Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :) - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-07, 16:39   #3121
cicha1990
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Jakbym słyszała moją Babcię. . .
to jest chore;/tylko mnie wkurzyla
Stary 2015-04-07, 16:39   #3122
elinka21
Zakorzenienie

Ten termometr kupilismy
http://allegro.pl/termometr-bezdotyk...222491320.html

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 16:41   #3123
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Na szczęście nie codziennie - lepiej dmuchać na zimne
A łyżeczkę dziennie piłam choć pisało, że po każdym posiłku więc myślę, że to nie wpłynęło na płód (nawet jednej butelki nie skończyłam)
Kupię coś ziołowego w takim razie
Na pewno nic się nie stało
A kupić możesz Rennie albo Gaviscon. Nie będą działać aż tak świetnie jak Alugastrin, ale przynajmniej w ciąży można stosować bez obaw

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Jakbym słyszała moją Babcię. . .
...albo moją

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 16:46   #3124
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
to jest chore;/tylko mnie wkurzyla
Ojj nie denerwuj się. Szkoda Twoich nerwów.
Jak moja zaczyna marudzić albo gadać zabobony to przestaję słuchać, robię najgłupszą minę jaką tylko potrafię i zaczynam myśleć o swoich sprawach.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 16:57   #3125
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Na pewno nic się nie stało
A kupić możesz Rennie albo Gaviscon. Nie będą działać aż tak świetnie jak Alugastrin, ale przynajmniej w ciąży można stosować bez obaw
Dzięki
Stary 2015-04-07, 17:08   #3126
Viloet
Raczkowanie

a do mnie właśnie dzwoniła pani z LM ze z tą krzywą nie jest do końca tak jak powinno i prosi kontakt z lekarzem....., nie znam norm wiem tylko ze na czczo miałam 87,
Jak tu sie nie załamać;/ jakie badanie nie zrobie to dzownia;/
Zrozumiałam tyle ze coś o granicy mówiła i o diecie no i wizycie u lekarza, dobrze ze endo jutro a gin w sobote.
Viloet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 17:20   #3127
ewelina1988_20
Rozeznanie

M wziął małego do parku wiec odpoczywam bo siostrzenica aż tyle uwagi nie potrzebuje
Chciałabym posprzątać ale naprawdę mi sie nie chce
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 17:32   #3128
Viloet
Raczkowanie

Mam wyniki tej glukozy:
na czczo 5,11 (norma 3,9-5,5)
po 1 h 9,51 (norma 11,1)
po 2 h 7,87 (norma 7,8)
czyli ta ostatnia nie jest w normie ,ale może to nie jest dużo....i efekt ciast świątecznych, mam nadzieje ze mi każą powtorzyc;/
Viloet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 18:43   #3129
Fischerka
Raczkowanie

[QUOTE=mademoiselle betti;50945590]Ale, ze naraz tyle?

Niom, w 1 święto 12 osób ze strony męża i w 2 święto 12 osób z mojej rodziny (tylko, bo 2 braci nie dojechało)

Ja dzisiaj leniuchuję i opycham się bez skrupułów, a jutro koniec z bigosem i ciastami... tylko zdrowe kanapeczki widzę, że dość dużo z nas zaplanowało sobie glukozę na ten tydzień - poświąteczny

Kurcze fajny ten termometr Rossmax Tani nie jest, ale chyba warto zainwestować... no i 5 lat gwarancji mnie bardzo przekonuje

U mnie zgaga się odezwała w święta, jak pozwoliłam sobie wypić trochę gazowanego od razu wróciłam do wody, na razie jest ok

A w ogóle koleżanka mojej siostry widziała mnie w kościele i zaraz do siostry pisała, że ja to chyba będę miała chłopca, bo tak ładnie w ciąży wyglądam strasznie miło mi się zrobiło tylko nie wiadomo, jak długo jeszcze tak będzie

elinka Ty zostałaś w szpitalu? dostajesz te sterydy? daj znać, jak tam, bo mnie w przyszłym tygodniu może czekać to samo

Edytowane przez Fischerka
Czas edycji: 2015-04-07 o 19:15
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 19:36   #3130
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Viloet Pokaż wiadomość
Mam wyniki tej glukozy:
na czczo 5,11 (norma 3,9-5,5)
po 1 h 9,51 (norma 11,1)
po 2 h 7,87 (norma 7,8)
czyli ta ostatnia nie jest w normie ,ale może to nie jest dużo....i efekt ciast świątecznych, mam nadzieje ze mi każą powtorzyc;/
Widzę co lab to inne normy

Mi gin mówił, że normy się zmieniły jakiś czas temu i są takie:
* na czczo do 5.89 mmol/l lub 106 mg/dl
* po1h: do 10 mmol/l lub 180 mg/dl
* po 2h: do 8.5 mmol/l lub 153 mg/dl

Ten ostatni wynik to może wynik świątecznego jedzenia ale nie zaszkodzi ograniczenie słodkiego

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Na zatoki to serdecznie polecam FixSin - taki zestaw do płukania nosa. Ja nawet kataru nie miałam, ale męczyły mnie ze 3 tygodnie okropne boleści zatok. I byłam bardzo sceptycznie nastawiona do takich płukanek, bo myślałam, ze co to mi moze pomóc. A jednak pomogło. Nie kosztuje jakos strasznie dużo. Oczywiście bezpieczny w ciązy
A powiedz mi po jakim czasie zauważyłaś poprawę ?? Bo zastanawiam się czy te 10 saszetek wystarczy hmm...
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 19:45   #3131
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
Jaka maszyne masz? Ja sie przymierzam do zakupu.
http://allegro.pl/wypiekacz-do-chleb...235630440.html mam taką ale można ją kupić taniej. Dzisiaj upeirkłam swój pierwszy chleb (tzn maszyna upiekła ) i zjadłam kromkę, super wyszedł, taki "zbity" a nie pompowany jak niektóre ze sklepu.
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 20:17   #3132
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
Widzę co lab to inne normy

Mi gin mówił, że normy się zmieniły jakiś czas temu i są takie:
* na czczo do 5.89 mmol/l lub 106 mg/dl
* po1h: do 10 mmol/l lub 180 mg/dl
* po 2h: do 8.5 mmol/l lub 153 mg/dl

Ten ostatni wynik to może wynik świątecznego jedzenia ale nie zaszkodzi ograniczenie słodkiego [COLOR="Silver"]
Co Gin to opina. Niektórzy wolą chuchać na zimne i wysyłać do poradni gdy lekko jest przekroczona stara norma.
Mnie położna mówiła, że norma jest 139 mg. Zobaczę w czw co powie mój Gin, ale jestem już nastawiona na poradnię.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 20:35   #3133
Kropkaa
Rozeznanie

Witam się po świętach, ja świętowałam jedynie 1 dzień także nie było możliwości aż tak się objadać ale swoje zjadłam co trzeba

Oczywiście nie obyło się bez komentarzy jak wychowywać dziecko ,komentarze od Mam które mają dzieci i ICH rady są dobre bo działały z ICH dziećmi bla bla,dowiedziałam się że Lilianka po skonczonym 1 roku jest już dorosła,i należy traktować je jak dorosłego

A dziś czuję małą wysoko,pod przeponą i już drugi raz dostałam pod żebra

Zapuszczam paznokcie dzień:2
Kropkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 21:48   #3134
natetitka
Zadomowienie

Wiecie dziewczyny co mnie denerwuje w tych radach od starszych matek? To ich przekonanie o własnej racji. Ja czekam na drugie dziecko, jestem na świeżo z tematami noworodkowymi, niemowlakowymi itp ale nie czułabym się kompetentna by udzielać z przekonaniem o swojej świętej racji rady innym młodym mamom. A te nasze ciotki 30lat temu i więcej zajmowały się takimi dziećmi, żadnego dostępu do informacji nie miały a mają to przekonanie. Wiedzą jak należy karmić, dbać o maluszka, co w jakim miesiącu powinno umieć. Ja tam nie mówię, że gadają zawsze od rzeczy, ale skąd to nachalne przekonywanie do swoich racji się bierze. Bo nawet jak się swoje kontrargumenty podaje, badania cytuje to jest jałowa dyskusja, w najlepszym razie kończy się na stwierdzeniu, że młodzi nie chcą słuchać

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 22:27   #3135
martynka2812
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
no właśnie się też zastanawiam... są też takie woreczki do mikrofalówki, ale może woda wystarczy, jak mówisz dzięki

łooo taki tiny love 3 W 1

Eee, fajne to rzeczywiscie, dobry pomysl, zeby dziecko w takim lezaczku na podworku pooddychalo swiezym powietrzem musimy i my pomyslec o tym

Cytat:
Mnie moja też wczoraj wkurzyła, tak się zdenerwowałam, że aż mi łzy w oczach stanęły... i wieczór miałam do kitu, ale już jest lepiej.

Co do tych bluzeczek z allegro to dam znać jak dojdą. Mam nadzieję, że będą ok, przydadzą się też po porodzie...

Teraz natomiast kompletuje zamówienie w sklepie zoologicznym... kupuję witaminy dla psa różne i preparaty się rozkręciłam zakupowo.. ale potrzebne są akurat, więc rozgrzeszona jestem.

W piątek natomiast też się nudziłam i zaszalałam ale w księgarni internetowej :P Kupiłam - "Księgę Rodzicielstwa Bliskości" i "Księgę dziecka" Searsów, do tego "Najszczęśliwsze Niemowlę w Okolicy" i album pamiątkowy o taki: http://www.empik.com/chlopiec-album-...0350,ksiazka-p
I jeszcze dla małego dwie książeczki "Oczami Maluszka"

Czekam teraz na dostawę do paczkomatu... będę musiala gdzieś te książki skitrać przed tż

A po pracy postanowiłam, że do Pepco pojadę. Widziałam wczoraj przez szybkę body fajne z motywem Supermena i stwierdziłam, że muszę je mieć.

Co do sterylizatorów butelek itd. to nie kupuję.. Zresztą butelki też nie kupuję i w ogóle na razie o tym nie myślę.. Nastawiam się bowiem psychicznie ze mi to na razie kompletnie potrzebne nie będzie bo będę tylko i wyłącznie piersią karmić W razie czego to są apteki całodobowe, sklepy czynne to będzie mężuś ganiał

Termometry mi się takie na podczerwień podobają, ale trochę szkoda mi kaski. Bo to jednak koszt z tego co patrzyłam 60-100 złotych średnio.. tak więc zobaczę jeszcze.
Ja sie szykuje z moja mama na powazna rozmowe, chociaz bardzo ja kocham to jednak nie pozwole na wtracanie sie w nasze zycie. Rozumiem wiele rzeczy, to, ze sie martwi o pierwsza wyczekana wnuczke i ze sie doczekac nie moze, i w ogole. Ale to nie znaczy, ze dam siebie, meza i wlasne dziecko swojej rodzinie osaczyc.

Jesli chodzi o butelki i sterylizatory, to wiem, ze kupie chocby, zeby dziecko i odciagniety pokarm albo mm zostawic mezowi a samej gdzies isc spokojnie. Nie wiem tez, jak to bedzie u mnie z pokarmem bo jak ostatnio bylam chora i 4 dni przespalam, to cycki mi tak spuchly, ze sutki to mialam az wklesle i takie grudy mialam, bolalo cholernie przy dotyku, ale po lekkim masowaniu i cieplej kapieli przeszlo, i jak do tej pory zadnej siary ani nic.

Cytat:
Napisane przez Kropek22225 Pokaż wiadomość
Witam po świętach

Śniło mi się dziś, że urodziłam w 5min. chłopca który ważył 4,2 kg w łóżku w domu hahaha. Wyobraźnia działa...

U mnie dzidziuś mało aktywny ostatnio. Zastanawiam się czy jak nie kopie to śpi w tym brzuszku?
Ja mialam ostatnio podobny sen snilo mi sie, ze urodzilam dziecko na wlasnym lozku bardzo szybko, bez krwi, tylko plec poznalam dopiero jak maz przewijal

Cytat:
Napisane przez Kropek22225 Pokaż wiadomość
Hahaha no w sumie tak

Dziewczyny a czy którąś męczy zgaga? Można brać na to jakieś tabletki w ciąży?
Ja mialam ostatnio ten problem, teraz dopada mnie raz dziennie nie pomagalo ani mleko, ani migdaly, po gumie do zucia bolala mnie szczeka a od tic tacow 2 dni bolal mnie zoladek. Cicha mi napisala, ze rennie moge brac, i podzialalo teraz nie pali mnie na okraglo tylko raz dziennie, ale ulga
martynka2812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 22:29   #3136
martynka2812
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kropkaa Pokaż wiadomość
Witam się po świętach, ja świętowałam jedynie 1 dzień także nie było możliwości aż tak się objadać ale swoje zjadłam co trzeba

Oczywiście nie obyło się bez komentarzy jak wychowywać dziecko ,komentarze od Mam które mają dzieci i ICH rady są dobre bo działały z ICH dziećmi bla bla,dowiedziałam się że Lilianka po skonczonym 1 roku jest już dorosła,i należy traktować je jak dorosłego

A dziś czuję małą wysoko,pod przeponą i już drugi raz dostałam pod żebra
Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
U mnie z dobrymi radami jest tak, że moja mama i generalnie moja rodzina ma mocno zdrowe podejście do tematu niemowlaka i nie przesadzają i nie wymądrzają się i to jest dobre Moja mama na dodatek bawi od kilku ładnych lat dzieciaki i jest na bieżąco z nowościami, więc sama ją podpytuję co i jak
Natomiast rodzina Tż to temat rzeeeeeeeeeeka........... .........jak już wiele razy wspominałam
W święta się dowiedziałam, że:
1. Nie powinnam kupować ubranek w lumpkach bo nie (to powiedziałam, że na nowe mnie nie stać i nie będę przepłacać za ubranko na 4-5 razy )
2. Że na pewno mam cukrzycę bo jej (czyt. teściowa) się tak wydaje, a krzywa cukrowa nie jest wiarygodna
3. Magnez jest szkodliwy i powinnam go odstawić, a tarczyca to wymysł mojej Gin i też nie powinnam brać leków
4. i najlepsze, ubranka powinnam kupować w rozmiarach 74-80 bo mój Tż urodził się długi na UWAGA 58 cm

Także z kwiatków świątecznych to tyle, no choć jeszcze usłyszałam, że przesadzam, że ciężko mi wyjść na 5 piętro i wygramolić się z tyłu naszego samochodu (3-drzwiowa toyota yaris), bo oczywiście ona Du**e wozi z przodu

Także żyć nie umierać

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

O kurczę, kawał chłopa
Cytat:
U mnie też wszyscy mają dużo do powiedzenia. Jak zaczęli wymyślać imię to zakończyłam temat słowami, że imię już mam wybrane, a jak przestanie mi się podobać to wymyślę inne. U mnie na rodzinnych obiadach tematem nr 1 była moja cukrzyca ciążowa. Nie znają się a do powiedzenia mieli tyle, jakby przynajmniej doktoraty pisali na ten temat.
Mnie to szlag trafia jak moja rodzina wymysla niby w zartach, ze od malego beda ja uczyc, ze jest tylko jedna dobra partia, beda ja wychowywac po swojemu i takie tam. Skonczy sie na tym, ze zrobie awanture i z zadnym moje dziecko sam na sam nie zostanie, i g.... mnie bedzie obchodzilo, czy oni zartowali czy nie. Lekarze glupi, wszyscy glupi, oni jedni madrzy. Jak tak popatrze na nich i poslucham tych madrosci to sie za kazdym razem upewniam, ze mnie podmienili w szpitalu, bo calkiem inna jestem Naprawde z checia bym im wszystkim usta pozatykala:g un:

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Juz po usg maluszek ma caly czas siuska i wazy 1100
duzy facet

A tak w ogole, na wizycie wszystko ok, nastepna 05,05. Usg 16.04 i juz dostalam skierowanie na usg w okolicach 32 tyg, czyli kolo 20.05. Pusluchalam tetna malej. I od dzis jestem na l4 choc lekarz wypisal niezbyt chetnie, to ja po prostu czuje, ze nie daje juz rady stac caly dzien. No i jeszcze jedna rzecz - ktora sie martwie, choc z drugiej strony ciesze od zeszlej wizyty, czyli 02.03 nie przytylam nic, choc nie zalowalam sobie, tym bardziej w swieta

Sorki, ze w dwoch postach ale jednego nie moglam dodac
Stary 2015-04-07, 22:50   #3137
natetitka
Zadomowienie

Martynka, to się ciesz, że nie utyłaś! Mnie to waga pewnie pójdzie w górę mocno po swiętach, niczego sobie nie odnawialam aż mi dziś zbrzydło wszystko. Ale na kolacje jeszcze krokiety z kapusta i grzybami machnęłam. No ale wracając do Twojej wagi-lekarz coś mówił? No bo niby przyrost powinien być w poradnikach piszą ale to pewnie różnie bywa w praktyce jak widać po nas wszystkicg

FB

Stary 2015-04-07, 23:12   #3138
martynka2812
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Martynka, to się ciesz, że nie utyłaś! Mnie to waga pewnie pójdzie w górę mocno po swiętach, niczego sobie nie odnawialam aż mi dziś zbrzydło wszystko. Ale na kolacje jeszcze krokiety z kapusta i grzybami machnęłam. No ale wracając do Twojej wagi-lekarz coś mówił? No bo niby przyrost powinien być w poradnikach piszą ale to pewnie różnie bywa w praktyce jak widać po nas wszystkicg
Ja dzis kanapke na sniadanie, potem po wizycie 2 male milky waye, potem sos slodko-wkasy z ryzem, na koniec zrazy i 3 pomarancze wiec tez niemalo. Nic wlasnie nie mowil, na ostatnim usg lekarka mowila, ze z dzieckiem wszytsko ok, tylko serce chce doklaniej obejrzec. Chociaz jak na poczatku bylo 2 tyg. roznicy miedzy usg a om, teraz jest 3 to sie zastanawiam czy nie ma to jakiegos zwiazku choc z drugiej strony jak tak popatrze na swoja karte ciazy, to mam takie skoki wagi - 9 grudnia 76 kg, 7 stycznia dalej 76.2, 17 stycznia juz 77.8, 2 marca 80 i dzis znow 80. Dobrze, ze zaraz znow usg, zobacze co z mala... Uspokaja mnie to, ze ciagle kopie
Stary 2015-04-08, 06:27   #3139
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/wypiekacz-do-chleb...235630440.html mam taką ale można ją kupić taniej. Dzisiaj upeirkłam swój pierwszy chleb (tzn maszyna upiekła ) i zjadłam kromkę, super wyszedł, taki "zbity" a nie pompowany jak niektóre ze sklepu.

No pewnie, ze domowy chleb smakuje niebo lepiej

Cytat:
Napisane przez martynka2812 Pokaż wiadomość
Ja sie szykuje z moja mama na powazna rozmowe, chociaz bardzo ja kocham to jednak nie pozwole na wtracanie sie w nasze zycie. Rozumiem wiele rzeczy, to, ze sie martwi o pierwsza wyczekana wnuczke i ze sie doczekac nie moze, i w ogole. Ale to nie znaczy, ze dam siebie, meza i wlasne dziecko swojej rodzinie osaczyc.
Dla mojej to najlepiej gdybym jej Mloda zostawila po porodzie, a zabrala jak skonczy 18lat albo chociaz zebym zostawiala ja na cale dnie i odbierala wieczorem a jak reaguje na wszystkie rady to tylko mowi, ze ja zawsze jestem najmadrzejsza i wszystko wiem najlepiej

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 06:56   #3140
martynka2812
Raczkowanie

Cytat:
No pewnie, ze domowy chleb smakuje niebo lepiej

Dla mojej to najlepiej gdybym jej Mloda zostawila po porodzie, a zabrala jak skonczy 18lat albo chociaz zebym zostawiala ja na cale dnie i odbierala wieczorem a jak reaguje na wszystkie rady to tylko mowi, ze ja zawsze jestem najmadrzejsza i wszystko wiem najlepiej
Czesc laski

No dokladnie jakbym swoja slyszala, wolne bede miala codziennie od 17 do wieczora i cale weekendy, a maz to juz w ogole dziecka nie bedzie mial szansy ogladac a naiwnie myslalam, ze jak maja zdrowe podejscie do zakopow dla dziecka, zeby nie kupowac wszystkiego od razu po zobaczeniu dwoch kresek tylko odczekaniu, bo roznie sie moze zdarzyc, to nie bedzie takich akcji
Stary 2015-04-08, 07:31   #3141
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:

czy my czasem nie mamy tej samej mamy? Moja mowi identycznie.... Jak byłam nastolatka, to jej odpowiadałam, ze jestem najmądrzejsza i mam to po mamusi teraz tylko w duchu dopowiadam te kwestie

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 07:32   #3142
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Witam się poswiatecznie!
Obyło się:bbez zgagi i dobrych rad . I w końcu z mężem, który cały czas trzyma mi rękę na brzuchu .

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 07:39   #3143
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
A powiedz mi po jakim czasie zauważyłaś poprawę ?? Bo zastanawiam się czy te 10 saszetek wystarczy hmm...
Mi wystarczyło 3-4 razy. Tak pod rząd wieczorami robiłam.

Cytat:
A z jakiego przepisu robisz? Ja ostatnio na łatwiznę idę i kupuję w Kauflandzie gotowe mieszanki bo najbardziej nam ten konkretny chlebek smakuje (słonecznikowy). I szukam teraz inspiracji )

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Witam się poswiatecznie!
Obyło się:bbez zgagi i dobrych rad . I w końcu z mężem, który cały czas trzyma mi rękę na brzuchu .
No to fajnie, że w końcu jesteście razem
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 07:42   #3144
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
czy my czasem nie mamy tej samej mamy? Moja mowi identycznie.... Jak byłam nastolatka, to jej odpowiadałam, ze jestem najmądrzejsza i mam to po mamusi teraz tylko w duchu dopowiadam te kwestie
A Ci wiadomo

Tez zawsze jej mowilam, ze po kims to mam teraz uznalam, ze nie ma sensu dyskutowac

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 08:54   #3145
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynka2812 Pokaż wiadomość

A tak w ogole, na wizycie wszystko ok, nastepna 05,05. Usg 16.04 i juz dostalam skierowanie na usg w okolicach 32 tyg, czyli kolo 20.05. Pusluchalam tetna malej. I od dzis jestem na l4 choc lekarz wypisal niezbyt chetnie, to ja po prostu czuje, ze nie daje juz rady stac caly dzien. No i jeszcze jedna rzecz - ktora sie martwie, choc z drugiej strony ciesze od zeszlej wizyty, czyli 02.03 nie przytylam nic, choc nie zalowalam sobie, tym bardziej w swieta

Sorki, ze w dwoch postach ale jednego nie moglam dodac
za wizytę a waga - ciesz sie skoro gin nie zwrócił na to uwagi, to widać z tego jest dobrze masz dobrą przemianę materii?

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Witam się poswiatecznie!
super, że maz może być tak blisko w końcu

A ja sie witam w 28 tc! a to znaczy, że zaczynamy dzis 3 trymestr! jeszcze trochę i Filip będzie z nami!
Stary 2015-04-08, 08:57   #3146
ewelina1988_20
Rozeznanie

Ja mam cudowna mamę która jak juz cos ma do powiedzenia na temat mojego szkraba to naprawdę sensowne i pomocne rady. Nie wtrąca sie w wychowanie małego itp mam z nią bdb kontakt i jak np powiem ze mały ma nie jesc słodyczy to ich nie dostanie
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 09:19   #3147
natetitka
Zadomowienie

My to uchodzimy w rodzinie za terrorystów, oczywiście ta opinia jest przesadna ale cieszę się trochę z tego bo np. ludzie pytają nas czy mogą coś małemu dać do
zjedzenia np. biszkopta. Najgorzej jak się ma zaplanowany obiadek za chwilę a tu ktoś by dawał małemu biszkopty. No mój tata nie pyta nigdy ale on by dał zaraz wszystko co tylko mały palcem wskaże, tacie pozwalam na więcej bo on ma największą radochę jak coś mały pokazuje :p

FB

Stary 2015-04-08, 09:19   #3148
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
A z jakiego przepisu robisz? Ja ostatnio na łatwiznę idę i kupuję w Kauflandzie gotowe mieszanki bo najbardziej nam ten konkretny chlebek smakuje (słonecznikowy). I szukam teraz inspiracji ))
Na razie zrobiłam raz i to z przepisu z instrukcji. Im więcej będę robić, tym bardziej będę kombinować z recepturami. Raczej nastawiam się na chlebek z mąki pełnoziarnistej lub orkiszowej niż pszennej.
Stary 2015-04-08, 09:25   #3149
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Na razie zrobiłam raz i to z przepisu z instrukcji. Im więcej będę robić, tym bardziej będę kombinować z recepturami. Raczej nastawiam się na chlebek z mąki pełnoziarnistej lub orkiszowej niż pszennej.
Nigdy nie jadłam chleba z takiej maszyny, ciekawa jestem jak smakuje. My robimy w piekarniku w keksówce, myślałam o maszynie do chleba ale potem uznałam z mama, że przecież mamy taką - piekarnik

Ostatnio piekłam chlebek tostowy, chyba gkatarzynka o takim pisała. Ach jakie pyszne tosty z niego wyszły mniam mniam

FB

Stary 2015-04-08, 09:48   #3150
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Nigdy nie jadłam chleba z takiej maszyny, ciekawa jestem jak smakuje. My robimy w piekarniku w keksówce, myślałam o maszynie do chleba ale potem uznałam z mama, że przecież mamy taką - piekarnik

Ostatnio piekłam chlebek tostowy, chyba gkatarzynka o takim pisała. Ach jakie pyszne tosty z niego wyszły mniam mniam
Oczywiście, że jak ktoś chce piec sam w domu to wystarczy piekarnik. Automat daje tylko tyle, że po wsypaniu składników nic Cię nie interesuje - ciasto samo się wyrabia, maszyna sama kontroluje czas rośnięcia i wypiekania. Można to zrobić samemu i upiec w piekarniku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości