|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Eurowizja 2015
Cytat:
Ale faktycznie jakieś smęty takie, zero gwiżdżących ciastków, dziwacznych bliźniaków, seksownych saksofonistów, ludzi-chomików... chyba, że do występów ktoś jeszcze coś wymyśli. Oby. Chwała, że UK jeszcze "trzyma poziom". A ogólnie gdybym miała coś wybrać, to chyba Estonię, Słowenia nie w moim guście ale też na plus, Macedonii refren mi się podoba ale reszta do kitu... ech. I Austriak na wokalu z wyglądu kojarzy mi się z Niemenem trochę. Szkoda, że tylko z wyglądu. Nasza piosenka IMO też nie jest jakaś tragiczna, ale niestety głos Kuszyńskiej w niej dla mnie jest po prostu trochę nudny. Oby na występach faktycznie było ciekawiej. |
|
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.eurovision.tv/page/news?i...inals_revealed
jesteśmy ostatni w kolejności więc daje nam do sporo punktów przewagi nad resztą smętów - ostatni , lepiej zapamiętani
|
|
|
|
#33 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() Jestem rozczarowana, że Rosja nie postawiła na skocznego Egora tylko na smęcącą Gagarinę, która też w swoim repertuarze ma żywsze utwory, a jednak wybrali jakiś smutek. Widocznie nawet w Rosji zapanowała moda na balladową reprezentację. ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Przesłuchałam. Prawie nic mnie nie powaliło co ma miejsce co roku. Raczej nic bym nie ściągnęła po konkursie. No może oprócz Izraela i Rumuni. Ale ja lubię takie rytmy, taki wokal. Rumuńską muzykę popularną słucham na co dzień. Tak więc lista moich ulubieńców, ale niekoniecznie faworytów. Poziom jets tak neutralny w tym roku, że nikomu nie wróżę sukcesów. No może upatrzyłam kilka porażek ![]() Australia Gruzja Izrael Mołdawia (jakiś taki sentyment do taniego popiku z południa) Rumunia I intryguje mnie propozycja Szwecji. Bardzo apetyczna if u know what i mean
Edytowane przez 201607111004 Czas edycji: 2015-03-24 o 12:06 |
||
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
Słyszałem piosenkę z Polski, jak dla mnie trochę kiczowata, w stylu jak dla dojrzewających nastolatek, nie w moim guście.
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Podobają mi się piosenki z UK, Australii(co ona robi na Eurowizji?), Białorusi i Mołdawii( znana nuta z jakieś piosenki)
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- I Izrael ma tez wpadająca w ucho piosenkę
|
#36 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym ja wolę gdy na Eurowizji jest skocznie, wesoło i tanecznie. A jak ballada to wybitna. Taki Dima Bilan i Never let You Go. Od razu wiedziałam, że wygra, choć teraz jak po latach słucham to słyszę - wył, zawodził znacznie ![]() To samo zeszłoroczni Holendrzy. Piosenka spokojna a genialna jak na ten konkurs. Szkoda, że tylko drugie miejsce. Nawet nie pamiętam kto wygrał. |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Cunchita
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Tez lubię skoczne piosenki a nie smęty. W ogóle kto wybrał Kuszyńską?
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak ogladalam to myslalam że to kobieta która ma problemy hormonalne
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
Piosenka taka se. Bondowska. Za to podobały mi się wizualizacje za Konczitą. W ogóle scena powalała. Robiła spory efekt nawet przy słabszych piosenkach. I pomysł na wizytówki był dobry. Mogliby to pociągnąć w tym roku.
Przesłuchałam całą rumuńską i jednak mi się nie podoba. Izrael i Szwecja wciąż w moich TOP. |
|
|
|
#41 | ||
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
Cytat:
I też bym nic nie ściągnęła prawie po przesłuchaniu... no może chociaż parę w pada w ucho troszkę ale bez szału. To nie jest to samo co kiedyś Eurowizja ![]() Hahaha to fakt Znam ten utwór co ci go przypomina ale mam to na końcu języka... kurde A moje typy już mam ale jeszcze przesłucham całe utwory i wtedy wypiszę ![]()
|
||
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
jak Ci sie przypomni napisz
|
#43 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Moje typy :
Albania - z tych smętów to tylko to mi się podoba, i nawet dziewczyna jest bardzo ładna Australia - nie wiem co faktycznie oni tutaj robią, ale są bardzo fajni, szybko wpadają w ucho [ w top 3 mogła by być ] Białoruś - może ogólnie niezbyt szałowo, ale refren spoko :p Dania - też fajna z tych spokojniejszych Niemcy - podoba mi się ogólnie [ w top 3 mogła by być ] Szwecja - trochę zajeżdża kowbojem ale dosyć dosyć [ w top 3 mogła by być] UK - nareszcie coś trochę skocznego :p hehehe niestety nie mój gust ale z tego wszystkiego wcale nie jest takie złe xD hahaha Podobne utwory : Mołdawia - hmmm nie jest w moim typie, ale że coś mi przypomina to wpada w ucho... coś jak by Iglesias ? Timberlake ? kurde nie mogę skojarzyć konkretnie ... Słowenia - kolejny kraj który coś mi przypomina, tutaj bardziej głos dziewczyny jest podobny do pewnej osoby ale nie mogę też coś skojarzyć... ale piosenka nie w moim guście ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Dobra na początku myślałam, że Iglesias czy Timberlake, potem jak zaczęłam na nowo słuchać to już jakieś ciemne klimaty mi się skojarzy, potem coś Shakira, o boziu nawet Gaga ale znalazłam zwycięzce dzięki wujkowi Google Chociaż i tak jeszcze mam dodatkowe skojarzenie z czymś innym Plagiat „It’s like that” Mariay Carey.https://www.youtube.com/watch?v=uI2cwfluyNo Dla chętnych i ciekawych artykuł : http://dziennik-eurowizyjny.blog.pl/...ndia-slowenia/ Edytowane przez Kamilaa21 Czas edycji: 2015-03-24 o 21:34 Powód: coś się dzieje z wklejaniem linków do youtube |
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
nuta ta sama, jeszcze jeden kraj ma podobną nute do jakieś piosenki ale nie pamiętam kraju
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
co do Mołdawi , mnie ten bit bardzo przypomina "Talk Dirty " Jasona Derulo
![]() też uważam że żadna piosenka nie jest pewniakiem do zwycięstwa (a każdego roku taką miałam :/) myślę że Australia ma duże szanse na wygraną, bo pierwszy raz i piosenka niezła ... na tą chwilę do ulubionych trafili: Estonia Albania Białoruś Belgia Dania (tak troszke) Islandia Słowenia Szwecja Australia UK Edytowane przez camillie Czas edycji: 2015-03-24 o 21:56 |
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Mi w tamtym roku spodobała sie piosenka Szwajcarii. Namiętnie ją słuchałam i mam ja na dzwonku cały czas
|
#47 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie dziś słuchałam i po roku na widok Sebaltera nadal szczerzę się tak, że aż policzki bolą. I Verka też była, a co! Przygotowania pełną parą, zwłaszcza, że w tym roku posucha taka... mogę się chociaż pocieszyć tym, że za serce to mnie chyba i tak żadna eurowizyjna piosenka nie chwyciła od "The Voice" w 1996 (a najulubieńszą pozostaje "Nocturne" z '95). Chociaż propozycja Szwecji zaczyna mi się wkręcać (refren chwytliwy taki) i w sumie jeśli wizualizacje wypalą, może pójść nieźle. Edytowane przez Evrith Czas edycji: 2015-03-24 o 23:09 |
|
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
Ja już wiem czym mi zajeżdża
Kpopem Niemal każda piosenka Koreańczyków tak brzmi. Edytowane przez 201607111004 Czas edycji: 2015-03-25 o 09:24 |
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Refren w piosence belgijskiej piosence mi z czymś się kojarzy i piosenka z Macedonii tez
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
a mnie sie najbardziej podoba piosenka Łotwy
![]() a co do paraeurowizjii... w 2008 roku Gruzję reprezentowala niewidoma piosenkarka, ktora spiewala o niepokoju w Gruzji |
|
|
|
#52 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() https://www.youtube.com/watch?v=rVMFZu39tmY |
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Zapoznałam się z utworami i jestem zachwycona Wielką Brytanią
Aż się sama buzia cieszy, wyróżnia się na tle tych prawie wszystkich wolnych piosenek. Jestem zdziwiona, że na yt ma tyle negatywnych ocen. W zeszłym roku było więcej takich skocznych i radosnych utworów. Belgia również wróciła moją uwagę oraz Białoruś, ale i tak katuje UK - jest świetna jak dla mnie ![]() Nie byłam zbyt zadowolona z Kuczyńskiej, bo nie lubię takich smętnych utworów, ale tak teraz patrzę, że jest też sporo wg mnie gorszych, także nie jest tragicznie ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
Edytowane przez gosia_9508 Czas edycji: 2015-04-03 o 12:20 |
|
|
|
|
#55 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Nie będę ukrywała, że mam nadzieję, że Finlandia wygra. Nie przepadam za pukiem, ale liczy się dla mnie to co idzie za tą piosenką. Eurowizja może tylko na początku była konkursem na najlepsze wykonanie najlepszej piosenki, obecnie jest tu mnóstwo dodatkowych czynników m.in. oryginalność, umiejętność zwrócenia uwagi i właśnie przesłanie występu. Tutaj jest dla mnie to na tyle mocne, że chcę, aby te wszystkie gwizdki i gwiazdorów pokonała grupa niepełnosprawnych intelektualnie, którzy uczyli się grać na terapii zajęciowej.
Podoba mi się też węgierska piosenka, szczególnie biorąc pod uwagę tekst. |
|
|
|
#57 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jeszcze Estonia i Austria (chociaż tu mam wrażenie ze juz to gdzieś slyszalam)
|
|
|
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
Pozwolicie, że dołączę
Jak co roku śledzę Eurowizję i dla mnie na chwilę obecną zdecydowanym numerem jeden jest Norwegia
|
#59 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
A ja ciagle slucham szwedzkiej, belgijskiej i łotewskiej piosenki
Mysle, ze wygra wlasnie Szwecja albo Estonia...A co do Conchity - czy dobra piosenka miala nie wygrac tylko dlatego, ze spiewal ja facet lubiacy robic sie na kobiete? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

ale znalazłam zwycięzce dzięki wujkowi Google