie zamierzam uzywac ciagle tylko jak beda podraznienia), maczke ziemniaczana i olejek ze slodkich migdalow ten sam co ja uzywam. i git. tylko czegos do pepka mi brakuje ale jeszcze nie wiem czego. no i moze soli fizjologicznej do oczu i noska.

ja butelki mam avent.
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 12:36   #490
Princesika
Zakorzenienie

Byłam na zakupach. Chryste, co się dzieje. W piekarni taaaaaaakie kolejki. Warszawa

Edytowane przez Princesika
Czas edycji: 2015-04-03 o 12:39
Princesika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 12:41   #491
masija
Zakorzenienie

Cytat:

od razu śmigaj w koszuli bo co chwila będą zaglądali do bożeny więc w spodniach niewygodnie- co chwila je zdejmować
To będę miała tyłek na wierzchu

Stary 2015-04-03, 12:44   #492
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
To będę miała tyłek na wierzchu
taką krótką masz koszulę?
Stary 2015-04-03, 12:50   #493
fartuch
Zakorzenienie

Dziewczyny chciałam zapytać w czym będziecie rodzić? Ktoś tu wspominał że najlepsza duża koszulka tż, no ale jak póżniej z kangurowaniem skóra do skóry? Przydałaby się jakaś rozpinana koszulka...

AA i kupiłam wczoraj stanik do karmienia w smyku, bo są przecenione na 25 zł fajne nawet, tylko same białe były..

Edytowane przez fartuch
Czas edycji: 2015-04-03 o 12:52
fartuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 12:51   #494
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:

Gdzie chodzisz na paznokcie? Ja muszę sobie walnąć pedi.

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Przyszla paczka od rp nie wiem za co zaplacilam ta stowke pff jakie te podklady wielkie
Pomyśl, że w sklepie wydałabyś więcej. Raz, że ceny wyższe, a dwa pewnie wpadłoby coś nieplanowanego do koszyka.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 12:54   #495
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość

Gdzie chodzisz na paznokcie? Ja muszę sobie walnąć pedi.

Pomyśl, że w sklepie wydałabyś więcej. Raz, że ceny wyższe, a dwa pewnie wpadłoby coś nieplanowanego do koszyka.
No to napewno,pieluchy tetrowe u mnie najtansze 3 zl sztuka,na podkladach 2 zl roznicy na butelkach tez zaoszczedzilam. Takze uzbiera sie troche.
Stary 2015-04-03, 12:59   #496
masija
Zakorzenienie

Cytat:
taką krótką masz koszulę?
Jakbym śmigała w tż'towej
Ale jak w koszuli zwykłej to na dzień dzisiejszy jest tak przed kolano.
Nie wiem jaka będzie za 2 miesiące

Stary 2015-04-03, 13:12   #497
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w koszuli

Cytat:

Sorry, za głupie pytania
Mnie przyjęli na ip, i kaZały się przebrać w koszulę i zabrały na górę i chodziłam w koszuli.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam zapytać w czym będziecie rodzić? Ktoś tu wspominał że najlepsza duża koszulka tż, no ale jak póżniej z kangurowaniem skóra do skóry? Przydałaby się jakaś rozpinana koszulka...

AA i kupiłam wczoraj stanik do karmienia w smyku, bo są przecenione na 25 zł fajne nawet, tylko same białe były..
Ja będę rodzic w koszuli nocnej, tej rozpinane..
Rodziłam w takiej i blanke, ale nie miałam jej na brzuch.. Ale oni potem chyba podwijaja i kładą.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 13:18   #498
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam zapytać w czym będziecie rodzić? Ktoś tu wspominał że najlepsza duża koszulka tż, no ale jak póżniej z kangurowaniem skóra do skóry? Przydałaby się jakaś rozpinana koszulka... .
ja w koszuli- podwinę sobie do góry
Stary 2015-04-03, 13:45   #499
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się My też zamówiliśmy wózek prawdopodobnie dzisiaj odbieramy i też mi mama dupę truła żebyśmy po porodzie kupili, bo jej szefowa kupiła przed, poszła do porodu i się dziecko martwe urodziło no ja pitolę
Co za... okrutne rady.

Cytat:
Tak bo najlepiej cala wyprawke kupic w dniu porodu albo najlepiej po wyjsciu ze szpitala z rozwalona bozena czy rozcietym brzuchem biegac po sklepach :/
:yes: !!!

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ja nie rozumiem takiego podejścia.. Co kogo obchodzi kiedy coś kupię? Za jego pieniądze kupuje? nie, za swoje.. Jak idzie do sklepu po spożywkę to tez mi zagląda czemu kupilam to a nie tamto?!
Też nie lubię jak mi się ktoś wtrąca. Nie ważne w jakiej sprawie. Doradzić można, ale jak ktoś wciska na siłę dobre rady źle się to kończy...

Cytat:
albo ty leżysz w szpitalu a on w tym czasie jeździ po sklepach i kupuje i wybiera sam całą wyprawkę
Nieee!!! Tylko nie to! Chyba że mu zrobię listę z obrazkami i od razu z adresem sklepu. Taką listę do ikei chcę mu zrobić, na wypadek, gdybyśmy nie zdążyli przed porodem wanienki i paru drobiazgów kupić.

Cytat:
Może kupię jeszcze jakąś butelkę, jak będę robiła większe zakupy.
Żeby później nie szukać, jak będzie potrzebna.
Kupiłam zestaw Avent, mają cztery butelki ze smoczkami plus normalny smoczek. Cenowo wyszło całkiem fajnie, a flachy się przydadzą choćby na później.
Cytat:
Coś a ten Hipp to jest żel/płyn? dobry skład ma? od połowy kwietnia jakaś promo bedzie?
Ogólnie Hipp ma dobre składy, w każdym zestawieniu sroki. Czy to chusteczki, czy kremy dla mam.
Cytat:
Hihi no ładnie. Nie tylko ja taka zdolna

Cos

Bebetto Luca też mamy, grafitowy z chromowaną ramą. Z holland wygrał jednym szczegółem - budkę można do przodu dalej przegiąć.
Trzeba przyznać, że to są wielkie wózki, kolega widział fotkę i pytał czy to emmaljunga. Hihi e podobają mi się szalenie, ale cena 2,5x bebetto.
Stary 2015-04-03, 13:54   #500
201710041131
Konto usunięte

Mehja bo w sumie szkoda mi kasy na coś takiego a i tak pewnie tetrę będę podkładać no a dwaaaa że jakby co to zdejmę pokrowiec z materacyka i go wypiorę bo to się ściąga

A co do ☠☠☠☠☠☠☠enia o zakupach to wiecie kto u mnie najbardziej ☠☠☠☠☠☠☠i nt. kupowania wszystkiego i dzisiaj jeśli wieczorem padnie znowu taki tekst to zamierzam powiedzieć, że kupuję za swoje a nie za ich. Czuję, że będzie wojna

Cos no ogromne

Dobra, ja się pakuję, za godzinę jadę Buziaki!
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 13:56   #501
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Znów mam jakąś dziwnie małą czcionkę na wizażu

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość

Wiecie co... wczoraj wieczorem po raz pierwszy nie widziałam ani grama swojej bożeny. Przedtem jeszcze przy naciąganiu brzucha widziałam a wczoraj nic a nic
ja też już nijak nie mogę zobaczyć bożeny

Cytat:
Byliśmy wczoraj na zakupach w auchan i te kolejki z pierwszeństwem dla kobiet w ciąży to Ja normalnie nigdy nie korzystam z nich ale wczoraj kolejki zakręcone na 3 zawijki, kręgosłup mnie bolał więc poszliśmy się pchać. A tam przewracanie oczami, narzekanie, ci nie wpuszczą, tamci też nie, staruchy z ogromnym wózkiem ciężko chore i nie wpuszczą a kasjerka nic nikomu nie powie.
trzeba podejść do kasjerki i spytać czy możesz być następna Tak mi kiedyś powiedziała jedna w auchan, że oni często nie zauważają, ze podeszła kobieta w ciąży do kolejki i należy podejść bezpośrednio do kasjerki. A resztę klientów mieć w głębokim poważaniu. Ja tak robię, jak nie chce mi się czekać

Cytat:

mi rosną normalnie a paznokcie ekspresowo
mi też paznokcie zapierniczają, że hej! We wtorek byłam na hybrydach a już mi widać odrost Jak tak pójdzie, to nawet po 2 tygodniach będę musiała iść znowu.. albo szybciej...

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Bry Bylam wczoraj u okulisty, kolejka na kilometra srednia wieku jakies sto lat ale grunt ze z oczami mam wszystko ok. Tzn. jak slepa bylam tak jestem dalej ale przeciwskazan do sn nie ma
Ciekawe tylko co jeszcze diabetolog powie. Ostatnio mam cukry w normie,nawet po pozarciu nalesnika w Manekinie bylo ok.

A dzis jedziemy zamawiac wozek Bebetto Lucę
Do tego teściowa chce nam za niego zapłacić
o to super wiadomości!

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
kto miał butelki Tomme Tippe ?? kaja ??
ja mam Dla Leosia (jeszcze z jednej popija mleko nad ranem)
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 13:58   #502
Marei
Zakorzenienie

Milly super
Stary 2015-04-03, 14:01   #503
Cos_
Zakorzenienie

Szuu nie daj sie nie zycze ci milego wypadu bo to niemozliwe tylko wytrwalosci
Stary 2015-04-03, 14:07   #504
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
no bo się tak właśnie zastanawiałam....z Kubą miałam Lovi i było Ok tym bardziej, że to raczej sporadycznie używane ale tak mi jakoś odbiło :p może dlatego, że szwagierka kupiła lovi a nie lubię mieć tego co ona :p

ja się sprawowała ??
ja byłam zadowolona. Miałam dużo tych butelek. Były ok. Smoczki też Ale teraz kupiłam avent

Cytat:
koledzy tż-a z pracy tak mu nagadali- że po co tak szybko, przecież wózek można tuż przed porodem kupić. Jasne-gdybyśmy kupowali nowy to można jeszcze poczekać ale skoro polujemy na używany i dopiero teraz trafiła się super okazja to miałam nie kupować? a jakby potem do porodu już się taka okazja nie trafiła to co?
Poza tym nagadali mu, że wywołamy sobie tym przedwczesny poród bo nie wolno przynieść wózka do domu przed dzieckiem. Nie wierzę w takie zabobony ale jakoś dziwnie mi się zrobiło.
jak mnie wkurzają takie gadki A co to kogo obchodzi kiedy i co kupujesz? Jakieś średniowiecze normalnie...
Ja na takie coś odpowiadam, że po to ciąża trwa 9 miesięcy, zeby sobie w tym czasie wszystko spokojnie przygotować.

Cytat:
A no jak zawsze - te chlopy
przytulam

Cytat:
Dziecku nie trzeba wiele, w większości to nasze widzimisie
taaa

Cytat:

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

ej wiecie, że ja jeszcze zwrotu nie dostałam dzisiaj miesiąc mija jak złożyłam
ja też nie. Ale u mnie miesiąc będzie 10 kwietnia.

Cytat:
Tekst mojej ukochanej teściowej Najchętniej to pewnie położyłaby małego w żłóbku na sianie.

Cytat:
Mojej mamy brat tak gadał.. Jak mi się płeć zmieniła i mówię ze mam chłopięce itd. to ten z oburzeniem wręcz ze co to za jakaś dziwna moda kupowania wszystkeigo przed porodem, że przecież teraz wszystko ws klepach jest że on skręcał łóżeczko jak jego żona już urodziła. Woow.. super. byłabym bardzo szczęśliwa z tego powodu że mój tż zamiast siedzieć z nami w wolnej chwili skręca łóżeczko bo wcześniej nie mógł..

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

dla mnie to jest jakieś śmieszne, ze dziecko się rodzi, a rodzice nic nie mają. Jakby się dowiedzieli w chwili porodu, ze będę mieli dziecko

Cytat:
albo ty leżysz w szpitalu a on w tym czasie jeździ po sklepach i kupuje i wybiera sam całą wyprawkę
już to widzę
Stary 2015-04-03, 14:11   #505
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Byliśmy wczoraj na zakupach w auchan i te kolejki z pierwszeństwem dla kobiet w ciąży to Ja normalnie nigdy nie korzystam z nich ale wczoraj kolejki zakręcone na 3 zawijki, kręgosłup mnie bolał więc poszliśmy się pchać. A tam przewracanie oczami, narzekanie, ci nie wpuszczą, tamci też nie, staruchy z ogromnym wózkiem ciężko chore i nie wpuszczą a kasjerka nic nikomu nie powie.
z tego powodu nie lubię tesco. kasa pierwszeństwa tam to kpina. albo zamkną mi przed nosem, albo muszę się wykłócać z wszystkimi stojącymi ludźmi i jeszcze się na mnie rzucają słownie a kasjerzy oscentacyjnie odwracają wzrok, nigdy mi się nie zdarzyło żeby kasjer zainterweniował. za to w poprzedniej ciąży w leclercu babka w kasie mnie przepraszała że brzucha nie zauważyła i nie poprosiła mnie.. a przede mną chyba 1 osoba tylko była, w dodatku starsza pani także i tak bym nie skorzystała. kiedyś w stokrotce mi się zdrzyło że otworzyli nową kasę bo kolejki i poprosili na początek panie z wózkami, bo z J. byłam, teraz raz korzystałam będąc z synem bo się wściekał i nie miałam siły z nim stać.

Cytat:
to ja lubię jak twój tż ja jeszcze pokruszone herbatniki dodaję do masy- świetnie pasują
możesz zawsze rozdzielić masę na pół i każdemu domieszać to co mu pasuje ale chyba by mi się nie chciało tak
herbatniki obowiązkowo, niezależnie od wersji. rozdzielałam kiedyś na pół, ale taki niski wychodził i tż też nie pasowało.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 14:16   #506
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

herbatniki obowiązkowo, niezależnie od wersji. rozdzielałam kiedyś na pół, ale taki niski wychodził i tż też nie pasowało.
wymagający ten twój tż

Szuu to bezpiecznej i niemęczącej podróży!
Stary 2015-04-03, 14:18   #507
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Eh też nie liczę na jakieś prezenty czy pomoc. Sami wszystko kupujemy.

Zastanawiam się czy jedna butelka mi starczy? Mam jakąś z Aventu. Zamierzam kp.
ja też nie liczę na nic
Ja mam więcej butelek Przydadzą się na później nawet.

Cytat:
hahaha
na szczęście mój ma takie samo zdanie na temat kupowania jak ja i też woli teraz wszystko przygotować
a inni...niech se gadają, trzeba mieć ich wiadomo gdzie tylko wkurza mnie jak ktoś mnie straszy
mój się w ogóle nie wtrąca Najwyżej zapytam go czasem o kolor czy wzór.

Cytat:
Tak wogóle byłam na badaniach i zawsze mieli osobny gabinet gdzie zapraszali ciężarne co by nie było dymu. Dzisiaj mniejsza obsada i ten gabinet był zamknięty i musiałam czekać więc po drugiej pani nikogo nie pytając po prostu weszłam do gabinetu i widziałam jak już jakaś z kolejki się podnosiła. Normalnie czekałam tylko aż coś powie wkoło tabliczki, że ciężarne bez kolejki zapraszają
i bardzo dobrze zrobiłaś Ja też tak robię Trzeba umieć korzystać z tych niewielu przywilejów, które teraz mamy.

Cytat:
Dziewczyny, co kupujecie do kąpieli dzidziusia? Jakieś emolienty i jeśli tak, to jakie? Bo najpierw się myje myjką używając jakiegoś żelu do mycia, a potem bach do wody z emolientem???
oilan emolient
Stary 2015-04-03, 14:18   #508
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ja na takie coś odpowiadam, że po to ciąża trwa 9 miesięcy, zeby sobie w tym czasie wszystko spokojnie przygotować.
oo najprostsze i do tłuka dotrze bedę teraz tak odpowiadać
Stary 2015-04-03, 14:20   #509
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
żadnych emolientów jeśli nie będzie potrzeby. zwykły płyn niebieski z rossmanna z serii babydream. myje się normalnie ręką w wodzie z płynem, ja się nie bawiłam w żadne myjki, kolejne siedlisko bakterii i gadżet do prania.

Cytat:
Jest jakieś wskazanie do stosowania emolientów jeśli dziecko nie ma problemów ze skórą?
mi położna zalecała, ale na pytanie dlaczego nie potrafiła odpowiedzieć...

Cytat:
Mam w planach kupic litrowego hippa bedzie w rossmanie od polowy kwietnia sroka rozkladala na czynniki pierwsze sklady emolientow i bez szalu :/
mi hipp nie podszedł zupełnie, jakiś taki szorstki mi się wydawał ale Tobie chyba nie pasują zapachem rossmannowskie z tego co pamiętam to pewnie hipp Ci podejdzie dla odmiany.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 14:24   #510
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
ooo faktycznie szkoda...

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Mehja bo w sumie szkoda mi kasy na coś takiego a i tak pewnie tetrę będę podkładać no a dwaaaa że jakby co to zdejmę pokrowiec z materacyka i go wypiorę bo to się ściąga
zrobisz jak uważasz, ale te prześcieradełka są taniutkie. Ja kupiłam za 8 zł bodajże.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości