|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI
Pani dobrze, że z Olcią lepiej - jakieś zdjęcie wrzuciłabyś
![]() Madzionella - zdrówka dla dziadka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ========================= ================== dziś powiedziałam dyrekcji, że od 4.05 idę na l4 ![]() ![]()
![]() |
#1502 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI
BERBIE -Tosi głowa zaczyna wystawać z fotelika z zestawu tako 3w1. Muszę wyrzucić te gąbkową wkładkę bo nadal mam. Mała nie siedzi i boję się aby nie był ten fotel za głęboki.
Tosia urosła bardzo. Dzisiaj byłam w domu i otworzyłam jej szafę. Padłam jak zobaczyłam ubranka które zostały tam 1.5 miesiąca temu jako rzeczy do noszenia na bieżąco- są tyci...
#1503 |
Wtajemniczenie
|
Juz mało zostało.
![]() |
#1504 |
Zakorzenienie
|
BERBIE - Tosia jeździ w fotelu za moim siedzeniem. Jeszcze trochę i jak przesunę fotel do tylu a mam taki nawyk to mogę ją uderzyć.
KASIA dostała ostatni zastrzyk. Juz jest ok.
#1505 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50963371]Ale ogólnie, wyszłaś pierwszy raz biegać i za 2 tygodnie przebiegłaś 10 km?? To musisz mieć super kondycję.[/QUOTE]
Tak, ale to było 2 lata temu, miałam wtedy gorszą kondycję i było to moje pierwsze podejście do biegania. Grunt to nie zmuszać się ![]()
#1506 |
Zakorzenienie
|
Rena -to już naprawdę niedaleko do wolnego... i to jakiego wolnego- wyjątkowego i długiego.
Dwakolory -jak minął dzień w pracy?
#1507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostałam @,jutro rano dzwonie do gina ustalic termin operacji. Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dziś miałam okropną noc. Krzyś co pół godziny chciał cyca, później już nawet co 10 minut. nie wiem co mu dolegało. dobrze, że byłam wczoraj zmęczona to położyłam się po 20 spać i kilka pierwszych godzin przespałam.
![]() |
#1509 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry moje drogie. Ja dziś znowu od 5 nie śpie. Poleżałam do 7, ale ze spania nici. Denerwuję się strasznie o dziadka, teraz w zasadzie cały czas śpi. Ale wiem że mnie słyszy, jak jest ciut bardziej przytomniejszy to kiwa głową, daje znać jeśli coś jest nie tak. Wczoraj wieczorem dostał gorączki, lekarze twierdzą, że to zakażenie od cewnika. Denerwuję się tez dlatego, że dziadek leży niby na sali o podwyższonej opiece, a de facto na tej sali cały dzień nikogo z personelu medycznego nie ma.
![]() Dzisiaj idę jeszcze do psychiatry, bo nie wiem ile w takich nerwach pociągnę. Nie mogę spać, a padam na twarz. Wczoraj próbowałam u lekarza pierwszego kontaktu przedłużyć L4, to mnie odesłali do ginekologa. Muszę zadzwonić do mojej ginki przed 9 i spytam czy mi przedłuży to zwolnienie. Jak nie to pozostaje zwolnienie od psychiatry, chociaż wolałabym go w pracy nie przedkładać, bo wiadomo jak się na to patrzy. I ta muszę jutro jechać do firmy i porozmawiać z szefami, powiedzieć jaka jest sytuacja, żeby nie było kwasów, że mnie 4 miesiąc nie ma w pracy i czemu i jak to. ![]() Czasem mam wrażenie, że w ciągu kilku chwil cały świat zleciał mi na głowę.... ![]() Dzwoniłam do ginki - nie przedłuży mi L4. Jedyna nadzieja w psychiatrze. ![]()
Pani mecenas z niebieskim żabotem - mission completed ![]() ![]() 21 lipca 2012 godz. 16 ![]() 16 marca 2015 "nie widzę akcji serca" 10 tc ![]() 1 sierpnia 2016 godz. 18. Nasza Asieńka ![]() Edytowane przez Madzionella Czas edycji: 2015-04-09 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
Witam
Operacja 23.04:drzwistrach:Ale już 22.04 od rana bede w szpitalu.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Konto usunięte
|
Iza kciuki!
Madzionella kciuki, żeby gin przedłużyła zwolnienie. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz czemu chcesz jeszcze l4? ze względu na dziadka? ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Kucyk a co myślisz o tym foteliku http://www.mamaija.pl/milofix-foteli...-kg,d1507.html ? ja się nad nim zastanawiam zeberko może taki by się wam pasował?
![]() |
#1513 |
Zakorzenienie
|
Berbie - nie wejde w linka z telefonu.. ten fotelik jest tylem? Bo te 0-18 zazwyczaj od 13 kg juz trzeba odwrocic przodem i nie mozna wozic dalej tylem. Wg mnie 13 kg to za malo.. J. w takim od przynajmniej kilku m-cy musialby juz przodem jezdzic..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Rozeznanie
|
Berbie - tak, ze względu na dziadka. I dlatego, że po prostu psychicznie nie jestem w stanie myśleć nawet teraz o pracy. Po poniedziałku dosłownie się rozsypałam. Nie potrafię dziadka zostawić tylko opiece pielęgniarek, bo im nie ufam, widzę jak jest w szpitalu, pielęgniarki rzadko kiedy wchodzą do sali, która ma być salą intesywnej opieki! I niestety nie mam tego komfortu, żeby mieć z pracy blisko. Godziny pracy moje i mamy się pokrywają, więc póki mam jakikolwiek powód, żeby mieć wolne i ją odciążyć, to zamierzam z niego skorzystać. W pracy oczywiście wyjaśnię co się dzieje i co i dlaczego. Jak nie zrozumieją, to sorry - ich problem, ja rodziny nie zostawię w takiej chwili. Dziadek mnie wychowywał, spędziłam z nim i z babcią całe dzieciństwo i nie wyobrażam sobie, że w takiej chwili miałabym olać wszystko i jak gdyby nigdy nic wrócić sobie do pracy.
Dzwoniłam do mojej ginki, nie chce mi wystawić L4. Na 12 jestem umówiona do psychiatry, liczę, że się zlituje i przedłuzy to l4. Do 14 dni można wziąć L4 na opiekę nad członkiem rodziny, ale to jeszcze odkładam na później. ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Berbie, wiem, że na dłuższą metę to się może odbić na mnie, stąd tez wizyta u psychiatry. Ale z drugiej strony - no kurcze, nie umiem inaczej. Mam wszystko zrzucić na barki mojej mamy? Ona też już nie jest tak super sprawna jak wcześniej, 1,5 roku temu sama leżała na neurologii. Teraz żałuję, ze zrezygnowałam tego skróconego macierzyńskiego. Przydałby się teraz jak znalazł....
Pani mecenas z niebieskim żabotem - mission completed ![]() ![]() 21 lipca 2012 godz. 16 ![]() 16 marca 2015 "nie widzę akcji serca" 10 tc ![]() 1 sierpnia 2016 godz. 18. Nasza Asieńka ![]() Edytowane przez Madzionella Czas edycji: 2015-04-09 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Zakorzenienie
|
tak to fotelik tyłem. o widzisz, nie wiedziałam, że później trzeba je montować przodem. na pewno tak jest? jeśli tak to dla mnie odpada. ja szukam taki żeby ciągle tyłem. więc muszę szukać od 9 do 25?
#1516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inne na które patrzyłam najcześciej po 9 kg trzeba było montować przodem. Ostatecznie zdecydowaliśmy na montowany przodem Maxi Cosi Tobi. Z dwóch powodów - po pierwsze często zmieniamy ustawienie foteli przednich, a Mobi jest ściśle montowany z przednim fotelem i zmiana ustawień nie wchodzi w rachubę, a po drugie Kacper nam się wychyla i odgina żeby nas widzieć. Przy droższym montowanym tyłem Axcid czy coś takiego można swobodnie zmieniac ustawienie fotela, ale cena jest za wysoka no i pozostałby nam problem wychylajacego się dziecka.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2015-04-09 o 09:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1517 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
eeee w chuście nosi się dzieci nawet i do drugiego roku życia dziecka ![]() my mieliśmy fotelika nie kupować, ale nie mogłam cos wczoraj usnąc do 2 w nocy więc myślałam i oświeciło mnie że ja i tak muszę kupić fotelik nasz fotelik po Wiktorze ma już teraz 3 lata od produkcji, przyjmuje sie że data trwałości fotelików do średnio 4 lata... 4lata nasz fotelik będzie miał w marcu 2016 a Gloria będzie miec wtedy 8mcy... Wiki w tym wieku anie nie miał wagi ani nie siedział by wskoczyć w kolejną grupę wiekową... Dla niektórych to wymysł i wożą dzieci w używanych nawet i 6 lat fotelikach, ale kurde nieukrywajmy to jest głównie plastik i styropian - materiał (zwłaszcza w dzisiejszych czasach gdzie wszystko chińskie :P ) ma prawo stać się kruchym w czasie uderzenia ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
może coś wybierzesz my mamy recaro polaric drugą opcją w przypadku naszego auta był britax max way - masz isofix?
![]() |
#1518 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie te 0-18 to takie niewielkie przedłużenie jazdy tyłem, jak dla mnie prawie żadne.. J. jeździł w cabriofixie 16 m-cy. jak chcesz tylko tyłem to na pewno nie patrz na te od 0, tylko od 9, a do ilu zależy od Ciebie. ja wybrałam 9-25, ale nie nastawiałam się na to od razu, w 9-18 miałam wrażenie że J. zaraz wyrośnie, że za chwilę będzie ciasny itp., a 9-25 miał większe siedzisko, J. nie był już taki malutki i dobrze w nim wyglądał. jakiś czas temu mierzyliśmy E. do tego fotelika.. ginie w nim, zdecydowanie za mała (ok 10 m-cy miała wtedy, ale raczej drobna jest). Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas przez to odpada, bo regulujemy nawet kilka razy dziennie. Poza tym mąż mi trochę przegadał, że takie wychylanie się dziecka i kręcenie do przodu może być bardziej niebezpieczne niż wożenie przodem. Kacper ma 15 miesięcy, ok 1,5 miesiąca temu ważył 10kg, więc jeszcze chwilę go powozimy w nosidełku zwłaszcza, że układając odpowiednio fotelik nie wystaje dziecku głowa (choć już tak na styki powoli).
![]() |
#1520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
J. się nie kręci raczej. generalnie od kiedy siedzi z tyłu sam praktycznie nie mam dziecka w samochodzie.. patrzy przez okno, coś sobie gada, pyta czy jesteśmy, odpowiadamy mu, nie wścieka się, itp. jak siedziałam obok to ciągle rzucał zabawkami, ciągle mu było źle, niewygodnie, itd. tylko kiedy jeździliśmy wieczorem/w nocy, jak ciemno było i wybudzał się z drzemki trochę płakał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
A co myślicie o tym foteliku? http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/produ.../axissfix.aspx
Maks też cały czas obraca się do przodu... Narazie chce go jeszcze wozić tyłem, ale nie wiem ile da tak rade ![]() Kupiłam dzisiaj wózek typu parasolka (jak to mówi producent że najmniejszy na świecie po złożeniu ![]() http://www.quinny.com/pl-pl/w%C3%B3zki/zapp-xtra-2/ Waży mniej niż 7kg. Dokupiłam jeszcze pałąk /barierke. No i uchwyt na kawkę ![]() ![]() Renia to już niedługo ![]() Iza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1524 |
Konto usunięte
|
Jak dobrze wyjść na spacer..
W Biedrze dużo zdrowej żywności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście z mojego kochanego bebetto flavio nie rezygnuje. Na spacery tylko on, a Quinny na zakupy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wózek spoko koleżanka ma i chwali, mnie odstraszało te siedzisko kubełkowe ![]() ![]()
![]() |
#1527 |
Zakorzenienie
|
Hosenka ja też nie lubię trójkołowych ale on ma być na szybkie wypady autem jak musze coś załatwić. No i jak na trójkołowy to dobrze się nim kierowało.
---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Alfa tez nie podoba mi się to kubełkowe siedzenie, ale w sumie maks jak śpi na plecach to mu zawsze wsadzamy poduszkę pod kolana.. Mieliśmy takie zalecenie jak był maleńki i tak mu zostało wygodnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1528 |
Zakorzenienie
|
a tym czasem zaszalałam
![]() ![]() ![]() najlepsze że z tego jego gadania zapamiętałam tylko "gopro" i "2 tysiące" ale słowa klucze to podstawa ![]() szaleństwo ale kurde doszłam do wniosku że dobry z niego mąż i cos mu się należy ![]()
#1529 | |
Zakorzenienie
|
Ogólnie to wybrałam ten bo wydawał się najporządniejszy ze wszystkich w sklepie.
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Konto usunięte
|
Mnie się podoba nowy wózek :P
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hp...3b&oe=559CF604 Mam ochotę go kupić :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.