Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-03, 18:13   #2941
Strobiluska
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
Jakoś sobie nie mogę wyobrazić, że wrzucam 5 łupinek i ma mi to wyprać całe pranie i faktycznie walą octem

Koleżanka je mocno zachwalała, ale ja jakoś nie jestem przekonana
Spróbuj moze najpierw wyprać np szmaty do podłogi albo skarpetki Męża

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 18:14   #2942
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczynki, dostałam dziś w prezencie orzechy piorące, podobno są dobre do prania ciuszków dziecięcych
Ktoś coś słyszał???
Słyszałam, że są super ale nigdy nie próbowałam. No i Reni Jusis podobno używa. Kiedyś oglądałam kule piorące ale potem o tym zapomniałam.

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 18:15   #2943
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Spróbuj moze najpierw wyprać np szmaty do podłogi albo skarpetki Męża
Szalona skarpetki męża musiałabym całe opakowanie wrzucić

Nie no spróbuję na pewno, ale jakoś w to nie wierzę
Może do odświeżenia ubrań tak, ale do poplamionych ??
Stary 2015-04-03, 18:27   #2944
natetitka
Zadomowienie

A te orzechy są takie jednorazowe czy co? do bębna czy do dozownika się je daje? :P

FB

Stary 2015-04-03, 18:30   #2945
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
A te orzechy są takie jednorazowe czy co? do bębna czy do dozownika się je daje? :P
Wiesz co na tych moich pisze, że 5 łupinek wystarcza na 4-5 prań w temperaturze max 60st, lub 1-2 w wyższych temperaturach.
Dołączony miałam taki lniany woreczek, który wkłada się do bębna.

Jakieś dziwne to Te orzechy to i podobno do zmywarki można dawać i w ogóle jak teraz czytam na necie to mają milion innych zastosowań, a ja mam zdanie, że jak coś jest to wszystkiego to tak naprawdę jest do niczego
Stary 2015-04-03, 18:32   #2946
natetitka
Zadomowienie

No właśnie zastanawiałam się też jak to potem wydłubać z prania, żeby potem w galotach gdzie nie uwierały
Wypróbować pewnie można, może akurat będziesz pozytywnie zaskoczona i zrobisz się ekomama

FB

Stary 2015-04-03, 18:38   #2947
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie zastanawiałam się też jak to potem wydłubać z prania, żeby potem w galotach gdzie nie uwierały
Wypróbować pewnie można, może akurat będziesz pozytywnie zaskoczona i zrobisz się ekomama
Nie przesadzałabym z tą ekomamą
Choć dzięki mojej pracy wiem co pakuje się i jakie są koszty wyprodukowania tych wszystkich "cudownych" środków czyszczących do łazienki, kuchni itd. i stąd ja stosuję głównie kwasek cytrynowy, sodę i ocet, ale te orzechy to jakieś czary
Stary 2015-04-03, 20:03   #2948
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczynki, dostałam dziś w prezencie orzechy piorące, podobno są dobre do prania ciuszków dziecięcych
Ktoś coś słyszał???
Ja używałam i uwazam, ze sa ok. Mój syn ma skore wrażliwa i większość proszków robi z jego skorą masakrę. Nie mogę używać Loveli ani Jelp. One są bardzo chemiczne. Po orzechach było ok. Teraz używam płynu Biały Jeleñ i tez jest ok.

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Do zestawu jest dołączony mały woreczek, do którego wkłada sie orzechy. Nic nie dostaje sie do ubrań.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Niedawno byłam w Tesco. Masakra, ile ludzi. Kolejki do kas były gigantyczne. A akurat dzisiaj chyba za duzo sprzątałam i zaczęła mi dokuczał jakby rwą kulszowa. No wiec postanowiłam, ze w końcu skorzystam z kasy pierwszeństwa. Podchodzę, a w kolejce większość facetów i żaden z nich nie wyglada jakby był w ciazy. No i nie wiem jak zagadać. Wiec podchodzę do kasjera i pytam sie "przepraszam, tutaj jest kasa pierwszeństwa, prawda?". Na co koleś "nie wiem, a co to takiego?". Wiec mu tłumacze i pokazuje wielka tabliczkę, wisząca przy kasie. Na to podchodzi ochroniarz, bomwidzi jakąś dyskusje. I pyta sie co sie dzikiej. Wiec mowię mu, ze upewniłam sie, ze to jest kasa pierwszeństwa. Koleś patrzy na mnie wzrokiem szukającym rozumu i mowi, ze nie wie. Wiec pokazuję mu wielką tabliczkę. O on bąka, ze "niby jest to kasa z pierwszeństwem, ale w praktyce nie". Powiedziałam mu, ze chyba żarty sobie robi i proszę, zeby wezwał kierownika. W tym momencie włączył sie kasjer, który poprosił, żebym podeszła i zaczął mnie przepraszać. Mówil, ze dopiero zaczął pracę i nie wiedział o tym. Ochroniarz sie zmył. Nie chciało mi sie robic awantury, bo już byłam bardzo zmęczona i plecy bolały mnie okropnie. Ale w szoku byłam niezłym.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 20:17   #2949
Anex
Rozeznanie

Szkoda słów i nerwów, w większości miejsc takie tabliczki są dla ozdoby i spokoju sumienia właścicieli ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 20:25   #2950
Harrods
Zadomowienie

Za to bardzo miłe są panie w Super Pharm obok mnie. Ostatnio ze dwa razy mnie wybaczyły na końcu kolejki i poprosiły o podejście do kasy.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 20:42   #2951
natetitka
Zadomowienie

Ostatnio w ikei chciałam z pierwszeństwa skorzystać, miałam bluzkę z grafiką na brzuchu, więc nie było wątpliwości, że ciężarówka plus jeszcze synek był ze mną a to kasa rodzinna jest. Kolejka zlożona z pojedynczych osób, jeden pan z wózkiem. Stwierdziłam, ze po nim podejdę, nie będę przed niego się wpychać. No i była laska, która podeszła do kasy prawie w tym samym czasie co ja, pan się skasował to podeszłam obok kasjera z wózkiem bo napis głosił by osoby uprzywilejowane podeszły do kasjera a ona strasznie zaczęła napierać i wczodzić przed wózek no i mówię wtedy, że przepraszam chciałabym skorzytać z pierwszeństwa, na co ona, że to wtedy trzeba podejść do kasjera i mi na napis pokazuje, odpowiedziałam jej, że właśnie podeszłam. Kasjer ani me ani be mimo, że dobrze słyszał i ją skasował. Taka Polska

FB

Stary 2015-04-03, 20:57   #2952
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Niedawno byłam w Tesco. Masakra, ile ludzi. Kolejki do kas były gigantyczne. A akurat dzisiaj chyba za duzo sprzątałam i zaczęła mi dokuczał jakby rwą kulszowa. No wiec postanowiłam, ze w końcu skorzystam z kasy pierwszeństwa. Podchodzę, a w kolejce większość facetów i żaden z nich nie wyglada jakby był w ciazy. No i nie wiem jak zagadać. Wiec podchodzę do kasjera i pytam sie "przepraszam, tutaj jest kasa pierwszeństwa, prawda?". Na co koleś "nie wiem, a co to takiego?". Wiec mu tłumacze i pokazuje wielka tabliczkę, wisząca przy kasie. Na to podchodzi ochroniarz, bomwidzi jakąś dyskusje. I pyta sie co sie dzikiej. Wiec mowię mu, ze upewniłam sie, ze to jest kasa pierwszeństwa. Koleś patrzy na mnie wzrokiem szukającym rozumu i mowi, ze nie wie. Wiec pokazuję mu wielką tabliczkę. O on bąka, ze "niby jest to kasa z pierwszeństwem, ale w praktyce nie". Powiedziałam mu, ze chyba żarty sobie robi i proszę, zeby wezwał kierownika. W tym momencie włączył sie kasjer, który poprosił, żebym podeszła i zaczął mnie przepraszać. Mówil, ze dopiero zaczął pracę i nie wiedział o tym. Ochroniarz sie zmył. Nie chciało mi sie robic awantury, bo już byłam bardzo zmęczona i plecy bolały mnie okropnie. Ale w szoku byłam niezłym.

Ja sobie obiecałam, że też zacznę korzystać. Skoro jest informacja o pierwszeństwie to po co mam stać. A ludzie są beznadziejni.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 21:13   #2953
kindo7
Raczkowanie

Mi sie czasem zdarzy skorzystac z kasy pierwszenstwa, albo podejsc do kasjera i zapytac czy moge. A brzuch mam taki, ze watpliwosci nie ma
I ludzie zawsze maja taka mine, jakby mi tak wielka laske robili, ze az przykro sie robi!
Dzis w krakowskim kredensie podeszlam do kasy, a kolejka byla ogromna, ale chcialam tylko sloiczek zakwasu za 4,99 i mialam przygotowane 5 zl. Pani w kasie nie miala problemu, ale pan, ktoremu weszlam w droge, jak go zapytalam, czy moge, tak mi odpowiedzial, jakbym mu krzywde robila... Ech... Niech sobie pochodzi z brzuchem

A sie chcialam pochwalic... Ja nie jestem osoba jedzaca duzo ryb, ani specjalnie nie umiem ich robic. Ale ostatnio sie staram, szczegolnie, ze mam mozliwosc w piekarniku gotowac na parze.
No i dzis zrobilam przepyszne poledwiczki z dorsza
A dodatkowo sardynki smazone w oliwie
Ale mielismy postny pyszny obiad!

A teraz sie zabralam za babke z nutella i orzechami laskowymi!! Mniam mniam.
Jutro chce zrobic babke drozdzowa... Pierwsza w zyciu, wiec bede prosic o kciuki
kindo7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 21:53   #2954
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Ktoś coś słyszał???

Cytat:
Wiesz co na tych moich pisze, że 5 łupinek wystarcza na 4-5 prań w temperaturze max 60st, lub 1-2 w wyższych temperaturach.
Dołączony miałam taki lniany woreczek, który wkłada się do bębna.

Jakieś dziwne to Te orzechy to i podobno do zmywarki można dawać i w ogóle jak teraz czytam na necie to mają milion innych zastosowań, a ja mam zdanie, że jak coś jest to wszystkiego to tak naprawdę jest do niczego
Ja uzywam, rzeczywiscie zapach maja niezbyt przyjemny, ale swoja funkcje spelniaja w tym worku trzeba je jeszcze potluc na czastki

Cytat:
Nie przesadzałabym z tą ekomamą
Choć dzięki mojej pracy wiem co pakuje się i jakie są koszty wyprodukowania tych wszystkich "cudownych" środków czyszczących do łazienki, kuchni itd. i stąd ja stosuję głównie kwasek cytrynowy, sodę i ocet, ale te orzechy to jakieś czary
Tez uzywam glownie octu I sody

Cytat:
A ja mialam do tej pory przyjemne doswiadczenia w ustepowaniu, przepuszczaniu dzisiaj w busie pierwszy raz co stalam, bo zimowy plaszcz mam dosc oversizowy, to mysle sobie nikt nie zauwazyl w koncu jeden Pan wypaczyl mnie, chcial zebym usiadla, ale spalo mu na kolanach dziecko, wiec mowie, ze dziekuje postoje ale nikt inny oczywiscie nie zaproponowal teraz mam zamiar wywalac brzuch I korzystac bezczelnie z przywilejow, wszedzie!!!

Cytat:
Napisane przez kindo7 Pokaż wiadomość
Mi sie czasem zdarzy skorzystac z kasy pierwszenstwa, albo podejsc do kasjera i zapytac czy moge. A brzuch mam taki, ze watpliwosci nie ma
I ludzie zawsze maja taka mine, jakby mi tak wielka laske robili, ze az przykro sie robi!
Dzis w krakowskim kredensie podeszlam do kasy, a kolejka byla ogromna, ale chcialam tylko sloiczek zakwasu za 4,99 i mialam przygotowane 5 zl. Pani w kasie nie miala problemu, ale pan, ktoremu weszlam w droge, jak go zapytalam, czy moge, tak mi odpowiedzial, jakbym mu krzywde robila... Ech... Niech sobie pochodzi z brzuchem

A sie chcialam pochwalic... Ja nie jestem osoba jedzaca duzo ryb, ani specjalnie nie umiem ich robic. Ale ostatnio sie staram, szczegolnie, ze mam mozliwosc w piekarniku gotowac na parze.
No i dzis zrobilam przepyszne poledwiczki z dorsza
A dodatkowo sardynki smazone w oliwie
Ale mielismy postny pyszny obiad!

A teraz sie zabralam za babke z nutella i orzechami laskowymi!! Mniam mniam.
Jutro chce zrobic babke drozdzowa... Pierwsza w zyciu, wiec bede prosic o kciuki
Tez bede robic jutro babke drozdzowa pierwszy raz z jakiego przepisu robisz?

Rybki jadlabym szkoda, ze nie mam dostepu zbyt czesto do swiezych

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 21:53   #2955
Madzia000
Zadomowienie

Hejo zdaje relacje ze po naszym 4d wszystko ok Karol zostaje Karolem, rozwija sie prawidlowo. Marszczyl czolo nerwusek (po mamusi:-D) bo chcial wlozyc sobie raczki do buzi, a nie trafial :-P

Bosh nic dzisiaj nie robilam takiego a jestem zmeczonq jakbym w polu orala :-S najgorsze ze codziennie twk jest. A podobno w drugim trymestrze ma sie zastrzyk energii :-/
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 22:24   #2956
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Hejo zdaje relacje ze po naszym 4d wszystko ok Karol zostaje Karolem, rozwija sie prawidlowo. Marszczyl czolo nerwusek (po mamusi:-D) bo chcial wlozyc sobie raczki do buzi, a nie trafial :-P
za udaną wizytę.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 22:46   #2957
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:

Bosh nic dzisiaj nie robilam takiego a jestem zmeczonq jakbym w polu orala :-S najgorsze ze codziennie twk jest. A podobno w drugim trymestrze ma sie zastrzyk energii :-/
Cieszę się, że wszystko ok!
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 23:10   #2958
Fischerka
Raczkowanie

Madzia gratuluję udanej wizyty!

Witam się tradycyjnie późno nadrobiłam dwa dni Waszych postów, które spędziłam na sprzątaniu. Wczoraj siedziałam do 3 w nocy. Dom lśni czystością, zakupy zrobione, porobiłam dekoracje, kupiłam świeże kwiaty... a po południu w końcu padłam na twarz i co? i oberwałam jeszcze od męża... jak usłyszałam "Sprzątasz, sprzątasz, a o dziecku nic nie pomyślisz" to zrobiło mi się przykro

Jutro zapowiada się dzień w kuchni. Ciasto kupiłam: sernik, ciasto karmelowe, roladę wiśniową i kinder bueno, a rano przywiozą mi ogromny tort śmietankowy z owocami za to jutro dniówka przy mięsach, a więc kotlety schabowe, udka pieczone w rękawie i rolady wieprzowe część z pieczarkami i serem, a drugie z papryką, kiełbaską i ogórkiem... jak dam radę sałatki zrobię w niedzielę rano, na świeżo - jedna z tortellini i warzywami a druga "wiosenna". No i po drodze oczywiście święconka mam nadzieję, że dam radę... oboje z mężem mamy duże rodziny i tak sobie wymyśliłam, że jak teraz ja ich zaproszę to może na Boże Narodzenie się zrewanżują bo nigdy nie wiadomo, co z tej Zosi będzie za wywijas

Także w razie gdybym już nie zajrzała - zdrowych, spokojnych świąt dla Was wszystkich, pięknych chwil spędzonych w gronie najbliższych i odpoczynku, bo z tym w święta bywa różnie i żeby było smacznie, nawet u tych mamuś z cukrzycą!!! Ja w święta szaleję, wtorek - środa ograniczam cukier, a w czwartek na badanie glukozy!
Spokojnej nocy!!!
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-03, 23:34   #2959
kindo7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość

Tez bede robic jutro babke drozdzowa pierwszy raz z jakiego przepisu robisz?

Rybki jadlabym szkoda, ze nie mam dostepu zbyt czesto do swiezych
Po przestudiowaniu kilku przepisow, chyba sie zdecyduje na to z Kwestii Smaku
http://www.kwestiasmaku.com/desery/b...a/przepis.html

Ja tez z rybkami do tej pory nie mialam dostepu do swiezych, a w supermarkecie jakos sie boje kupowac. Ale powstal niedawno, a moze juz jakis czas temu, ale nas nie bylo, taki fajny bazarek, calkiem ńiedaleko i maja tam swiezutkie rybki. Wiec korzystam
kindo7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 06:48   #2960
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
Madzia gratuluję udanej wizyty!

Witam się tradycyjnie późno nadrobiłam dwa dni Waszych postów, które spędziłam na sprzątaniu. Wczoraj siedziałam do 3 w nocy. Dom lśni czystością, zakupy zrobione, porobiłam dekoracje, kupiłam świeże kwiaty... a po południu w końcu padłam na twarz i co? i oberwałam jeszcze od męża... jak usłyszałam "Sprzątasz, sprzątasz, a o dziecku nic nie pomyślisz" to zrobiło mi się przykro

Jutro zapowiada się dzień w kuchni. Ciasto kupiłam: sernik, ciasto karmelowe, roladę wiśniową i kinder bueno, a rano przywiozą mi ogromny tort śmietankowy z owocami za to jutro dniówka przy mięsach, a więc kotlety schabowe, udka pieczone w rękawie i rolady wieprzowe część z pieczarkami i serem, a drugie z papryką, kiełbaską i ogórkiem... jak dam radę sałatki zrobię w niedzielę rano, na świeżo - jedna z tortellini i warzywami a druga "wiosenna". No i po drodze oczywiście święconka mam nadzieję, że dam radę... oboje z mężem mamy duże rodziny i tak sobie wymyśliłam, że jak teraz ja ich zaproszę to może na Boże Narodzenie się zrewanżują bo nigdy nie wiadomo, co z tej Zosi będzie za wywijas

Także w razie gdybym już nie zajrzała - zdrowych, spokojnych świąt dla Was wszystkich, pięknych chwil spędzonych w gronie najbliższych i odpoczynku, bo z tym w święta bywa różnie i żeby było smacznie, nawet u tych mamuś z cukrzycą!!! Ja w święta szaleję, wtorek - środa ograniczam cukier, a w czwartek na badanie glukozy!
Spokojnej nocy!!!

Ja dzis zrobie tylko babke, a jutro salatke

Cytat:
Napisane przez kindo7 Pokaż wiadomość
Po przestudiowaniu kilku przepisow, chyba sie zdecyduje na to z Kwestii Smaku
http://www.kwestiasmaku.com/desery/b...a/przepis.html

Ja tez z rybkami do tej pory nie mialam dostepu do swiezych, a w supermarkecie jakos sie boje kupowac. Ale powstal niedawno, a moze juz jakis czas temu, ale nas nie bylo, taki fajny bazarek, calkiem ńiedaleko i maja tam swiezutkie rybki. Wiec korzystam
Tez wybralam ten przepis

Super, korzystaj ile wlezie ja mam tylko swieze pstragi, bo niedaleko jest lowisko

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 09:04   #2961
ewelina1988_20
Rozeznanie

Witam sie z rana. Dziś juz lepiej sie czuje choć dużo nie spałam a mały od 7 na nogach
Madzia gratuluje udanej wizyty.
Wlasnie popijam herbatke z cytryna
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 09:08   #2962
PalinKa_88
Rozeznanie

Dzień dobry ;-) ja właśnie kończę śniadanko i biorę się do pracy będę wytwarzać kremowki i Barszcz biały a potem relaksik i odpoczynek.

A każdej z Was życzę smacznego jajka i spokojnych, radosnych i smacznych Świąt
Stary 2015-04-04, 09:28   #2963
ewelina1988_20
Rozeznanie

Dziewczyny po porodzie wyszły mi dwa hemoroidy zewnetrzne bolały na poczatku pozniej juz nie, nawet ich nie czułam ale teraz znowu zaczynaja pobolewac i nie wiem co mozna zrobic i jak sie tego cholerstwa pozbyc... Znacie jakis sposób?
Stary 2015-04-04, 09:30   #2964
ewelina1988_20
Rozeznanie

ImageUploadedByWizaz Forum1428132614.087126.jpg
Wesołego Alleluja dbajcie o siebie
Stary 2015-04-04, 09:33   #2965
onagory
Zadomowienie

Mamusie Wesołych ŚWIĄT życzymy z Mikołajem
Stary 2015-04-04, 09:48   #2966
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
A podobno w drugim trymestrze ma sie zastrzyk energii :-/
Ja w pierwszym semestrze czułam się gorzej, drugi i teraz - już trzeci - to faktycznie energia level hard

Właśnie piekę biszkopt, jutro jedziemy do teściów więc kupilismy wędline, kwiaty no i to ciasto jak się uda... jeśli chodzi o gotowanie to wychodzi mi to całkiem dobrze, natomiast z pieczeniem ciast to mam dwie lewe ręce teściowa kupiła mi nawet książkę "Ciasta siostry Anastazji" i właśnie piekę jedno z nich. Zobaczymy, co wyjdzie. Specjalnie zaczęłam rano żeby w razie konieczności jeszcze zdążyć kupić coś w cukierni
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 10:12   #2967
jesuismagnifique
Raczkowanie

Harrods...te kasy pierwszeństwa to tylko z nazwy.
Pt "ale wie pani, ja już zakupy wyłożyłam więc gdzie pani tu się chce wcisnąć" albo "niech pani czeka, nikt pani nie zrobił na siłę brzucha" ... już to olewam i stoję swoje w kolejce ;/ bo nie ma ludzi wyrozumiałych niestety.
Ostatnio przepuściła mnie kobieta z dzieckiem bo widziała że ledwo stoję. A nie chciałam skorzystać bo wiadomo - dziecko też długo nie ustoi, ale się upierała.
Swoją drogą - kasjerzy też to mają gdzieś, ostatnio poproszono kobietę koło 60tki z zakupami, żeby biedna się nie zmęczyła - a ja stałam za nią i mnie nie poproszono...

Już nie wspomnę, że na poczcie 40 osób w kolejce - i ja muszę stać

Co do orzechów piorących, ja robiłam z 10 podejść do zakupu ale ostatecznie nie kupiłam. Słyszałam za to że szybciej mechacą się ubrania i niszczą od nich.
Ja używam białego jelenia i go lubię, nie jest perfumowany...delikatny, dobrze pierze.
jesuismagnifique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 10:21   #2968
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Cytat:

Super że wszystko ok
Ja usg w 4d nie będę miała, ale zawsze jak jestem na wizycie u gina to na chwilę włącza na 4d i pokazuje buźkę maluszka tak się już przyzwyczaiłam do tego, że samo usg w 2d już mnie tak nie satysfakcjonuje
A co do zastrzyku w 2 trym to nie podzielam tego zdania, dla mnie ten trymestr jest 100 razy gorszy od pierwszego no a ciekawe jaki będzie 3, już się boję

Pisałyście o przywilejach w ciąży ja się niestety nie spotkałam z uprzejmością innych, ani razu nikt mi miejsca w autobusie nie ustąpił tak samo w kolejkach w sklepie, ale myślę że to wina mojego małego brzuszka,bo w rodzinie i ze znajomych każdy mówi że "jakiś" mały jest

Od wczoraj jakieś pustki tu, pewnie dziewczyny wzięły się za przygotowania i ja też znikam
Wesołych Świąt kochane
ciezka_sytuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 10:53   #2969
jesuismagnifique
Raczkowanie

mój brzuch wystaje i to sporo...a i tak uprzejmości nie ma, więc nie wiem czy to kwestia widoczności. W poprzedniej ciąży w 9mcu nawet nie uświadczyłam ustąpienia miejsca więc co tu mówić
jesuismagnifique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 11:00   #2970
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja używałam i uwazam, ze sa ok. Mój syn ma skore wrażliwa i większość proszków robi z jego skorą masakrę. Nie mogę używać Loveli ani Jelp. One są bardzo chemiczne. Po orzechach było ok. Teraz używam płynu Biały Jeleñ i tez jest ok.

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Do zestawu jest dołączony mały woreczek, do którego wkłada sie orzechy. Nic nie dostaje sie do ubrań.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Ostatnio w ikei chciałam z pierwszeństwa skorzystać, miałam bluzkę z grafiką na brzuchu, więc nie było wątpliwości, że ciężarówka plus jeszcze synek był ze mną a to kasa rodzinna jest. Kolejka zlożona z pojedynczych osób, jeden pan z wózkiem. Stwierdziłam, ze po nim podejdę, nie będę przed niego się wpychać. No i była laska, która podeszła do kasy prawie w tym samym czasie co ja, pan się skasował to podeszłam obok kasjera z wózkiem bo napis głosił by osoby uprzywilejowane podeszły do kasjera a ona strasznie zaczęła napierać i wczodzić przed wózek no i mówię wtedy, że przepraszam chciałabym skorzytać z pierwszeństwa, na co ona, że to wtedy trzeba podejść do kasjera i mi na napis pokazuje, odpowiedziałam jej, że właśnie podeszłam. Kasjer ani me ani be mimo, że dobrze słyszał i ją skasował. Taka Polska
powiem tylko tyle, żenada!
brak wyrozumiałosci u ludzi, przykre to strasznie jest

Cytat:

a ja dzis od rana na nogach. Zrobiłam juz sałatke jarzynową i właśnie skończyłam robić tort na bitej śmietanie i z karmelem
zaraz sie biorę za dokańczanie mazurka i kolejną sałatkę
o tyle mam łatwiej, że robota w kuchni podzileiłam sie z mamą - ja ciasta isąłatki, ona miesa wiec praktycznie zaraz wszystko będzie gotowe

aaa i wczoraj udało m isie wylicytować pajace dla Filipa:

w tym miwsiacu mam postanowienie, żeby skompletować wyprawke, przynajmniej te ubraniową na 56 i częściowo na 62

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości