Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIV - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-04, 18:53   #3181
201607131106
Konto usunięte

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIV

Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość
Tego nie napisałam.

Proszę, nie zawstydzaj mnie jeszcze bardziej Mój najstarszy komputer ma w tym roku 10 lat. Dlaczego wtedy mi nie kupiono wersji all-in-one? ;( Mam też m.in. laptop z najnowszym windowsem i mam ochotę go wywalić przez okno. To małe zło jest.

Bo od lat pracuję na windowsie. Jestem osobą która nie lubi czegoś zmieniać w swoim życiu. Dlatego na przykład przy każdym nowym oprogramowaniu dostaję "szału" jak nie mogę czegoś znaleźć co było w starym. Poza tym wszędzie gdzie pracuję to tylko windows, co też zniechęcało mnie do pracy na zupełnie innym sprzęcie w domu.

Ale obiecuję, że odrobię zadanie i poczytam o Macu z nowszych źródeł. Tak jak pisałam, że może obecnie to z nim bardziej bym się zaprzyjaźniła bo z Windowsem powoli coraz bardziej się nie dogadujemy.

*Ten grafik to taki "z małej litery", co nieco zajmuję się tym czy tamtym ale nic na poważnie, tylko amatorsko i głównie dla siebie.

Wiadomo, że sobie żartuję. Tak naprawdę, to lata temu uznałam po różnych dyskusjach, że mac to nie dla mnie. Już nie pamiętam szczegółowo motywów ale pewnie chodziło tylko o przyzwyczajenie do pecetów i słynne argumenty, że w cenie maca dostanę lepszy pecet.

Jeśli masz kogoś znajomego z applowym kompem to może poproś, żeby Ci to i owo pokazał i sobie spróbuj.
Ja też bywam zatwardzialcem , na laptopie mam Windowsa, ale stacjonarkę mamy w domu taką:
https://cdn2.pcadvisor.co.uk/cmsdata...6/Mac_mini.jpg
http://cnet3.cbsistatic.com/hub/i/r/...5522800_02.jpg
(Tak, to jest cały komputer. ) Mamy na nim OSX 10.10, ale też Windowsa i Linuxa, można się przełączać. Może to trochę gwałt na applu, ale cóż, niektóre rzeczy wolę robić na Windowsie nadal. :P W telefonie też mam windowsa, TŻ broni IOSa jak lew.
Także trzeba znaleźć swój złoty środek jakiś. /Jamajka Coehlo

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2015-04-04 o 18:57
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 18:53   #3182
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kumiho Pokaż wiadomość
Spokojnie, po prostu nie spodziewałyśmy się, że jesteś na tyle niezorientowana. Z swojej strony podpowiem tylko, że jeśli nie chcesz koniecznie komputera typu all-in-one a interesuje Cię Apple to obejrzyj sobie Mac Mini - to doslownie bebechy Macbooka w maleńkiej obudowie wielkości hmm... największego pudełka herabty lipton (100 torebek - ale mam porównania ale nic innego mi nie przychodzi do głowy ). Kosztuje to połowę Macbooka i co prawda nie ma w zestawie ani moniktora, ani klawiatury ani nic innego, ale możesz podłączyć co chce - byle było kompatybilne.
Dziękuję i też przepraszam za ciśnienie. No sie trochę wkurzyłam, że tak mnie prawie zaczęto jechać, a naprawdę zawsze jestem do tyłu z nowinkami, bo jak nie potrzebuję to się tym zwyczajnie nie interesuję. I dlatego gdy chcę coś nowego kupić muszę przestudiować pół internetu.
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 18:55   #3183
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Mac Mini - to doslownie bebechy Macbooka w maleńkiej obudowie wielkości hmm... największego pudełka herabty lipton (100 torebek - ale mam porównania ale nic innego mi nie przychodzi do głowy ). Kosztuje to połowę Macbooka i co prawda nie ma w zestawie ani moniktora, ani klawiatury ani nic innego, ale możesz podłączyć co chce - byle było kompatybilne.

Ale weeeeeź, applowa myszka jest taka zgrabna (ale też się trzeba przywyczaić), klawiatura też.

Nie bez powodu vlogerki wpychają je w każde instagramowe zdjęcie.
Stary 2015-04-04, 18:55   #3184
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość

My ostatnio z facetem w MrJacka .

Toootalnie oderwane od tematu, ale przypomniały mi się gimnazjalne klimaty <3

Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 18:58   #3185
201607131114
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość

Jeśli masz kogoś znajomego z applowym kompem to może poproś, żeby Ci to i owo pokazał i sobie spróbuj.
Ja też bywam zatwardzialcem , na laptopie mam Windowsa, ale stacjonarkę mamy w domu taką:
(Tak, to jest cały komputer. ) Mamy na nim OSX 10.10, ale też Windowsa i Linuxa, można się przełączać. Może to trochę gwałt na applu, ale cóż, niektóre rzeczy wolę robić na Windowsie nadal. :P W telefonie też mam windowsa, TŻ broni IOSa jak lew.
Jaki tam gwałt , sami sprzedają Parallels, jak widać po Twoich preferencjach jest na to zapotrzebowanie
201607131114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 18:58   #3186
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Wszystkie wersje są super, w każdą gra się ciut inaczej, więc się nie nudzą. Jest to chyba najczęściej przez nas wybierana planszówka. Polecam MrJacka nie znam (jeszcze ).
MrJack jest o tyle fajny, że jest dla dwóch osób. Tylko po jakimś czasie jest to też problem - szybko się nudzi ...
A którą polecasz na początek?
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 19:00   #3187
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabrielka92 Pokaż wiadomość
Tak - dzięki Munia Z tego, co kojarzę lubisz maltesersy Oglądając Panią Kasię czuję się jakbym siedziała obok niej, tylko szkoda, że skosztować tych pyszności nie mogę Mam kilka rzeczy na liście do zrobienia
Uwielbiam!
Ależ proszę bardzo, niech pani Kasia inspiruje ile wlezie!
Stary 2015-04-04, 19:02   #3188
201607131114
Konto usunięte

Cytat:

Ale weeeeeź, applowa myszka jest taka zgrabna (ale też się trzeba przywyczaić), klawiatura też.

Nie bez powodu vlogerki wpychają je w każde instagramowe zdjęcie.
Kurde, wiedziałam, że jakaś niepełnosprawna estetycznie jestem, że zgrabnych applowskich gadżetów na żadne zdjęcie na insta nie wcisnęłam i jeszcze sugeruje, by bezjabłeczne do Maca mini kupić
Stary 2015-04-04, 19:03   #3189
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kustraczek Pokaż wiadomość

Dla mnie osoba, która pracuje na danym stanowisku nie ma prawa być niedoinformowana, a w pracy nie mam być miła czy niemiła, tylko profesjonalna i wykonywać to, co do mnie należy, a nie tłumaczyć ludziom po studiach związanych z ich stanowiskiem, jak mają wypełniać swoje obowiązki, niepotrzebnie wzięłaś to do siebie, bo wyraźnie napisałam o osobach, z którymi miałam nieprzyjemność pracować.
Przepraszam, "Chciałam zaoszczędzić miejsce poprzez laptopa ale zarazem jako "grafik" nienawidzę ich małych ekranów." zrozumiałam tak, że jesteś w jakimś węższym znaczeniu grafikiem, a nie amatorką.
No jestem amatorką ale ponieważ jednak bywa, że siedzę w tych programach graficznych i coś tam dłubię dla siebie, zależy mi na ogarniętym obrazie. I w ogóle lubię duże ekrany
Gdzieś doczytałam, że Mac ma genialną grafikę. To już powód na plus dla niego

Masz rację, jak ktoś już w czymś jest na poważnie lepiej by się doszkolił niż wyskakiwał z farmazonami.

Cytat:

No kurczę, właśnie nie mam. A jak w pracy na jakimkolwiek stanowisku trafi mi się komputer to też klasyczny pecet. Ale to dobry pomysł by kogoś takie znaleźć i sprawdzić czy polubiłabym się z Maciem. Na spokojnie też dopytałabym o szczegóły techniczne.

Cytat:

http://cnet3.cbsistatic.com/hub/i/r/...5522800_02.jpg
Jakie maleństwo dobrze rozumiem, że w każdej chwili zależnie od potrzeb można przeskakiwać między oprogramowaniem? Boże, dla mnie to jakiś Star Trek Idę się schować z moją niewiedzą. Ale opcja ciekawa.
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 19:05   #3190
201607131114
Konto usunięte

Cytat:
No jestem amatorką ale ponieważ jednak bywa, że siedzę w tych programach graficznych i coś tam dłubię dla siebie, zależy mi na ogarniętym obrazie. I w ogóle lubię duże ekrany
Gdzieś doczytałam, że Mac ma genialną grafikę. To już powód na plus dla niego

Masz rację, jak ktoś już w czymś jest na poważnie lepiej by się doszkolił niż wyskakiwał z farmazonami.

[/COLOR]
No kurczę, właśnie nie mam. A jak w pracy na jakimkolwiek stanowisku trafi mi się komputer to też klasyczny pecet. Ale to dobry pomysł by kogoś takie znaleźć i sprawdzić czy polubiłabym się z Maciem. Na spokojnie też dopytałabym o szczegóły techniczne.

[/COLOR]
[COLOR=Silver][COLOR=Black]
Jakie maleństwo dobrze rozumiem, że w każdej chwili zależnie od potrzeb można przeskakiwać między oprogramowaniem? Boże, dla mnie to jakiś Star Trek Idę się schować z moją niewiedzą. Ale opcja ciekawa.
Między systemami. Naprawdę zobacz Maci mini. Są fajne.
Stary 2015-04-04, 19:07   #3191
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość
Co myślicie o tych torebkach workach LGS? Wygladaja na bardzo niepraktyczne.
Nie podobaja mi sie jeszcze po 2 szt kupily...
Ta torba z fredzlami tez tragedia.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 19:09   #3192
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Cytat:
Między systemami. Naprawdę zobacz Maci mini. Są fajne.
Stary 2015-04-04, 19:25   #3193
Nike04
Raczkowanie

Szukałam, ale nie znalazłam. Jak się nazywa Cukra anglojęzyczny instagram ?
Nike04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 19:26   #3194
201607131114
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nike04 Pokaż wiadomość
Szukałam, ale nie znalazłam. Jak się nazywa Cukra anglojęzyczny instagram ?
https://instagram.com/angmogirl/
Stary 2015-04-04, 20:38   #3195
kawaiinohime
Przyczajenie

Cytat:
Przepraszam. Tak mnie "wychowano", że maci to zło choć sama nie wiem czemu. Ale skoro tak mówią to się tego trzymam
Ale kto wie, może zmienię swoje przekonania? Im nowszy Windows tym bardziej beznadziejny. Może oprogramowanie MAC to to czego szukam?
Serio? Nie wierze w to co czytam. Maki to takie bezproblemowe komputery, no ale idź za stadem, co ja tam mogę wiedzieć…

Jak już się nawrócisz, to zainteresuj się Macbookiem Pro, albo Makiem Pro, jeżeli zajmujesz się grafiką.

Edytowane przez kawaiinohime
Czas edycji: 2015-04-04 o 20:40
kawaiinohime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 20:46   #3196
201607131114
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kawaiinohime Pokaż wiadomość
Serio? Nie wierze w to co czytam. Maki to takie bezproblemowe komputery, no ale idź za stadem, co ja tam mogę wiedzieć…

Jak już się nawrócisz, to zainteresuj się Macbookiem Pro, albo Makiem Pro, jeżeli zajmujesz się grafiką.
Ekhm, naprawdę doradzasz amatorce komputer za 13-20 tysięcy złotych? Poczytaj dokładnie, dziewczyna się wytłumaczyła już.
Stary 2015-04-04, 20:53   #3197
kawaiinohime
Przyczajenie

Cytat:
Ekhm, naprawdę doradzasz amatorce komputer za 13-20 tysięcy złotych? Poczytaj dokładnie, dziewczyna się wytłumaczyła już.
Sorki, dopiero teraz doczytałam. No to chociaż Macbook pro z retiną. :P Dla grafika retina to 'miód' (wtf haha) na oczy. Teraz wyszedł też nowy Macbook, ale ma 12'', a koleżanka małych nie lubi… aczkolwiek zawsze można podłączyć telewizor!
Windows jest bardziej zawiły niż os x, nie trzeba bać się przejścia, bo tutaj wszystko jest taaaakie intuicyjne i proste w obsłudze.
kawaiinohime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 21:26   #3198
201605301111
Konto usunięte

https://www.youtube.com/watch?v=OO9JRwxdG2I
anulka
lubię ją, ale na palcach jednej ręki mozna policzyc od kiedy nie je miesa a tu nagle "w gazetkach promocyjnych za duzo miesa : /", "w masterchef i topchef za duzo mięsa", "A W HELLS KITCHEN TO IM PENISA I POLICZKI WIEPRZOWE KAZALI JEŚĆ! JAK MOZNA", "piersi z kurczaka JEMY CZYJES PIERSI TO JAKIS ODLOT JEST DLA MNIE : /"
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 21:47   #3199
201607131114
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/watch?v=OO9JRwxdG2I
anulka
lubię ją, ale na palcach jednej ręki mozna policzyc od kiedy nie je miesa a tu nagle "w gazetkach promocyjnych za duzo miesa : /", "w masterchef i topchef za duzo mięsa", "A W HELLS KITCHEN TO IM PENISA I POLICZKI WIEPRZOWE KAZALI JEŚĆ! JAK MOZNA", "piersi z kurczaka JEMY CZYJES PIERSI TO JAKIS ODLOT JEST DLA MNIE : /"
Ale jaki ciekawy pomysł na vlog, wyliczanie produktów mięsnych z gazetek promocyjnych - szynka wieprzowa, kiełbasa biała,rolada wołowa......
Stary 2015-04-04, 22:15   #3200
mantas
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jaki ciekawy pomysł na vlog, wyliczanie produktów mięsnych z gazetek promocyjnych - szynka wieprzowa, kiełbasa biała,rolada wołowa......
o 7 rano, chwilę po spaniu. Spoko
Jeden lubi jak mu cyganie grają, a drugi jak mu buty śmierdzą.
Stary 2015-04-04, 22:27   #3201
Munkaa
Zakorzenienie

https://instagram.com/p/1DGV9Fm86S/ hahaha, no kto by pomyślał

https://instagram.com/p/1DqAP7KlFL/ faszerowane jajka u Bogusiów - jakoś dziwnie wyglądają

https://instagram.com/p/1DWW9PhREW/ BJH też będzie szarowłosa
Stary 2015-04-04, 22:30   #3202
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
https://instagram.com/p/1DqAP7KlFL/ faszerowane jajka u Bogusiów - jakoś dziwnie wyglądają

Takie... uklepane.
Stary 2015-04-04, 22:32   #3203
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Takie... uklepane.
Noo, według mnie bardzo mało apetycznie
Stary 2015-04-04, 22:37   #3204
akna1102
Zadomowienie

Jajka okropne....a wystarczyło nie uklepywać i posypać zieleniną, ale co kto lubi.
akna1102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 22:49   #3205
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość

Prosimy o vlog kulinarny!

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 22:51   #3206
Takajakaya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PlantsOnMyPlate Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/user/kobusjulia
Kanał młodziutkiej mamy. Nie wnosi szczególnie dużo do życia, ale ostatnio mam słabość do filmików z dziećmi. Na zrelaksowanie idealny
Dziękuję Do tej pory raczej nie oglądałam kanałów o takiej tematyce, ale może zacznę.

Cytat:
Napisane przez diorentynka Pokaż wiadomość
Chyba dla masochistów.
To jakiś spam? Tylko tego tu brakowało... Zafiksowanych mamusiek... "Macierzyństwo odebrało mi dwie siostry. Wiem, co mówię."
A tam, nie czepiaj się

Takajakaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 22:53   #3207
201607131114
Konto usunięte

Cytat:
Takie... uklepane.

I tak ten farsz z nich... zionie. Agresywne jajka (moje skojarzenia mnie czasem wprawiają w zadumę, ale właśnie takie, prawdziwie Bogusiowe i nachalne twory widzę).
Stary 2015-04-04, 22:57   #3208
mantas
Zakorzenienie

Bunny. I jajka. To trzeba zobaczyć
https://www.youtube.com/watch?v=72SO7KIUVvs
Stary 2015-04-04, 23:01   #3209
Ninnette
Raczkowanie

https://www.youtube.com/user/1MAKEUPMISS/feed

świeża twarz na yt, a całkiem ciekawie mówi i ładne makijaże robi
Narodziny naszej córki 13-05-2013

Ninnette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 23:10   #3210
201607131114
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mantas Pokaż wiadomość
Bunny. I jajka. To trzeba zobaczyć
https://www.youtube.com/watch?v=72SO7KIUVvs
Bunny jest genialna, czasem kojarzy mi się z tym gościem:

Edytowane przez 201607131114
Czas edycji: 2015-04-04 o 23:24 Powód: podmieniłam filmik tego samego gościa na tematycznie zgodny z jajkami :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości