|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X
Co do termometru ja mam Novama i jest super.
A laktator dzis kupilam aventu i jest o niebo lepiej niz jak mialam taki zwykły. |
|
|
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4594 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Poradnia Neonatologiczna jest dla noworodków, a noworodkiem się jest przez pierwsze 28 dni życia i być może rzeczywiście mógł być z tym pewien problem, bo z tego co pamiętam Nadia jest już starsza. Nie wiem jak z wcześniakami, możliwe, że im się koryguje jakoś ten okres. Ale ja np. też chodziłam do takiej Poradni z Jasiem i w 29 dobie w ogòle by mnie już nie przyjęli, bo NFZ im za to nie zapłaci i nie mogą tego zrobić. Przynajmniej oficjalnie.
Edytowane przez JoaMro Czas edycji: 2015-04-03 o 15:19 |
|||
|
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W poradni neonatologicznej mamy jeszcze 2 wizyty w miesięcznych odstępach, więc wcześniaki są chyba inaczej traktowane. Mam ogromny żal do polskiego systemu opieki zdrowotnej :< Edytowane przez rosiek Czas edycji: 2015-04-03 o 15:41 |
|
|
|
|
#4596 | |
|
Basia_KasiaWiki
|
Cytat:
|
|
|
#4597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez JoaMro Czas edycji: 2015-04-03 o 16:46 |
|
|
|
|
#4598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w biedrze nie widziałam, tego co ja podaje . sa ale w kartonach, ale to nie te. ja daję jakąś nową recepturę NANa. i POLECAM! puszka 400g w Rossamanie i innych hiper ok 27zł --------------------- a i dodam, ze zarejestrowałam swoją Zosię na bioderka na USG na NFZ. termin 2 czerwca hehe to poczekamy
Edytowane przez lesyeux Czas edycji: 2015-04-03 o 17:10 |
|
|
|
|
#4599 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4601 |
|
Raczkowanie
|
Pytałam jak byliśmy u ortopedy. Wtedy jeszcze nie rejestrowali. Lipiec to też za późno dla nas. Idziemy prywatnie 9. kwietnia.
|
|
#4602 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie właśnie skończyłam was nadrabiać,za dużo nie byl.
ouvelle2-współczuję akcji z tż, skąd ja to znam,mam nadzieję że dojedziecie do porozumienia, aha i pisałaś że Zosia stała się nerwowa przy piersi, mój Kuba też tak czasami ma i już zaczynałam się martwić, ale doszłam do tego że u niego tak objawia się fakt że jest najedzony i zmęczony i nie chce cycka a ja głupia mu go prawie na siłę dawałam, czasami też pomaga wzięcie małego na odbicie i później już ładnie pije U nas od wczoraj mały przechodzi chyba skok rozwojowy bo nocka była tragiczna budził się co godzinę z płaczem nie pij może z 5 minut i zasypiał na godzinę i po godzinie od nowa mam nadzieję że dzisiejsza noc będzie lepsza |
|
|
|
#4603 |
|
Zadomowienie
|
lesyeux usg bioderek trzeba zrobić między 6 a 8tyg życia(według moich lkarzy), w necie piszą między 6, a 12 tż.
Edytowane przez tout-petit-fille Czas edycji: 2015-04-03 o 18:51 |
|
|
|
#4604 |
|
Wtajemniczenie
|
no to u mnie by się zgadzało, bo Iga skończy 7 tygodni jak będziemy mieli usg
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam na swoje rejony
|
|
|
|
#4606 | |||
|
Basia_KasiaWiki
|
Cytat:
Wrecz kazda kostka mnie boli, wzielam apap extra I kubek melisy z dwoch woreczkow. Oby pomoglo ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Witaj nam ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Ubic babe widac ze nie ma powolania ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
kiepsko z terminami
Edytowane przez KasiaKasiaWiki Czas edycji: 2015-04-03 o 21:04 |
|||
|
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
I jak tam u Was? Jak Theo
urodziłyśmy tego samego dnia
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie. Kurde nie mam czasu zajrzeć. Czasami na fb zagładę podczytuje was. Kurde opieka nad noworodkiem to maraton. Karmie go co 2-3 godziny. Kupa siku siku kupa. Dziś z mężem nas ochrzcil heh. Wczoraj miałam dość TŻ. Pierwszy raz od szpitala Poszlam do łazienki, umyć się na spokojnie a młody niestety zaczął płakać. TŻ wnerwia na na mnie ze tyle siedzę. Wiec mu na to ze weszłam pierwszy raz do łazienki chciałam chwile czasu Dla siebie a tu już pretensje. Rozryczalam się. Miałam dość. Położyłam się spać wcześnie ale nie Mogłam zasnąć z tych nerwów noni do młodego trzeba było wstać. Chociaż tyle ze Tz tez wstawał. Dziś trochę sobie uregulowalismy i go budzę trochę na sile na jedzenie ale dlatego że piersi mi twardnieja i nie chce doprowadzić do nieszczęścia. A poza tym młody musi podjesc bo w szpitalu kiepsko Mi szlo ze względu na małą ilość pokarmu wtedy jeszcze. Dziś jestem mleczna kraina
młody do cycusia lubi się tulic i bardo mnie to rozczula ale są momenty w ciągu dnia ze się bardzo stresuje i denerwuje bo nie możemy się zgrać co do pozycji karmienia. Na razie karmie na leżąco bo siedzieć nie mogę ale chcę popróbować inaczej. O i tyle u mnie. Nie nadrobie was niestety może w jakiejś wolniejszej chwili. Buziaki dla was;* ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Aaa i mialam naposac: Szymuś ur. 30.03.2015 godz 23.25.54cm długi 3200 żywej wagi
38/40 Szymuś- mój skarbek <3Edytowane przez smv Czas edycji: 2015-04-03 o 23:07 |
|
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Zostawiłam dzisiaj młodą na 5 godzin, taka ze mnie wyrodna matka buszowalysmy z kuzynką po galeriach, kupiłam jeansy, okulary i obzarlam się mcflurry ale było fajnie! Niestety lustra w przymierzalniach ukazały smutna rzeczywistość-trzeba zacząć ćwiczyć.... na pocieszenie w tyłku i w nogach mieszczę się w xs, jeszcze tylko w pasie się nie dopinam. Także tego, kupiłam s mała została z mamą, a potem sama z tztem i dali sobie radę
|
|
|
|
|
#4610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ją zarejestruje Buziaki
|
|
|
#4612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u Nas od 22-24 akcja nerwy, sinienie, i płacze Super, ze wyrwałaś się na zakupy! cudowne jest to , że masz kim zostawić córeczkę. a ja przedstawiam WAM ponadmiesięczną moją BUBCIĘ która POZDRAWIA WAS MOCNO I CAŁUJE nadrabiamy na wadze hehe ps. macie też tkzw. uszczypnięcie bociana na buziaczku? ( u nas jest dosyc , ale ponoc schodzi ) Całuje WAS
|
|
|
#4613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale z doświadczenia mogę powiedzieć (a widziałam na prawdę sporo niemowląt "zawodowo"), że bardzo rzadko się zdarza niemowlę, które tego nie ma. I oczywiście w większości przypadków znika w pierwszym roku życia.
Edytowane przez JoaMro Czas edycji: 2015-04-04 o 09:17 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Magnifica wyprzedzilas mnie jak dobrze widzialam o dwie godziny?
u nas prawie dobrze, rozkrecilam laktacje, zalewam sie, mam potok, a synek jest w szpitalu beze mnie, ja wczoraj wyszlam. Dalam jemu bakterie podczas porodu wyjdzie najwczesniej we wtorek, dostaje antybiotyki, lezy na neonantologii. I tak sobie jezdzimy co chwile do synka. a u was? Ciezko bylo? A pozatym to bol du*y po ciezkim porodzie.... ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
moj 3100 a ubranka nosi 50 i 52, bo 56 za duze, i maz pojechal kupic nowe napewno ty i tz bedziecie miec gorsze dni, oby jak najmniej kochana moj tz zauwazylam w klinice, ze troche panikuje jak synek szuka piersi, a ja np. w toalecie hehe..... i slysze jak mnie wola...... ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Jedziemy wlasnie do szpitala! ![]() wogole to lekarz mi wypisal tabletki antykoncepcyjne, nawet nie wiedzialam myslalam ze to do zestawu pigulek ktore mam na ta anemie brac, chcialam wczoraj polykac, a maz mowi ale to za dwa tygodnie a ja ze dlaczego.... jak wasze przygotowania do swiat mamusie ???? |
||
|
|
|
#4615 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jaś też ma takie plamki i to w tych samych miejscach co Twoja Zosia , ale po porodzie były większe, widze ze powoli znika. Mysle, ze nie ma czym si martwic Cytat:
gratulacje! to teraz poznajecie sie z synkiem a laktacja to to chyba poczatkowy problem kazdej z nas i kazda musi na nia znalezc swoj sposob![]() Cytat:
Cytat:
tez musze w koncu gdzies wyjsc, a nie ciagle z malym w 4 scianach. Mam z kim go zostawic, a jeszcze z tego nie korzystalam...Cytat:
tak to jest, ze mamy maja to instynktownie, a ojcowie musza sie oswoic z nowa sytuacja
|
|||||
|
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ją właśnie zabrali na naświetlania. Mam nadzieje, że do jutra jej przejdzie i nas wypuszczą. Oj to biedna jesteś bez synka oby go we wtorek wypuścili. Ale będziecie mogli się nim wtedy cieszyć na całego tak sie martwilaś, a nie urodził się aż taki mały, normalna waga ![]() Ja to mam ból brzucha po cc. Ale jest dobrze. Nameczylam sie, bo po wielu godzinach bólu i przy pełnym rozwarciu Ania nie chciała na ten świat i o 15 wzięli mnie na cesarke.
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
No dziś w nocy pobudka o 22,2 i 5 rano... Ale w czasie to się i tak przesuwa bo mlody nim cycka znajdzie. Ale powiem wam ze przed chwila nakarmiłam małego i patrzyłam jak ciumka to aż mi łzy leciały ze wzruszenia. Nie umiem nawet tego uczucia opisać jesten tak sCzesliwa.
Ja święta spędzam z TŻ we własnym Em. Malutki ma dopiero 5 dni wiec bałabym się wyjść a poza tym ja na wyjścia się nie nadaje bo chodzę z tymi podkladami jeszcze no i w ogóle ciężko mi chodzić. Mam teraz problem co jeść a czego nie. Niby babka w szpitalu mówiła wszystko po trochu to ja jednak się boję. Dziś zrobiłam sos koperkowy z kurczakiem i marchewka i ugotuje makaron pelnoziarnisty. Jeszcze opisu porodu nie dałam. Muszę spisać i wrzucę buziaki kochane i wesołych Świąt
|
#4618 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
Smv, Crystal Crystal współczuję że synek jest w szpitalu, ale już niedługo wyjdzie i będziecie mogli się w pełni nim nacieszyć, a swoją drogą dziwne że cię wypisali do domu, z tego co wiem to u nas nie ma czegoś takiego i mama zawsze jest z dzieckiem Mój synek na pewno przechodzi skok rozwojowy, bo mam wrażenie że od paru dni zachowuje się tak jak zaraz po porodzie i do tego mam kryzys laktacyjny, mały wisi non stop na cycu a one są jak falczki ale czytałam że tak ma być i że przez częste ssanie mały pobudzi laktację oby bo nie wiem jak długo pociągnę Dibra uciekam bo mały ssak się obudził. Zyczę wam Zdrowych Spokojnych Świąt Wielkanocnych |
|
|
|
#4619 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlugo by opowiadac, zapraszam do lekturki, jak nouvelle wklej z facebooka moj opis w godzine mi sie zrobilo prawie cale rozwarcie, a tak meczylam sie od wtorku juz, i z godziny na godzine bole byly silniejsze.... 3mam kciuki zeby przeszla zoltaczka!!! i szybko do domu, a synkowi dzis robili badanie krwi, i bedziemy znac wyniki po 16. Powinnam dopiero dzis wyjsc z kliniki, ale mnie puscili zebym z dzieckiem mogla byc, bo chyba bym szalu dostala dobrze ze maz ma swietny gust... ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
ja wiem co to za uczucie, poplakalam sie dzis dwa razy, przy karmieniu tez!!! swietnie nam idzie Odpoczywaj, ja dzis po szpitalu pojechalam z mezem na zakupy do centrum handlowego, i w trakcie maz wyrzucil mnie do samochodu zebym odpoczela, bo zaczela sie u mnie katastrofa, moje samopoczucie spadlo ponizej zera..... ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
Wypisali mnie do domu, a nie do szpitala, bo nie poprosilismy, jezykowo zle sie dogadalam z mezem i lekarzem, i mysleli ze chce do domu, a tak dostalabym skierowanie i bylabym z synkiem. Teraz jesli bym chciala to musialabym placic za pokoj prywatnie, i z mezem doszlismy do wniosku, ze wytrzymamy te kilka dni i maz powiedzial ze odpoczne po porodzie dojde do siebie, i jezdzimy 4 razy dziennie do niego, mozemy nawet w nocy, jest otwarte 24H dla nas, wiec juz zostawiamy to jak jest, jeszcze dwa trzy dni. Moj narazie wypluwa jak sie czuje najedzony, zobaczymy co bedzie pozniej ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- mam laktator na dwa cycki ![]() I o 11 karmilismy synka, a przed chwila sciagnelam 100 ml w 7 minut z dwoch cyckow wczoraj bylo tylko 50, synek bedzie mial co jesc |
|||
|
|
|
#4620 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba jesteś stworzona do karmienia :p A odgrażałaś się, że nie chcesz długo. A pewnie ze 2 lata pociągniesz A we Francji też jest taka nagonka, żeby karmić piersią?A w ogóle to z tym mlekiem jest tak, że im więcej się ściąga, tym większa produkcja. Więc jak już będzie 140 ml co 3h, to przystopuj, bo cię jeszcze bardziej zaleje.
Edytowane przez JoaMro Czas edycji: 2015-04-04 o 15:57 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.

cycki mi opadły, prosiłam ją jeszcze i mówiłam co powiedziała pediatra, pani poleciła tylko zmienić lekarza -_- 

młody do cycusia lubi się tulic i bardo mnie to rozczula
wogole to lekarz mi wypisal tabletki antykoncepcyjne, nawet nie wiedzialam myslalam ze to do zestawu pigulek ktore mam na ta anemie brac, chcialam wczoraj polykac, a maz mowi ale to za dwa tygodnie a ja ze dlaczego....