Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-09, 14:55   #961
Marei
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Tych rzeczy na 50-56 to mam dwa rzędy po trzy kolumny
Stary 2015-04-09, 14:57   #962
rybkaa90
Zakorzenienie

Fajna ta komoda z serii Todalen Planowałam wziąć Malma, ale jeszcze przemyślę.

Zamówiłam tetrę i parę drobiazgów u Hubiego W niedzielę jedziemy po meble do Ikei.
W przyszłym tyg. robię napad na Gemini.
Muszę też przejrzeć i posegregować ubrania. Ehhh i zabrać się za pranie!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 14:59   #963
Marei
Zakorzenienie

Ladne te todalen
Stary 2015-04-09, 15:08   #964
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
No ja poprzednio nie miałam problemów z nogami...tzn miałam ale naprawdę niewielki. przy czym jednak rodziłam w lutym więc nie wiem jak będzie teraz jak się ciepło zrobi

a propo wychodzenia flaków...ja się panicznie boję, że mi znowu hemoroidy po porodzie wyjdą

co do pieluch.
  • Jeżeli chodzi o Premium Care to jak Kuba był mały to one dopiero jako nowość wchodziły...chyba z jedną paczkę miałam (ale on już nie był taki malutki) i pamiętam, że generalnie były OK tyle, że dla mnie przeznaczone dla malutkich dzieci
  • Dada używałam i byłam zadowolona ale jednak dla mnie nie były w stanie zastąpić Pampersów normalnych
  • Tesco Loves Baby podobno rzeczywiście dobra "podróbka". Ale ja nie kupuję bo po urodzeniu dziecka i tak mąż z pracy dostanie "tescową paczkę" w której jest sporo tych pieluch i chusteczek z Loves Baby więc wtedy wypróbuje

aaa i jeszcze co do rozm.1 to tak jak pisałam nie kupuję ale gdyby się okazało, że jednak jakieś maleństwo się urodzi to obecnie pampersy to nie problem..idziesz-kupujesz

ale miałam sen śniło mi się, że byłam z mężem w Łodzi i zaczęłam rodzić. urodziłam (jeszcze jak mnie na wózku wieźli to widziałam męża znajomego z żoną która miała cesarkę z bliźniakami...tylko ten Marcin tam pod prześcieradłem miał głowę jakby jej pomagał....ale ona strasznie krzyczała jak jej wyjmowali te dzieci ) dziecko i pamiętam, że miało 4750g i 53 cm po czym mąż mi powiedział, że to chłopiec ale nie do końca było wiadomo bo krocze miało opuchnięte i czekali czy to jajka czy bożena tak spuchła

helloł
sen wymiata
Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość

Alkamor jaki seeennn

Ale ja tez mam często sny że rodze albo co
ja jeszcze nigdy nie miałam snu w którym miałam dziecko, rodziłam, albo przynajmniej z brzuchem byłam... co jest?
Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ale miałam po☠☠☠☠☠☠☠ony sen...

Śniło mi się, że zaczęłam rodzić i kazałam Tżtowi zrobić mi lewatywę, on mówi, że trzeba jechać bo już główkę widać, a ja twardo, że nikutu nie pojadę jeśli mi jej nie zrobi, bo nie chcę się posrać przy porodzie. No i musiał mi robić a bał się, że urodzę dziecko na kiblu... Ja ☠☠☠☠☠☠☠ę.
haha od razu widzę odcinek programu ciąża z zaskoczenia niby kupkę robisz, a tu dziecko chlup do kibelka

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Myslałam że tylko ja mam takie porąbane sny ostatnio :P Wczoraj mi się śniło, że miałam rodzić w basenie, ale pielęgniarki powiedziały że jeżeli chce w tym basenie rodzic to musze sobie go posprzątać, a on cały brudny był w odpadach z poprzednich porodów (jakies łożyska itp) a póxniej im zaczełam mówić że przeciez mam jeszcze 1,5msca do porodu! :P

Btw mam pytnie z usg jestem w 34 tyg ciązy natomiast z miesiączki w 32, który termin jest bardziej wiarygodny? I moja dzidzia ma 2100
skąd Wy bierzecie te sny?
mi położna mówiła, że na początku dzieci są bardzo podobne i dlatego powinno się brać pod uwagę termin porodu określony przez gina na pierwszej wizycie, wynikający z OM i z usg. Później dzieci albo nadrabiają albo są opóźnione względem tej daty i różnice te mogę być bardzo duże, ale najbardziej prawdopodobny termin, to ten określony na pierwszej wizycie.
za wagę dzieciątka, całkiem spore

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
sen niezły
fajny masz podpis

Witam dziewczyn! Ja po wczorajszej wizycie padłam, bo zaliczyliśmy jeszcze castoramę i maca i sił brakło.
Z małym wszystko ok, pochwalił się tacie znowu jajkami bezwstydnik jeden waży już 1800. Ze mną nieco gorzej, bo pojawiły się żylaki i mam się oszczędzać, dużo leżeć i teraz kurcze tż co chwilę dzwoni i pyta czy leżę więc skończyło się moje beztroskie hasanie po sklepach

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

to chyba we wszystkich szpitalach takie akcje z konsultacjami, ja jeden dzień dłużej przeleżałam czekając na kardiologa
A z tymi nerkami to miałaś problem już wcześniej czy tak w ciąży Cię dopadło?
za wagę za jajka za wizytę
szkoda że są żylaki, ale odpoczywaj dużo i będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Taaa ja 3 dni ryczałam jak zrobiłam test ciążowy :P i 1000 pytan na sekunde, jak to będzie, czy nie jestem za młoda?? (mimo że mam 25 lat) :P a teraz? nie wyobrażam sobie inaczej i nie cofnęłabym czasu. Już mi się chce na spacerki z wózkiem i z podkrążonymi oczami :P to takie sexy hehehe
A tak serio, widzę, że będziemy się drzeć jedna przez drugą, patrząc na nasze terminy :P
Właśnie... ten test ciążowy... przecież to było tak niedawno
Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

Znowu mnie nie było tysiąc lat ale tak nie mam weny na Wizaż że nie mogę

Rybka - ale mnie rozbawiłaś z tym płaczem bo brokuły wykupili ale rozumiem Cię ja też ostatnio płaczę bez powodu na przykład bo teściowa weszła w butach do domu, albo Tż stwierdził że suszarka sufitowa jest brzydka i mi jej nie powiesi \

Trzymam kciuki za wszystkie leżące!

Ja melduję że u mnie cesarka między 10 a 15 maja więc już bardzo niedługo Powinnam szaleć z domykaniem wyprawki a mnie się taaaak nic nie chce
mój Boże... przecież to zaraz

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy HubiWorld ma szczotkę do włosów z naturalnym włosiem?
jak rozmawiałam z położną o wyprawce to mówiła, żeby kupić szczotkę koniecznie ze sztucznym włosiem, ale dlaczego to nie dopytałam

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ale dużo pisze cie
.. Nie umiem nadążyć
U nas tragedia.
Ja przeziebiona , zatoki zapchane na maksa. Za ściana remont a od wtorku remontu ją cala instalacje elektryczna w bloku.... Wiec moje zatoki i mój mózg chcą wyskoczyć i roBryzgac się na ścianie od tego ciągłego wiertolenia

Ehh moj syn nie ma pokoju miesKa z nami w sypialni... Widoki na bowe mieszkanie sie oddalaja zamiast przyblizac.
Najgorsze ze nie ustawne mam to mieszkanie a tak naprawde to najlatwiej byloby wywalic wszystkie mevle i od nowa zaprojektowac to mieszkanie dla 4 osob. Ale to z kolei za dizy koszt bo nadal licze ze do konca 2016 roku bede miala wieksze miejsce do zycia

No ja dla syna miałam ok 30-40 i nie bardzo widzi mi się mieć mniej niż 20. Dziennie z uzywalam ok 5.
czyli jednak kupię 30
Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Ktoras z was ma komody z serii malm z ikei.? Jak sie sprawuja.? Latwo sie rysuja.? Pojemne.? :P bo sie zastanawiam czy wziac malma czy nowa serie todalen.
ja mam, są super pojemne, ale jak się zachowują w użytkowaniu to nie bardzo wiem, bo używam ich dopiero od dwóch tygodni, od kiedy się przeprowadziłam

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Dzieki dziewczyny planuje kupic dwie z 3 szufladami. Ciekawe ile rzadkow ubran zmieszcze do jednej szuflady
Ja mam dwie obok siebie z 3 szufladami. I jedną taką samą w innym miejscu. I jeszcze dwie małe jako stoliki nocne
Nie wiem jak z dziecięcymi ubraniami, my trzymamy swoje. I tak swetry spodnie, czy ogólnie ubrania tż mieszczą się 3 rzędy. A moje bluzeczki, sukieneczki i inne "małe ubranka" mam w 4 kupkach
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 15:18   #965
siacha_ck
Zakorzenienie

Cześć, wybaczcie, ale nikomu nie odpisze. Nie nadążam za Wami.
Wczoraj byłam na badaniach i później cały dzień chodziłam nieprzytomna. W pracy to przysypiałam na siedząco.
Odebrałam wyniki i wszystko w normie, a jutro wizyta
Co do pampków to ja mam zamiar kupić Dady. Przy córce raz kupiłam rossmannowskie i były bardzo sztywne.
Gratuluję wszystkich wizyt.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 15:30   #966
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam te przegrody komplement i w jednej szufladzie mam np body na krótki, długi, jakieś tam letnie sukienki, spodenki, skarpetki i czapki

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Cos, ja mam wszystkie komody malm ostatnio dokupiliśmy jedną dodatkową dla małego, ale używaną, bo ikea już nie produkuje tego koloru co mamy resztę mebli... Bardzo je lubie i są mega Jeszcze nie mam tam Michałowych ciuchów więc nie powiem ile rządków się zmieści
Ja akurat chce je na swoje ciuchy nie dla dzieci

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Ladne te todalen
Dlatego mam metlik

Ooo mycha dzieki,bo wlasnie chce je kupic na moje ciuchy i tz
Stary 2015-04-09, 15:40   #967
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
haha od razu widzę odcinek programu ciąża z zaskoczenia niby kupkę robisz, a tu dziecko chlup do kibelka

skąd Wy bierzecie te sny?
mi położna mówiła, że na początku dzieci są bardzo podobne i dlatego powinno się brać pod uwagę termin porodu określony przez gina na pierwszej wizycie, wynikający z OM i z usg. Później dzieci albo nadrabiają albo są opóźnione względem tej daty i różnice te mogę być bardzo duże, ale najbardziej prawdopodobny termin, to ten określony na pierwszej wizycie.
za wagę dzieciątka, całkiem spore

jak rozmawiałam z położną o wyprawce to mówiła, żeby kupić szczotkę koniecznie ze sztucznym włosiem, ale dlaczego to nie dopytałam
Moja znajoma juz podczas skakania na piłce poczuła, że musi kupkę, poszła z mężem do toalety, ciśnie, a tam upssss.. i położną wołali.

Sztuczne? Kupiłam z naturalnego :/ o 18 mam pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia. Ciekawe jak to będzie wyglądało.
Stary 2015-04-09, 15:41   #968
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Ktoras z was ma komody z serii malm z ikei.? Jak sie sprawuja.? Latwo sie rysuja.? Pojemne.? :P bo sie zastanawiam czy wziac malma czy nowa serie todalen.
Ja mam malma i jedyne co mogę zarzucić to pierwsza szuflada strasznie piszczy ale jest najczęściej używana
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 15:44   #969
rybkaa90
Zakorzenienie

Wszędzie polecają szczotkę z włosia naturalnego.
Ja wczoraj byłam na pierwszych zajęciach sr. 2h - wykład i ćwiczenia na materacach. Podobało mi się.

06.09.2014
Stary 2015-04-09, 16:06   #970
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
taki etap musiał nastąpić....mnie jest zdecydowanie najgorzej w nocy...ciężko mi się obrócić, wstać....i jak się budzę to zawsze na plecach a potem tak mnie krzyż boli, że nie mogę się podnieść [COLOR="Silver"]:
Mam to samo, w nocy tak cieżko mi się przewracać z boku na bok, czuje się jak taja foka na piasku, ktora zamiast się przewracać to przewala się ztrudem z boku na bok

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
chciałabym już czerwiec
Ja z jednej strony też bym chciała już czerwiec, ale z drugiej strony jeszcze mi trochę przygotowań zostało - cały czas obawiam się, że z czymś nie zdążę

Cytat:
My mamy komodę inaprawdę fajnie się nam sprawdza - szuflady fajnie chodzą na rolkach, nic sięnie rysuje, mamy tą 3 szufladową i jest naprawdę pojemna

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 16:09   #971
Aika213
Wtajemniczenie

Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Cytat:
Ja wczoraj byłam na pierwszych zajęciach sr. 2h - wykład i ćwiczenia na materacach. Podobało mi się.

Ponoc, ze z naturalnego moga powodowac alergie, tak dzisiaj czytalam jak szukalam szczotki na necie.
Ja tez kupuje z naturalnego, z kozim wlosiem bo najbardziej delikatne. Widzialam
tez z dzika.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 16:35   #972
201710041131
Konto usunięte

Uff, poprasowałam, zrobiłam nowe pranie, wywiesiłam, zrobiłam kolejne, odkurzyłam, umyłam podłogę, zaraz wyciągnę pranie i zacznę robić obiad a potem nareszcie basen!!

Cytat:
Industria ja juz piore trzeci dzien dzieciowe ciuszki i konca nie widac
Ja też i prasuję, mam wrażenie, że to się nie skończy
Cytat:
Ja mam dwie, na jednej stoi akwarium, a na drugą położyłam szkło bo one jakiejś super jakości nie są, jak przesuwaliśmy akwarium to farba aż się łuszczyła (ale to jest ogromna waga), więc jak coś to polecam ale z szybą Za to mechanizm cały czas jest super A czy pojemne? Hmm... Tam gdzie akwarium to trzymamy wszystko i nic i jest dużo miejsca, a tam gdzie ciuszki to niestety mało (mamy te z 4 szufladami)...

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość

Bez kitu, też to oglądałam:cojest :

Cytat:
Moja znajoma juz podczas skakania na piłce poczuła, że musi kupkę, poszła z mężem do toalety, ciśnie, a tam upssss.. i położną wołali.

Sztuczne? Kupiłam z naturalnego :/ o 18 mam pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia. Ciekawe jak to będzie wyglądało.
omg w sumie szybko poszło

Ja też mam z naturalnego, wszyscy polecają
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 16:44   #973
Cos_
Zakorzenienie

Szuu az takich ciezarow typu akwarium to nie bede klasc jak juz to moze kiedys tv. Ale ta szybe to chyba osobno mozna dokupic w razie czego.? I czy ta komoda wam sie nie wygiela pod tym akwarium.?

Edytowane przez Cos_
Czas edycji: 2015-04-09 o 16:57
Cos_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 16:44   #974
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Miałam zrobic foto tych nowych pieluch biedronkowych więc proszę U nas jeszcze zostały kartony z poprzedniej promocji - 156 pieluch za 49.99 (32 gr/szt).
ooo dzięki, ja tam o tym zapomniałam to są dokłądnie te które ja kupiłam. one teraz są po 29,99 więc 38 gr/ szt.

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Mam to samo, w nocy tak cieżko mi się przewracać z boku na bok, czuje się jak taja foka na piasku, ktora zamiast się przewracać to przewala się ztrudem z boku na bok
oooo tak! to jest dokładnie takie uczucie, mam tak samo
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 16:50   #975
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego pierwszy raz wyszłam z domu w spodniach fitness... żeby mi było wygodnie do ćwiczeń. Od lat nie ubieram się na sportowo, ale nie będę dźwigać ubrań na zmianę.

Cytat:
Uff, poprasowałam, zrobiłam nowe pranie, wywiesiłam, zrobiłam kolejne, odkurzyłam, umyłam podłogę, zaraz wyciągnę pranie i zacznę robić obiad a potem nareszcie basen!!

Ja też i prasuję, mam wrażenie, że to się nie skończy
Ja mam dwie, na jednej stoi akwarium, a na drugą położyłam szkło bo one jakiejś super jakości nie są, jak przesuwaliśmy akwarium to farba aż się łuszczyła (ale to jest ogromna waga), więc jak coś to polecam ale z szybą Za to mechanizm cały czas jest super A czy pojemne? Hmm... Tam gdzie akwarium to trzymamy wszystko i nic i jest dużo miejsca, a tam gdzie ciuszki to niestety mało (mamy te z 4 szufladami)...

Bez kitu, też to oglądałam:cojest :

omg w sumie szybko poszło

Ja też mam z naturalnego, wszyscy polecają
Nie urodziła wtedy jeszcze, ale zanieśli ją na łóżko i się zaczelo. W sumie tam szybko poszło. Na tej piłce i pod prysznicem spędziła ponoć prawie cały dzień, aż siły nie miała już, mąż ją wtedy bardzo wspierał, że da rade, że jeszcze troszkę.

Właśnie stoi obok na przystanku babeczka z maleństwem w chuście. Wydaje się bardzo wygodne to pieronstwo.
Stary 2015-04-09, 16:51   #976
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dla mnie z tymi pampersami to trochę jak z ciuchami. szykuję wyprawkę na początek na 56 a nie na 62, pampersy kupuję 1 a nie 2. 5 kg dzieci jednak są rzadkością...
ale dlaczego akurat 5 kg ?? nie rozumiem.... ja urodziłam 4 kg (w zaokrągleniu malutkim) i 2 były w sam raz więc niekoniecznie mnie to przekonuje.....

jeszcze mnie z wypłatą w ch*ja przycięli ale dzwoniłam i w przyszłym tygodniu mają przesłać resztę

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

aaa co do porodu....mnie jednak chyba się nie przekona, że lepiej samemu oszalałabym tam bez tżta chyba

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 16:59   #977
haniula1803
Rozeznanie

Ja pół domu mam z malm (używamy chyba z rok jeszcze nic im się nie stało są jak nowe) : nasza sypialnia, biurko, szafki i półki u córki teraz młodej tez chyba kupie choć do Ikea mam kawałek właśnie myślę co przy okazji kupić górna łazienkę mam do zrobienia wiec na pewno coś się znajdzie
Pojechałam do sklepu dziecięcego pomacac materace i oczywiście kupiłam jakaś nowość - super pianka ;-)

Edytowane przez haniula1803
Czas edycji: 2015-04-09 o 17:02
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 17:11   #978
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

aaa co do porodu....mnie jednak chyba się nie przekona, że lepiej samemu oszalałabym tam bez tżta chyba
zgadzam się ale przy samych partych to już nie jest tak potrzebny, wtedy to położna bardziej pomaga
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 17:30   #979
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cześć, nie nadrabiam bo za bardzo nie mam ochoty, wpadłam tylko się pożalić... Właśnie przeryczałam popołudnie, odebrałam dziś wyniki z toxo, wcześniej miałam IGG ujemne, a teraz wyszło dodatnie. Lekarz kazał mi jutro iść do innego laboratorium (pierwsze wyniki robiłam w innym miejscu niż dziś) bo mówi, że coś się ostatnio mylą z tymi wynikami i trzeba potwierdzić.
Mam nadzieję, że jednak się nie zaraziłam toxo Kot jest na podwórku, staram się go unikać, ale zdarzało się, ze go pogłaskałam
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 17:38   #980
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Cześć, nie nadrabiam bo za bardzo nie mam ochoty, wpadłam tylko się pożalić... Właśnie przeryczałam popołudnie, odebrałam dziś wyniki z toxo, wcześniej miałam IGG ujemne, a teraz wyszło dodatnie. Lekarz kazał mi jutro iść do innego laboratorium (pierwsze wyniki robiłam w innym miejscu niż dziś) bo mówi, że coś się ostatnio mylą z tymi wynikami i trzeba potwierdzić.
Mam nadzieję, że jednak się nie zaraziłam toxo Kot jest na podwórku, staram się go unikać, ale zdarzało się, ze go pogłaskałam
Nie martw się na zapas Idź jutro, zrób wyniki. Jest duża szansa, że coś poknocili z wynikami.

06.09.2014
Stary 2015-04-09, 17:49   #981
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Bedzie dobrze Zrob wyniki raz jeszcze i nie martw sie na zapas. A moze zarazilas sie przez zjedzenie czegos surowego itp a nie od kota.?

Edytowane przez Cos_
Czas edycji: 2015-04-09 o 17:58
Cos_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 17:51   #982
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Spokojnie - powtorz jutro badania, na pewno bedzie dobrze

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 18:07   #983
mehja
Zakorzenienie

Ilonuś może faktycznie błąd, skoro w innym labku robione. Trzymam kciuki, żeby następne badanie wyszło już dobrze

Pszczoua dzięki za fotkę pieluch!
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 18:25   #984
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Taką mam nadzieję, że to jednak błąd... To musiałby być niezły pech gdybym akurat teraz pierwszy raz w życiu załapała toxo
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 18:30   #985
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie! następnym razem dopytam ją dlaczego poleca ze sztucznego...

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Ponoc, ze z naturalnego moga powodowac alergie, tak dzisiaj czytalam jak szukalam szczotki na necie.
Ja tez kupuje z naturalnego, z kozim wlosiem bo najbardziej delikatne. Widzialam
tez z dzika.
może właśnie ze względu na te alergie...

Cytat:
biedactwo ale nie martw się na zapas (wiem - łatwo powiedzieć), może jakaś pomyłka jesteś już w zaawansowanej ciąży więc ryzyko poważnych powikłań w razie czego jest mniejsze nie martw się
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 20:01   #986
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Taką mam nadzieję, że to jednak błąd... To musiałby być niezły pech gdybym akurat teraz pierwszy raz w życiu załapała toxo

Nie martw sie, powtorz badania. Od kota ciezko zarazic sie toxo, juz szybciej zarazisz sie jedzac niedogotowane/niedosmazone mieso niz od kota.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 20:41   #987
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
5kg? Dwójki są 3-6kg.
nie patrzyłam nigdy na kg zmieniając rozmiar pieluch, wg mnie są tylko orientacyjne. 2-5 czy 3-6 różnica praktycznie żadna, a różnią się jednak wielkością, wysokością, obwodem nóżek. noworodkowi niewiele trzeba, odrobina luzu i wszystko przecieka. to moje zdanie, wypraktykowane na 3,5kg dziecku. 1 używaliśmy jakoś do 4,5 kg. ale sama słyszałam, że niektórzy od powrotu do domu używali 2, choć raczej przy "pulchniejszych" dzieciach, z solidnymi udkami. mój był długi i chudy, w 2 na początku wszystko byłoby na ciuchach, prześcieradle, itp.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

u mnie w rossmannie zielone pampersy nie są w promocji
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 20:51   #988
ultraviolwt188
Raczkowanie

Marei chyba tak musze porozmawiać z moim lekarzem prowadzącym
Nic nigdy o łożysku przodującym nie mówił, a tu nagle na 3D w Polsce ono jest
Stary 2015-04-09, 21:00   #989
kaczuszka1986
Zadomowienie

Dziewczyny co to może być? Miałam kilka kropek przed świętami a teraz cała stopa :/ nie swedzi mnie to Ale zaczynam się denerwować. Mam gdzieś od tygodnia Nowy magnez, ale wcześniej też brałam i było ok. I teraz kupiłam nawet specjalny dla przyszłych mam...
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 21:22   #990
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Jestem po wizycie- wszystko ok Miałam usg szyjki i ginka podpatrzyła jak Franek łapie się za głowę Znaczy się obrócił się skubaniec mały

Byłam w rossku i niestety tylko premim care były w promocji
Mierzyłam też w smyku biustonosz do karmienia- co za beznadzieja Nie kupiłam bo mi się straszne wydały te biustonosze. Przymierzę jeszcze w h&m, a kupię pewnie i tak na all

Cytat:
Ja znów mam tak że mam wrażenie że mi wszystkie flaki wyjdą tyłkiem

Co do zgagi, to mi pewien czas pomagało rennie, ostatnio i to przestało..
ja mam ostatnio problem z tyłkiem- mam zaparcia po żelazie Masakra jak się czasem męczę z "2"...
Ja nic na zgagę nie biorę, bo jakoś pamiętam z poprzedniej ciąży, że nic mi specjalnie ulgi nie przynosiło.

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Tez tak mam i jeszcze mała tak skacze mi po czymś nie wiem chyba po pecherzu ze od razu muszę iść do toalety inaczej zdąża mi się posikac no i wypina się tak czasami z jednej strony ze aż boli i spać coraz ciężej - widzę ze zaczynamy etap,, jak mi ciężko "
dziewczyny spicie z cebuszka? Pomaga to? Bo ja jeszcze nie mam i się zastanawiam czy warto kupić?
Spadam do pracy a z chęcią poleniuchowalabym na narożniku
też tak mam- młody się rusza, brzuch się napina i nagle zaczynam czuć, że natychmiast muszę się wysikać.

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
mi się zaczął etap "jak mi ciężko" aż zdziwiona jestem bo nagle zrobiło mi się tak mega ciężko :O
u mnie tak samo. Dosłownie z dnia na dzień zaczęłam się bardziej męczyć. Nie mogę teraz w ogóle szybciej chodzić, bo zaraz mi się brzuch boleśnie napina

Cytat:
taki etap musiał nastąpić....mnie jest zdecydowanie najgorzej w nocy...ciężko mi się obrócić, wstać....i jak się budzę to zawsze na plecach a potem tak mnie krzyż boli, że nie mogę się podnieść
u mnie też w nocy ciężko... zawsze budzę się z jakimiś bólami...

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny wkoncu jestem ale mam nadrabiania jestem w Polsce na urlopie jak wrócę do domu w poniedziałek i bede z Wami na bierząco tydzien temu mała miała 1450 gram i 42 cm, i mam łożysko przodujące czy któraś z Was tez?
ja mam łozysko na tylnej ścianie. Z tego co pamiętam łozysko przodujące to takie, które znajduje się blisko szyjki i powinnaś na siebie bardziej uważać... To jest to co zapamiętałam z poprzedniej ciąży, bo miałam początkowo przodujące ale się ładnie podniosło do usg połówkowego.

Cytat:
Aleee zaczynam być głodnaaa...
Ostatnio mam straszną fazę na jogurty
ja też mam fazę na jogurty

Cytat:
Cześć dziewczyny, ale miałam po☠☠☠☠☠☠☠ony sen...

Śniło mi się, że zaczęłam rodzić i kazałam Tżtowi zrobić mi lewatywę, on mówi, że trzeba jechać bo już główkę widać, a ja twardo, że nikutu nie pojadę jeśli mi jej nie zrobi, bo nie chcę się posrać przy porodzie. No i musiał mi robić a bał się, że urodzę dziecko na kiblu... Ja ☠☠☠☠☠☠☠ę.

[QUOTE=gabisun;50973932]

Witam dziewczyn! Ja po wczorajszej wizycie padłam, bo zaliczyliśmy jeszcze castoramę i maca i sił brakło.
Z małym wszystko ok, pochwalił się tacie znowu jajkami bezwstydnik jeden waży już 1800. Ze mną nieco gorzej, bo pojawiły się żylaki i mam się oszczędzać, dużo leżeć i teraz kurcze tż co chwilę dzwoni i pyta czy leżę więc skończyło się moje beztroskie hasanie po sklepach
QUOTE]

współczuję żylaków Na nogach czy w bożenie masz?

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Wiecie co, tak ostatnio sobie uświadomiłam jak niewiele nam już zostało. Majówki już zaczynają być donoszone, będę się rozpakowywać, a potem my...
noo strasznie to przeleciało
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości