|
|
#2011 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9
Cytat:
za wagę Malutkiej, no i dla Ciebie!Super, że Mała ładnie przybiera Cytat:
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- I za wszystkie dzisiejsze wizytujące!
Edytowane przez Sylvie_91 Czas edycji: 2015-04-09 o 11:32 |
||
|
|
|
#2012 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2013 |
|
Raczkowanie
|
loluska phi tylko seksowny króliczek strzałka dobrze że już w domu, to teraz tylko poród ![]() xhanka rośnijcie !
|
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Misiu beżowy ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- łoo matko kwietniówki już kolejną część założyły
|
|
#2015 |
|
Konto usunięte
|
byłam na tym gbs... ![]() jutro bd wynik a muszę i tak jutro znów na Radom uderzyć bo co się okazało? widziałam się ze szwagierką i była u niej sąsiadka z córeczką. no i bawiła się moim telefonem w sensie trzymała w rączkach, grała muzyka. wsadziła chyba nawet do buzi na chwilę, oczywiście zaraz jej ta dziewczyna zabrała. i co się potem okazało? że mikrofon mi przestał dzialać a naprawiałam zaledwie 2 tyg temu ![]() kolejne 40 zł poszło się bzykać ja to mam szczęście, dwa mandaty, dwie naprawy mikrofonu.... co jeszcze się pytam?!
|
|
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
wow tylko 2 strony do nadrobienia... śpicie czy co?
![]() Hanka, po prostu zazdro.... też już bym chciała mieć to wszystko za soba i ważyc znow tyle co kiedyś ![]() A waga malutkiej...no pięknie Ci rośnie Bardzo sie ciesze ze wszystko wam sie pieknie poukładałoDorka, tak mi mów... W szafie czekają na mnie jeansy z rozmiarem z przed ciązy...nowe wranglery z metką nie przewidziałam, ze mi sie tak szybko uda w ciaze zaskoczyć![]() mimi łącze się w bólu ![]() goskie ale Ci fajnie... ja biore dalej magnez, a tymczasem przepowiadacze i tak są ![]() Rusia, Santi za wizyte Iluzja, wow imponująca waga Oliwki ![]() Strzałka super ze wychodzisz ![]() Martuś to to była chyba ciąża pozamaciczna tak mi sie to przynajmniej kojarzy...też kiedyś widziałam coś takiego w tv![]() Loluska bier misia ekstra są ![]() ********************** Dołączam do niemogących spać...ale ja od 8 Sąsiad zadzwonił po TŻ o 8 i od tamtej pory nie mogłam zasnąć ![]() A teraz coś kolka mnie meczy... ja prdl... 9 miesiąc...tyle przeżyłam, a tu jeszcze widzę daleka droga i męka ![]() Mam misje teraz... ide wstawić w internety ogłoszenie o wynajem pokoju... sąsiad mnie dziś błagał... najs
|
#2018 |
|
Konto usunięte
|
ale przy okazji dowiedziałam się, gdzie w tel sprawdzić, czy tel się zalał czymś lub czy dostała sie tam jakas ciecz.
i oczywiście przez to najczesciej siada cos w tych tel , bo przez to miejsce się coś rozchodzi po tel. no i uświadomił mnie, ze tel nie moze miec za ciepło, wiec lepiej zebym go nie nosiła w kieszeni, bo nawet jak za bardzo się zapoci, znów coś naleci i znów mikrofon siądzie, po prostu delikatne sa te mikrofony w nim ![]() kupię se jutro etui ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- nie strasz mnie, u mnie bliźniaki co pokolenie ! a siostra urodziła dwoje dzieci i nic... pojedyńcze ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- teraz tylko muszę ukryć ten fakt przed tzem ![]() wkurzy się, ze znów się zepsuło ![]() wiec kitram od teraz do jutra telefon [ złoma, którego mam na zastępstwo ] , jutro sobie odbiorę i się gamon nie zorientuje..
|
|
|
|
#2019 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny potrzebuję pomocy, bo nie wiem co myśleć.
Ogólnie w ciąży mam niższe ciśnienie niż "normalnie". Zawsze miałam tak 120/70 115/65. W ciąży 110 na 65 100/60. Ostatnio jednak miewam takie hmm... Chwile słabości. W sensie stoję gdzieś (albo siedzę) i czuję jak robi mi się strasznie słabo, jakbym miała zemdleć, brakuje mi tchu. Kilka razy mi się tak już zrobiło, ale nigdy nie miałam możliwości sprawdzić wtedy ciśnienia, jedynie wiedziałam, że serducho mi szybko bije. I dzisiaj też się to powtórzyło, teściowa mi przyniosła ciśnieniomierz a tam puls 100 ale ciśnienie 79/48. I wychodzi na to, że robi mi się tak mega słabo kiedy tak bardzo spada mi ciśnienie. I nie wiem czy panikować i się tym martwić, czy takie spadki ciśnienia mogą się pojawiać... Bo z za wysokim ciśnieniem w ciąży to wiem, ale z tak niskim to nie wiem... Może, któraś z was wie jak się do tego ustosunkować?
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2021 |
|
Zadomowienie
|
Buuuu ratujcie! Wczoraj mowilam ze mnie tak boli na dole kregoslup wzielam nospy bo brzuch mialam twardy poszlam spac i myslalam ze jest ok az dzis rano wstalam i dalej tak boli ze stac nie moge. Wzielam paracetamol kurde wydaje mi sie ze brzuch sie obnizyl albo po prostu mam takie schizy!
Poszlam szybko pranie wlaczyc bo ja nic wypranego nie mam Wyslalam tz po recznik do pepco fajny calkiem calkiem
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to masz duuużą szansę na to
|
|
#2023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może wybierz się do lekarza ? ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
Spokojnie, bez stresu kobito. Stres jeszcze pogarsza sytuację.
|
|
#2025 |
|
Konto usunięte
|
spadówa ginka mówiła, ze nie ma opcji, zeby było co innego jak syn [ z racji sprzętu
kurde, ja nockę tez miałam ciezką, tak mnie brzuch bolal i to calutki jak kamien, potem takie miałam odczucie jakbym go całego posiniaczonego miałam bolało w kazdym miejscu gdzie dotknęłam, potem takie uczucie rozsadzania... w bozenie kuło.. masakra.. plecy bolały... rano jak wstałam , jakos po 5 , to juz mnie nic nie bolał brzuch, jedynie pęcherz trochę no i plecy ale to co rano jeszcze czuję je z nocy... masakra, tez sie przestraszyłam. tak to mnie jeszcze nie bolał nigdy ale nie brałam nospy i w koncu widocznie samo przeszło.. albo zasnęłam z bólu? nie wiem
|
|
|
|
#2026 |
|
Zadomowienie
|
Truskawka kurcze, to rzeczywiście masz niskie bardzo.. podobno lepsze niskie niż wysokie. Może powinnaś więcej pić (wody szczególnie), przewietrzyć mieszkanie, albo spróbuj zjeść coś solonego czy wypić kawę, żeby trochę podnieść..
Lepiej zadzwonić do lekarza, albo na wizycie powiedzieć, że spada Ci tak nisko.
Edytowane przez maartussss Czas edycji: 2015-04-09 o 12:09 |
|
|
|
#2027 | |
|
Konto usunięte
|
ja mam ogólnie co wizyta 110/70 ciśnienie .
i powiem Ci truskawka, ze od jakiegos czasu czuję sie podobnie.. robi mi się słabo, dziwnie mięsnie czuje... tak jakbym miała zemdlec. ale nie mam ciśnieniomierza, wiec nie wiem... moze tez mam słaby puls? zwykle jak tak mi sie dzieje to się kładę. aha, no i tez mi ciężko wtedy oddychac ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
ale własnie tak słabo to mi się niedawno zaczeło robic. chyba tez jej za tydzien o tym wspomnę. |
|
|
|
|
#2028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kiedy miałaś ostatnie badanie moczu? Bo ból w dole pleców i podwyższona temperatura mogą też być objawem zapalenia nerek
|
|
#2029 |
|
Konto usunięte
|
wgl mój tz wymiata
palce mi strasznie popuchły, i stopy [ z tego co zauwazyłam ] no i na buzi troszeczkę spuchłam [ nie wwystają mi tak kości a raczej to nie od przytycia wiec pewnie opuchlizna no i ledwo pierścionek wczoraj zdjęłam. no i chowam go do pudełeczka. a on to zobaczył i taki oburzony i mówi do mnie " juz sie ze mną rozwodzisz?!" a ja do niego, ze puchnę i musiałam zdjąc bo potem by musiał rozcinać a on do mnie " przyznaj się, chcesz nowy" nie pomyślałam o tym, ale skoro proponuje
|
|
|
|
#2030 |
|
Zadomowienie
|
Rany, zjadłam na śniadanie jajecznicę i zgagę mam taką, że nie wiem co z sobą począć... Siedzę, nie mogę leżeć, a jak siedzę to mi mało nerka nie pęknie, tak mnie boli.
Mąż zamówił nianię elektroniczną! Truskawka, wg mnie nie masz za bardzo innego wyjścia niż nie-stanie, bo takie spadki na stojąco to tzw niedociśnienie ortostatyczne, po prostu serducho ciężko ma w ciąży. Łatwo o omdlenie, więc lepiej być zawsze z kimś... Ja miewałam 80/50 bez ciąży, na szczęście bez omdleń. Lily a leżysz? |
|
|
|
#2031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chciałam się zapisać do fryzjera i gościu by miał termin na 20-któryś kwiecień no ale cholerka jak ja w tym czasie akurat trafię na porodówkę ???? Zapisałam się na 20 maj. Będzie moja mama to dzidzia z nią zostanie a ja się odmienię
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
|
|
#2032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.komputronik.pl/product/23...w&gclsrc=aw.ds |
|
|
|
|
#2033 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A dziś mi się zrobiło słabo pół godziny po śniadaniu, jak piłam wodę i akurat siedziałam na dworze i delektowałam się słoneczkiem. No lipa straszna... Dziś mój lekarz dyżur w szpitalu ma. Jakby co to do niego podjadę jakby się to nasiliło. Bo tak to mi się zdarza ostatnio raz na kilka dni i dopiero dziś miałam okazję skontrolować wtedy ciśnienie. A poniedziałek wizyta, więc jak się nie nasili nic to wtedy go wypytam. P.s teraz zmierzyłam (jak już czuję się dobrze i normalnie) i mam 95/65 i puls normalny 73. Czyli wzrosło i ten spadek jest faktycznie tylko wtedy jak mi słabo.
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2035 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chociaz obiecał mi juz dawno taki http://www.apart.pl/pl/srebro,c,1,2,12466 i kurde do tej pory nie widze |
|
|
|
|
#2036 |
|
Wtajemniczenie
|
Truskawka, niskie ciśnienie może być spowodowane odwodnieniem (gin kazała mi zwracać na to uwagę). Spróbuj może też wypić słabą kawkę, jak nic nie pomoże to ja bym się wybrała do lekarza...
|
#2037 |
|
Konto usunięte
|
wgl zaszłam dziś do ciupa...
i jakos tak nic nie mogłam znaleźć. planowałam szlafrok wyhaczyć ale same grube były a jak były cienkie to wielkie.. i tak sobie myślę czy wgl mi sie przyda szlafrok, w domu nie używam, a w szpitalu... hmm raczej chyba bd śmigac w samej koszuli jak juz. kupiłam jedną bluzkę a tyle ślicznych ubranek było na młodego... ale jakimś cudem nic nie wzięłam.
|
|
|
|
#2038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do tego ciśnienia, żeby to kurde było przy staniu tylko to luz. Ale mi się to w każdej pozycji zdarza. Czy stoję, czy siedzę, czy leżę. Dziś sobie normalnie spokojnie siedziałam i nagle takie uczucie słabości, że nawet mówić mi ciężko było bo tlenu brakowało. Normalna lipa. Powiem o tym mojemu doktosiowi, ale myślę, że skoro to szybko wraca do normy to większych powodów do obaw chyba nie ma.
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2040 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

ale to nic. Byłam na kontroli wagi, mała ma już 2100! Gigant po prostu
za wagę Malutkiej, no i dla Ciebie!
wiec sa oznaki zblizajacego sie porodu 

za wszystkie dzisiejsze wizytujące!

ja jeszcze nigdy w życiu nie leżałam - poza urodzeniem się

W szafie czekają na mnie jeansy z rozmiarem z przed ciązy...nowe wranglery z metką
nie przewidziałam, ze mi sie tak szybko uda w ciaze zaskoczyć

nie wiem