|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)
A to moje pierwsze zakupy
![]() Dla kropeczka ( nie ma jeszcze synuś imienia)
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze ostatnio mogłam jeśc i jeść i jabłka i winogrono. A teraz mi przeszło..
|
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Mam z tej serii bodziaki
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
sh
![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Z H&M? fajnie
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Ah mi się tez te smaki zmieniają co chwile w tej ciąży ..
No ja mam w maju termin na glukozę boje się ze puszcze pawia... Straszne
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym jedzeniem, to rzeczywiście przystopuj, bo do + 30 kg dobijesz Całe ptasie mleczko szok normalnie ... Jess czemu nie zadowolona z łupów lumpkowych ? ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Ale dzisiaj cudaki wrzucacie
|
|
#4090 |
|
Zadomowienie
|
mms22 paluszki nie-zamiast cukru zawieraja mnóstwo soli,moga powodowac zatrzymainie wody w organizmie,puchniecie,jak chce sie zapchac to kupuje wafle zbozowo ryzowe..takie okragle.ja wole nie szalec bo przy neidoczynnosci chudniecie moze byc trudne ..i tak nie wiem czy skonczy sie na +10kg..w pon ide zbadac tsh i ft4 jak tam..biore200mg eutyroxu i na szczescie na apetyt mi sie nie rzucilo az tak, ale z kolei zaparcia mi wrocily:/
jess widzialam te body w pepco ostatnio,te z wnuczkiem wpadly mi w oko, apropo dziadkow to dzis moj tata caly dzien na wyjezdzie i Remek mi kwiczy kiedy przyjdzie dziadzia?''jutro do przedszkola, mniejszy bol. choroby wykanczaja mnie psychicznie,do poludnia bylo b,fajnie wspolpracowal i wszystko a teraz juz nic mu nie pasuje..
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ja już od kilku osób słyszałam, ze po takich waflach się tyje to mi zostały jeszcze suszone owoce... Nie przepadam, ale w razie "biedy" będzie
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam ataki na słodkie, ale zawsze przed spaniem . Kurka, a ja mam 6,5 kg na plusie i jakoś średnio mnie to cieszy, ale cały czas mam nadzieję, że nie przytyję więcej niż 15 kg. Od pewnego czasu tyję systematycznie 0,5 kg tygodniowo i to ograniczając sobie jedzenie ...
|
|
#4094 |
|
Wtajemniczenie
|
Jess mowisz o takich kocykach np turkusowy dla chłopca z malą wyszywaną zaglowką
![]() mms suszone też tuczą, więc już niewiadomo co jesc dd1dd ja ostatnio ciagle jablka szamie.. a wczesniej na samą mysl brało mnie na... słodkie tez mnie ostatnio bierze.. ale uwaga tydzien nie jem już żelków !!![]() klas ki:
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
zostaje chleb i woda chociaż nie... chleb nie... suchary i woda a tak serio, to ja też nie będę teraz przeginała w drugą stronę Na pewno będę jadła słodkie, ale postaram się jeść mniej
|
#4096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale faktycznie przystopuj bo wiesz.. wagę jeszcze zrzucisz ale żeby Tobie rozstępy nie wyszły![]() Fiona a wiesz ,że ja np w pierwszej ciązy sobie myślałam ok ograniczam się i wchodzę na wagę u położnej i załamka bo więcej na plusie niż przypuszczalam. Pozniej się wkurzyłam i jadłam normalnie bez spinki i waga szła mniej do przodu. Teraz kochana to masz mało ja Ciebie na pewno gonię ale boję się wejsc na wagę po świetach
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Ambiwalentna dzięki za chęć pocieszenia
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2015-04-08 o 18:27 |
|
|
|
#4098 |
|
Wtajemniczenie
|
fiona ja to się martwie jak będzie lipiec..i te ładne zgrabne laseczki na plazy i ja orka
musze sobie jakieś pareo kupić bo nogi mam jak kołki i bez ciązy.. a co dopiero w lipcu..
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie plus,że termin na koniec lipca i nadzieja wielka na poród w połowie miesiąca, więc może nie będzie tak żle. Tylko te upały, a my te podpachy między nogami blee... Ale koniec ! Nie ma co narzekać, bo maluszek nam wszystko wynagrodzi. Tyle na moją księżniczkę czekałam, że na samą myśl o tym, że ją przytulę powoduje łzy w oczach, bo nie sądziłam, że kiedyś tego doczekam A te laski w wakacje kiedyś też będą wielorybami, tak jak my hihi
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2015-04-08 o 18:39 |
|
|
|
|
#4100 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dziękuję! Też dziś byłam w h&m i wykorzystałam -20% ![]() Cytat:
![]() Wagę ma niezłą synio! Wow, 800g, a moja 320 ważyła w zeszły piątek. Mam nadzieję, że przybierze ładnie na wadze, bo trochę się martwię ![]() Cytat:
A to body w kotwice CUDNE! Szkoda tylko, że nie jest rozpinane z przodu... Ja szukam takich rozpinanych jak najbardziej.---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4102 |
|
Zadomowienie
|
Apropp cukrzycy ciążowej, widzicie jaki mam życiowy temat? Tylko siadać i pisać. Kolejny tydzień się zbieram i mam tylko temat
|
|
|
|
#4103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no fajnie,że sie doczekałas Dzisiaj np spytala mi się kosmetyzka jaka płeć na co ja z usmiechem,że tak jak przeczucie- Chłopiec. Na co ona :" ŁEEEEEEE a ja myślałąm,że będzie dziewczynka..szkoda" i cisza . Na co ja,że fajnie byłoby mieć corcie ale już się ciesze na dwoch chłopcow. Na co ona " Może sie pomylil lekarz" Mowię ,że nie ma takiej opcji a zresztą teraz to juz bym nie chciała to moj TYmekNie wiem trochę mi przykro na takie reakcję bo ja juz się ciesze a tu takie słowa jakby nie wiem.. jakaś tragedia. No ale coz nie każdy rodzić się z kulturą. NIGDY nie powiedziałam tak kobiecie w ciązy wrecz zawsze staram się pocieszac ale ona młoda jeszcze może dojrzeje AA i mowila co ma klientke w ciazy to chłopiec.. ostatnio dopiero jedna dziewczynka się trafiła
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to niby chłopcy są gorsi ? Bez przesady. Chciałam mieć córkę od zawsze, tak jak Ty pewnie, ale jakby był chłopiec, to też bym była szczęśliwa, bo najważniejsze to zdrowe dziecko. ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- springtime, a jak Twoje maluszki ? Czytasz, a nic nie piszesz ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Jeszcze pytanko . Jakie kupujecie butelki ? Tak myślę nad medela calm, bo sprawdza się przy karmieniu mieszanym w razie jakbym musiała dokarmiać, albo dawać mleczko odciągnięte, to dziecko dzięki tej butelce nie odsunie się od piersi, bo imituje ssanie z piersi. Z drugiej strony też podobno przeciekają i dziecko jak już się zassie to się krztusi.... każdy pisze co innego.
|
|
#4105 |
|
Wtajemniczenie
|
Nicole jak dojdę do ładu z wizazem to Ci wrzucę jaki kocyk kupiłam dla Tymka. Minky błekitny, a ten błekitny ze stateczkiem dla Boryska to kupiłam dwa lata temu:P teraz widziałam śliczne turkusowe z żaglówką
Fiona pewnie,że chciałam córcię nawet w pierwszej ciązy to miałam ogromnę parcie. Teraz to już byłam raczej pewna,że będzie chłopiec .tak jak pisalam u nas w mieście rzadkośc parka i to ze starszym synem- choć gdzieś tam nadzieja była Mam nadzieję ,że chlopcay będą się dogadywać bo jak nie no i mniej kasy będę tracic na ciuchy - CHYBa![]() :
|
#4106 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Wroce do Was za "chwile"(musze ogarnac zdrowie). Od Swiat mam wirusowke i wlasnie jestem na kroplowce. Nie zapomnialam o Was ![]() Buziaki
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
JUSIOWA podaj w pw swoje dane - tp, termin wizyty i płeć to Cie dopisze
MMS - super, ze wszystko w porządku !
|
#4108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Roxi czy Ty kupowałaś już jakies ciuszki z Nexta
?Jeśli tak to jak wypada rozmiarówka Podobnie jak w h&m?Nie wiem czy wziąść r.56 czy 62??? Chcę wziąść kompleciki z tshirtami i spodenkami krótkimi i rampersy tak zeby na sierpien pasowaly ... |
|
|
|
#4110 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

a jeszcze ostatnio mogłam jeśc i jeść i jabłka i winogrono. A teraz mi przeszło..

klas ki:
zostaje chleb i woda 
musze sobie jakieś pareo kupić bo nogi mam jak kołki i bez ciązy.. a co dopiero w lipcu..

Podobnie jak w h&m?