|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)
|
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Ten termometr kupilismy
http://allegro.pl/termometr-bezdotyk...222491320.html
|
|
#3123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A kupić możesz Rennie albo Gaviscon. Nie będą działać aż tak świetnie jak Alugastrin, ale przynajmniej w ciąży można stosować bez obaw ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- ...albo moją |
|
|
|
|
#3124 |
|
Zadomowienie
|
Ojj nie denerwuj się. Szkoda Twoich nerwów.
Jak moja zaczyna marudzić albo gadać zabobony to przestaję słuchać, robię najgłupszą minę jaką tylko potrafię i zaczynam myśleć o swoich sprawach.
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3126 |
|
Raczkowanie
|
a do mnie właśnie dzwoniła pani z LM ze z tą krzywą nie jest do końca tak jak powinno i prosi kontakt z lekarzem....., nie znam norm wiem tylko ze na czczo miałam 87,
Jak tu sie nie załamać;/ jakie badanie nie zrobie to dzownia;/ Zrozumiałam tyle ze coś o granicy mówiła i o diecie no i wizycie u lekarza, dobrze ze endo jutro a gin w sobote. |
|
|
|
#3127 |
|
Rozeznanie
|
M wziął małego do parku wiec odpoczywam bo siostrzenica aż tyle uwagi nie potrzebuje
Chciałabym posprzątać ale naprawdę mi sie nie chce
|
#3128 |
|
Raczkowanie
|
Mam wyniki tej glukozy:
na czczo 5,11 (norma 3,9-5,5) po 1 h 9,51 (norma 11,1) po 2 h 7,87 (norma 7,8) czyli ta ostatnia nie jest w normie ,ale może to nie jest dużo....i efekt ciast świątecznych, mam nadzieje ze mi każą powtorzyc;/ |
|
|
|
#3129 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=mademoiselle betti;50945590]Ale, ze naraz tyle?
Niom, w 1 święto 12 osób ze strony męża i w 2 święto 12 osób z mojej rodziny (tylko, bo 2 braci nie dojechało) Ja dzisiaj leniuchuję i opycham się bez skrupułów, a jutro koniec z bigosem i ciastami... tylko zdrowe kanapeczki widzę, że dość dużo z nas zaplanowało sobie glukozę na ten tydzień - poświąteczny Kurcze fajny ten termometr Rossmax Tani nie jest, ale chyba warto zainwestować... no i 5 lat gwarancji mnie bardzo przekonuje U mnie zgaga się odezwała w święta, jak pozwoliłam sobie wypić trochę gazowanego od razu wróciłam do wody, na razie jest ok A w ogóle koleżanka mojej siostry widziała mnie w kościele i zaraz do siostry pisała, że ja to chyba będę miała chłopca, bo tak ładnie w ciąży wyglądam tylko nie wiadomo, jak długo jeszcze tak będzie ![]() elinka Ty zostałaś w szpitalu? dostajesz te sterydy? daj znać, jak tam, bo mnie w przyszłym tygodniu może czekać to samo
Edytowane przez Fischerka Czas edycji: 2015-04-07 o 19:15 |
|
|
|
#3130 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi gin mówił, że normy się zmieniły jakiś czas temu i są takie: * na czczo do 5.89 mmol/l lub 106 mg/dl * po1h: do 10 mmol/l lub 180 mg/dl * po 2h: do 8.5 mmol/l lub 153 mg/dl Ten ostatni wynik to może wynik świątecznego jedzenia ale nie zaszkodzi ograniczenie słodkiego ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3131 |
|
Konto usunięte
|
http://allegro.pl/wypiekacz-do-chleb...235630440.html mam taką ale można ją kupić taniej. Dzisiaj upeirkłam swój pierwszy chleb (tzn maszyna upiekła
) i zjadłam kromkę, super wyszedł, taki "zbity" a nie pompowany jak niektóre ze sklepu.
|
|
|
|
#3132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie położna mówiła, że norma jest 139 mg. Zobaczę w czw co powie mój Gin, ale jestem już nastawiona na poradnię.
|
|
#3133 |
|
Rozeznanie
|
Witam się po świętach, ja świętowałam jedynie 1 dzień także nie było możliwości aż tak się objadać ale swoje zjadłam co trzeba
![]() Oczywiście nie obyło się bez komentarzy jak wychowywać dziecko ,komentarze od Mam które mają dzieci i ICH rady są dobre bo działały z ICH dziećmi bla bla,dowiedziałam się że Lilianka po skonczonym 1 roku jest już dorosła,i należy traktować je jak dorosłego ![]() A dziś czuję małą wysoko,pod przeponą i już drugi raz dostałam pod żebra
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#3134 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie dziewczyny co mnie denerwuje w tych radach od starszych matek? To ich przekonanie o własnej racji. Ja czekam na drugie dziecko, jestem na świeżo z tematami noworodkowymi, niemowlakowymi itp ale nie czułabym się kompetentna by udzielać z przekonaniem o swojej świętej racji rady innym młodym mamom. A te nasze ciotki 30lat temu i więcej zajmowały się takimi dziećmi, żadnego dostępu do informacji nie miały a mają to przekonanie. Wiedzą jak należy karmić, dbać o maluszka, co w jakim miesiącu powinno umieć. Ja tam nie mówię, że gadają zawsze od rzeczy, ale skąd to nachalne przekonywanie do swoich racji się bierze. Bo nawet jak się swoje kontrargumenty podaje, badania cytuje to jest jałowa dyskusja, w najlepszym razie kończy się na stwierdzeniu, że młodzi nie chcą słuchać
|
#3135 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Eee, fajne to rzeczywiscie, dobry pomysl, zeby dziecko w takim lezaczku na podworku pooddychalo swiezym powietrzem musimy i my pomyslec o tym![]() Cytat:
Jesli chodzi o butelki i sterylizatory, to wiem, ze kupie chocby, zeby dziecko i odciagniety pokarm albo mm zostawic mezowi a samej gdzies isc spokojnie. Nie wiem tez, jak to bedzie u mnie z pokarmem bo jak ostatnio bylam chora i 4 dni przespalam, to cycki mi tak spuchly, ze sutki to mialam az wklesle i takie grudy mialam, bolalo cholernie przy dotyku, ale po lekkim masowaniu i cieplej kapieli przeszlo, i jak do tej pory zadnej siary ani nic. Cytat:
snilo mi sie, ze urodzilam dziecko na wlasnym lozku bardzo szybko, bez krwi, tylko plec poznalam dopiero jak maz przewijal![]() Cytat:
nie pomagalo ani mleko, ani migdaly, po gumie do zucia bolala mnie szczeka a od tic tacow 2 dni bolal mnie zoladek. Cicha mi napisala, ze rennie moge brac, i podzialalo teraz nie pali mnie na okraglo tylko raz dziennie, ale ulga
|
||||
|
|
|
#3136 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() duzy facet![]() A tak w ogole, na wizycie wszystko ok, nastepna 05,05. Usg 16.04 i juz dostalam skierowanie na usg w okolicach 32 tyg, czyli kolo 20.05. Pusluchalam tetna malej. I od dzis jestem na l4 od zeszlej wizyty, czyli 02.03 nie przytylam nic, choc nie zalowalam sobie, tym bardziej w swietaSorki, ze w dwoch postach ale jednego nie moglam dodac
|
|||
|
|
|
#3137 |
|
Zadomowienie
|
Martynka, to się ciesz, że nie utyłaś! Mnie to waga pewnie pójdzie w górę mocno po swiętach, niczego sobie nie odnawialam aż mi dziś zbrzydło wszystko. Ale na kolacje jeszcze krokiety z kapusta i grzybami machnęłam. No ale wracając do Twojej wagi-lekarz coś mówił? No bo niby przyrost powinien być w poradnikach piszą ale to pewnie różnie bywa w praktyce jak widać po nas wszystkicg
|
#3138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
choc z drugiej strony jak tak popatrze na swoja karte ciazy, to mam takie skoki wagi - 9 grudnia 76 kg, 7 stycznia dalej 76.2, 17 stycznia juz 77.8, 2 marca 80 i dzis znow 80. Dobrze, ze zaraz znow usg, zobacze co z mala... Uspokaja mnie to, ze ciagle kopie
|
|
|
|
|
#3139 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No pewnie, ze domowy chleb smakuje niebo lepiej ![]() Cytat:
albo chociaz zebym zostawiala ja na cale dnie i odbierala wieczorem a jak reaguje na wszystkie rady to tylko mowi, ze ja zawsze jestem najmadrzejsza i wszystko wiem najlepiej
|
|
#3140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No dokladnie jakbym swoja slyszala, wolne bede miala codziennie od 17 do wieczora i cale weekendy, a maz to juz w ogole dziecka nie bedzie mial szansy ogladac a naiwnie myslalam, ze jak maja zdrowe podejscie do zakopow dla dziecka, zeby nie kupowac wszystkiego od razu po zobaczeniu dwoch kresek tylko odczekaniu, bo roznie sie moze zdarzyc, to nie bedzie takich akcji |
|
|
|
|
#3141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz tylko w duchu dopowiadam te kwestie
|
|
#3142 |
|
Zadomowienie
|
Witam się poswiatecznie!
Obyło się:bbez zgagi i dobrych rad . I w końcu z mężem, który cały czas trzyma mi rękę na brzuchu .
|
#3143 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
)---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez zawsze jej mowilam, ze po kims to mam teraz uznalam, ze nie ma sensu dyskutowac
|
|
#3145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wizytę a waga - ciesz sie skoro gin nie zwrócił na to uwagi, to widać z tego jest dobrze masz dobrą przemianę materii? ![]() Cytat:
w końcu ![]() A ja sie witam w 28 tc! a to znaczy, że zaczynamy dzis 3 trymestr!
|
|
|
#3146 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam cudowna mamę która jak juz cos ma do powiedzenia na temat mojego szkraba to naprawdę sensowne i pomocne rady. Nie wtrąca sie w wychowanie małego itp
mam z nią bdb kontakt i jak np powiem ze mały ma nie jesc słodyczy to ich nie dostanie
|
#3147 |
|
Zadomowienie
|
My to uchodzimy w rodzinie za terrorystów, oczywiście ta opinia jest przesadna ale cieszę się trochę z tego bo np. ludzie pytają nas czy mogą coś małemu dać do
zjedzenia np. biszkopta. Najgorzej jak się ma zaplanowany obiadek za chwilę a tu ktoś by dawał małemu biszkopty. No mój tata nie pyta nigdy ale on by dał zaraz wszystko co tylko mały palcem wskaże, tacie pozwalam na więcej bo on ma największą radochę jak coś mały pokazuje :p
|
#3148 |
|
Konto usunięte
|
Na razie zrobiłam raz i to z przepisu z instrukcji. Im więcej będę robić, tym bardziej będę kombinować z recepturami. Raczej nastawiam się na chlebek z mąki pełnoziarnistej lub orkiszowej niż pszennej.
|
|
|
|
#3149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio piekłam chlebek tostowy, chyba gkatarzynka o takim pisała. Ach jakie pyszne tosty z niego wyszły mniam mniam
|
|
#3150 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

od razu wróciłam do wody, na razie jest ok 

i takie grudy mialam, bolalo cholernie przy dotyku, ale po lekkim masowaniu i cieplej kapieli przeszlo, i jak do tej pory zadnej siary ani nic.
choc z drugiej strony jak tak popatrze na swoja karte ciazy, to mam takie skoki wagi - 9 grudnia 76 kg, 7 stycznia dalej 76.2, 17 stycznia juz 77.8, 2 marca 80 i dzis znow 80. Dobrze, ze zaraz znow usg, zobacze co z mala... Uspokaja mnie to, ze ciagle kopie

teraz uznalam, ze nie ma sensu dyskutowac