|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)
Hje-dziś akurat była taka sytuacja że gotowałam dwa obiady. Po prostu chciałam mieć już dla Oskara obiad jak wstanie a do pomidorowej dopiero rozmrażało się mięso. Nie wyrobiłabym się czasowo więc tak wyszło.
Ad. 2 Nie żartuje,ale pozwól że nie będę się teraz rozwijać bo nie chce sobie psuć nerwów na noc. Po prostu brak mi już sił na tą kobietę i jej zachowanie.
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
taaaaaa, chyba snisz :P W sensie,ze opowiada cos i co drugie słowo to "oczywiscie"
wygląda to mniej wiecej tak: B: Chłoptyk (chłopczyk) miał balony, OCZYWISCIE ładne. Ja: A motor jakiego koloru ma? B: Oczywiscie unty (żółty), oczywiscie ładny tez ![]() No polew na maksa MAŁA, trzymasz sie dzielnie kobito to i podziw jest GOJKA, przykro mi, ale podejscie Twoje chyba lepsze niz załamywanie sie, widocznie tak miało byc, jeszcze sie doczekasz ![]() ELLLMI, zdrówka dla Was wszystkich ![]() Mojego tate w Wielki Piątek tak rozłożył tego typu wirus, ze miał przez 3 dni ponad 40stopni i w niedziele w koncu zawiezli go na pogotowie bo nic nie działało. Sie okazało,ze grypa, wirusówka +zapalenie gardła, lezy juz 6 dzien i ledwo widzi na oczy, mimo leków, a od 30 lat nie miał nawt kataru... Dziewczyny, jak ja sie teraz ciesze, ze przetrzymałam Sylwestra i młody dopiero 3 stycznia wylazł nie bede musiała kombinowac ja poszłam rok wczesniej a dodatkowo jestem z konca listopada, byłam w klasie z chłopakiem z 5 stycznia który poszedł rocznikowo "normalnie" i było miedzy nami dwa lata róznicy prawie
|
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde pisalam posta i mi sie przegladarka wylaczyla
Gojka, tule! Jestesmy z toba ![]() Mala, piszesz to wszystko z takim spokojem, z taka pewnoscia..... Podziwiam Cie ![]() Elllmi, trzym sie! Debrah, zdrowka dla Ami. Bylismy z Pietraszkiem wczoraj u lekarza okazało się że reakcja na brak tabletek(mielismy obserwowac co sie bedzie dzialo po odstawieniu tabletek p alergicznych no i duszenie sie itd, bo osluchowo czysty i gardlo tez czyste takze dostalismy recepte dzisiaj juz dostal 'cukiereczka' i poki co jest ok wiec tabletki beda w uzytku czuje non stop), a maz umiera na angine Aaaaaa i powiem wam ze od tej ostatniej awantury jak pojechalam z mlodym do mamy to jest dobrze, naprawde dobrze, wrecz love nam sie wlaczylo na nowo bardzo zrozumial swoje ja tez troche podejscie zmienilam do niektorych spraw i naprawde sie dogadujemy Dziewczyny, kiedy posylacie dzieci do p-li? My z wiadomych wzgledow odpuszczamy zlobek do konca wakacji na pewno. We wrzesniu mlode bedzie mialo 2l9m jest sens wracac do zlobka? Czy lepiej jeszcze przeczekac rok i w nastepnym roku od wrzesnia do p-la? Bo szczerze to jestesmy troche w czarnej a ja totalnie nie ogarniam co z tym fantem zrobic Druga sprawa, czy zasady rekrutacji do miejskich p-li sa wszedzie takie same czy to zalezy od miasta/placowki? Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Lady ja z checia dałabym do przedszkola od tego wrzesnia bo mały ciagnie do dzieci, bawic sie chce no i by sie nauczył, ze nie wszystko jest jego
ALE u nas przyjmują trzylatki (pełne)- chyba, ze nie mają kompletu na miejsca to dobierają z listy rezerwowych dzieci młodsze. Podstawowy warunek: odpampersowane, odsmoczkowane i samojedzące. Samojedzący od dawna, odsmoczkowany tez-pampers najlepszy przyjaciel,wiec kicha. Poza tym, z tego co sie dowiedziałam ( a wiem z pierwszego źródla bo kuzynka tzta teraz pracuje w gminie przy tym) to na ten rok juz zapisów w ciul no i powiedzmy sobie szczerze, nie bardzo ten budynek obecny dla takich małych maluchów jest dostosowany (mają w planie przenosiny do nowowybudowanego). Takze raczej dopiero od przyszłego wrzesnia pojdzie, no ale u mnie ma kto z nim byc wiec nie mam spiny, ze musze sie zwalniac albo cos w tym stylu. Uwaga bede sie chwalic
|
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
no wyebało mnie
http://demotywatory.pl/4480814/Jeste...go-nie-robilam ![]() ![]() ![]() ide spac bo zaczynam bac sie internetów |
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
pytanie mam: ma któraś z Was rowerek biegowy z kołami piankowymi? bardzo "złe" są? bo TŻ naciska na pompowane, ale wtedy ten rowerek cięższy i droższy z reguły, a poza tym więcej jest piankowych do wyboru
a do przedszkola od przyszłego roku
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic nie podawaj, jesli zbijesz goraczke trudniej bedzie okreslic, co jej dolega. U nas tez taka sytuacja sie powtarza i za kazdym razem witamy zab |
|
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Elllmi, my mamy z piankowymi. Dobre są tylko na asfalt czy chodnik, ale wystarczą mniejsze kamyki i już jest problem. Nasze jeżdżą jeszcze, ale są już konkretnie popękane.
|
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)
Cytat:
![]() To pewnie byla ciaza biochemiczna, mnie lekarz powiedzial, zeby odczekac jeden cykl i zaczac sie starac, kiedy bedziemy gotowi. W kolejnym zaszlam z Yae. Jeszcze jedno, tego typu poronienia nie liczy sie do historii poronien. Edytowane przez meneq Czas edycji: 2015-04-08 o 23:58 |
|
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaraz pier.d.olca dostanę z tymi rowerkami
|
|
#611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)
Cytat:
Yae pojdzie od kwietnia przyszlego roku, ale o rekrutacji juz myslec musze i ja przygotowac ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
Mam piankowe z mozliwoscia wymiany na pompowane. Ciezszy to ok, bo bardziej stabilny, ale na poczatek wydaje mi sie, ze piankowe sa latwiejsze do opanowania, ale to zalezy od nawierzchni, w teren sie nie nadaja wg mnie Edytowane przez meneq Czas edycji: 2015-04-08 o 23:58 |
||
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jeszzce w temacie rowerków: jak najniższa pozycja siodełka jest na wysokości 35cm, a Filip ma własnie tyle od kroku do podłogi, to będzie za duży ten rowerek? bo wtedy nóżki będą tak na styk dotykały ziemi, a jak patrzę na te filmiki wszystkie, to dzieci maja zazwyczaj trochę ugięte nogi
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troche wysoki moze sie okazac, ale najlepiej przymierzyc. Z ugietymi zdecydowanie latwiej na poczatku |
|
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Gojka,
Ja też poroniłam za pierwszym razem. Musiałam leżeć w szpitalu długo. Dostałam wtedy tabl , ale i tak czyszczenie musiałam mieć. Straszne to było. Potem miałam odczekać co najmniej 3 miesiące, ale po dwóch wpadliśmy. I urodziła się zdrowa Darunia Trzymaj się kochana. -------- Ja właśnie wracam z nocki. Boli mnie WSZYSTKO. Dosłownie wszystko
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Ellmi Dawid ma z piankowymi. Milly Mally Dragon. Bardzo fajny tylko fakt faktem nie na wielkie kamyrdole
Lady Dawid idzie 04,05. |
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. My nadal nie wiemy jaki ten rowerek biegowy-ale kola muszą być pompowane na nasze podwórko. ..
Ja właśnie lecę ćwiczyć i życzę Wam miłego dnia-słoneczko za oknem świeci. .pięknie jest.
|
#617 |
|
Zadomowienie
|
Gojak, bardzo mi przykro
Mała, pełen podziw i szacun dla Ciebie ![]() Lady, ja zapisałam P. od września do żłobka, ale zobaczymy co z tego będzie Powiem Wam, żę koniec 39 tc, mega przeziębienie z gorączką i migrena to średnie połączenie Jednym słowem umieram, dziś jeszcze krwotoku z nosa dostałam
|
#618 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
gojka teraz nie wyobrażam sobie żeby mogło być inaczej.. dzieki temu wszystkiego jest HaniaLady ja posyłam Hanię we wrześniu do przedszkola.. zobaczymy jak to będzie;p Debrah zdrówka dla Amelki i ellmi dla Fifka insolito o kurde:/ dużo zdrówka! przecież to już zaraz ![]() moja Hania tez chora wczoraj gile po pachy, wieczorem zwymiotowała:/ oczy zaropiałe rano ich otworzyć nie mogła. a przecież jest na antybiotyku taka nieswoja jest:/
|
#619 |
|
Lurker ;)
|
Lady daje mala od wrzesnia do przedszkola. Jak wczesniej pisalam, wzgledy ekonomiczno- transportowe
i nie chcialam jej trzymac do 3 lat w zlobku
|
#620 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;50969118]
dlatego ja cenię swoje zdrowie psychiczne, i mam w domu wieczny baj.zel [/COLOR]Gojka, zwyczajnie mi przykro i wiem, jak to jest. Też w początkowych tygodniach poroniłam, w dodatku szpital mnie nie ominął, bo było poronienie zatrzymane, musiałam tabletki dostać. Leżałam w swoje urodziny. Trzymaj się, tak bywa czasami, po prostu. Za to... wiesz, z całego serca się cieszę, że jest D. Gdyby nie poronienie, jej by nie było. Byłoby inne dziecko, tak samo kochane, wiadomo, ale... jest, jak jest i się cieszę Poronilam we wrześniu, do grudnia zakaz, tzn. 3 cykle miałam odpuścić, potem ok. Bo bez mechanicznej ingerencji no i prawdopodobnie po prostu wada zarodka, podobno 50% kobiet ma takie sytuacje i nawet o nich nie wie.[/QUOTE] OOO i ja też mam zawsze artystyczny nieład. O co wiecznie tocze wojny z tż. Dla niego ma być idealnie posprzatane, a ja na pierwszym miejscu stawiam dziecko. Wole się z nią pobawić niż np kurze wycierać. Owszem ścieram je średnio co 2 dni, odkurzam raczej codziennie. Podłogi myję już rzadziej, bo czy umyte czy nie zawsze wyglądają na brudne Mieszkam w centrum i tu ciężko utrzymać porządek, chyba, że coedziennie sprzątam. Do tego mamy psa, który też nie ułatwia. Ale wg mojeggo tż powinnam codziennie wszystko pucować, bo przecież siedzę w domu i mam cały dzień na to. Wczoraj wieczorem tak się o sprzątanie pożarliśmy, że chyba przez tydzień się do niego nie odezwę. Oberwało mi się, że jest bałagan. Fakt był. Ale kurde ja 4 dni przeleżałam! Nawet jadłam na leżąco. Paulina też nie do końca po sobie sprząta. Wróciłam od lekarza i najnormalniej przesiedziałam wieczór. Do tego jestem strasznie osłabiona, dziś mam takie uczucie jak na mega kacu, tzn w głowie tylko. Potrzebowałam troche czasu, żeby przerawić tą informacje a ten do mnie z pretensją... wiem, że on to strasznie przezył, chyba bardziej niz ja. ALe sumienie chyba go ruszyło, w sobote cały dzięń przeleżał przed tv, wszystko sama robiłam i wieczorem zaczełam krwawić. Rozumiem, że dla niego to trudna sytuacja, ale żeby się na mnie wyżywać? Musiałam się wyżalić ![]() Cytat:
Nie zawsze rozmrażam![]() Cytat:
Cytat:
Dziękuję dziewczyny za odp na moje pytanie i troche mi raźniej wiedząc, że to raczej często się zdarza.Meneq nawet nie wiedziałam, że jest takie pojęcie jak ciąża biochemiczna. Teraz to się zastanawiam ile takich ciąż mam za sobą Przed P miałam bardzo nieregularne miesiączki, praktycznie nigdy testu nie robiłam, bo byłam przekonana, że znowu mi się @ spóźnia. A to może właśnie ta ciąża była. Nie ma co rozmyslać, trzeba żyć dalej
|
|||
|
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tego sie trzymaj!! ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- A w ogole, to pieknie szaja napisala! Bylysmy dzis u kolezanki Polki, byla jeszcze jedna, z ktora mieszkamy tuz obok siebie. Yae cudnie sie bawila z dziecmi, by na koncu ugryzc w nos 3miesieczne niemowle, krew sie polala, opuchniety caly, o mm od oka bylo. A mnie albo z przemeczenia (pod gore bystro bylo), albo ze stresu jakos dziwnie brzuch zaczal pobolewac. Teraz odpoczywam. |
|
|
|
|
#622 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;50969118]tak, rocznikowe 5latki do zerówki, rocznikowe 6latki do 1 klasy - czyli Leoś trafi do 1 klasy mając niecale 6 lat :/ Pstrykowa w takiej samej sytuacji przecież... i Ninagg. [QUOTE] Dla mnie to jest masakra. Widz ejak jest przepaść między moją Olwiką z lutego a synkiem kuzynki z listopada. I np trafiaja do jednej klasy, to jest masakra. Cytat:
Ja daję Oliwke od września. Już zapisana, raczej wszystkie dzieci przyjmą a ida też takie z września, czyli będa mieć dwa lata, ale u mnie nie ma za bardzo opcji na żłobek więc ida tez mniejsze dzieci. Nie wiem jak z pampersem ale chyba nie ma wymogu że musi być bez. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak jak pisałam moja koleżanka chyba ze 4 razy poroniła plus ciąża pozamaciczna z zagrożenim życia. W końcu zaszła w ciążę i ma drugiego synka. Moja mama miała teorię że moze tamte wczesniejsze poronienia to byla dziewczynka i organizm z jakichś względów odrzucał zarodek. Cytat:
![]() Tak jak pisałam, noc praktycznie nie przespana, jestem padnięta. Zobaczymy jak to sie rozwinei, mam nadzieję ze żadnej choroby z tego nie będzie.
|
|
#623 |
|
Rozeznanie
|
Gojka
Misia, Debrah, Ellmi - zdrówka dla dzieciaków! Lady - ja chcę dać Mychę do przedszkola od września, ale zobaczymy, jak to będzie... Insolito - zdrówka dla Ciebie Co do rowerków biegowych, to Młoda ma z piankowymi kołami. Na razie nie zauwazyłam, by coś się działo, ale ona jeszcze mało jeździła. Miłego dnia! |
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia się dostała do przedszkola
boje się ona taka malutka jeszcze
|
|
|
|
#625 |
|
Rozeznanie
|
Aga - super, bardzo fajnie! Ale rozumiem Twoje obawy
|
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Gojka : bardzo mi przykro, tulę
![]() Sylwia : ale z ciebie laska na fb A dzieci widzę wymiatają tekstami ifwka: no ja nie wiem co to jest, już 2gi raz tak jest w ostatnim czasie. Ona mi generalnie w ogóle nie choruje, ale te dziwne katary + jeden dzień podwyższonej temperatury to ja nie wiem co to jest? Chyba faktycznie te zęby, bo już nie wiem. Nagle przychodzi i tak samo nagle znika, przedziwne to. Dziś już zero gorączki i normalne, aczkolwiek nie jedzące dziecko. |
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Gojka-przykro mi bardzo ale widzę że na szczęście się jakoś trzymasz ,to dobrze,czasu już nie da cofnąć.Insolito-zdrówka ![]() Dla naszych wątkowych dzieciaczków również mnóstwo zdrówka życzę. Ifwka-kobieto za dużo na siebie bierzesz a potem nic dziwnego że jesteś przemęczona. Nie dość że pracujesz to w domu też zapieprzasz jak w robocie,zluzuj trochę bo odbije to się na twoim zdrowiu kochana. Jestem pełna podziwu dla ciebie,ja w porównaniu do ciebie to chyba wychodzę na syfiarza a mam czas na sprzątanie,naprawdę. Moje dziecko od wczoraj próbuje mnie zrujnować psychicznie Chyba jakiegoś szaleju się najadł bo jest niemożliwy. Dziś WSZYSTKIE swoje zabawki porozrzucał po pokoju,nie było gdzie nogi postawić- w pewnym momencie myślałam że wezmę łopatę,otworze okno i będę się wszystkiego pozbywać. No paranoja co on wyczynia ![]() Umyłam podłogę,dziś dla męża szybki obiad bo pierogi,ja zjadłam zapiekankę i idę dalej coś działać póki chuligan śpi
|
#628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co nie zmienia faktu że jestem zmęczona bo ostatnio nie mogłam krwi oddac bo hemoglobinę miałam za niska
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9hyjkcm7lm.png 22.05.2008 14.08.2011Edytowane przez Ifwka Czas edycji: 2015-04-09 o 13:52 |
||
|
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie makijazowe : co myślicie o czymś takim ?
![]() I trochę zamknięte oko. Na pewno kolory trochę przeinaczone itp bo z bardzo bliska. Chodzi mi do zdjęć więc musi być mocno, mam różne koncepcje.
Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2015-04-09 o 14:05 |
|
|
|
#630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapmniałam wcześniej poprosić. Mogłabyś pokazać swoje laleczki? Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

))
wygląda to mniej wiecej tak:
ALE u nas przyjmują trzylatki (pełne)- chyba, ze nie mają kompletu na miejsca to dobierają z listy rezerwowych dzieci młodsze. Podstawowy warunek: odpampersowane, odsmoczkowane i samojedzące. Samojedzący od dawna, odsmoczkowany tez-pampers najlepszy przyjaciel,wiec kicha. Poza tym, z tego co sie dowiedziałam ( a wiem z pierwszego źródla bo kuzynka tzta teraz pracuje w gminie przy tym) to na ten rok juz zapisów w ciul no i powiedzmy sobie szczerze, nie bardzo ten budynek obecny dla takich małych maluchów jest dostosowany (mają w planie przenosiny do nowowybudowanego). Takze raczej dopiero od przyszłego wrzesnia pojdzie, no ale u mnie ma kto z nim byc wiec nie mam spiny, ze musze sie zwalniac albo cos w tym stylu. 

Jednym słowem umieram, dziś jeszcze krwotoku z nosa dostałam

22.05.2008
14.08.2011