|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9
Cytat:
|
|
|
|
|
#1982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak widzę zdjęcia na fb takich prosto z brzucha to mdleję, nie chciałabym się chwalić takim dzieckiem
|
|
#1984 |
|
Rozeznanie
|
Witam się po świętach. Nawet nie miałam siły pisać ale dziś was w końcu doczytałam. Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się i powodzenia. Jeszcze trochę i będzie po wszystkim 😊
Ja już zaprzestałam brać leki i czekam spokojnie na poród. Mogłabym już urodzić. Cały czas byłam pewna że wcześniej urodzę a tu du..pa jutro zaczynam 38 tydzień a tu skurcze delikatne nie puchnę nie zmieniam się na twarzy brzuch wysoko tylko lenia mam jak nigdy. Normalnie nie chcę mi się z łóżka wstawać 😑 Chyba kupię sobie herbatkę z malin... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1985 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny czy któraś zamawiała taką pościel? jesli tak jak jej jakość? http://allegro.pl/posciel-dziecieca-...924147684.html
|
|
#1986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przyjemne z pożytecznym ![]() "Współżycie seksualne już w starożytności uznawano za skuteczną metodę indukowania porodu. Dlaczego seks sprzyja wywoływaniu skurczów macicy? Po pierwsze, penetracja stanowi naturalny masaż szyjki macicy, a po drugie – sperma mężczyzny zawiera prostaglandyny, czyli hormony, które przyspieszają dojrzewanie szyjki macicy i prowokują skurcze. Do wywołania porodu może przyczynić się także stymulacja brodawek piersiowych. W czasie pieszczot piersi kobiety do krwi uwalniana jest oksytocyna – hormon odpowiedzialny za skurcze macicy."
|
|
|
#1987 |
|
BAN stały
|
Nie miala problemow z kolkami.Czasem lekko plakala jak kupy zrobic nie mogla ale to bylo nic do Jej wczorajszego placzu.
Uspokajala sie tylko na rekach, zasypiala a jak chcialo sie Ja odlozyc do lozeczka albo bujaczka to zaraz sie zrywala i zaczynala plakac.Jakby sie bala ze jest sama. Na szczescie wieczorem po cycu przeszlo, zobaczymy jak bedzie dzisiaj |
|
|
|
#1988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez tak wygladalam ![]() Pozniej pewnie zalicze jakies sklepy czy cos zeby jak najmniej w donu siedziec bo sie kurzy :/
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
|
#1989 |
|
BAN stały
|
Aaa i wazymy juz prawie 5kg
Pani doktor powiedziala ze bardzo fajnie
|
|
|
|
#1990 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, jestem po obchodzie i badaniach i dzis wychodze do domu
![]() Cukry wyszly ok, wody nadal na tym samym poziomie ale na tym etapie to nie ma wielkiego znaczenia o ile ich ilosc znacznie nie wzrosnie. Za tydzien kontrola u mojego gina. Szyjka skrócona na 1,5 palca, glowka ustawiona jak trzeba wiec sa oznaki zblizajacego sie porodu ![]() Dobra bo ja tak tylko o sobie ciagle. Oczywiscie trzymam kciuki za wszystkie mamusie, te w szpitalach i te w domkach no i te co już maluszki maja - Iluzja, Hania Ale jestem szczesliwa
|
|
|
|
#1991 |
|
Zadomowienie
|
ej Ty głuptasie o to chodzi, żebyście się wypowiedziały :P
a ta pierwsza jest najtańsza z tego wszystkiego ![]() zastanawiam się między 1 a 3
|
#1992 |
|
Zadomowienie
|
Hejo!
Hanka gratulacje, niech mała rośnie Maja mi się najbardziej pierwsza podoba i wydaje mi się, że pasuje do tego zestawu idealnie, bo jest najdelikatniejsza Fistaszek leż, leż i odpoczywaj ![]() Dorka za wizytę za 2 tyg? jak ten czas leci :strach-drzwi:Strzałka super, że wychodzisz Widziałam, że pisałyście o odchudzaniu ja zawsze byłam szczypiorem, aż za chudym. Przytyłam dopiero, jak pojechałam na wakacje do pracy do Helu, w pracy z przyjaciółką siedziałyśmy cały czas na tyłkach, opalałyśmy się i wpierdzielałyśmy róże "zdrowe" rzeczy typu zapiekanki, żelki, pizze, chipsy itd itp.. i przez dwa miesiące pracy przytyłam 20 kg! ![]() Później znowu wakacje i ta sama praca ale już się bardziej pilnowałyśmy. Mimo wszystko coś tam przytyłam, ale nie aż tyle. I tak jakoś do czasu zajścia w ciąże waga mi się wahała między 60-65 kg, później w ciąży schudłam 10 kg, później to 10 przybrałam, a jak młody się urodził, to od karmienia, stresu i innych zdrowotnych czynników schudłam do 45 kg.. i to było straszne. Teraz nie chcę dopuścić do aż takiego spadku wagi, bo czułam się jakbym miała za chwilę umrzeć, na nic siły nie było. Ale ten pole dance mnie kusi i chyba rzeczywiście po porodzie się zapisze ![]() Ale się rozpisałam ![]() W ogóle dziś musiałam rano poprosić męża, żeby mi skarpety założył ![]() Wczoraj oglądaliśmy jakiś program o ciążach i była babka, która miała pustą macice, a dziecko "osadziło" się na jelicie.. masakra. Niby to się nazywa ciąża brzuszna. Pierwszy raz o czymś takim słyszałam.
Edytowane przez maartussss Czas edycji: 2015-04-09 o 09:46 |
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Hania ![]() Strzałka Gratki ![]() Dzień dobry w ten piękny dzień ![]() Dopiero wstałam, nawet się wyspałam
|
#1994 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wrzuciłam się do klubu
bądźcie wyrozumiałe ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1995 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Strzałka fajnie że wychodzisz! Fistaszek za wizytę, a teraz leżenie Dorka super po wizycie! Hania brawo dla Paulinki! Iluzja dobrze, że już lepiej po szczepieniu. Wybraliśmy się wczoraj do Ikei wieczorem po szafę dla Małej, a nie zmierzylismy pokoju
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Dorka super i gratuluje wizyty
![]() Hania super wieści ![]() Mi od rana niedobrze, zjadłam pół bułki i bleh :/ a głodna w sumie jestem tylko na nic ochoty nie mam. Ja nic nie planuję nawet po porodzie, bo ze mnie leniwiec i wiem jak przy Lili było, po całym dniu to marzyłam żeby walnąć się na kanapie, obejrzeć film a nie skakać, biegać itp ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
))))
|
|
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem glodna, na jakims zad.. nie mam gdzie kupic jesc
chyba bede miec dola...
|
#1998 | ||
|
Zadomowienie
|
Haniu rośnijcie zdrowo! Sece się cieszy na takie wiadomości
![]() Iluzja współczuję płaczu Malutkiej, mam nadzieję,że dzisiaj już będzie radośniejsza.. Cytat:
za dobre wiadomości! Już jesteś prawie na mecie,więc będzie dobrze![]() Cytat:
coraz bardziej mnie przekonujecie a że najtańsza jest to już w ogóle ![]() Mąż odkąd jest w domu to cały czas mi skarpetki ubiera i rajstopy naciąga od dołu hehehA programów o porodach czy ciążach staram się unikać, bo zawsze coś niemiłego mi się trafi.. Dobra trzeba pozamawiać ostatnie rzeczy i zabrać się za układanie w pokoju.. aha wiem,że Was zamęczam,ale chcę zdecydować między 1 a 3 narzutą..bo ta 3 z kwiatową pościelą też nieźle wygląda..oo takie zdjęcie znalazłam jeszcze.. a ta 1 tak wygląda, tylko na zdjęciu w innej kolorystyce jest..
Noszę serce Twoje przy sobie...Noszę je w moim sercu... <3 Karolek<3 Moje Serduszko <3 Edytowane przez majaa86 Czas edycji: 2015-04-09 o 10:24 |
||
|
|
|
#1999 |
|
Wtajemniczenie
|
to gdzie Ty jesteś???
|
|
#2000 |
|
Wtajemniczenie
|
hej!
Hania, super, ze Paulinka przybiera na wadze!! ![]() Strzalka, widzę, że uwielbiasz szpitale ja jeszcze nigdy w życiu nie leżałam - poza urodzeniem się także dla mnie to też masakra będzie ![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty!! ja dopiero na 19:30 idę
|
#2001 |
|
Zadomowienie
|
Maja ta trzecia też się dobrze prezentuje, ale mi mimo wszystko się 1 najbardziej podoba
|
|
#2002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzień dobry w ten słoneczny dzień widzę, że Hania pisała - Haniu - super, że mała rośnie, ale kruszynka z niej, to musi być cudne być już ciągle z nią w domu ja coraz gorzej sypiam, pobudka co 3 h na siusiu, obrócić się nie mogę, w ogóle na prawym boku mi już nie wygodnie, na lewym też trudno a na plecach już się nie da... ... też nie mogę podnieść nogi żeby się ubrać, kombinuje na siedząco, metodą po turecku
|
|
#2003 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Hania brawa dla malutkiej za wagę dzielna dziewczynka![]() Cytat:
Co do szczepień... to chyba i tak najgorsze są te szczepienia po roku, dziecko już takie świadome, serce się kraje normalnie... Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2004 |
|
BAN stały
|
Dziekuje dziewczyny za mile slowa
Nie odpisze kazdej z osobna bo z jednej strony mam Mala, a z drugiej nauke bo w weekend egzaminy.
|
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jaka dziś piękna pogoda
Zawiozłam mocz do laboratorium, byłam po skierowanie do laryngologa dla babci i zjadłam pysznego loda princessa
|
#2006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
A ja dziś nie mogłam spać, czułam się ok ale nie mogłam zasnąć, połozyłam się o 11 a zasnęłam gdzieś ok 1 i potem budziłam kilkakrotnie No ale wstałam o 9 więc tragedii aż takiej nie było. U mnie też pogoda cudna Nadzieja Tobie też dziękuję za odp, juz po pierwszym posmarowaniu duża ulga ![]() Cytat:
Haniu dla Was dziewczyny Cytat:
A co do pomysłu z mikrodermabrazją ja bym odpuściła. Jak sama zauważyłaś to jest sprawa hormonalna, organizm ci się oczyszcza, jak urodzisz wszystko wróci do normy A ja tak jak pisałam zdecydowałam sie na cieplejszy szlafrok, wiem że taki wykorzystam później I bardzo spodobały mi się te:http://allegro.pl/szlafrok-damski-ki...245589142.html Zastanawiam się nad beżowym misiem, albo myszką jak myślicie?
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Santi
no właśnie mi ten miś od razu też wpadł w oko więc chyba nie będę kombinować i zamówię ![]() Tak w ogóle, dziewczyny na zaparcia polecam suszone jabłka, najadłam się wczoraj i w toalecie byłam 3 razy! Marzenie <3
|
|
#2009 |
|
Zadomowienie
|
Maja opcja 1 w kremie
Loluska mi też beżowy miś
|
|
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
Loluska Ale śmieszne te szlafroki
fajne ![]() Też beżowy miś mi się najbardziej podoba
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.

za dzisiejsze wizyty- sporo ich 

Zero we mnie jakiegoś uwielbienia. Jestem okropna w tym względzie...

wiec sa oznaki zblizajacego sie porodu 

jak ten czas leci :strach-drzwi:

ja jeszcze nigdy w życiu nie leżałam - poza urodzeniem się
... też nie mogę podnieść nogi żeby się ubrać, kombinuje na siedząco, metodą po turecku