![]() |
#121 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Chrześcijanin z ateistką...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Albo się wierzy, albo nie... Jeżeli wierzysz to przestrzegaj zasad tejże wiary. Jeżeli nie przestrzegasz, a wierzysz, jesteś hipokryzyjną/hipokrytyczną (od: hipokryzja; prawidłowe podkreślić) osobą
![]()
Nie żądaj czegoś od kogoś, jeżeli sam nie potrafisz tego dać. W telewizji tego nie mówią: https://www.youtube.com/user/CEPERolkV8 "Bo nie o to chodzi by zmieniać świnię przy korycie, tylko koryto im zabrać." Janusz Korwin Mikke Edytowane przez Matheyas Czas edycji: 2015-04-08 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Nie obrażaj osób, które mają właśnie takie poglądy.
Nie żądaj czegoś od kogoś, jeżeli sam nie potrafisz tego dać. W telewizji tego nie mówią: https://www.youtube.com/user/CEPERolkV8 "Bo nie o to chodzi by zmieniać świnię przy korycie, tylko koryto im zabrać." Janusz Korwin Mikke Edytowane przez Matheyas Czas edycji: 2015-04-08 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
to nie jest obrazanie. z takimi udzmi jest cos nie tak.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez green way Czas edycji: 2015-04-08 o 22:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Tak, właśnie taką. Dzięki za poprawkę. (sam już nie wiem jak jest poprawnie
![]() Tak, to jest obrażanie. Raczej nie chcesz, żeby ktokolwiek nazywał Cię kretynem lub szaleńcem (rozumiem, że szaleniec jako osoba negatywna.)
Nie żądaj czegoś od kogoś, jeżeli sam nie potrafisz tego dać. W telewizji tego nie mówią: https://www.youtube.com/user/CEPERolkV8 "Bo nie o to chodzi by zmieniać świnię przy korycie, tylko koryto im zabrać." Janusz Korwin Mikke Edytowane przez Matheyas Czas edycji: 2015-04-08 o 22:44 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
hipotetyczna?;p
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- wolnosc slowa.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Queen Of Darkness
|
Nie jestemw dość długim związku takiego rodzaju jednak mój Tż jest ateistą ja katoliczką, jednak wiarę wybrałam świadomie nikt mnie do niej nie namawiał nie zmuszał, nie biorę sakramentów, i nie chcę nigdy z reszta nie chciałam ślubu koscielnego chrztu ,ale wiem ze związek taki wymaga aby jedna ze stron podporządkowała albo chociaż uległa drugiej, w moim przypadku ulegam ja jemu, czy mi z tym dobrze? Różnie to bywa, ale generalnie taki związek jest trudny jesli katolik jest zagorzały, bezmyślny i ulegający presji rodziny. Ja nie idę do koscioła dla rodziny, sama dla Boga, a to że mój chłopak nie wierzy, to jego sprawa, fascynuje mnie to i jednoczesnie uczy, skąd się wzieło moje "nawrocenie". Ale tak, to jest związek gdzie albo są podporządkujesz albo do widzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że teraz jest lepiej :P Daleko mi do dobrego humanisty
![]() Dla mnie to dosyć istotne ![]()
Nie żądaj czegoś od kogoś, jeżeli sam nie potrafisz tego dać. W telewizji tego nie mówią: https://www.youtube.com/user/CEPERolkV8 "Bo nie o to chodzi by zmieniać świnię przy korycie, tylko koryto im zabrać." Janusz Korwin Mikke |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Konto usunięte
|
Niestety, przyjęło się uważać określenie kogoś chorym psychicznie albo cierpiącego na kretynizm za obrazę. Też mi się to nie podoba, nie wiem, dlaczego nie wyzywamy się od cukrzyków na przykład...
Wynika z tego wątku, że nie da się być katolikiem i nie wyjść albo na hipokrytę, albo na zaburzonego... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Raczkowanie
|
Kretynizm jest cięższą chorobą (stopniem) niż debilizm.
Nie pamiętam jak można nazwać człowieka, który ma gdzieś podstawowe zasady pisowni. [EDIT] Co się stało, że aż tak taki duży edit? ![]() Cytat:
Nie żądaj czegoś od kogoś, jeżeli sam nie potrafisz tego dać. W telewizji tego nie mówią: https://www.youtube.com/user/CEPERolkV8 "Bo nie o to chodzi by zmieniać świnię przy korycie, tylko koryto im zabrać." Janusz Korwin Mikke Edytowane przez Matheyas Czas edycji: 2015-04-08 o 22:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
BAN stały
|
Cytat:
A jeśli ktoś ma pogląd, że każdy Murzyn jest zły z natury - też trzeba to uszanować? Tak się składa, że szacunek można mieć tylko do poglądów, które mają coś wspólnego z rozumem. W przeciwnym razie są to poglądy szkodliwe nie tylko dla ich wyznawców, ale też dla innych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kennedy... a jak myślisz?
Nie żądaj czegoś od kogoś, jeżeli sam nie potrafisz tego dać. W telewizji tego nie mówią: https://www.youtube.com/user/CEPERolkV8 "Bo nie o to chodzi by zmieniać świnię przy korycie, tylko koryto im zabrać." Janusz Korwin Mikke |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.