Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.29 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-06, 21:37   #2821
NinaSimone
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.29

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;5094358 2]Ktoś pytał o SMSy z internetu w Orange.
Wyślij SMS o treści INTERNET pod numer 102[/QUOTE]

Napisało mi, że nie ma takiej komendy
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-06, 21:49   #2822
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Napisało mi, że nie ma takiej komendy
no to ja już nie wiem .
http://www.orange.pl/kid,4000377334,...u,article.html
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-06, 21:50   #2823
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Dziewczyny bo tak mam telefon Sony Xperia Z i mam albumy ze zdjęciami i zdjęcia zapisane na Google(automatycznie) i z czasem mi parę usuwa i są takie jakby kwadracie -_- ma ktoś tak?

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-06, 22:01   #2824
darlingg
Raczkowanie

Ktoś wie jakie okulary ma Weronika na tych zdjęciach ? http://www.pudelek.pl/artykul/77891/...danie_zdjecia/
darlingg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-06, 22:06   #2825
semantique
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
Dziewczyny spytam jeszcze tutaj, bo więcej was się tu przewija.
Nie wiem czy panikować nigdy wcześniej taka sytuacja mi się nie zdarzyła. Dzisiaj w nocy uprawiałam seks i nagle (jeszcze dość na początku stosunku) patrzymy prezerwatywa jest pęknięta. Ani ja ani mój partner tego nie czuliśmy, przy zmianie pozycji wyszło. Nie wiem czy panikować. Z racji, że dopiero zaczynam siebie obserwować, swój cykl i uczę się tego wszystkiego to muszę założyć, że dzień był płodny. Partner był na długo przed wytryskiem.
To było już po północy więc weszłam w 13 dzień cyklu. Regularnie miesiączkuję, co 26 dni (+/- 2 dni).
Ja bym nie panikowała, ryzyko jest znikome.
Stary 2015-04-06, 22:28   #2826
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi kim jest kobieta grająca w tej reklamie? https://www.youtube.com/watch?v=o0GXBqj5cAQ
Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Urszula Dębska?
to ona

Cytat:
Napisane przez synesthesia Pokaż wiadomość
Jak przywracam komórkę do ustawień fabrycznych, to co dokładnie mi się przywraca?
Same ustawienia, czy jakieś pliki się kasują też?

Bo muszę w końcu zrobic ustawienia fabryczne bo mam coś popsute ale nie wiem czy nie powinnam sobie czegoś może gdzies przekopiować bo mi wywali? Nigdy nie musiałam tego robić więc nie ogarniam zbytnio
Dla bezpieczeństwa jednak wszystko sobie skopiuj na kartę pamięci i kontakty na SIM Lepiej być ubezpieczonym w razie czego Bo jak widać to zależy od telefonu Ja zawsze wszystko sobie kopiuje na wszelki wypadek, gdyby jednak poszło coś nie tak.

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
Dla swojego bezpieczeństwa leć po tabletkę ,,po''. Podobno teraz bez recepty w aptekach.
Chociaż jak dla mnie ryzyko jest minimalne
Dokładnie liczenie liczeniem cyklu,ale dla pewności jak pękła to leć po tabletkę
Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-06, 22:36   #2827
NinaSimone
Zakorzenienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;5094404 1]no to ja już nie wiem .
http://www.orange.pl/kid,4000377334,...u,article.html[/QUOTE]

I tak dziękuję. Najprawdopodobniej nie ma konfiguracji na mój tel. Dzwoniłam do nju i tez nie mają telefonu na liście. No nic podejdę do Orange
Stary 2015-04-06, 22:47   #2828
her_green_eyes
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość
Pytanie do osób ogarnietych w temacie iPhonów!

Mam okazję kupić telefon, ale nie znam gościa nie wiem czy jest uczciwy.
Podał mi numer Imei sprawdziłam ten numer na stronie serwisu i napisane jest : Is Activated:No, Locked Status:Unlocked i przyznam że nie wiem jak to interpretowac?

Czy jeżeli nie ma simlocka będzie odbierał w polskiej sieci?
Sprzedawca zaznacza że telefon ma iclouda, z tego co czytam to możliwość aktualizacji oprogramowania także chyba to nic nadzwyczajnego, chyba że jest cos czego o tym nie doczytałam?

Na co zwrócic uwage? Tak żebym po kupnie nie władowała się w dodatkowe koszty tylko telefon nadawał się do użytkowania?
Icloud to możliwość synchronizacji w chmurze. Nie mam iPhone, ale mam iPada i właśnie po zalogowaniu do Icloud mogę zdjęcia oglądać na przykład na komputerze bez kopiowania.
her_green_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-06, 22:51   #2829
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Czy ciuchy z HM na stronie online są tez dostępne w sklepie?

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-06, 22:52   #2830
trocka8
Wtajemniczenie

Gdzie kupujecie okulary przeciwsłoneczne?

korzystała kiedyś któraś z was z usług studentów stomatologii? Že oni maja praktykę i za darmo można do nich podejśc. Oczywiście wszystko odbywa się pod okiem nauczyciela. Warto się przejść?

wysłane z telefonu
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-06, 23:06   #2831
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość

korzystała kiedyś któraś z was z usług studentów stomatologii? Že oni maja praktykę i za darmo można do nich podejśc. Oczywiście wszystko odbywa się pod okiem nauczyciela. Warto się przejść?

wysłane z telefonu
Okulary kupiłam u optyka przez internet.

Leczyłam 2 zęby u studentów i jestem zadowolona
Stary 2015-04-06, 23:09   #2832
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Okulary kupiłam u optyka przez internet.

Leczyłam 2 zęby u studentów i jestem zadowolona
możesz podać na jakiej stronie? może być na pw
Stary 2015-04-06, 23:11   #2833
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:

wysłane z telefonu

Ach to czeskie ž ;D
Ja okulary przeciwsłoneczne kupuje w centro, bo duży wybór i tanio, a ja wrzucam do torebki i co roku pare lub dwie zabijam
Maja ten znaczek ze spelniaja te normy i sie od nich nie slepnie co prawda spotkalam sie z opinia, ze teraz to on jest wszedzie i nic nie znaczy i takie naprawde zdrowe to tylko te co kosztuja miliony monet, ale ja mam bardzo wrazliwe oczy na swiatlo, bo naturalnie mam ogromne źrenice wiec wydaje mi sie, ze bym czula jakby mi slonce nawalalo wiec wydaja mi sie ok. Chyba ze jest tu ktos kto sie zna i sie wypowie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-06, 23:16   #2834
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Ach to czeskie ž ;D
Ja okulary przeciwsłoneczne kupuje w centro, bo duży wybór i tanio, a ja wrzucam do torebki i co roku pare lub dwie zabijam
Maja ten znaczek ze spelniaja te normy i sie od nich nie slepnie co prawda spotkalam sie z opinia, ze teraz to on jest wszedzie i nic nie znaczy i takie naprawde zdrowe to tylko te co kosztuja miliony monet, ale ja mam bardzo wrazliwe oczy na swiatlo, bo naturalnie mam ogromne źrenice wiec wydaje mi sie, ze bym czula jakby mi slonce nawalalo wiec wydaja mi sie ok. Chyba ze jest tu ktos kto sie zna i sie wypowie
Te oznaczenia na okularkach za kilka - kilkanaście zł to można faktycznie o kant pupy potłuc Okulary u optyka wcale nie muszą być bardzo drogie - można kupić nawet za mniej niż 100zł.

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-06, 23:28   #2835
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
możesz podać na jakiej stronie? może być na pw
Twoje soczewki com. To było przeszło 3 lata temu
Stary 2015-04-06, 23:29   #2836
201610170910
Konto usunięte

Cytat:

wysłane z telefonu
Bardzo dobre są okulary Polaroid Kupić je możesz przez internet albo stacjonarnie w sklepie firmowym Polaroid. Chyba można je też dostać u niektórych optyków
201610170910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-06, 23:45   #2837
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez her_green_eyes Pokaż wiadomość
Icloud to możliwość synchronizacji w chmurze. Nie mam iPhone, ale mam iPada i właśnie po zalogowaniu do Icloud mogę zdjęcia oglądać na przykład na komputerze bez kopiowania.
Dzieki, przynajmniej tą kwestie mam jasną
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 00:55   #2838
201605300922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
Dziewczyny spytam jeszcze tutaj, bo więcej was się tu przewija.
Nie wiem czy panikować nigdy wcześniej taka sytuacja mi się nie zdarzyła. Dzisiaj w nocy uprawiałam seks i nagle (jeszcze dość na początku stosunku) patrzymy prezerwatywa jest pęknięta. Ani ja ani mój partner tego nie czuliśmy, przy zmianie pozycji wyszło. Nie wiem czy panikować. Z racji, że dopiero zaczynam siebie obserwować, swój cykl i uczę się tego wszystkiego to muszę założyć, że dzień był płodny. Partner był na długo przed wytryskiem.
To było już po północy więc weszłam w 13 dzień cyklu. Regularnie miesiączkuję, co 26 dni (+/- 2 dni).
Ja bym leciała do dyżurującej apteki po tabletkę po (są teraz bez recepty), mniejsza z tym, czy Ci wychodzi, że dzień płodny czy niepłodny - jak to ładnie w Sapkowskim było (plus minus tak) napisane, jak jest tuż przed faktem albo tuż po fakcie to nigdy się dni płodnych nie da doliczyć. Cykle robią psikusy, skracają się, wydłużają, nawet wytrawne znawczynie metod naturalnych się mylą (czego efektem jestem choćby ja ) a co dopiero, jeśli Ty dopiero się uczysz.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 00:59   #2839
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadis Pokaż wiadomość
Ja bym leciała do dyżurującej apteki po tabletkę po (są teraz bez recepty), mniejsza z tym, czy Ci wychodzi, że dzień płodny czy niepłodny - jak to ładnie w Sapkowskim było (plus minus tak) napisane, jak jest tuż przed faktem albo tuż po fakcie to nigdy się dni płodnych nie da doliczyć. Cykle robią psikusy, skracają się, wydłużają, nawet wytrawne znawczynie metod naturalnych się mylą (czego efektem jestem choćby ja ) a co dopiero, jeśli Ty dopiero się uczysz.
Polecam wcześniej zadzwonić, żeby nie jechać na darmo, bo nie we wszystkich są.
Stary 2015-04-07, 05:47   #2840
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Ach to czeskie ž ;D
Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Te oznaczenia na okularkach za kilka - kilkanaście zł to można faktycznie o kant pupy potłuc Okulary u optyka wcale nie muszą być bardzo drogie - można kupić nawet za mniej niż 100zł.
Cytat:
Twoje soczewki com. To było przeszło 3 lata temu
Cytat:
Napisane przez Frumoasa Domnisoara Pokaż wiadomość
Bardzo dobre są okulary Polaroid Kupić je możesz przez internet albo stacjonarnie w sklepie firmowym Polaroid. Chyba można je też dostać u niektórych optyków
Dzięki, zaraz zrobię rekonesans, rano przejdę się do mniejszych optykow coś pomierzyc i ewentualnie sprawdzę tez neta
A twojesoczewki.com są u mnie stacjonarne nawet.

wysłane z telefonu
Stary 2015-04-07, 09:13   #2841
CLARA_F
Wtajemniczenie

Hej Nie jestem pewna czy w dobrym miejscu zadaję pytanie, ale spróbuje. Może znajdzie się ktoś mądrzejszy ode mnie

Jakiś czas temu wynajęłam pokój od 1 kwietnia. Przy podpisywaniu umowy wpłaciłam kaucję, która miała być 'zwrócona niezwłocznie po rozliczeniu się z wynajmującym oraz przyjęciu lokalu w niepogorszonym stanie"(zapis z umowy). Niestety z pewnych powodów musiałam zrezygnować z pokoju i poinformowałam o wszystkim właściciela 2 kwietnia. Właściciel nie chce mi zwrócić kaucji, ponieważ:
-naraziłam go na straty, gdyż pokój był przetrzymany przez 3 tygodnie dla mnie,
-mieszkanie stanowi jego źródło utrzymania.

Owszem, poprosiłam ich o przetrzymanie pokoju do 1 kwietnia. Nie mniej nie wyrządziłam w mieszkaniu szkód, ponieważ nawet w nim nie zamieszkałam. Wytłumaczyłam właścicielowi, że mi również nie jest łatwo stawiać jego w takiej a nie innej sytuacji. ale te zmiany są niezależne ode mnie.

Jak powinnam się teraz zachować? Czy mam prawo ubiegać się o zwrot całości kaucji?
Stary 2015-04-07, 10:17   #2842
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CLARA_F Pokaż wiadomość
Hej Nie jestem pewna czy w dobrym miejscu zadaję pytanie, ale spróbuje. Może znajdzie się ktoś mądrzejszy ode mnie

Jakiś czas temu wynajęłam pokój od 1 kwietnia. Przy podpisywaniu umowy wpłaciłam kaucję, która miała być 'zwrócona niezwłocznie po rozliczeniu się z wynajmującym oraz przyjęciu lokalu w niepogorszonym stanie"(zapis z umowy). Niestety z pewnych powodów musiałam zrezygnować z pokoju i poinformowałam o wszystkim właściciela 2 kwietnia. Właściciel nie chce mi zwrócić kaucji, ponieważ:
-naraziłam go na straty, gdyż pokój był przetrzymany przez 3 tygodnie dla mnie,
-mieszkanie stanowi jego źródło utrzymania.

Owszem, poprosiłam ich o przetrzymanie pokoju do 1 kwietnia. Nie mniej nie wyrządziłam w mieszkaniu szkód, ponieważ nawet w nim nie zamieszkałam. Wytłumaczyłam właścicielowi, że mi również nie jest łatwo stawiać jego w takiej a nie innej sytuacji. ale te zmiany są niezależne ode mnie.

Jak powinnam się teraz zachować? Czy mam prawo ubiegać się o zwrot całości kaucji?
- na ile wynajęłaś pokój?
- jaki masz w umowie termin wypowiedzenia umowy?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 10:26   #2843
CLARA_F
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
- na ile wynajęłaś pokój?
- jaki masz w umowie termin wypowiedzenia umowy?
Wynajęłam do 30 czerwca, okres wypowiedzenia 2 tygodnie.
Stary 2015-04-07, 10:34   #2844
201705250955
Konto usunięte

Czy realnie wykorzystam 4 rdzeniowy procesor (z niższym taktowaniem) i 8gb ramu? Czy ma to sens, zakładając pracę biurową z nieskomplikowanym oprogramowaniem + oglądaniem filmów? Różnica jest w granicach 300-400 zł, a muszę kupić komputer za gotówkę Dodam, że sprzęt u mnie chodzi średnio minimum 12 godzin dziennie, zakładając czas w pracy + naukę itd.

Edytowane przez 201705250955
Czas edycji: 2015-04-07 o 10:36
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 10:37   #2845
201605300922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CLARA_F Pokaż wiadomość
Wynajęłam do 30 czerwca, okres wypowiedzenia 2 tygodnie.
Po mojemu, to skoro okres wypowiedzenia dwa tygodnie, to za te dwa tygodnie musisz zapłacić - czyli połowę czynszu. Jeśli jest to kwota niższa niż kaucja, to domagaj się różnicy. Ale skoro umowę podpisałaś 1 kwietnia, to nawet przy rezygnacji następnego dnia ta umowa przecież obowiązuje...?
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 10:45   #2846
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadis Pokaż wiadomość
Po mojemu, to skoro okres wypowiedzenia dwa tygodnie, to za te dwa tygodnie musisz zapłacić - czyli połowę czynszu. Jeśli jest to kwota niższa niż kaucja, to domagaj się różnicy. Ale skoro umowę podpisałaś 1 kwietnia, to nawet przy rezygnacji następnego dnia ta umowa przecież obowiązuje...?
Dokładnie tak
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 10:58   #2847
Liiii
Zakorzenienie

Moze macie jakiś pomysl gdzie zabrać tzta ma urodziny i niestety ale ma tylko czas w tygodniu dosłownie dwa dni i chciałam go gdzieś zabrać ale nie wiem gdzie. Gdzie jakieś fajne atrakcje w tygodniu? Chodzi o woj. Slaskie opolskie lub dolnośląskie

Liiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 11:14   #2848
gryzelda
Zadomowienie

Pytanie z serii gimnazjum
Jak zinterpretowalybyscie takie zachowanie:
Facet wykonuje Wam jakas usluge (od czasu do czasu) przy spotkaniu (na tej usludze ze tak sie wyraże) zawsze wymiana dlugich spojrzen, usmiechy , zarciki -Moze byc tylko miły -ale czy mowienie typu : ciesze sie ze pania widze, ciesze sie ze pani przychodzi , jak pani przychodzi to jestem zadowolony, moze zawsze pani przyjsc do mnie ( i to chodzilo o to ze nie o wykonanie uslugi tylko tak poprostu przyjsc) - oczywiscie te slowa padaly w odstepach czasowych w rozmowie ale czy to sa dalej żarty czy to juz chyba wychodz poza uprzejmosc a jest to podryw , zaproszenie - ja to tak odczytuje ale nie wiem moze jestem przewrazwliowona jak wy byscie to odbieraly? Pytam was jak najbardziej serio
gryzelda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 11:18   #2849
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
Napisane przez gryzelda Pokaż wiadomość
Pytanie z serii gimnazjum
Jak zinterpretowalybyscie takie zachowanie:
Facet wykonuje Wam jakas usluge (od czasu do czasu) przy spotkaniu (na tej usludze ze tak sie wyraże) zawsze wymiana dlugich spojrzen, usmiechy , zarciki -Moze byc tylko miły -ale czy mowienie typu : ciesze sie ze pania widze, ciesze sie ze pani przychodzi , jak pani przychodzi to jestem zadowolony, moze zawsze pani przyjsc do mnie ( i to chodzilo o to ze nie o wykonanie uslugi tylko tak poprostu przyjsc) - oczywiscie te slowa padaly w odstepach czasowych w rozmowie ale czy to sa dalej żarty czy to juz chyba wychodz poza uprzejmosc a jest to podryw , zaproszenie - ja to tak odczytuje ale nie wiem moze jestem przewrazwliowona jak wy byscie to odbieraly? Pytam was jak najbardziej serio
jak najbardziej może to być podryw, flirt, uprzejmość i zainteresowanie.
Ale jesli nie wychodzi z dalszą propozycją, może chodzi tylko o zaciesz oka
---------------------
Czy któraś z Was korzystała z medycyny estetycznej na raty?
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 11:22   #2850
201705250955
Konto usunięte

Zostawiłam używane buty sportowe w pociągi PKP Intercity. Gdzie mogę ich szukać? Z racji tego, że pociąg jechał do Gorzowa, dzwoniłam do Wrocławia (obsługuje rejon Poznania i okolic), do Warszawy i do jakiegoś szefa konduktorów w Poznaniu. Podejrzewam, że buty mógł wziąć ktoś z współpasażerów jadących do Poznania z myślą oddania mi (siedziałam 2 przedziały od drużyny konduktorskiej). Potrafi ktoś znaleźć nr kontaktowy do Gorzowa Wielkopolskiego na dworzec kolejowy (nie chodzi mi o ogólnopolską infolinię pkp ic, zadzwonię tam w ostateczności). W końcu pociągi są sprzątane przez obsługę dworca, a nie drużynę konduktorską...
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości