|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do pepka to raczej jakis octenisept, a nie spirytus
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2015-04-09 o 12:38 |
||
|
|
|
#3272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pani w rejestracji byla bardzo mila i powiedziala, ze teraz wszycy do nich kieruja... Tylko tez mi kazala skierowanie od lekarza panstwowego, moze byc pierwszego kontaktu, bo od prywatnych lekarzy nie uznaja... Masakra... |
|
|
|
|
#3273 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
U mnie dziś dzień luzu i relaksu Zabieram się za porządkowanie przepisów i w końcu może spiszę je w jeden zeszyt ![]() Pożarłam dziś Magnuma ale mnie strasznie zasłodził ![]() Synuś Chyba będę musiała w pampersy dla siebie zainwestować A wieczorami układa się jakoś tak niefortunnie, że nie mogę ani siedzieć, ani leżeć, bo boli w 1 miejscu na brzuchu ![]() Właśnie w sprawie wyprawki. Mam ubranka na 52-56-62, tylko ja nie wiem jakie kupować na późniejsze miesiące Kompletnie nie ogarniam rozmiarów dziecięcych ![]() Też słyszałam o Octenisepcie, zresztą u nas to pozycja obowiązkowa w apteczce
|
|
#3274 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jak w święta zjadłam ciasto to przekroczyłam norme o 2 . A wczoraj zjadłam krewetki w sosie pomidorowym z bagietka + szklanka żurawiny i wyszło mi 191 - a norma to 120 u ciężarnych, 140 u nieciężarnych. Więc chyba coś jest na rzeczy.Cytat:
Kup sobie glukometr i mierz po każdym posiłku, w internecie są przepisy. Moja dieta wygląda tak, że wyeliminowałam słodzenie herbaty, soki i słodycze. Ograniczyłam owoce. Rano jem 2 kromki z polędwicą z kurczaka do tego dużo warzyw sałata rzodkiewka szczypiorek ogórek Pózniej 2 łyżki płatków owsianych + 2 łyżki słonecznika + pół banana + jogurt naturalny. Kolejne jedzonko to jakiś owoc np jabłko lub 125g malin lub 2 małe gruszki. Obiad - nie jem smażonego ale albo piekę w piekarniku albo na parze ryby, kurczak, ryż, kasza + warzyw ile dusza zapragnie ![]() tutaj masz stronę o cukrzycy i przykładowy jadłospis: http://slodkiemamy.edu.pl/specjalna_...lospis_1800_b/ |
||
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Palinka ja z tymi większymi na razie daje sobie spokój
68 teoretycznie są od 3 miesiąca, więc wtedy juz pewnie będziemy wiedziały co nam pasi do ubierania dziecku, a co nie i powinno być łatwiej z zakupami ![]() Mam kilka rzeczy na 68, ale to tylko z lumpa, albo z tesco z wyprzedaży. A tak to sie wstrzymuję
|
|
#3276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to jak nie brać ![]() Wszystkie ubranka mam w spadku lub właśnie z lumpa Nowe (dosłownie 1-2 szt) dokupię przed porodem do szpitala, jak mniej więcej będę wiedzieć jaki się Franki urodzi
Edytowane przez PalinKa_88 Czas edycji: 2015-04-09 o 12:53 |
|
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, najgorzej że nigdy do konca nie wiadomo, czy dzieć będzie duży zy mały i w jaki rozmiar wejdzie
![]() a w ogóle mama mi wczoraj mówiła, że jej znajoma była w 32 tc u gina na usg i co wyszło? Inna płeć niż wcześniej
|
|
#3278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardziej spodziewałabym się w 2 stronę, że dziewczynce siusiak urośnie
Edytowane przez PalinKa_88 Czas edycji: 2015-04-09 o 13:04 |
|
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie próbuje sie dodzwnic do gina i zapisac na usg 3d. Bo kurcze, chyba nie ufam jednemu ginowi. Drugi musi potwierdzic mojego Filipa. Nie chce już teraz żadnej niepsodzianki
|
|
#3280 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tylko Octanisept. |
||||
|
|
|
#3281 |
|
Raczkowanie
|
mam 0,84 (przy normach 0,93-1,7).
co do glukometru to jestem po pierwszych pomiarach,nie zawsze umiem się wkłuć, nie umiem chyba tego operować jeszcze dobrze a niby takie banalne.... i na czczco miałam 94, (norma do 90), po śniadaniu po 1 godz 110 (śniadanie to była zielona herbata, serek wiejski i kromka ciemnego chleba), a potem zjadlam 3 łyżki platkow owsianych plus kefir, troszkę orzechow wloskichi suszonej żurawiny i mala gruszka i wyszło 114, norma ma byc 120, zobaczymy jak z obiadem, planuje naleśniki z serkiem i mysle ze może byc wicej niz 120. co do samego glukometu to dostalam w aptece za darmo zaplacilam za paski i tak patrzac na rachunek wyszlo z recepty jakies 24zl za 5 opakowan paskow po 50 szt, a bez recepty bylo by to 206,6;/ szalenstwo , na tych paskach mozna zbankrutowac a idzie ich masa. wychodzi wiec ze jedno opakowanie to jakies 40zł za 50 sztuk.... |
|
|
|
#3282 |
|
Raczkowanie
|
Udalo mi sie do innej poradni na jutro zarejestrowac. Tylko teraz pedze do lekarza pierwszego kontaktu prosic o skierowanie... Mam nadzieje, ze nie bedzie sprawiala problemow...
|
|
|
|
#3283 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
52 to jest bardzo maleńkie. Mój sie urodził 50 cm i spokojnie 56 nosił. A jak to z wiekszymi rozmiarami, to nikt tego nie wie. Każde dziecko jest inne i każde rośnie w innym tempie. Cytat:
|
||
|
|
|
#3284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A zobaczymy co jutro powiedza w poradni. |
|
|
|
|
#3285 |
|
Zadomowienie
|
A tak w ogóle, to jestem po wizycie. Wszystko bardzo dobrze
. Malutka rośnie prawidłowo, wazy 815g. Nastepna wizyta 11.05. |
|
|
|
#3286 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
|
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wczoraj widziałam w sklepie ciuszki na rozm. 50 - to chyba dla wcześniaków?
|
|
|
#3288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3289 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja muszę chyba zmienić termin usg i być może zapiszę się do Katowic ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Super wiadomość !! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
A dla wcześniaków są też w rozmiarze 44 ![]() Mój synek urodził się 54cm i w 56 z początku się topił, więc gdybym miała ubranka na 50 to na pewno by chwilę (z 1-2 tyg) pochodził. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Witam w czwartek U mnie nocka średnia Synka też coś bierze niby bawi się, lata a temp podwyższona Mam nadzieję, że to od ząbków
|
|||||||
|
|
|
#3290 | |||
|
Raczkowanie
|
Czesc mamuski
![]() Ja tez zamierzam jak najszybciej zaczac z mala wychodzic, na poczatku na ogrodek, potem na jakies dluzsze spacerki. Cytat:
za kilka dni jade na kontrole serca, a juz mam skierowanie na ok. 20 maja na 32tydzien. Az nie moge uwierzyc, ze dopiero co sie dowiedzialam o ciazy, a minelo juz pol roku, i niedlugo zaczna sie i u nas porody wysypywac Cytat:
ja z tym wszystkim jeszcze jestem w ciemnym lesie, czekam na koniec tego durnego remontu zeby sie tym zajac, juz mam dosycCytat:
za wizyte duza dziewczyna
|
|||
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra mamuśki, lece na spacer wykorzystać piekną, wiosenną pogodę isie dotlenić
![]() przy okazji zabiorę psa, niech też cos ma od życia do potem!
|
|
#3292 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobiety!
Veni, vidi, vici ale nie chciała posłuchać mamusi, że ma spać uwielbiam słodycze, ale taka dawka cukru na czczo to za dużo. Do wieczora mnie pewnie będzie mdlić.A teraz najlepsze - przed chwilą dzwoniła babka z laboratorium i mnie przepraszała, ale będę musiała w poniedziałek jeszcze raz przyjechać na ukłucie, bo wzięła mi za cienką igłę przy jednym z pobrań i zrobiły jej się jakieś skrzepy i morfologię muszę powtórzyć. Oprócz krzywej cukrowej miałam zalecenie, żeby zrobić morfologię i jakieś przeciwciała. No ale przy okazji powiedziała mi, że zbadała już tę krzywą i mam idealne, książkowe wyniki!!!!!!!!!! ![]() No ale póki co idę do sklepu po chipsy, bo do słodyczy nie wiedzieć czemu jeszcze mnie nie ciągnie Harrods gratulacje!!!!!!!
|
|
|
|
#3293 | |
|
Rozeznanie
|
Strasznie szybko Cytat:
![]() Wizyty dopisane
|
|
|
|
|
#3294 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja bym mogła poczekać do czerwca Cytat:
dr. Kmiecik - 601 862 300 (można dzwonić we wtorki i czwartki od 17) 3D robiłam w Katowicach w Centrum Medycznym Femina, mają bardzo dobry sprzęt i miłą obsługę. Cytat:
![]() Cytat:
na 56: półśpiochy - 2szt. spiochy - 2 szt. pajace - 2 szt. body z długim - 5szt. body z krótkim - 5 szt. skarpetki - 3 pary Tylko tyle na 56, reszta na 62, bo wydaje mi się, chcę te ubranka najbliżej ciała mieć mniejsze (głównie body), a pozostałe mogą być luźniejsze. Cytat:
Lipiec, sierpień, wrzesień - 62 październik, listopad, grudzień - 68 styczeń, luty, marzec - 74 kwiecień, maj, czerwiec - 80 No i zaplanowałam sobie też zapasy pieluch, bo mi mama w polsce kupuje z kartą Rossnę, a przywiezie na poród. Do dzisiaj jest promocja na pampresy NewBorn 1, 2-5kg - Mam 4 paczki i więcej nie kupuję, w tym rozmiarze, mam nadzieję, że wystarczy. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko po badaniu nie zjadłam porządnego śniadania i leciałam oglądać glazure do kuchni i łazienki, później szybkie zakupy w markecie i przy kasie tak mi się słabo zrobiło, spociłam się jak mysz. Myślałam, że padne, całe szczęście byłam z mamą bo nie wiem jakby się to skończyło.Bardzo się cieszę, że mam to badanie za sobą, poszłam na 7 rano do labolatorium i 3 ludków tylko było przede mną. A później doszła jeszcze jedna ciężarna i pchała się przed tych starszych ludzi, bo ona jest w ciąży i ona jest na czczo i musi 2 h tu siedzieć...
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na spacerze, męża zostawiłam z Krzysiem i rehabilitantem.
Podeszłam do przychodni aby ogólny wypisał mi receptę na paski do glukometra bo w aptece dostałam z glukometrem tylko mam donieść receptę. Oczywiście ogólny NIE wypisze, tłumaczę że wizytę w poradni diabetologicznej mam dopiero 30 kwietnia i do tego czasu mam sobie kontrolować poziom cukru. To kazał mi zapłacić całą odpłatność (50 szt. pasków to 50 zł., na miesiąc potrzebuję ok. 3 opakowań) bo on nie może wypisać bo nie mam zaświadczenia... pacan jeden. Nie stać mnie by zapaski tyle płacić. Będę sie starała podejść do gin jutro i poprosić o receptę o te paski. Zwariować można.
|
#3297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
A ja juz z pesserem i w domku
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ile koszul do szpitala brać?
Czy szpital na czas porodu daje swoją czy nie? Bo się zastanawiam ile kupić
|
#3300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- rób zdjęcie w sukni i dawaj nam tu szybciutko!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

)
) więc raczej niema co szaleć

ale mnie strasznie zasłodził 

Synka też coś bierze niby bawi się, lata a temp podwyższona
Mam nadzieję, że to od ząbków