|
|
#1711 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9
Ponoć w 3 mogą mdłości wrocic. Ja w 1 prawie wgl nie miałam ich :p
Ale teraz to też od czego innego, czuje się ogólnie jakoś dziwnie opuchnięta i miesnie takie obolale |
|
|
|
#1712 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nigdy nie mialam siniakow, wystarczylo trafić do szpitala
![]() Dorka nie spodobaly im sie wyniki glukozy bo naczczo mialam podwyzszony cukier a po jednej godzinie w ogole nie mialam pobrania tylko po dwoch. No i wlasnie po raz 3 w tej ciazy musialam wypic glukoze jeszcze pol godziny do pierwszego pobrania... No i mam diete dla cukrzykow a na śniadanie dostałam parowke Nic z tego nie rozumiem, 2 tyg temu mialam wody ok a teraz za duzo chyba ze moj gin zrobil zle pomiary. Ola wspolczuje nocki W ogole leze z 3 dziewczynami i wszystkie 37-38 tydzien i dopoero im sie zaczely jakies cyrki, jedna plami, druga cisnienie a trzecia ma znowu za malo wod
Edytowane przez strzalka44 Czas edycji: 2015-04-08 o 08:34 |
|
|
|
#1713 |
|
Konto usunięte
|
Mi ginka zawsze mówi że dużo wód, nigdy nie wspomniała że np jak za dużo Bd to zle
|
|
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1715 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesssu jak mi goraco po tej glukozie
![]() Ola a ile u Ciebie wynosi yen wspolczynnik AFI, mialas mierzony na usg? |
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze to nie dobrze bo ja też mam wrażenie ze się przeterminuje :'(
|
#1717 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale z 20 tyg a z teraz to sie moze róznic wynik chyba ..
|
|
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546 Edytowane przez SzaraaMyszka Czas edycji: 2015-04-08 o 08:48 |
|
|
|
|
#1719 |
|
Konto usunięte
|
ja tez bym nie chciała powtarzac
mi po wypiciu było mega gorąco, niedobrze a potem zachciało mi się spać
|
|
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego miałam robione 2 razy :-(
|
|
#1721 |
|
Konto usunięte
|
wgl mój TZ kazał mi wybierać z tych imion
Kubuś Maciuś albo Filip. że to niby jego typy, no i zebym to przemyślała. wow, tylko wałkujemy od kilku miesięcy te imiona i nawet jak wybrałam coś z tych to potem i tak marudził ![]() ale w koncu chyba sie kapnął ze tak czy tak wybierzemy coś z tych własnie imion. wiec stwierdził, zebym wybrała z tych. powiedziałam mu, ze zobaczymy jak go obejrzymy, jak się urodzi.. ale ja i tak wiem, ze będzie Kubuś ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- to kiepsko mi mało brakowało, zeby przy końcówce szczególnie
|
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Wyobraź sobie ze na 15 min przed ostatnim pobraniem krwi to wszystko zwymiotowalam. Jak poszłam do labo i powiedziałam o tym ta do mnie ze trzeba to powtórzyć bo jest miewazne to się popłakałam
|
#1723 |
|
Zadomowienie
|
Strzałka
coś się zaczyna dziać u nas, ale trzymajcie się jeszcze razem. Ja zaraz lecę na wizytę, w końcu I czuję się tak że lepiej nie mówić, w nocy prawie nie spałam a żołądek to mam chyba w przełyku do tego od paru nocy swędzi mnie wszystko, pięty i brzuch najbardziej i strasznie to wkurzające. Na cholestazę chyba za późno, bo to już 37 tydzień, więc nie wiem czemu tak. Ogólnie jakiś humor mam z d.upy, boję się jak damy radę - pewnie standardowe lęki ciężarnej na ostatniej prostej , ale też mi spać nie dają
|
#1724 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Ale miałam smutny sen - Zosia się urodziła, a mogłam ją zobaczyć dopiero po dwóch dniach... Dobrze, że to tylko sen. Strzałka a ile masz tego AFI?
|
#1725 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie,
Wiedzę że wszystkie mamy ciężkie noce i spanie... ja zasnąć nie mogę a jak już zasnę to budzę się na siku co chwilę Znowu serce mi wali jak szybki młot... zaraz chyba się uduszę... buuu ja już chcę być po ![]() strzałka trzymaj się, na pewno wszystko będzie ok
|
|
#1726 |
|
Konto usunięte
|
Masakra. No ale fakt, ostatnia prosta, więc i och jak mi ciężko jak mi zle jak najbardziej wskazane
|
|
|
|
#1727 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1728 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny- witam po Świętach
Niestety jestem przejedzona i nie do życia...a jedzenie jeszcze zostało w lodówceWczoraj byłam u lekarza i Ala jeszcze siedzi w brzuchu-ogólnie wszystko ok Coś się działo przez ten czas, bo nawet nie wiem ile tysięcy stron mam do nadrobienia i nie planuję tego nadrabiać Nikt nie urodził?
|
|
|
|
#1729 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Puk puk puk.... ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Puk puk puk...
|
|
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Czyżby czkawka ?
|
|
#1731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i glukoza po godzinie wyszla 143 - za wysoka zobaczymy po dwoch Ehhh a bylo tak pieknie |
|
|
|
|
#1732 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1733 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Asiuk wiem, jakie to krępujące, bo sama tak miałam, jak w zeszłym roku leżałam w szpitalu. Z tym, że ja nawet na dwójkę wstać nie mogłam, więc myślałam, że się tam zapadnę... ale trzeba myśleć, że one tak mają codziennie i dla nich to jest rutyna, już nie jedno widziały ![]() Trzymam kciuki ![]() Strzałka o kurczę, współczuję tych bolesnych kopniaków ![]() Ola za mną też ciężka noc.. młody zwymiotował jabłkiem + później pół nocy brzuszek go bolał i płakał, co chwilę do łazienki lataliśmy ![]() Wiecie co, wczoraj przyjechał mój tata ze swoją kobietą (której ja nie lubię). Zostali u nas na noc. Wszystko fajnie, pięknie, gadamy, śmieszki itd... I nagle ten babsztyl wyskakuje z tekstem, że ona jest urażona tym, że Kuba nie chce jej przytulić, dać buziaka, że nigdy się z takim czymś nie spotkała, że zawsze dzieci do niej lgną i że myśmy mu na pewno coś nagadali o niej Tłumaczyliśmy jej, że on po prostu nie jest ufny i potrzebuje czasu, żeby się do kogoś przyzwyczaić. A ona, że robimy mu krzywdę, bo ona studiowała psychologię i że z niego wyrośnie odizolowany człowiek Ja nie wiem czy ja zwariowałam, czy o co chodzi, ale ja się nie spotkałam jeszcze z tym, żeby dzieci się na wszystkich rzucały, całowały, tym bardziej, jak widzą kogoś może piąty raz w swoim krótkim życiu... Normalnie wkurzyła mnie swoim gadaniem.
|
|
#1734 |
|
Konto usunięte
|
Martus, co za baba
|
|
|
|
#1735 |
|
Rozeznanie
|
Strzałka widzę, że w szpitalu jesteś- trzymam kciuki. A Asiuk też chyba jeszcze jest- to też trzymam kciuki. Dziewczyny oby szybko zleciało
![]() W ogóle chciała zapytać ile płaciłyście za GBS? |
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Kciuki za wizyty ![]() Strzałka powodzenia! Co oznacza, za dużo wód? Ja spałam dzisiaj od 7 do 8.30. Czyli 2 nocka bez snu. Nie dość, że skurcze, to jeszcze ta ☠☠☠☠☠☠☠ona zgaga
|
#1737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Faktycznie dziwnie jak chodzi o te wody ale wystarczy lekki błąd pomiaru i już jest wynik inny więc równie dobrze szpital może się mylić... Dobrze, że już bliziutko porodu- jesteś donoszona więc zawsze to mniejsze nerwy Ja mam takie określenie płynu owodniowego z 35+0: MVP 6,3. AFI 17,3. Q1 3,1. Q2 5,2. Q3 2,8. Q4 6,3 lekarz mówił, że jest wporządku
|
|
|
#1738 |
|
Zadomowienie
|
Też mi się tak wydaje. Zresztą każde dziecko jest inne, jedne szybciej się przyzwyczajają do obcych, a drugie potrzebują czasu. Ale raczej nie spodziewałabym się, że mój Kuba do niej podbiegnie i rzuci się jej na szyje
|
|
#1739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1740 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
nadrobiłam was po nocce ![]() Co do seksow to tez się cieszę ze wszystko ok i lekarz nie zabronił bo przez cała ciążę nie bylo mi tak dobrze i nie miałam takiej chcicy jak teraz ![]() Co do ruchów dzidzi to tez czuje prawie wszystkie i tez bolą mnie uderzenia z łokcia, jeżdżenie stopką jest urocze ale trochę nieprzyjemne... ![]() Co do wód to mi lekarz wczoraj dokladnie pokazywał, mam sporo ale w normie jak na ten etap ![]() Co do nocy... Mi się dziś płakać chciało jak wstawałam na siusiu bo ledwo z lóżka mogłam wstac, tak mnie bolą znów pachwiny ze aż przeszlo na podbrzusze i ledwo sie kulalam do łazienki, juz nie wspominając że nie mogę się normalnie obrócić. Przy zakładaniu skarpetek, spodni czy butów tez boli jak cholera a do tego jeszcze ten brzuch przeszkadza ![]() Juz zapowiedzialam tżtowi że im bliżej tp to będę coraz bardziej męcząca
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.

jeszcze pol godziny do pierwszego pobrania... No i mam diete dla cukrzykow a na śniadanie dostałam parowke
chyba ze moj gin zrobil zle pomiary.

dlatego miałam robione 2 razy :-(

ja zasnąć nie mogę a jak już zasnę to budzę się na siku co chwilę 
Nikt nie urodził?

ale trzeba myśleć, że one tak mają codziennie i dla nich to jest rutyna, już nie jedno widziały