|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Tych rzeczy na 50-56 to mam dwa rzędy po trzy kolumny
|
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Fajna ta komoda z serii Todalen
Zamówiłam tetrę i parę drobiazgów u Hubiego W niedzielę jedziemy po meble do Ikei. W przyszłym tyg. robię napad na Gemini. Muszę też przejrzeć i posegregować ubrania. Ehhh i zabrać się za pranie!
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Ladne te todalen
|
|
|
|
#964 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jeszcze nigdy nie miałam snu w którym miałam dziecko, rodziłam, albo przynajmniej z brzuchem byłam... co jest? ![]() Cytat:
Cytat:
mi położna mówiła, że na początku dzieci są bardzo podobne i dlatego powinno się brać pod uwagę termin porodu określony przez gina na pierwszej wizycie, wynikający z OM i z usg. Później dzieci albo nadrabiają albo są opóźnione względem tej daty i różnice te mogę być bardzo duże, ale najbardziej prawdopodobny termin, to ten określony na pierwszej wizycie. za wagę dzieciątka, całkiem spore ![]() Cytat:
za wagę za jajka za wizytę ![]() szkoda że są żylaki, ale odpoczywaj dużo i będzie dobrze Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() Nie wiem jak z dziecięcymi ubraniami, my trzymamy swoje. I tak swetry spodnie, czy ogólnie ubrania tż mieszczą się 3 rzędy. A moje bluzeczki, sukieneczki i inne "małe ubranka" mam w 4 kupkach
|
||||||||||
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, wybaczcie, ale nikomu nie odpisze. Nie nadążam za Wami.
Wczoraj byłam na badaniach i później cały dzień chodziłam nieprzytomna. W pracy to przysypiałam na siedząco. Odebrałam wyniki i wszystko w normie, a jutro wizyta Co do pampków to ja mam zamiar kupić Dady. Przy córce raz kupiłam rossmannowskie i były bardzo sztywne. Gratuluję wszystkich wizyt. |
|
|
|
#966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dlatego mam metlik ![]() Ooo mycha dzieki,bo wlasnie chce je kupic na moje ciuchy i tz
|
||
|
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sztuczne? Kupiłam z naturalnego :/ o 18 mam pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia. Ciekawe jak to będzie wyglądało. |
|
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam malma i jedyne co mogę zarzucić to pierwsza szuflada strasznie piszczy ale jest najczęściej używana
|
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
Wszędzie polecają szczotkę z włosia naturalnego.
![]() Ja wczoraj byłam na pierwszych zajęciach sr. 2h - wykład i ćwiczenia na materacach. Podobało mi się.
|
#970 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja z jednej strony też bym chciała już czerwiec, ale z drugiej strony jeszcze mi trochę przygotowań zostało - cały czas obawiam się, że z czymś nie zdążę ![]() Cytat:
|
|
|
#971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Cytat:
Ponoc, ze z naturalnego moga powodowac alergie, tak dzisiaj czytalam jak szukalam szczotki na necie. Ja tez kupuje z naturalnego, z kozim wlosiem bo najbardziej delikatne. Widzialam tez z dzika. |
|
|
|
|
#972 | |||
|
Konto usunięte
|
Uff, poprasowałam, zrobiłam nowe pranie, wywiesiłam, zrobiłam kolejne, odkurzyłam, umyłam podłogę, zaraz wyciągnę pranie i zacznę robić obiad a potem nareszcie basen!!
Ja też i prasuję, mam wrażenie, że to się nie skończy Cytat:
A czy pojemne? Hmm... Tam gdzie akwarium to trzymamy wszystko i nic i jest dużo miejsca, a tam gdzie ciuszki to niestety mało (mamy te z 4 szufladami)...Cytat:
:cojest :Cytat:
w sumie szybko poszło ![]() Ja też mam z naturalnego, wszyscy polecają |
|||
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu az takich ciezarow typu akwarium to nie bede klasc jak juz to moze kiedys tv. Ale ta szybe to chyba osobno mozna dokupic w razie czego.? I czy ta komoda wam sie nie wygiela pod tym akwarium.?
Edytowane przez Cos_ Czas edycji: 2015-04-09 o 16:57 |
|
|
|
#974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to są dokłądnie te które ja kupiłam. one teraz są po 29,99 więc 38 gr/ szt. Cytat:
|
||
|
|
|
#975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie stoi obok na przystanku babeczka z maleństwem w chuście. Wydaje się bardzo wygodne to pieronstwo. |
||
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze mnie z wypłatą w ch*ja przycięli ale dzwoniłam i w przyszłym tygodniu mają przesłać resztę ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- aaa co do porodu....mnie jednak chyba się nie przekona, że lepiej samemu |
|
|
|
|
#977 |
|
Rozeznanie
|
Ja pół domu mam z malm (używamy chyba z rok jeszcze nic im się nie stało są jak nowe) : nasza sypialnia, biurko, szafki i półki u córki teraz młodej tez chyba kupie choć do Ikea mam kawałek
właśnie myślę co przy okazji kupić górna łazienkę mam do zrobienia wiec na pewno coś się znajdzie ![]() Pojechałam do sklepu dziecięcego pomacac materace i oczywiście kupiłam jakaś nowość - super pianka ;-) Edytowane przez haniula1803 Czas edycji: 2015-04-09 o 17:02 |
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się ale przy samych partych to już nie jest tak potrzebny, wtedy to położna bardziej pomaga
|
|
|
|
#979 |
|
Zadomowienie
|
Cześć, nie nadrabiam bo za bardzo nie mam ochoty, wpadłam tylko się pożalić... Właśnie przeryczałam popołudnie, odebrałam dziś wyniki z toxo, wcześniej miałam IGG ujemne, a teraz wyszło dodatnie. Lekarz kazał mi jutro iść do innego laboratorium (pierwsze wyniki robiłam w innym miejscu niż dziś) bo mówi, że coś się ostatnio mylą z tymi wynikami i trzeba potwierdzić.
Mam nadzieję, że jednak się nie zaraziłam toxo Kot jest na podwórku, staram się go unikać, ale zdarzało się, ze go pogłaskałam
|
|
|
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moze zarazilas sie przez zjedzenie czegos surowego itp a nie od kota.?
Edytowane przez Cos_ Czas edycji: 2015-04-09 o 17:58 |
|
|
|
|
#982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonuś może faktycznie błąd, skoro w innym labku robione. Trzymam kciuki, żeby następne badanie wyszło już dobrze
Pszczoua dzięki za fotkę pieluch! |
|
|
|
#984 |
|
Zadomowienie
|
Taką mam nadzieję, że to jednak błąd... To musiałby być niezły pech gdybym akurat teraz pierwszy raz w życiu załapała toxo
|
|
|
|
#985 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale nie martw się na zapas (wiem - łatwo powiedzieć), może jakaś pomyłka jesteś już w zaawansowanej ciąży więc ryzyko poważnych powikłań w razie czego jest mniejsze nie martw się |
|||
|
|
|
#986 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
nie patrzyłam nigdy na kg zmieniając rozmiar pieluch, wg mnie są tylko orientacyjne. 2-5 czy 3-6 różnica praktycznie żadna, a różnią się jednak wielkością, wysokością, obwodem nóżek. noworodkowi niewiele trzeba, odrobina luzu i wszystko przecieka. to moje zdanie, wypraktykowane na 3,5kg dziecku. 1 używaliśmy jakoś do 4,5 kg. ale sama słyszałam, że niektórzy od powrotu do domu używali 2, choć raczej przy "pulchniejszych" dzieciach, z solidnymi udkami. mój był długi i chudy, w 2 na początku wszystko byłoby na ciuchach, prześcieradle, itp.
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- u mnie w rossmannie zielone pampersy nie są w promocji |
|
|
|
#988 |
|
Raczkowanie
|
Marei chyba tak musze porozmawiać z moim lekarzem prowadzącym
Nic nigdy o łożysku przodującym nie mówił, a tu nagle na 3D w Polsce ono jest ![]()
|
#989 |
|
Zadomowienie
|
![]() Dziewczyny co to może być? Miałam kilka kropek przed świętami a teraz cała stopa :/ nie swedzi mnie to Ale zaczynam się denerwować. Mam gdzieś od tygodnia Nowy magnez, ale wcześniej też brałam i było ok. I teraz kupiłam nawet specjalny dla przyszłych mam... |
|
|
|
#990 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Jestem po wizycie- wszystko ok Znaczy się obrócił się skubaniec mały![]() Byłam w rossku i niestety tylko premim care były w promocji ![]() Mierzyłam też w smyku biustonosz do karmienia- co za beznadzieja Nie kupiłam bo mi się straszne wydały te biustonosze. Przymierzę jeszcze w h&m, a kupię pewnie i tak na all![]() Cytat:
Masakra jak się czasem męczę z "2"...Ja nic na zgagę nie biorę, bo jakoś pamiętam z poprzedniej ciąży, że nic mi specjalnie ulgi nie przynosiło. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
ja mam łozysko na tylnej ścianie. Z tego co pamiętam łozysko przodujące to takie, które znajduje się blisko szyjki i powinnaś na siebie bardziej uważać... To jest to co zapamiętałam z poprzedniej ciąży, bo miałam początkowo przodujące ale się ładnie podniosło do usg połówkowego.ja też mam fazę na jogurty Cytat:
[QUOTE=gabisun;50973932] Witam dziewczyn! Ja po wczorajszej wizycie padłam, bo zaliczyliśmy jeszcze castoramę i maca i sił brakło. Z małym wszystko ok, pochwalił się tacie znowu jajkami bezwstydnik jeden waży już 1800. Ze mną nieco gorzej, bo pojawiły się żylaki i mam się oszczędzać, dużo leżeć i teraz kurcze tż co chwilę dzwoni i pyta czy leżę więc skończyło się moje beztroskie hasanie po sklepach ![]() QUOTE] ![]() współczuję żylaków Na nogach czy w bożenie masz?![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

W niedzielę jedziemy po meble do Ikei.
06.09.2014 

z bliźniakami...tylko ten Marcin tam pod prześcieradłem miał głowę jakby jej pomagał....ale ona strasznie krzyczała jak jej wyjmowali te dzieci ) dziecko i pamiętam, że miało 4750g i 53 cm po czym mąż mi powiedział, że to chłopiec
ale nie do końca było wiadomo bo krocze miało opuchnięte i czekali czy to jajka czy bożena tak spuchła 
za wagę dzieciątka, całkiem spore
więc skończyło się moje beztroskie hasanie po sklepach
i nie cofnęłabym czasu. Już mi się chce na spacerki z wózkiem i z podkrążonymi oczami :P to takie sexy hehehe
Bardzo je lubie i są mega 

Kot jest na podwórku, staram się go unikać, ale zdarzało się, ze go pogłaskałam

Na nogach czy w bożenie masz?