![]() |
#2341 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. I
Czarna dobrze ze dobrali leki,wkoncu ogarneli temat. A jedzenie jak w dobrej restauracji .
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Zakorzenienie
|
Biedne maleństwo, dobrze że ulżyli mu trochę tymi lekami.
Czarnadama, jedyne chińskie danie z jakim się spotkałam w pl szpitalu to ryż+kurczak+marchew ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Rozeznanie
|
Podziwiam Was dziewczyny, że wam się te chrzciny chce organizować.
Niecierpliwie odliczam czas do końca ferii - z dwojką dzieciaków w domu powoli znoszę jajo. Już się nie mogę doczekać poniedziałku kiedy Młody pójdzie do szkoły. Anka zaczęła mi się kręcić po macie jak zegarek - dupsko i nogi zap... dookoła a glowa leży w miejscu i świat obserwuje. Próbuje się sama przekręcić z pleców na brzuch ale jej to nie wychodzi i się "denerwuje". Jak ją położę na brzuchu to dalej wrzeszczy wściekła, że się nie może poruszać tak szybko jak chce. Ambitna bestia. Do tego pakuje wszystko do buzi, pieni się jak wściekła, kciukiem jeździ po podniebieniu i dziąsłach, chyba jednak zęby jej dokuczają ![]() Doszło do mnie, że chyba mnie pop... ło: Młoda po szczepionce nie miała ani gorączki, bąbli na udach, sraczki, bezsenności ani innych nop-ów i ja się tym STRESOWAŁAM!!! No miałam stresa, że wszystko jest OK - porąbało mnie do reszty!!! Tak to jest jak się człowiek "internetów" naczyta. |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
Baba moka tak samo robi. Obkreca się w łóżeczku itd
![]() czarna trzymam za Was kciuki ![]() ---------- Dopisano o 05:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:11 ---------- My dzisiaj 3 msce kończymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Zakorzenienie
|
Baba u nas to samo.. głowa na ziemi, pupa w górę i jedziemy kółka na podłodze
![]() ![]() ![]() Ja po szczepieniu goniłam co 10 min z termometrem do małej.. teraz w środę powinnam iść ale odwlekam to w czasie, u nas wszyscy chorzy, nawet mój tata który nigdy nie choruje :/ Dziewczyny w foteliku samochodowym pod pupą dla dziecka mam taką trójkątną podusie-klin, zastanawiam się ile ją tam trzymać jeszcze.. czy już ją wyciągnąć i normalnie córę wozić czy poczekać aż będzie siedzieć? I jeszcze pytanie odnoście zabijania bakterii z zabawek mrożeniem.. na ile włożyć zabawki do zamrażarki żeby było ok? 10 min, 1 godzina? Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2015-04-09 o 07:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Rozeznanie
|
hej hej mamusie i dzieciaczki
![]() trochę mnie tu nie było- na początek miałam wyrzuty sumienia, ze przez komp. zabieram czas mojemu dziecku a potem pozyczylam laptopa mojej kuzynce bo jej padl a jakas prace pisala alee w tym czasie moja kluska urosła do 64 cm i wazy 6600 ![]() jej ulubiona zabawka jest szmatka minky z metkami zazdroszczę, ze Wasze maleństwa smieja się w glos tak "dorosle" moja to dużo gada i się smieje, ale ten smiech to takiego osla bardziej mi przypomina " iii iii iiii" i jeszcze się pochwale ze mamy za sobą kolejne szczepienie- cale szczęście ze znow nic się nie dzialo, ale tradycyjnie stres był. Podczas zastrzyku oczywiście mi serce mało nie wyskoczylo, rece spocone, a moja dama nawet się nie skrzywila i usmiechnieta wyszla z gabinetu ![]() za m-c planujemy wycieczke- chyba padnie na Zakopane tylko musze kupic jakies nosidełko i mala do niego przyzwyczaić- już się nie mogę doczekać |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Zadomowienie
|
Ewka, to u nas spodnie i legginsy zawsze troche odstaja na brzuszku.
Moja tez robi tak jak Wasze dzieciaki ze sie kreci dookola ![]() Dziewczyny, a czy ja moge doloczyc do klubu? Tez chcialabym wiedziec co u Hubercika. |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Zadomowienie
|
ja ostatnio wyjęłam tę podkładkę i syn mi się strasznie "zapadł" w foteliku, włożyłam ją z powrotem. Nie wiem czy to kwestia siedzi/ nie siedzi, chyba bardziej wielkości dziecka.
#2349 |
Zadomowienie
|
Wozicie dzieci w gondoli na plasko? Ja na plasko, ale nasza bardzo nie lubi i placze, czesto na specerze ja niose, a druga reka pcham wozek. Zastanawiam sie czy nie podniesc troche, zeby byla w pozycji pollezacej, ale nie wiem czy nie jest jeszcze za wczesnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja troche podkrecam i nie lezy całkiem na płasko tylko ze u mnie w wózku calosc sie jakby pochyla a nie tylko pod Glowka..nie wiem czy zrozumiałe to napisałam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja już wyjelam ta wkladke, ponieważ u nas klin był polaczony z tym waleczkiem na glowe, a Mala już za duza mi się wydawala na niego, ale doczytałam ze niektóre mamy praktykują wyjecie samej gąbeczki i podlozenie pod pupe- i tak następnym razem zrobie, bo wydaje mi się ze tak jakos za gleboko wpada w fotelik. Jak jezdzila w kombinezonie to jeszcze jakos miała trochę podkładki, ale teraz to za bardzo wchodzi w srodek. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2352 |
Zakorzenienie
|
Pepa a kiedy się Twój smyk urodził i z jaka waga i dł? Bo nie widze na 1 str. Ja wyjęłam ya wkladke z fotelika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Rozeznanie
|
moja Dama jest z 2.01 mierzyla 54cm i 3600g
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
oglaszam iz zaliczylysmy pierwsza cala przespana noc
![]() od 21 do 6.10 ![]()
#2355 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | |
Zakorzenienie
|
Gratulacje ![]() Ja żadnej wkładki nie wyciągam z fotelika..nie widzę takiej potrzeby. Kiedy macie zamiar zmienić fotelik?jak zacznie dziecko sztywno siedziec juz? ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Czy czekacie do tych 13kg? ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
Dicoflor i floractin. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |
Rozeznanie
|
brawo
![]() Cytat:
ja fotelik zmienię jak Mala po prostu wyrośnie z obecnego- albo wagowo, albo jak jej glowka będzie wystawac, no chyba ze wcześniej jakos w barach przypakuje i nie bedziesie miescic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
Ja cZekam z przespaniem nocy do 5mies bo rzekomo ja wtedy dopiero zaczynałam przesypiać..moze sie wdała za matka córeczka
|
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My zmienimy fotelik około 9msca myślę, bo syn juz ze swojego wyrasta a on jest 9mscy do 4 lat więc akurat, no chyba ze jej zacznie główka wystawać to wcześniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
dziekujemy
![]() my zmienimy fotelik jak bedzie sama siedziec dobrze no chyba ze wczesniej wyrosnie ![]()
#2361 |
Zakorzenienie
|
Pepa no to pięknie podrosla! Mojs na starcie miała 59 i 3500 a teraz ma 63 i 5900. Ja fotelik zmienie pewnie jak glowka będzie wystawać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
Tylko ze te następne foteliki sa takie siedzące i wlasnie jakby dziecko wyrosło z tego zanim zaczęłoby sztywno siedziec to chyba niezbyt zdrowo? Ta kwestia mnie nurtuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brawo! ![]() ![]() Ja zmienię fotelik albo jak córa dobije do 13 kg, albo jak skończy rok, albo jak wyrośnie ![]() ![]() Dusiolka na tamte foteliki to już chyba musi dziecko dobrze siedzieć.. chyba że są jakieś super regulacje i dużo możliwości ustawiania ale wątpię :p Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2015-04-09 o 13:05 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 |
Zakorzenienie
|
Bo tu mam sąsiadkę taka 8mies i ma wymieniony. Szczerze to te nasze foteliki teraźniejsze sa strasznie niewygodne przez to ze tak dziecko jest w pałąk zgięte dlatego jak tylko na sztywno usiądzie czyli prwnie ten 7/8mies to przekładam do nowego fotelika. My jednak jeździmy w długie trasy i trzeba co 2h robic przystanki pol godzinne zeby dziecko sie rozprostowalo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Zakorzenienie
|
Są jakies tam regulacje ale to i tak fotelik przodem do kierunku jazdy wiec jak dziecko naprawde pewnie nie trzyma glowki to przy każdy hamowaniu glowka leci, przynajmniej tak mi tlumaczyl pan z recaro
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Zadomowienie
|
Ja nawet w następnym foteliku będę wozić tyłem
Ewka, robiłaś coś w tym kierunku, czy Mała sama z siebie tak przespała?
#2367 |
Zakorzenienie
|
Wiem ze nie do mnie ale ja sie pochwale ze moja od miesiąca przesypia cale noce. Od 21 do 6 właśnie. Przez ten msc może ze dwa razy sie w nocy obudzila wiec jestem mega szczęśliwa ☺
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Zakorzenienie
|
MArit a w takim siedzącym foteliku mozna w ogole tyłem do kierunku jazdy? Nie spotkałam sie z czymś takim jeszcze
---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- U nas pobudki co 2h w nocy dzisiaj były. |
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() sama z siebie tak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak sa takie foteliki co sie je troche "rozklada" to może można wczesniej? siostra taki wlasnie miala i np jak maly usnal to go rozkładała ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.