|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)
![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------
|
#3182 |
|
Zadomowienie
|
Zaraz pojawią się trzydzieste tygodnie, jak to szybko leci
|
#3183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a powinnam wiedzieć że się rusza przez kofeinę i wcale to nie jest zdrowe, ale wiem i dalej pije w tym tygodniu codziennie minimum pół szklanki, okrzyczcie mnie!![]() Chciałabym zrobić te pompony, ale w necie są dwa rodzaje. Jedne takie bylejakie a drugie piękne, sztywne, pofalowane
|
|
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Ej mnie też strasznie ciagnie do coli. Ale z bólem sefca sobie odmawiam i biorę zazwyczaj tylko łyka od tża i na tym koniec...
do słodyczy już też przestało mnie tak ciagnąć... w ogóle zauważyłam, że chyba skurczył mi sie żołądek, bo ostatnio jem duzo mniej, no nic mi sie w tym brzuchu juz nie mieści.. nawet całego jabłka na raz nie zjem
|
|
#3185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja sobie nie umiem odmówić
|
|
|
|
|
#3186 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a pompony to nie wiem, bo nie zauważyłam, że są dwa rodzaje :p dziś zrobiłam z organzy mały pomponik i wyszedł choć koślawo, a potem chciałam drugi zrobić ale się zamyśliłam, źle zawinęłam i nie wyszło Cytat:
|
|
#3187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli zaś mowa o Coli to w ogóle nie piję, bo dla mnie jest za słodka. Za mną chodzą lody, ale nie mogę sobie pozwolić.
|
|
#3188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale chyba mi przejdzie, na codzień coli też nie piję, nie przepadam.
|
|
#3189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.mamapotrafi.pl/produkt/sz...-tiulowy-duzy/ a takimi http://artillo.pl/produkt/pompon-z-t...cie,72506.html Mi się bardziej podobają te pierwsze |
|
|
|
|
#3190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3191 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Coli nie pije bo to tski syf jakich malo, jakos nie pilam przed ciaza s teraz to juz wogole... Po wizycie ok, maly wazy 880 gram, jest jakis tydzien wiekszy, takze koksik mi rosnie znowu Jaska urodzilam 2 tyg przed terminem 3920 g ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
|
|
#3192 |
|
Raczkowanie
|
No a ja juz po wizycie i niestety dolaczam do mamus z nietolerancja glukozy...
Pan doktor moj wynik (92,5) naczczo zakwalifikowal jak nietolerancje glukozy, czyli cukrzyce ciazowa. Pomimo, ze po glukozie mam dobre wyniki, to wystarczy, ze jeden jest przekroczony i do poradni diabetologicznej... Troche mnie to walnelo... Wiem, ze pewnej czesci mamus sie to zdarza i trzeba dbac o diete itp i bedzie wszystko dobrze, ale musze te informacje przetrawic... Szczegolnie, ze ja ciagle jestsem glodna i jestsem mega smakoszem. Plusem tego jepst, ze moze nie bede tak tyc, jak do tej pory ![]() No i jutro bede probowac sie dodzwonic do poradni, mam nadzieje, ze termin nie bedzie bardzo odlegly i, ze sie latwiej dodzwonie niz Aviskowa ![]() A poza tym badanie ok, szyjka trzyma, tetno malutkiej ok, morfologia, mocz ok. A usg moj dr tez nie robi... Bo mowi, ze nie ma potrzeby. |
|
|
|
#3193 |
|
Raczkowanie
|
Hej
ja jutro o 7 już jadę do przychodni na tę glukozę i też mam cykora. Bardzo nie chciałabym mieć cukrzycy ciążowej, bo nie dam rady bez słodyczy, bez lodów... no nie dam ) łyżeczką cukru i to koniec mojego jedzenia na dzisiaj... oby się udało
|
|
|
|
#3194 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Silna wola ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tez sie jutro wybieram, ale jeszcze musze zjesc kawalek pizzy (domowej) za godzine
|
|
#3195 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzisiaj o 11 wizyta u endo która powiedziala ze mam sie skontaktować z diabetologiem, okazało sie ze jest dzisiaj i mogą mnie wpisać na listę dodatkowa i doktor mnie przyjmie miedzy 15 a 18 ![]() na szczęście Pan doktor przyjął mnie jako drugą, powiedział ze minimalnie przekraczam normy, ale zamiast poprawiać wyniki stwierdził ze lepiej będzie trochę monitorować cukier, zapytał czy mam przy sobie jakies pieniądze, odpowiedzilam ze tak i powiedział zebym poszła do apteki kupla paski do tego glukometr i wrocila do niego to mi pokaże co i jak, wiec przeszłam szkolenie, za tydzień mam sie pojawić znowu i zobaczymy jakie będą zapisy. co do tego ft4 to mam zwiększona dawkę eurthyroxu, do tego wit d3 i wapń. w sobote wizyta u gin zobaczymy co powie na moje poczynania. |
|
|
|
|
#3196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3197 |
|
Raczkowanie
|
Fuertko dopiszesz mi wizytę 27.04.
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Dziękuję ;-) |
|
|
|
#3198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No dzisiaj się trochę pilnowałam, ale bez przesady, bo gdzieś wyczytałam, że jak się odstawi 1-2 dni przed badaniem cukier to później organizm jak dostanie od razu taką dawkę to może ją chcieć zmagazynować. Także na śniadanie płatki z mlekiem, jedna kanapka z warzywami i herbata słodka. W południe jedna kanapka z plasterkiem szynki i słodka herbata. Na obiad mały talerzyk bigosu i małe udko kurczaka do tego szklanka wody niegazowanej, a teraz kanapka z białym serem, rzodkiewką i rzeżuchą i herbata z jedną łyżeczką cukru. A ze słodyczy to koło południa kawałek sernika, małe czekoladowe jajeczko i ćwiartka jabłka. Więcej grzechów nie pamiętam
|
|
|
|
|
#3199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tez mam minimalnie jedna norme przekroczona, wiec tez mam jeszcze nadzieje na laskawosc diabetologa! Ale wiadomo, ze dzidzius najwazniejszy! Poczytalam sobie te strone slodkiemamy.edu.pl i troche jestem zaskoczona iloscia pieczywa i masla, ale wyglada to w miare po ludzku ![]() Na pewno odrzucam slodycze, od ktorych jestem uzalezniona i postaram sie do wizyty troche do tych zalecen ze strony przylozyc! Czyli diety Ci nie kazal stosowac na razie? ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- I tez chcialam zapytac inne mamusie, co im kazali do poradni diabetologicznej isc, czy juz byly i jak to wszystko wyglada? |
|
|
|
|
#3200 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam na YT i się wzruszyłam.
|
#3201 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Od pielęgniarki dostałam za darmo glukometr i 10 pasków, akurat załapałam się na szkolenie z zasad jedzenia w trakcie cukrzycy ale w sumie to z Tż dużą uwagę przykładaliśmy do tego co jemy i jak dla mnie na tym szkoleniu nie dowiedziałam się nic odkrywczego - powiedzieli jaki chleb, wszystko co słodkie odstawić, jakie porcje owoców można jeść ( wiecie, że jedna porcja np. banana do spożycia to 1/3 średniej sztuki? |
|
|
|
|
#3202 |
|
Rozeznanie
|
Dzidzia chce byc przy mamusi od pierwszych chwil
cudo
|
#3203 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Tak mnie od nocy bolało podbrzusze, że leżałam w łóżku do 17. Bałam się że coś nie tak. Na szczęście teraz jest ok.
Jutro idę po wyniki glukozy. Trochę się boję, ze będzie coś nie tak. Wiem tylko, że na czczo mam za niski cukier. Ale to pewnie dlatego, że parę dni nie jadłam słodkiego i organizm pewnie doznał szoku bo ja to codziennie chociaż cukiereczka
|
|
|
|
#3204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też się jutro wybierak na badania, glukoza zakupiona, cytrynę mogę zabrać więc chyba dam radę. Teraz jem bułkę z pomidorem i jabłko. Dzisiaj dzwoniła do mnie położna i w poniedziałek mam się z nią spotkać żeby wszystkie formalności załatwić przed rozpoczęciem zajęć w sr.
|
|
#3205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no nic, najwyzej za tydzien powtorze ![]() A bez wody w nocy to nie przezyje
|
|
#3206 |
|
Zadomowienie
|
Ja tam wodę mogę popić przed badaniem, szczerze to bym na suchara nie przeżyła, muszę ok 40 min dojechać do szpitala :/ i sobie w trakcie badania też mam zamiar jakiegoś łyczka wziąć raz na jakiś czas bo nie wytrzymam ze słodkim posmakiem w buzi. Jak zjem czekoladę czy cokolwiek innego słodkiego to muszę popić wodą bo mnie pali w gardle, a jak więcej podjadam to muszę zęby umyc.
Kindo, ja bym powtórzyła badanie, byłaś zaraz po świętach to bym nie ufała wynikowi. dopiero po drugim badaniu bym poszła do tej poradni, to straszny stres i jeszcze pomiary, paski a może to nie jest w cale konieczne. Misyrzyni pisze,że ma dobre wyniki po pomiarach to pewnie ta guma zaburzyła wynik, po co sobie dokładać nerwów
|
#3207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak sprobuje zrobic
|
|
#3208 |
|
Zadomowienie
|
Aviskova, niesamowite są dzieci, pewnie głos mamy rozpoznało
|
#3209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3210 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaa doigrałam się tym swoim obżarstwem i boli mnie brzuch
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

zajadam czekoladę i popijam colą... no dziś już nie piję coli, dziś mam przesłodzenie i tylko herbatę... jak macie jakiś sposób poza zaszyciem ust to mnie też się przyda
w tym tygodniu codziennie minimum pół szklanki, okrzyczcie mnie!

ale chyba mi przejdzie, na codzień coli też nie piję, nie przepadam.
29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013 

) łyżeczką cukru i to koniec mojego jedzenia na dzisiaj... oby się udało