Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-08, 15:07   #1501
rena5
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI

Pani dobrze, że z Olcią lepiej - jakieś zdjęcie wrzuciłabyś

Madzionella - zdrówka dla dziadka

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie. Jutro wracam do pracy, oczywiście mam się oszczędzać, uwazac. Jak zacznę krwawić to natychmiast do domu i przeleżeć aż przestanie.
słuchaj się swojego lekarza!!!no i oby wszystko było ok

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Rena to sie najadłaś strachu! Dobrze że wszytsko ok. Jak tam szykowanie wyprawki ?
póki co mam sporo ciuszków i wszystko (chyba ) do spania...reszta musi poczekać do przeprowadzki, bo nie chcę kupować i przewozić później, ale listę już mam więc tylko pojadę i kupię - nie mogę się doczekać z większych rzeczy to została komoda z przewijakiem i wanienka ze stojakiem a reszta to kosmetyki, waciki, pampery itp.

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ostatnie dni jakieś takie dziwne mam, nie umiem się ogarnąć. po świętach w domu nieporządek, nie wiem za co się brać. trzeba podojadać wszystko po świętach a nie znoszę tego. a na dodatek mam zimną wojnę z tż
co z tymi tż się dzieje - jakieś przesilenie czy co

========================= ==================
dziś powiedziałam dyrekcji, że od 4.05 idę na l4 wielkie odliczanie czas zacząć

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 19:54   #1502
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI

BERBIE -Tosi głowa zaczyna wystawać z fotelika z zestawu tako 3w1. Muszę wyrzucić te gąbkową wkładkę bo nadal mam. Mała nie siedzi i boję się aby nie był ten fotel za głęboki.
Tosia urosła bardzo. Dzisiaj byłam w domu i otworzyłam jej szafę. Padłam jak zobaczyłam ubranka które zostały tam 1.5 miesiąca temu jako rzeczy do noszenia na bieżąco- są tyci...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 19:54   #1503
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość

Juz mało zostało.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 20:00   #1504
zebrawpaski
Zakorzenienie

BERBIE - Tosia jeździ w fotelu za moim siedzeniem. Jeszcze trochę i jak przesunę fotel do tylu a mam taki nawyk to mogę ją uderzyć.
KASIA dostała ostatni zastrzyk. Juz jest ok.

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2015-04-08, 20:02   #1505
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50963371]Ale ogólnie, wyszłaś pierwszy raz biegać i za 2 tygodnie przebiegłaś 10 km?? To musisz mieć super kondycję.[/QUOTE]
Tak, ale to było 2 lata temu, miałam wtedy gorszą kondycję i było to moje pierwsze podejście do biegania. Grunt to nie zmuszać się

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 20:05   #1506
zebrawpaski
Zakorzenienie

Rena -to już naprawdę niedaleko do wolnego... i to jakiego wolnego- wyjątkowego i długiego.

Dwakolory -jak minął dzień w pracy?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2015-04-08, 21:18   #1507
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
Pani dobrze, że z Olcią lepiej - jakieś zdjęcie wrzuciłabyś

Madzionella - zdrówka dla dziadka

słuchaj się swojego lekarza!!!no i oby wszystko było ok

póki co mam sporo ciuszków i wszystko (chyba ) do spania...reszta musi poczekać do przeprowadzki, bo nie chcę kupować i przewozić później, ale listę już mam więc tylko pojadę i kupię - nie mogę się doczekać z większych rzeczy to została komoda z przewijakiem i wanienka ze stojakiem a reszta to kosmetyki, waciki, pampery itp.

co z tymi tż się dzieje - jakieś przesilenie czy co

Super

Dostałam @,jutro rano dzwonie do gina ustalic termin operacji.

Wysłane z mojego GT-S5830i

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 06:48   #1508
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
BERBIE -Tosi głowa zaczyna wystawać z fotelika z zestawu tako 3w1. Muszę wyrzucić te gąbkową wkładkę bo nadal mam. Mała nie siedzi i boję się aby nie był ten fotel za głęboki.
te foteliki z 3w1 są zwykle mniejsze, pewnie jest do 9-10 kg. wyciągnięcie poduszki nie załatwi sprawy? my mamy do 13 kg. a przecież są takie foteliki które można regulować na leżąco?
Cytat:
KASIA dostała ostatni zastrzyk. Juz jest ok.
Tosia ok?

ja dziś miałam okropną noc. Krzyś co pół godziny chciał cyca, później już nawet co 10 minut. nie wiem co mu dolegało. dobrze, że byłam wczoraj zmęczona to położyłam się po 20 spać i kilka pierwszych godzin przespałam.
Stary 2015-04-09, 07:27   #1509
Madzionella
Rozeznanie

Dzień dobry moje drogie. Ja dziś znowu od 5 nie śpie. Poleżałam do 7, ale ze spania nici. Denerwuję się strasznie o dziadka, teraz w zasadzie cały czas śpi. Ale wiem że mnie słyszy, jak jest ciut bardziej przytomniejszy to kiwa głową, daje znać jeśli coś jest nie tak. Wczoraj wieczorem dostał gorączki, lekarze twierdzą, że to zakażenie od cewnika. Denerwuję się tez dlatego, że dziadek leży niby na sali o podwyższonej opiece, a de facto na tej sali cały dzień nikogo z personelu medycznego nie ma. A tam w zasadzie wszyscy obłożnie chorzy, z ograniczonymi możliwościami ruchowymi. No kosmos jakiś. Najchętniej w ogóle bym ze szpitala nie wychodziła, bo się boję, że pod moją czy mamy nieobecność coś się stanie.

Dzisiaj idę jeszcze do psychiatry, bo nie wiem ile w takich nerwach pociągnę. Nie mogę spać, a padam na twarz. Wczoraj próbowałam u lekarza pierwszego kontaktu przedłużyć L4, to mnie odesłali do ginekologa. Muszę zadzwonić do mojej ginki przed 9 i spytam czy mi przedłuży to zwolnienie. Jak nie to pozostaje zwolnienie od psychiatry, chociaż wolałabym go w pracy nie przedkładać, bo wiadomo jak się na to patrzy. I ta muszę jutro jechać do firmy i porozmawiać z szefami, powiedzieć jaka jest sytuacja, żeby nie było kwasów, że mnie 4 miesiąc nie ma w pracy i czemu i jak to.

Czasem mam wrażenie, że w ciągu kilku chwil cały świat zleciał mi na głowę....

Dzwoniłam do ginki - nie przedłuży mi L4. Jedyna nadzieja w psychiatrze.

21 lipca 2012 godz. 16

16 marca 2015 "nie widzę akcji serca" 10 tc

1 sierpnia 2016 godz. 18. Nasza Asieńka

Edytowane przez Madzionella
Czas edycji: 2015-04-09 o 07:55
Madzionella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 07:47   #1510
iza243
Zakorzenienie

Witam

Operacja 23.04:drzwistrach:Ale już 22.04 od rana bede w szpitalu.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 07:55   #1511
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Iza kciuki!

Madzionella kciuki, żeby gin przedłużyła zwolnienie.

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 08:21   #1512
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzionella Pokaż wiadomość
Dzień dobry moje drogie. Ja dziś znowu od 5 nie śpie. Poleżałam do 7, ale ze spania nici. Denerwuję się strasznie o dziadka, teraz w zasadzie cały czas śpi. Ale wiem że mnie słyszy, jak jest ciut bardziej przytomniejszy to kiwa głową, daje znać jeśli coś jest nie tak. Wczoraj wieczorem dostał gorączki, lekarze twierdzą, że to zakażenie od cewnika. Denerwuję się tez dlatego, że dziadek leży niby na sali o podwyższonej opiece, a de facto na tej sali cały dzień nikogo z personelu medycznego nie ma. A tam w zasadzie wszyscy obłożnie chorzy, z ograniczonymi możliwościami ruchowymi. No kosmos jakiś. Najchętniej w ogóle bym ze szpitala nie wychodziła, bo się boję, że pod moją czy mamy nieobecność coś się stanie.
madzionella wiem jak to jest. moja babcia leżała 6 miesięcy w szpitalnym domu opieki. miałam te szczęście, że budynek znajdował się obok mojej pracy. byłam tam na śniadanie, obiad, kolację i jeszcze więcej. do domu wracałam tylko spać. dosłownie uzależniłam się się od tego i nie miałam innego życia. to nie było dobre. takie wyrzuty sumienia...
powiedz czemu chcesz jeszcze l4? ze względu na dziadka?
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Operacja 23.04:drzwistrach:Ale już 22.04 od rana bede w szpitalu.
będzie dobrze

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Kucyk a co myślisz o tym foteliku http://www.mamaija.pl/milofix-foteli...-kg,d1507.html ?
ja się nad nim zastanawiam
zeberko może taki by się wam pasował?
Stary 2015-04-09, 08:29   #1513
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Berbie - nie wejde w linka z telefonu.. ten fotelik jest tylem? Bo te 0-18 zazwyczaj od 13 kg juz trzeba odwrocic przodem i nie mozna wozic dalej tylem. Wg mnie 13 kg to za malo.. J. w takim od przynajmniej kilku m-cy musialby juz przodem jezdzic..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 08:35   #1514
Madzionella
Rozeznanie

Berbie - tak, ze względu na dziadka. I dlatego, że po prostu psychicznie nie jestem w stanie myśleć nawet teraz o pracy. Po poniedziałku dosłownie się rozsypałam. Nie potrafię dziadka zostawić tylko opiece pielęgniarek, bo im nie ufam, widzę jak jest w szpitalu, pielęgniarki rzadko kiedy wchodzą do sali, która ma być salą intesywnej opieki! I niestety nie mam tego komfortu, żeby mieć z pracy blisko. Godziny pracy moje i mamy się pokrywają, więc póki mam jakikolwiek powód, żeby mieć wolne i ją odciążyć, to zamierzam z niego skorzystać. W pracy oczywiście wyjaśnię co się dzieje i co i dlaczego. Jak nie zrozumieją, to sorry - ich problem, ja rodziny nie zostawię w takiej chwili. Dziadek mnie wychowywał, spędziłam z nim i z babcią całe dzieciństwo i nie wyobrażam sobie, że w takiej chwili miałabym olać wszystko i jak gdyby nigdy nic wrócić sobie do pracy.

Dzwoniłam do mojej ginki, nie chce mi wystawić L4. Na 12 jestem umówiona do psychiatry, liczę, że się zlituje i przedłuzy to l4. Do 14 dni można wziąć L4 na opiekę nad członkiem rodziny, ale to jeszcze odkładam na później.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Berbie, wiem, że na dłuższą metę to się może odbić na mnie, stąd tez wizyta u psychiatry. Ale z drugiej strony - no kurcze, nie umiem inaczej. Mam wszystko zrzucić na barki mojej mamy? Ona też już nie jest tak super sprawna jak wcześniej, 1,5 roku temu sama leżała na neurologii. Teraz żałuję, ze zrezygnowałam tego skróconego macierzyńskiego. Przydałby się teraz jak znalazł....

21 lipca 2012 godz. 16

16 marca 2015 "nie widzę akcji serca" 10 tc

1 sierpnia 2016 godz. 18. Nasza Asieńka

Edytowane przez Madzionella
Czas edycji: 2015-04-09 o 08:56
Madzionella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 08:36   #1515
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Berbie - nie wejde w linka z telefonu.. ten fotelik jest tylem? Bo te 0-18 zazwyczaj od 13 kg juz trzeba odwrocic przodem i nie mozna wozic dalej tylem. Wg mnie 13 kg to za malo.. J. w takim od przynajmniej kilku m-cy musialby juz przodem jezdzic..
tak to fotelik tyłem. o widzisz, nie wiedziałam, że później trzeba je montować przodem. na pewno tak jest? jeśli tak to dla mnie odpada. ja szukam taki żeby ciągle tyłem. więc muszę szukać od 9 do 25?
Stary 2015-04-09, 09:05   #1516
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
tak to fotelik tyłem. o widzisz, nie wiedziałam, że później trzeba je montować przodem. na pewno tak jest? jeśli tak to dla mnie odpada. ja szukam taki żeby ciągle tyłem. więc muszę szukać od 9 do 25?
To taki jest Mobi z Maxi Cosi - faktycznie tyłem do 25kg.

Inne na które patrzyłam najcześciej po 9 kg trzeba było montować przodem.

Ostatecznie zdecydowaliśmy na montowany przodem Maxi Cosi Tobi. Z dwóch powodów - po pierwsze często zmieniamy ustawienie foteli przednich, a Mobi jest ściśle montowany z przednim fotelem i zmiana ustawień nie wchodzi w rachubę, a po drugie Kacper nam się wychyla i odgina żeby nas widzieć.

Przy droższym montowanym tyłem Axcid czy coś takiego można swobodnie zmieniac ustawienie fotela, ale cena jest za wysoka no i pozostałby nam problem wychylajacego się dziecka.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2015-04-09 o 09:07
Stary 2015-04-09, 09:45   #1517
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Tosia wyrosła z gondoli a do spacerówki mała. Chustę miałam opanować i nie zdążyłam. Z fotelika-nosidła tez wyrosła a nie wiem czy już nadaje się do tego fotela w którym Kasia nie jeździ. Musze go odszukać , może dzisiaj pojadę do domu. Najpierw kontrola u lekarza z Kasią

eeee w chuście nosi się dzieci nawet i do drugiego roku życia dziecka

my mieliśmy fotelika nie kupować, ale nie mogłam cos wczoraj usnąc do 2 w nocy więc myślałam i oświeciło mnie że ja i tak muszę kupić fotelik nasz fotelik po Wiktorze ma już teraz 3 lata od produkcji, przyjmuje sie że data trwałości fotelików do średnio 4 lata...
4lata nasz fotelik będzie miał w marcu 2016 a Gloria będzie miec wtedy 8mcy... Wiki w tym wieku anie nie miał wagi ani nie siedział by wskoczyć w kolejną grupę wiekową...

Dla niektórych to wymysł i wożą dzieci w używanych nawet i 6 lat fotelikach, ale kurde nieukrywajmy to jest głównie plastik i styropian - materiał (zwłaszcza w dzisiejszych czasach gdzie wszystko chińskie :P ) ma prawo stać się kruchym w czasie uderzenia

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
tu jest osobna kategoria rwf http://osiemgwiazdek.pl/category/rwf
może coś wybierzesz
my mamy recaro polaric drugą opcją w przypadku naszego auta był britax max way - masz isofix?
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 12:29   #1518
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
doczytałam o tym foteliku z linka. on jest 0-13kg tyłem, 9-18kg przodem. w opisie przedłużone wożenie tyłem do 15/18 m-cy (13kg).

generalnie te 0-18 to takie niewielkie przedłużenie jazdy tyłem, jak dla mnie prawie żadne.. J. jeździł w cabriofixie 16 m-cy.

jak chcesz tylko tyłem to na pewno nie patrz na te od 0, tylko od 9, a do ilu zależy od Ciebie. ja wybrałam 9-25, ale nie nastawiałam się na to od razu, w 9-18 miałam wrażenie że J. zaraz wyrośnie, że za chwilę będzie ciasny itp., a 9-25 miał większe siedzisko, J. nie był już taki malutki i dobrze w nim wyglądał. jakiś czas temu mierzyliśmy E. do tego fotelika.. ginie w nim, zdecydowanie za mała (ok 10 m-cy miała wtedy, ale raczej drobna jest).

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Przy droższym montowanym tyłem Axcid czy coś takiego można swobodnie zmieniac ustawienie fotela, ale cena jest za wysoka no i pozostałby nam problem wychylajacego się dziecka.
to chyba zależy od modelu bo nasz axkid jest montowany i do fotela (poza tym że pasami samochodowymi i stopą do podłoża) więc regulacja odpada. może te na bazie nie są i do fotela

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
my mieliśmy fotelika nie kupować, ale nie mogłam cos wczoraj usnąc do 2 w nocy więc myślałam i oświeciło mnie że ja i tak muszę kupić fotelik nasz fotelik po Wiktorze ma już teraz 3 lata od produkcji, przyjmuje sie że data trwałości fotelików do średnio 4 lata...
4lata nasz fotelik będzie miał w marcu 2016 a Gloria będzie miec wtedy 8mcy... Wiki w tym wieku anie nie miał wagi ani nie siedział by wskoczyć w kolejną grupę wiekową...
nie wiedziałam o tych 4 latach.. ale myślę że przy takiej różnicy, o której piszesz, pół roku dłużej, nie kupiłabym nowego. gdybym miała zacząć używać dopiero po 5/6 latach od kupna to po tym co napisałaś zastanawiałabym się, ale tak to nie.
Stary 2015-04-09, 12:55   #1519
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba zależy od modelu bo nasz axkid jest montowany i do fotela (poza tym że pasami samochodowymi i stopą do podłoża) więc regulacja odpada. może te na bazie nie są i do fotela
Pytałam faceta z osiem gwiazdek i twierdził, ze z Axkidem można regulować przedni fotel, więc nie wiem, czy faktycznie, czy chciał naciagnac na droższy (bo stwierdzil kategorycznie że Maxi cosi Mobi nie pozwala na regulację).

U nas przez to odpada, bo regulujemy nawet kilka razy dziennie.

Poza tym mąż mi trochę przegadał, że takie wychylanie się dziecka i kręcenie do przodu może być bardziej niebezpieczne niż wożenie przodem.
Kacper ma 15 miesięcy, ok 1,5 miesiąca temu ważył 10kg, więc jeszcze chwilę go powozimy w nosidełku zwłaszcza, że układając odpowiednio fotelik nie wystaje dziecku głowa (choć już tak na styki powoli).

Instagram

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-09, 13:09   #1520
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Pytałam faceta z osiem gwiazdek i twierdził, ze z Axkidem można regulować przedni fotel, więc nie wiem, czy faktycznie, czy chciał naciagnac na droższy (bo stwierdzil kategorycznie że Maxi cosi Mobi nie pozwala na regulację).

U nas przez to odpada, bo regulujemy nawet kilka razy dziennie.

Poza tym mąż mi trochę przegadał, że takie wychylanie się dziecka i kręcenie do przodu może być bardziej niebezpieczne niż wożenie przodem.
Kacper ma 15 miesięcy, ok 1,5 miesiąca temu ważył 10kg, więc jeszcze chwilę go powozimy w nosidełku zwłaszcza, że układając odpowiednio fotelik nie wystaje dziecku głowa (choć już tak na styki powoli).
to nie wiem, muszę sprawdzić, bo sama nigdy nie montowałam ale byłam przekonana że do fotela jest przymocowany. w każdym razie my nie regulujemy, kwestia przyzwyczajenia. za to jak nie było fotelika regulowaliśmy często.

J. się nie kręci raczej. generalnie od kiedy siedzi z tyłu sam praktycznie nie mam dziecka w samochodzie.. patrzy przez okno, coś sobie gada, pyta czy jesteśmy, odpowiadamy mu, nie wścieka się, itp. jak siedziałam obok to ciągle rzucał zabawkami, ciągle mu było źle, niewygodnie, itd. tylko kiedy jeździliśmy wieczorem/w nocy, jak ciemno było i wybudzał się z drzemki trochę płakał.
Stary 2015-04-09, 13:56   #1521
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
to nie wiem, muszę sprawdzić, bo sama nigdy nie montowałam ale byłam przekonana że do fotela jest przymocowany. w każdym razie my nie regulujemy, kwestia przyzwyczajenia. za to jak nie było fotelika regulowaliśmy często.

J. się nie kręci raczej. generalnie od kiedy siedzi z tyłu sam praktycznie nie mam dziecka w samochodzie.. patrzy przez okno, coś sobie gada, pyta czy jesteśmy, odpowiadamy mu, nie wścieka się, itp. jak siedziałam obok to ciągle rzucał zabawkami, ciągle mu było źle, niewygodnie, itd. tylko kiedy jeździliśmy wieczorem/w nocy, jak ciemno było i wybudzał się z drzemki trochę płakał.
Nie mogłabym dobrze prowadzić przy ustawieniach fotela dla męża - nie dostałabym do pedałów

Instagram

Stary 2015-04-09, 13:57   #1522
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

A co myślicie o tym foteliku? http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/produ.../axissfix.aspx

Maks też cały czas obraca się do przodu... Narazie chce go jeszcze wozić tyłem, ale nie wiem ile da tak rade

Kupiłam dzisiaj wózek typu parasolka (jak to mówi producent że najmniejszy na świecie po złożeniu

http://www.quinny.com/pl-pl/w%C3%B3zki/zapp-xtra-2/

Waży mniej niż 7kg. Dokupiłam jeszcze pałąk /barierke. No i uchwyt na kawkę to podstawa

Renia to już niedługo

Iza
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 14:03   #1523
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
A co myślicie o tym foteliku? http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/produ.../axissfix.aspx

Maks też cały czas obraca się do przodu... Narazie chce go jeszcze wozić tyłem, ale nie wiem ile da tak rade

Kupiłam dzisiaj wózek typu parasolka (jak to mówi producent że najmniejszy na świecie po złożeniu

Waży mniej niż 7kg. Dokupiłam jeszcze pałąk /barierke. No i uchwyt na kawkę to podstawa

Renia to już niedługo

Iza
Fotelikami z iso fixem się nie interesowałam, bo go nie mamy, a co do wózka, to nie mam przekonania to trójkołowych

Instagram

Stary 2015-04-09, 14:06   #1524
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Jak dobrze wyjść na spacer..

W Biedrze dużo zdrowej żywności Kupiłam mąkę gryczaną i zrobię dziś naleśniki z przepisu Madzionelli.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 14:09   #1525
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Oczywiście z mojego kochanego bebetto flavio nie rezygnuje. Na spacery tylko on, a Quinny na zakupy
Stary 2015-04-09, 14:11   #1526
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:

Renia to już niedługo

Iza
maxi cosi mnie jakoś średnio przekonuje, nie umiem w sumie powiedzieć dlaczego (mamy maxi cosi city i ma beznadziejną tapicerkę może to to), za to recaro wydaje się mi być fotelikiem niedozdarcia

wózek spoko koleżanka ma i chwali, mnie odstraszało te siedzisko kubełkowe mi się bardzo podoba baby home emotion ale nie miałam okazji oglądać go na żywo (mówią że jest dość mały ale moje dzieci z tych niewielkich chyba po mamusi będą) Gloria będzie mieć roczek będziemy się rozgladać
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2015-04-09, 14:14   #1527
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Hosenka ja też nie lubię trójkołowych ale on ma być na szybkie wypady autem jak musze coś załatwić. No i jak na trójkołowy to dobrze się nim kierowało.

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Alfa tez nie podoba mi się to kubełkowe siedzenie, ale w sumie maks jak śpi na plecach to mu zawsze wsadzamy poduszkę pod kolana.. Mieliśmy takie zalecenie jak był maleńki i tak mu zostało wygodnie.
Stary 2015-04-09, 14:16   #1528
Alfahelisa
Zakorzenienie

a tym czasem zaszalałam mąz ma na dniach urodzinki i wpadłam na pomysł by kupic mu kamerkę gopro gada o niej już 6miesięcy dla mnie to niepotrzebny bajer, a dziś wstałam oświeciło mnie i w ciągu 2h wybrałam (krótkie przekopanie internetu i wybranie tej droższej bo na parametrach sie nie znam) i kupilam (tzn na raty 0% a kamerka będzie jutro bo musi z magazynu dotrzeć)
najlepsze że z tego jego gadania zapamiętałam tylko "gopro" i "2 tysiące" ale słowa klucze to podstawa
szaleństwo ale kurde doszłam do wniosku że dobry z niego mąż i cos mu się należy
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2015-04-09, 14:19   #1529
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Ogólnie to wybrałam ten bo wydawał się najporządniejszy ze wszystkich w sklepie.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
a tym czasem zaszalałam mąz ma na dniach urodzinki i wpadłam na pomysł by kupic mu kamerkę gopro gada o niej już 6miesięcy dla mnie to niepotrzebny bajer, a dziś wstałam oświeciło mnie i w ciągu 2h wybrałam (krótkie przekopanie internetu i wybranie tej droższej bo na parametrach sie nie znam) i kupilam (tzn na raty 0% a kamerka będzie jutro bo musi z magazynu dotrzeć)
najlepsze że z tego jego gadania zapamiętałam tylko "gopro" i "2 tysiące" ale słowa klucze to podstawa
szaleństwo ale kurde doszłam do wniosku że dobry z niego mąż i cos mu się należy
Mąż dostał go pro na 30 urodziny. jest super! Polecam
Stary 2015-04-09, 14:19   #1530
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Mnie się podoba nowy wózek :P
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hp...3b&oe=559CF604
Mam ochotę go kupić :P
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości