|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)
Cytat:
Jest tam napisane, ze z 2015 łapią się matki ostatniego kwartału a my nimi nie będziemy. Co artykuły to inaczej napisane. W euro aptece dwa opakowania femibionu 2 koszuja 78 zł, wychodzi z tego przyzwoita cena. Dzisiaj kupowałam i to chyba od dłuższego czasu mają bo miesiąc temu też to widziałam. |
|
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Roxana dla mnie wyjście do sklepu obojętnie jakiego praktycznie od początku ciąży równa się z tym, że będę miała co najmniej jeden zjazd zanim wyjdę z zakupami. Ostatnio nawet w domu nic nie mogę zrobić, bo ciągle mam samoloty w głowie ...
Zaraz się okaże, że w końcu my bezrobotne i tak nic nie dostaniemy eh ...
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie robienie zakupów w sklepie też jest męczące... ale to jest chyba normalne, bo moja gin od początku ciąży pytała czy chodzenie po sklepie nie sprawia mi problemów... I wszystko było ok, ale od 2-3 tyg jak jadę sama na zakupy, to tylko takie drobne "pierwszej potrzeby", bo zaraz kręci mi się w głowie... Tylko dziwne jest to, że męczy mnie chodzenie po supermarketach, bo jak chodzimy po "odzieżówkach" czy nawet lumpku, to jest ok
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na odzieżówkach(ale tylko dziecięcych) jestem w takich emocjach, że zapominam o wszystkim
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
A to mi się tak na początku ciąży słabo robiło teraz mi minęło
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
jak tam u was ze zdrówkie?
![]() ja dalej walcze z katarkiem
|
|
#3878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwne, nie ? ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
To ja ostatnio mam problemy we wszystkich sklepach ![]() Fakt faktem troche lepiej na dziale dziecięcym ale tez po chwili mam dosc
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Roxanko może Ci jest duszno dlatego CI słabo a zakupy przez neta? cos tam mozna wychaczyc czy ty z tych co lubia dotykać?
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
mi jest wlasnie najczesciej duszno, albo nogi zaczynaja bolec..
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, raz zamówiłam ciuchy przez neta i mam dosc... Musze dotknąć, sprawdzić No jakies tam leżaczki, maty itd to juz moge zamówić przez internet bo wiem co chce, widziałam na żywo... Ale tak to raczej wole stacjonarne sklepy...
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się po przerwie świątecznej
![]() Jestem taka padnięta, oczy mi się kleją ![]() W drodze powrotnej zajechaliśmy do teściów i szok przeżyłam(taki pozytywny) , bo teściowa już tyle ciuszków nakupiła dla Małego w rozmiarach od 50-74 Aaa i nawet r.80 juz ma... vea7 we Wrocławiu jak zawsze super.Jestem za kazdym razem zachwycona tym miastem, uwielbiamy tam wracać Tym razem tylko na jedną noc byliśmy, ale wrażenia niezapomniane
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-04-07 o 20:10 Powód: Blad |
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesze sie, ze wypad udany ! ![]() Wyśpij sie i wracaj do nas
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Bodziaki jakich firm dla maluchów kupujecie?
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No poważnie pisze ale to chyba dlatego, że jak się w coś wkręcę, to zapominam o tym, że może mi być słabo no np teraz się wykąpałam i "oporządziłam" przed jutrzejszą wizytą i tak się przy tym nasapałam, że jak weszłam do salonu, to padłam I mój mąż tak na mnie patrzy i pyta : "Ty tak serio, czy udajesz? bo dzisiaj w lumpku tyle energii miałaś i latałaś między tymi wieszakami, a tu ledwo się wykąpiesz i sapiesz " no tak już mam i już ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- widziałyście już takie dywaniki: http://babyswimmer.pl/index.php?opti...d=3&Itemid=211 cena dość wysoka, ale wydają się fajne
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
h&m , smyk , tesco ...
Cytat:
nie da się tego wytłumaczyć ---- a ja odpłynęłam... to... i to i o tym też zapomnieć nie mogę... ale te ceny?!?!?!?!
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
może kiedyś jak się już doczekam tego dnia co to w totka wygram to wtedy sobie kupię
tzn nie sobie.. chociaż a niech tam, całą rodzinę obkupię
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
mms o ktorej wizytujesz jutro ?
|
#3891 |
|
Zadomowienie
|
Ale sie wq!!!!
Naczekalam sie u lekarki prawie 2h ale nie to mnie tak zezloscilo bo to norma ze zazwyczaj tyle sie czeka, no ale juz mi sie robilo slabo i niedobrzr ale słuchajcie miała byc juz moja kolej bo wyszla jedna babka z gabinetu przede mną, no to ja wstaje i zamierzam wchodzić, a tu babsztyl się wpycha przede mnie, co przyszedł przed 20 minutami no to pytam się głośno jakim cudem ona wlazi przede mna skoro dopiero co przyszla a ja tu kwitne 1,5h ? To babsko z rejestracji mowi ze ta pani miala termin przede mna! To ja mowie ze mnie to nie obchodzi mogla sie nie spozniac na swój termin GODZINĘ(!) Ze ja sobie tez przyjde tak nastepnym razem i sobie wejde bez czekania. I wyobraźcie sobie ze weszla ta baba wredna! Normalnie myslalqm ze tam wybuchne, skoczylo mi ciśnienie zrobilo mi sie slabo i zaczelam sie dusić nie moglam zlapac powietrza i wyobraźcie sobie ze NIKT sie nie spytal czy wszystko ok a w poczekalni bylo 7 osob. Pewnie gdybym tam zeszła to wychodzac by omijali moje zwloki. Nie wiem, oswieccie sie jesli sie myle ale to chyba loiczne ze jak ktos rozwala kolejke to nie wchodzi od razu tylko po osobie, po której przyszedl. Z tego wszystkiego to nawet nie potrafie sie cieszyć ze moj maly siusiorek(na 100%) wazy 420g i jest zdrowy tak sie zdenerwowala,m ze dalej mi sie chce plakac z tej sytuacji
|
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie nie nastawilam się na konkretne firmy, póki co mam z f&f i tu (taka firma z sainsbury).
|
#3893 |
|
Rozeznanie
|
Dobranoc
|
#3894 |
|
Zadomowienie
|
bieaciorq jesli chodzi o zwrot to na pierwsze dziecko te co juz je maja dostaja za caly rok ubiegly 1112zl czy jakos tak a za 2015rok rozliczajac PIT w przyszlym2016roku doliczamy sobie za nasze bobasy ulge od sierpnia ,a nie caloroczna czyli wyjdzie polowa tego..
a pita najlepiej jak rozlicza ktos obeznany lub tj moja kuzynka robi, idzie do biura podatkowego tam jej mowia co moze sobie odliczyc,bo sa na biezaco ze wszystkimi ulgami,przepisami. co do urzedowych pup,mam bratowa, ktora pracuje w US i nosi r.34/36..fotel urzedowy jeszcze jej nie zaszkodził takze ma mi kto sprawdzic czy wszystko ok i co jeszcze moge odliczyc prócz tego co wiem..wysylalam w ubiegły piatek...mam z glowy![]() roxana tez zacieram rece na US ja bym pojechala na jakies wypasione wakacje, by jak najwiecej zobaczyc ,zwiedzic..jusiowa ja tez sie pilnuje z waga i jak na razie nie ejst najgorzej+5,5kg... widze ze wszystkie biora sie za malowanie ![]() anevo co do bodziaków co sie nawinie,cos dobrej jakosci,musze pomacac....marka nie wazna choc lubie niemieckie ciuszki z Topolino czy TCM... po Remku mam duzo nienoszonych rzeczy,jakies body w autka takze jak dziewczynka sie potwierdzi bedzie tzreba zrobic jakas chlopiecą wyprz,a biale niebieskie kaftaniki sie nadadza, tylko wiadomo im pozniej tym wiecej tych rzeczy po synku bede odrzucac... mms22 jak wysuszysz to wrzuc jakies fotki,tzrymam kciuki za wizyte
watek scrapkowy:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=765045 wątek decoupage:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714593&page=7 mój raczkujący blog:http://niebieskainspiracja.blogspot.com Edytowane przez beatrix28 Czas edycji: 2015-04-07 o 22:11 |
|
|
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj nie raz taka sytuacja mi sie zdarzyła... Niestety na durnotę ludzi nic nie poradzisz Uspokój sie juz, dobrze, ze Twoj chłopczyk jest zdrowiutki, to sie liczy Ja ostatnio dzwoniłam do mojej dermatolog, pytam o termin bo te włosy dalej mi lecą.. Na co babka w rejestracji, ze na polowe lipca zapisy sa juz poprosiłam o kontakt bezpośrednio z lekarka (bo wiem, ze z nia bym sie dogadała) ale NIE ... I pomimo, ze lekarka mega mi pomogła juz nie raz... To jej wiem czy do niej jeszcze pójdę kiedys.
|
|
#3896 |
|
Zadomowienie
|
Roxana, Naprawde brak mi slow na to co niektorzy wyrabiają.... nie robilabym awantury gdyby ni3 to ze naprawde zle sie juz czułam
A co do dermatologa to podzwon nawet na nfz czasami sie zdazaja szybkie terminy ja raz na nfz czekalam 2 tyg
|
|
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez bym pojechała zwłaszcza, ze uwielbiam podróże i zawsze sie gdzies jeździło... ...w tym roku bedzie nam bardzo brakować takiego wypadu gdzies do ciepłych krajów, prawdopodobnie zostaje nam nasze morze... Chociaz nawet nie wiem czy to w tym roku...
|
|
#3898 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za info w sprawie pitu i odliczania za dzieci
|
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wierze I tez uwazam, ze nie powinno tak byc... ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- jess i mms trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty ! ![]() --- Julka dzisiaj szaleje... a junior taki spokojny w brzuszku był!Ja oczywiscie popłynęłam... Zamówiłam kilka rzeczy w H&M dla Julki i kilka rzeczy w Zarze dla Juniora. TŻ stwierdził, ze nie bedzie juz tego komentować bo mu słów brakuje
|
|
#3900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

ale te ceny?!?!?!?!