Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-08, 12:18   #781
Cos_
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Szuu wez sie nie przejmuj nawet,to wolny kraj wrzucasz co chcesz i gdzie chcesz niech sobie pluja jadem :P
Stary 2015-04-08, 12:21   #782
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Tylko Monika pisała że jej nie odpowiadały. Któraś pisała że jej się sprawdzały.

Na nas się nie obrażaj nam się podoba twój brzuch
Wydawało mi się, że więcej dziewczyn pisało, że im się nie sprawdziły Kaja? Albo Tassia? I któraś jeszcze Albo mam kalafiora i nie ogarniam
Tzn. wiesz, my między sobą np. piszemy ile która przytyła i ja jako że na początku miałam mega problemy i leciało mi z wagi to dopiero niedawno zaczęłam to nadrabiać. Ale nie ukrywam ile kg mi przybyło, nie siedzę cicho tylko odpowiadam jeśli jest taki temat. Albo piszę, że lubię mój brzuch z przodu a z boku już nie bardzo i nie chcę żeby ktoś czuł się tym urażony, myślałam, że normalni ludzie nie mają z tym problemów. Mi podobają się brzuchy wszystkich dziewczyn bo każda ma inny - jedne mają większe, inne mniejsze ode mnie i nawet przez myśl by mi nie przeszło krytykować, bo każdy jest piękny. A znajdą się takie fredziary, które wyciągają pochopne wnioski i dorabiają swoje teorie. Między innymi odeszłam wtedy od tamtych dziewczyn, bo te z klubu obrabiały dupy tym na fejsie i na odwrót (chociaż w sumie bardziej na odwrót ), a ja nie lubię takich akcji a tu do mnie kilka osób pisze, że laski żyją moim życiem, moim brzuchem i tym co tu piszę.
No to się wygadałam

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cos

Ooo widziałam, że Kaja odpisała zanim wstawiłam wiadomość Wiedziałam!
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 12:24   #783
Cos_
Zakorzenienie

Widocznie twoje jest ciekawsze niz ich i wola zyc twoim
Stary 2015-04-08, 12:24   #784
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
mnie przy 65 zł za rozm. 2 wychodzi 43 gr za sztukę a jak już pisałam 1 nie kupuję
Też mi znajome radziły, żeby nie kupować 1, tylko od razu 2.
Stary 2015-04-08, 12:30   #785
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Widocznie twoje jest ciekawsze niz ich i wola zyc twoim
Chyba tak

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Albo może poczekać do ostatniego usg? Bo wtedy szacują ile mniej więcej będzie ważył dzieciak... Nie wiem, ja 1 na pewno kupię, bo mój mały to straszny kurdupel na ostatnim usg był, dużo mniejszy od waszych to pewnie już mu tak zostanie...
Stary 2015-04-08, 12:35   #786
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Chyba tak

Albo może poczekać do ostatniego usg? Bo wtedy szacują ile mniej więcej będzie ważył dzieciak... Nie wiem, ja 1 na pewno kupię, bo mój mały to straszny kurdupel na ostatnim usg był, dużo mniejszy od waszych to pewnie już mu tak zostanie...
Może jeszcze nadrobić
Ja wychodzę z założenia, że 5kg nie urodzę więc 1 się przydadzą.

Szuu w sumie dla mnie twoje życie też jest ciekawe, zwłaszcza przygody z T

Edytowane przez country111
Czas edycji: 2015-04-08 o 12:49
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 12:41   #787
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Może jeszcze nadrobić

Szuu w sumie dla mnie twoje życie też jest ciekawe, zwłaszcza przygody z teściami
A właściwie co się dzieje jak są pampersy za duże? Wylatuje bokiem? Bo ja w życiu pampersa w rękach nie mialam, ale one chyba jakieś gumki przy nóżkach mają co? Jeny, mam jakąś gratisową jedną i z chęcią bym rozpakowała ale szkoda mi bo to tescowa i chciałam zobaczyć czy nie uczula

Nooo przygody z T. są mega, chociaż teraz już jest w sumie spokój, przed ślubem się działo uuuuu

No oby nadrobił, ale może nie 5 kg...
Stary 2015-04-08, 12:43   #788
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba tak

Pampers 2 są od 3kg. Chyba, że urodzisz drobinkę 2,8 kg jak moja znajoma, to na sam początek faktycznie miała 1.

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-04-08 o 12:44
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 13:10   #789
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Szuu, spokojnie, nie wiem skąd i jakie masz info, ale raczej negatywnych opinii nie było, raczej dziewczyny po obejrzeniu zdjęć na insta (te które mają), były zachwycone figurą i same chciałyby tak wyglądać... Może opinie, że za chudo itp były, ale napisałam, że na początku ciąży niektórym towarzyszą mdłości i zazwyczaj sporo się chudnie na początku. A to że nie lubiłaś swojego profilu brzucha? Twoja sprawa, ale ja uważam, że każdy ciążowy brzuszek jest piękny.

Wiesz jak się wrzuca zdjęcia na profile publiczne, gdzie każdy ma dostęp to trzeba się też liczyć z opiniami - pozytywnymi i negatywnymi Ja np. nie chcę nigdzie upubliczniać swoich zdjęć brzucha - więc nie ma ich na face,a insta nie mam w ogóle. Nie chciałabym po prostu, żeby ktoś gdzieś sobie coś właśnie pisał, mówił a ja o tym nie będę wiedzieć.
EOT

Edytowane przez iLoNuS_ktl
Czas edycji: 2015-04-08 o 13:13
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 13:11   #790
201710041131
Konto usunięte

No a nogawką (czy tam dziurą na nogę) nie wyleci zawartość? Ledwo skończyłam wieszać psy na producentach ubranek, a zaraz zacznę na producentów pampków

Jeny jak ja dzisiaj spamuję :/ Kaję przegonię w tym wątku

Idę wyładować pranie, mam same małe ciuszki w pralce
Stary 2015-04-08, 13:20   #791
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Może jeszcze nadrobić

Szuu w sumie dla mnie twoje życie też jest ciekawe, zwłaszcza przygody z T
tak jak Marei pisała 2 są od 3 kg więc spoko....przy młodym nie używałam 1 wcale a rozm.2 miałam chyba ze 2 paczki, może 3....nie więcej a potem na rozm 3 jechałam.

Ja już przy Kubie się nieco przejechałam na wadze z USG więc mam do tego jednak dystans

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 13:27   #792
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
tak jak Marei pisała 2 są od 3 kg więc spoko....przy młodym nie używałam 1 wcale a rozm.2 miałam chyba ze 2 paczki, może 3....nie więcej a potem na rozm 3 jechałam.

Ja już przy Kubie się nieco przejechałam na wadze z USG więc mam do tego jednak dystans
Duża była różnica?
Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Szuu, spokojnie, nie wiem skąd i jakie masz info, ale raczej negatywnych opinii nie było, raczej dziewczyny po obejrzeniu zdjęć na insta (te które mają), były zachwycone figurą i same chciałyby tak wyglądać... Może opinie, że za chudo itp były, ale napisałam, że na początku ciąży niektórym towarzyszą mdłości i zazwyczaj sporo się chudnie na początku. A to że nie lubiłaś swojego profilu brzucha? Twoja sprawa, ale ja uważam, że każdy ciążowy brzuszek jest piękny.

Wiesz jak się wrzuca zdjęcia na profile publiczne, gdzie każdy ma dostęp to trzeba się też liczyć z opiniami - pozytywnymi i negatywnymi Ja np. nie chcę nigdzie upubliczniać swoich zdjęć brzucha - więc nie ma ich na face,a insta nie mam w ogóle. Nie chciałabym po prostu, żeby ktoś gdzieś sobie coś właśnie pisał, mówił a ja o tym nie będę wiedzieć.
EOT
Coś w tym jest. Jeżeli dzielimy się swoją prywatnością, prędzej czy później będzie ona tematem czyichś rozmów.
Poza tym, Szuu a niech mówią. Czym się przejmujesz. Im więcej mówią, tym bardziej będziesz "famous"
Stary 2015-04-08, 13:27   #793
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z kolei sobie nie wyobrażam bez 1. Moja ważyła po urodzeniu 3,5kg a w jedynkach była jakieś 2 tygodnie. Chociaż może 2-ki jak się ciaśniej zapnie to się podobnie sprawdzą? nie wiem.
Mam jedną paczkę 1 do szpitala i jak będzie trzeba to się dokupi, w domu mam już karton duży 2

Szuuu widzisz ludziom to się czasem nudzi i się podniecają albo zazdroszczą i swój jad wylewają, nie przejmuj się

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 13:32   #794
Millygirl
Zadomowienie

Cytat:
Muszę sobie jakieś jeszcze jedne spodnie ciążowe kupić, tylko te łydki cholerne żeby mi weszły w jakieś Chyba dzisiaj skoczę na szoping
Ja tu myślę czy czegoś do ubrania nie kupić na po ciąży już
W Twoim Stylu i Grazii sa kupony rabatowe na najbliższy weekend już sobie sportowe buty odłożyłam w sklepie

Diabetolog mnie załamał. Schudłam prawie 2kg w 3 tygodnie na diecie....Na czczo mam 80-85 max 89-90, w ciagu dnia miedzy 98-120, przekroczeń już zadnych...ale mam brać insuline na noc bo na czczo mimo że to w normie to wg niej za dużo te 89-90 /;

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

A co do pampków to na razie mam 1 paczke 1 happy chce jeszcze dokupić innej firmy dla porównania a potem sie zobaczy a tetry mam ok 20 szt w tym pare kolorowych, i z 5 flanelowych
Stary 2015-04-08, 13:33   #795
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Duża była różnica?

Coś w tym jest. Jeżeli dzielimy się swoją prywatnością, prędzej czy później będzie ona tematem czyichś rozmów.
Poza tym, Szuu a niech mówią. Czym się przejmujesz. Im więcej mówią, tym bardziej będziesz "famous"
no jak na takiego malucha to spora... wg USG 3100 g a urodził się 3900g

Maja
Stary 2015-04-08, 13:35   #796
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
no jak na takiego malucha to spora... wg USG 3100 g a urodził się 3900g
O kurczaczek. Naprawdę spora!
Stary 2015-04-08, 13:36   #797
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

tzn no wiadomo, że to jednak minęło 6 lat i samo urządzenie jest już lepszej jakości ale jednak taka doza "niedowierzania" zostaje

Maja
Stary 2015-04-08, 13:46   #798
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
No... Widocznie swojego życia nie mają, że tak się moim brzuchem podniecają. A ja chyba przestanę gdziekolwiek wrzucać swoje zdjęcia skoro tak to wâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠ia niektóre osoby.:/
zazdroszczą ci takiej figury i tyle

Cytat:
No a nogawką (czy tam dziurą na nogę) nie wyleci zawartość? Ledwo skończyłam wieszać psy na producentach ubranek, a zaraz zacznę na producentów pampków
no jak będą za duże to się mogą przecieki zdarzać

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
tzn no wiadomo, że to jednak minęło 6 lat i samo urządzenie jest już lepszej jakości ale jednak taka doza "niedowierzania" zostaje
z tego co słyszałam od kolezanek to i teraz to badanie wagi przed porodem jest mylące duże różnice wychodzą potem
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 13:46   #799
201710041131
Konto usunięte

Offtop:

Ilona pisałam nie raz w klubie dlaczego nie lubię zdjęć z profilu, mój brzuch do niedawna był inny niż reszty dziewczyn, co zresztą pokazałam tam, dziecko było dziwacznie ułożone i brzuch był szpiczasty i niesymetryczny, dopiero teraz jest taki jak u innych dziewczyn. Bez makijażu na insta czy fejsa też zdjęć nie wstawiam bo uważam, że ładniej mi z nim, a nikt nie mówi, że oczekuję pochwał albo ukrywam coś czy się wstydzę. A że uważam na wagę teraz to jest normalne, skoro tyle miesięcy leżałam w łóżku i nie mogłam być aktywna tak jak przed ciążą. Ja wiem, że niektóre z was mnie tam broniły (Ty i Justyna), że schudłam tyle na początku bo rzygałam dalej niż widziałam, ale teksty, że skupiam się wyłącznie na własnym wyglądzie zamiast myśleć o dziecku to przegięcie, kiedy mówi się o tym za moimi plecami i nic nie mogę sprostować. I koncentracja na własnym wyglądzie nie jest dziwna jak jedna napisała, bo chcę wyglądać ładnie (to nie jest zabronione w ciąży), a to normalne dla wszystkich kobiet mogłoby się zdawać. Każda z nas chce czuć się zadbana, niezależnie czy jest w ciąży czy nie. Przynajmniej tak mi się wydaje- po coś farbujemy włosy, ćwiczymy czy malujemy paznokcie, nawet golimy się pod pachami (wow!)... A insta ma to do siebie, że to takie trochę targowisko próżności, że wrzuca się tam takie zdjęcia a nie inne, robi to milion innych kobiet i ok, ale dorabianie teorii do wszystkiego co się napisze czy wrzuci to już jest przegięcie. Brzydkie zdjęcia z boku czy w piżamie i bez make upu to ja mogę wam wrzucać do klubu i to robię, ale to chyba normalne, że na insta wrzucam zdjęcia na których według mnie wychodzę korzystnie i nie wierzę, że ktokolwiek robi inaczej. Jakbym wyglądała inaczej niż wyglądam to pewnie sytuacja byłaby podobna tylko dziewczyny napisałyby, że "dietetyczka z wykształcenia a taka gruba" a już wiemy, że pierdyliard innych czynników wpływa na to jak wyglądamy/ jak się czujemy/ jakie mamy dolegliwości w ciąży.
I naprawdę z całego serca Cię przepraszam (nie piszę tego złośliwie, serio), że wkurzyłam Cię tym, że napisałam, że przytyłam "JUŻ" 4 kg, podczas gdy Ty miałaś 9 i przez to źle się poczułaś. Potem wykasowałam to, ale nie dlatego, że mnie ktoś tam przystopował, ale dlatego, że sama zrozumiałam, że może to być opacznie zrozumiane i komuś może być przykro, a nie taki miałam cel.
Nie bez powodu odeszłam od PMek jak pisałam, po prostu nie lubię krzywych akcji, jestem osobą, która raczej wszystko przyjmuje na luzie i z żartem, ale są pewne granice. Chciałam tu rozpocząć "nowe" życie bez tego cyrku.

Sorry dziewczyny za offtop. To się wincyj nie powtórzy

Edytowane przez 201710041131
Czas edycji: 2015-04-08 o 13:47
Stary 2015-04-08, 13:52   #800
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

eejjj tam nie przejmuj się.....ja nie widzę nic złego w tym, że chcesz ... ogólnie kobiety chcą w ciąży czuć się ładnie, atrakcyjnie etc...

Maja
Stary 2015-04-08, 14:00   #801
Cos_
Zakorzenienie

Szuu nie szkodzi. moim zdaniem to zwykla zazdrosc nic wiecej.
Stary 2015-04-08, 14:04   #802
TinaNeko
Raczkowanie

Cytat:
O kurczaczek. Naprawdę spora!
mi gin mówił ze +/- 500g moze sie róznic
TinaNeko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 14:04   #803
pszczoua
Zakorzenienie

Co do pampkow to u Julka jechaliśmy na jedynkach przez miesiąc, paczka starczala na 3-4 dni więc troche tego zeszło Kolejny miesiąc dwójki a pozniej trójki już dłużej.

U nas waga z usg się sprawdzila. Dwa dni przed porodem 2900, młody urodził się 2920
Stary 2015-04-08, 14:10   #804
Charlotta83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Ja tu myślę czy czegoś do ubrania nie kupić na po ciąży już
W Twoim Stylu i Grazii sa kupony rabatowe na najbliższy weekend już sobie sportowe buty odłożyłam w sklepie

Diabetolog mnie załamał. Schudłam prawie 2kg w 3 tygodnie na diecie....Na czczo mam 80-85 max 89-90, w ciagu dnia miedzy 98-120, przekroczeń już zadnych...ale mam brać insuline na noc bo na czczo mimo że to w normie to wg niej za dużo te 89-90 /;

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

A co do pampków to na razie mam 1 paczke 1 happy chce jeszcze dokupić innej firmy dla porównania a potem sie zobaczy a tetry mam ok 20 szt w tym pare kolorowych, i z 5 flanelowych
A mierzysz ketony w moczu? Ja też mam taki cukier na czczo, czasem mam nawet przekroczenia, ale póki co nocnej insuliny nie mam. Mam za to do śniadania i obiadu, bo miałam przekroczenia i zaczynałem chudnąć. O której mierzysz cukier na czczo? Ja zauważyłam, że im wcześniej mierzę, tym cukier niższy.
No i witam się w 33 tygodniu
My wczoraj kupiliśmy mega pakę Dady w Biedrze w promocji i zobaczymy, czy Jaśkowi podpasują. Mamy zamiar dokupić jeszcze Pampersa, widziałam na fb, że od jutra na Pampki promocja w SP.
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")

Edytowane przez Charlotta83
Czas edycji: 2015-04-08 o 14:12
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 14:23   #805
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Co do pampkow to u Julka jechaliśmy na jedynkach przez miesiąc, paczka starczala na 3-4 dni więc troche tego zeszło Kolejny miesiąc dwójki a pozniej trójki już dłużej.

U nas waga z usg się sprawdzila. Dwa dni przed porodem 2900, młody urodził się 2920
Ja poki co do szpitala tez kupilam 2 paczki jedynek, na ostatniej wizycie ginka mówiła, że na jej oku Misia raczej nie będzie zbyt duza

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 14:27   #806
industria
Zakorzenienie

bylam w odwiedzinach u kumpeli, która 3 tygodnie temu urodziła maego Rafalka,,,,jejuuu jaka żabka malutka wzielam go na ręce i po chwili usnął mi na cyckach...tfu, na mostku

w każdym razie, do czego zmierzam.... ta kumpela polecala mi dade. pampy uczulają mlodego....a że mam po drodze biedre to weszłam zobaczyć ceny- tak z ciekawości i kupiłam se paczke "2" , a co
zapłaciłam 29,99 za 78 szt.
wychodzi jakieś 38 gr za sztuke więc super. w sumie dużo osób zachwala dady....zobaczymy.

aaaa i właśnie zajarzyłam że nie kupiłam tego żelu na opuchnięcia a byłam w tesco.....
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 14:31   #807
pszczoua
Zakorzenienie

Industria, Dada teraz wypuściła nowe, cienkie pampki. Są 2 zł droższe ale są super, przede wszystkim nie są takie sztywne Nam bardzo podeszly
Stary 2015-04-08, 15:12   #808
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Industria, Dada teraz wypuściła nowe, cienkie pampki. Są 2 zł droższe ale są super, przede wszystkim nie są takie sztywne Nam bardzo podeszly
a jak wyglądają te nowe Dady? zebym wiedziała które w sklepie to stare a które te nowe
kupiłabym paczkę
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 15:24   #809
industria
Zakorzenienie

Cytat:
nie umiem znależć zdjęcia tych moich w internetach więc może to te nowe...
pisze na nich Dada premium comfort, u góry zielony pasek.....może to te o których piszesz ?

oo takie
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...p?produkt=1439

Edytowane przez industria
Czas edycji: 2015-04-08 o 15:28
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 15:28   #810
myboyismine
Zakorzenienie

już sama nie wiem które pieluszki kupić może też wezmę paczkę dady
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości